Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jula

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 17
41
. . . Yksi asennus ja kaikki kunnossa. . . .
Minkä jälkeen (mm.) Sampo-pankin ja Veikkauksen asiakkaat rupeavat etsimään ohjeita, miten saadaan Canonicalin neropattien oletuksena asentama teekuppi-java pois ja toimiva kahvikuppi tilalle.
Tässä ketjussa mielestäni pitäisi keskittyä onnistumisen iloihin. Pyydän anteeksi, jos se että koneeni toimii heittämällä häiritsee sinua, mutta itse ainakin nautin tilanteesta suunnattomasti. Samoin nauttivat molemmat poikani, joiden koneelle päivitin myös. Säästyi ylimääräinen 15 min säätöaika.. Ah, kuinka hienosti taas kaikki toimii..

42
Asentelin 10.10:n ja odotusten mukaisesti ilman ongelmia, lisäboonuksena ja mielyttävänä yllätyksenä alkuvalinta mahdollisuus asentaa flashit yms jo asennuksen mukana sekä käskeä hakemaan päivitykset asennuksen aikana.. Loistavaa kehitystä, mikä helpottaa asennustyötä kaikin tavoin.. Yksi asennus ja kaikki kunnossa. Ainoa mitä kaipaan enää, on mahdollisuus laittaa windows-osiot myös valmiiksi liitetyiksi.. Mutta tämä on loistavaa !!

43
Lisäajurit tarjos Nvidian ohjaimet, ei muuta..
lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 12)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 12)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 06)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 RAID bus controller: Intel Corporation 82801 SATA RAID Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT200 [GeForce GTX 260] (rev a1)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 03)
03:00.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6315 Series Firewire Controller
04:00.0 Network controller: RaLink RT3092 Wireless 802.11n 2T/2R PCIe
Onko tuo RaLink se mitä etsin ??

44
Moro !

Viime vuoden puolella ostin uuden HP, jossa mainostettiin sisäänrakennettua wlania.. Kuullostaa hyvältä, totesin ja koetin.. Ei toimi Ubuntussa millään. Windows 7 tekee samaa kuin Vista, eli pitää yhteyden päällä n. 20 min ja pätkäisee, yhdistää, pätkäisee, jne.. Mikä avuksi.. Nyt alla Ubuntu 10.10 ja langattomana Buffalon modeemi.. Verkkopiuhat nyt toimii, mutta haluaisin sen langattoman, Ubuntu ei edes löydä.. Eli ilmeisesti pitäisi asentaa ajuri, mutta kun en edes löydä langattoman verkkokortin tyyppiä mistään.. Ja HP:n sivut tarjoavat tukea vain Windowssille, tyypillistä..

Kiitos taas avusta..

45
Tällä hetkellä intoa on tehdä legoukoilla erilaisia pätkiä, KINO:lla näytti noiden valmiiden klippien yhdistely olevan suht helppoa.... Kaikkia ohjeita otan vastaan ilomielin.. Katsotaan sitten miten niiden sisäistys..

46
Moro !!

Poikani 10 v alkaa pikkuhiljaa innostua muustakin kuin pelaamisesta. Hän haluaisi tehdä omia Lego-videoita, työkaluina kovalevylle tallentava Sony Handycam videokamera, joka tekee .mpg:tä ja Ubuntu 10.04/ Xubuntu 10.10 omalla koneella. Olisiko jotain mahdollisimman yksinkertaista ohjelmaa (jonka siis isäkin oppisi nopeasti ;) ) jolla saisi liitettyä useita otoksia yhteen ja leikattua pätkiä. Muihin videomuotoihin tallennus toki olisi plussaa, voisi vaikka polttaa rompulle ja laittaa telkkariinkin pyörimään...

47
Teet esim. sen autoexec.bat:n tai parikin, laitat niihin tarvittavat asiat ja niistä pikakuvakkeet.. Sen jälkeen voi ajaa monia ohjelmia.. dosbox.conf:n pystyy tekemään perusasetukset esim. keyb su, verkkomounttaukset yms, ja sitten noihin autoexec:n ympäristömuuttuja tilanteen mukaan.. Ja niitähän voi olla montakin yhtäaikaa käynnissä.... Kun kaikki kuitenkin käyttävät samaa .conf-tiedostoa, mikä ei se sinsänsä ole joustavin.. Tuo menuitem-tuli itselläkin mieleen, mutta jos ei toimi niin...

48
Kannattaisi ehkä jostain kaivaa tuon emolevyn ohjeet esiin.. Joissain malleissa saattoi noita väylänopeuksia muutella jumppereilla.. Ja bios:sta voisi silloin löytyä lisäapuja.. Mutta lähtisin itse ensin kaivamalla sen emon ohjekirjan esiin..

49
Itse olen lisännyt esim. Panzer Generalin pikakuvakkeen (sijaitsee minulla windows-osiolla) seuraavalla tapaa:
Oikea hiiren näppäys jommankumman paneelin päällä =>
ottamalla valikosta kohta
Lisää paneeliin=>
Siittä Muu sovelluksen käynnistin, siellä kohtaan Komento:

dosbox /media/HP/Pelit/PG/PG.BAT

Ja Panzer General käynnistyy suoraan..

50
Itsellä Ubuntu/Xubuntu yhdistelmä toimii erinomaisesti.. Flash:kin alkanut toimia. Ainoa mikä ei toimi, on Veikkauksen sivu FF:llä. Pari vuotta vanha lasertulostin/scanneri toimii heittämällä. Ja mikä riemun tunne, kun 64 bit Win7 ei pyöritä Max Payne 1:stä, mutta Ubuntussa heittämällä !! Samoin Dosboxin kautta useat vanhat Dos-pelit, kuten Duke Nukem3d. Okei, olen siis hieman vanhempaa pelisukupolvea, mutta en ole löytänyt noille kahdelle vastinetta, jossa kaikki toimisi yhtä mainiosti, vaikka grafiikka olisikin parempaa.. Pelkkä grafiikka ei ratkaise mitään, enkä halua pelata netissä, vaan yksinpeliä..

Ubuntu+ Chromium on loistava yhdistelmä, nopea ja toimintavarmempi kuin FF 3,6.

Ainoa missä Ubuntu on mielestäni selkeästi heikompi, on imagejen käsittely. FuriousISO-mount on kehittynyt ja tukee jo muitakin kuin pelkkiä ISO-tiedostoja, mutta niiden käyttö ei ole yhtä helppoa kuin DaemonTools on Windowssissa. Tämä tulee esiin mm. vanhoissa muumipeleissä yms, mitä olen koettanut saada poikien koneella toimimaan.. Siinä koneessa kun on dvd-asema rikki, enkä ole vielä löytänyt aikaa vaihtaa uutta..

51
Moro taas.. Ubuntun puhtaaseen asennukseen en ole kertaakaan saanut menemään yli puolta tuntia, josta iso osa on mennyt työpöydän, pelien yms. asenteluun.. Ja jos olet levyltä onnistunut asentamaan, niin senkin pitäisi siis olla kunnossa.. Noissa vanhoissa koneissahan piti olla tarkkana, että muistit on samannopeuksisia jne.. Eli kokeileppa asennusta ilman sitä uutta muistikampaa, se voi olla vääränlainen..
Tuleeko aloitusvalikko näkyviin ?? Se, mistä voisit ottaa kohdan "Kokeile Ubuntua" ??

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Google Chrome päivittymään
« : 12.11.10 - klo:10.59 »
Taitaa olla helpointa, että poistat Chromen paketin synapticista ja sen jälkeen asennat sen tuolta Ubuntun sovellusvalikosta, niin päivittelee itseään automaattisesti..
Edit: ja onhan päivitysvaihtoehdot laitettu ohjelmalähteistä kuntoon.. Olen nyt työkoneella, niin en muista niitä ulkoa, mutta voin palata illalla asiaan..

53
Enivei. Jos tosiaan ongelman juurena on työpöytäympäristön resurssit, niin olen valmis kokeilemaan noita vaihtoehtoisia yhmpäristöjä, mutta oletteko te sitten valmiita opastamaan tällaista tietotekniikasta täysin tietämätöntä hermokimppua. noissa asennuksissa?

1. Tarkoittaako puhdas asennus, että kiinotlevy tyhjennetään ensin jotenkin, vai hoitaako asennuslevy asian?
Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat ovat omalla 12gb:n kiintolevyllä.
3. polttelin tuon Lubuntu-cd:n suomennosohjeita saa alkaa jo jakeleen, kiitos.
Vastailen oman kokemukseni perusteella, muut on varmaan viisaampia.. Itsekin asentelin tuon Lubuntun poikien koneeseen, jouduin pakosta laittamaan 10.04:n sekä Xubuntun rinnalle kun he tarvitsee flashia yms ja Lubuntulle en löytänyt tuota restricted-extras-pakettia.. Mutta Xubuntu on hyvin suomennettu, enkä Lubuntussakaan muista törmänneeni englannin kielisiin kohtiin peruskäytössä. Muuten ne toimivat erinomaisesti koneessa jossa 1,8 mhz ja 1 gt muistia. Etusivultahan pystyy lataamaan 9.10:n vielä..

Tältä foorumilta olen aina saanut apua, avun saamista helpottaa aina mahdollisimman tarkka kuvaus/kysymys.  Ja omat vastaukseni noihin:
1. Asennusvaiheessa kysellään osiointimahdollisuuksia/toiveita. On automaatinen jossa voit vain klikata kohdan "käytä koko kiintolevyä (ei aivan sanasta sanaan näin, mutta idea on juuri tämä. Siinä valikossa on myös vaihtoehto, "käytä suurinta tyhjää tilaa" ja "tee osiointiasetukset itse". Viimeinen vaihtoehto vaatii vähän perehtymistä asiaan, mutta ei ole sekään vaikea.
3. Suomennosta ei ihan hirveästi tarvitse, mutta kysele rohkeasti.. Kevyenä selaimena olen itse pitänyt Chromea, joka toimii 10.04:ssa ainakin huomattavasti FF 3.6. nopeammin..

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Google Chrome päivittymään
« : 11.11.10 - klo:13.19 »
Moro,

Mitä kautta olet asentanut ?? Olen itse asentanut Ubuntun ohjelmistovalikosta ja päivittyy aivan mainiosti ?? Jossain ketjussa oli repotkin, mutta se oli beta-versioon..

55
Itsella 64 bittinen Win7 toimii melkein yhtä jouhevasti kuin Ubuntu 10.04.. Molemmissa sama ongelma, eivät oikein tue HP:n sisäänrakennettua langatonta verkkokorttia, joten joudun käyttämään piuhaa.. Ärsyttää siis molemmissa..
Mutta 7 tuntuu ottaneen oppia monessa asiassa Linux-maailmasta, mm. se että ohjelmat ovat yhä paremmin eristettyjä Windowssista.. Eli käyttäjät ovat kokonaisuudessaan hyötyneet tätäkin kautta.. Ainakaan itse en ole saanut Windowssia jumiin vaikka ohjelmat kaatuilevatkin.. Tosin käyttöaika vasta 4 kuukautta... Ja Ubuntussa olen ollut mukana muistaakseni 6.10:stä asti..

56
Laitealue / Vs: 32 vai 64 bittinen siinä vasta kysymys.
« : 02.11.10 - klo:09.54 »
Hyvä näin.. Jos olet saanut vastauksen kysymyksiisi, muista kirjoittaa se [Ratkaistu] tuohon otsikon perään..

57
Laitealue / Vs: 32 vai 64 bittinen siinä vasta kysymys.
« : 02.11.10 - klo:08.36 »
Tässä 32 bit 10.10
http://fi.releases.ubuntu.com/10.10/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
ja 32 bit 10.04
http://fi.releases.ubuntu.com/10.04.1/ubuntu-10.04.1-desktop-i386.iso

Ja torrenti kautta
10.04
http://fi.releases.ubuntu.com/10.04.1/ubuntu-10.04.1-desktop-i386.iso.torrent
10.10
http://fi.releases.ubuntu.com/10.10/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso.torrent

Torrentti on pääsääntöisesti nopeampi, mutta vaatii oman ohjelmansa käynnistämisen.. Ja nuo eri versiot löydät kun otat tästä sivulta ylempää
Lataa ubuntu=>
vieritä sivua alemmas..
TAI VALITSE UBUNTU-KOKEMUKSESI TARKEMMIN...
Tekstin alta tulee erilaisia koneiden kuvia, valitse sieltä haluamasi..

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtulasiointi
« : 03.10.10 - klo:10.11 »
Biossissakin tuki on päällä, mutta silti sekä 32bit ja 64bit jää jumiin ?? Aukeaa vain musta ruutu, jossa en voi tehdä mitään..

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtulasiointi
« : 01.10.10 - klo:20.01 »
Tuli vastaus, eikös näin pitänytkin.. Eli nyt vain 32bit tulille..


flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 popcnt lahf_lm arat tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 popcnt lahf_lm arat tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 popcnt lahf_lm arat tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 popcnt lahf_lm arat tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid

60
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtulasiointi
« : 01.10.10 - klo:16.44 »
Onhan tuo VT-x/AMD-V varmasti myös tuettu suorittimessa? Ilman sitä ei onnistu 64-bittisen virtuaalikoneen ajo. Omassa Intel Core 2 Duo T7200:ssa se on, mutta ei ilmeisesti veljeni Intel Pentium Dual Core jossain mallissa (perustuu Core 2:een).

Jaahas Allengrey paljastikin, että tätä on kyselty aiemmin ja sen testaukseen on helppo keino. Komento
Koodia: [Valitse]
egrep ‘(vmx|svm)’ /proc/cpuinfo kertoo onko tukea. Jos tuo palauttaa jotain, niin pitäisi olla, ja jos ei, niin sitten ei ole.

Muokkaus: Vielä semmoinen seikka, että jos tuo on tuettu niin tarkista BIOSin säädöt eli ettei vaan ole sieltä pois päältä.
Palauttaa jotain, muttei kerro oikein mitään ;)

bash: lauseoppivirhe lähellä odottamatonta avainsanaa ”(”

Mutta pistin 32 bittisen lataukseen, tarkistan BIOS:n ja jatketaan...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 17