Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HaXeri

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12
41
Olin kesäleirillä ja otin miniläppärin sinne mukaan. Kuinka ollakaan, kun olin käyttänyt miniläppäriä siellä kerran päivällä ja kun yöllä käynnistin sen niin eipäs käynnistynytkään enään. Nyt kotonakin siis edelleen sama tilanne: Asus eee 701 jää jumiin biosin "eeepc" splashiin eikä se jatka siitä eteenpäin  :'( Kun hakkaan f2  (to run setup) niin se menee ja tulostaa hieman rivejä ja tilttaa. Mikähän tässä on vikana? Kannattaisiko koko miniläppäri avata ja katsoa jos löytyisi biosin nollausnappuloita jne?

Pikaisia vastauksia odotellen

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 16.07.09 - klo:16.54 »
Noniin, päivitystä läppärin työpöytään  :)
http://www.flickr.com/photos/39935945@N07/3725988931/
Tint2+openbox

43
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26366 Selailin taas dealextremeä (voi minua  ;D) ja törmäsin tälläiseen. Tuote on tullut myyntiin vasta lähipäivinä joten arvosteluja ei ole. Laite näyttää ulkoisesti aika hyvältä ja siinä on sisäänrakennettu gnome-linux eikä hintakaan ole paha.

44
Ai ei wlan piiri toimi?  >:( Crunchbang on täysi ubuntu jossa on kaikki samat ajurit kuin alkuperäisessä, jos wlan piiri ei toimi niin se johtuu ehkä siitä että crunchbangin ja ubuntun versiot eivät kulje käsi kädessä jolloin ainakin vähän aikaa sitten uusin oli 8.10 ja ubuntu 9.04 joiden laitteistotuki erillainen

45
Itse tesmin Win xp:tä virtualboxissa ja sain sen käynnistyyn 25 megalla. Asennus ei varmaan onnistu, mut sen jälkee kaikki turha pois.
Uujea!  ;D Siitäpähän saankin projektin :) Minulla on nimittäin tuolla wanha olivetti jossa 25mt muistia ja muuta kivaa :), kauanhan tuo boottasi?

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: miksi käyttäisin ubuntua ?
« : 10.07.09 - klo:19.20 »
Jos tiedostoja on oikeasti tuhansia ja ne ovat korvamattomia jne. niin VÄLTÄ UBUNTUN KÄYTTÖÄ KOSKA JOKAINEN TALLENTAMASI TIEDOSTO SYÖ LEVYLTÄ TILAA JOSSA VANHAT TIEDOSTOT OLIVAT JA NÄINOLLEN POISTAVAT NE PYSYVÄSTI!
Itse en tiedä tiedostojen pelastamisesta juuri mitään mutta irkistä #ubuntu-fi Freenodessa voi kysyä neuvoa. Ibas on yritys joka pelastaa kadonneita tiedostoja. Jos tietojen palautus ei onnistu kotikonstein niin soita sinne. Tiedostojen pelastus voi tosin maksaa satkun tai pari  :-[

47
Screenshotin on joku päässyt nappaamaan :)
Lieneekö aito...? Itselläni tulee ensin mieleen openbox+tint2 ja plasma tyyliset iconit,. Odotan mielenkiinnolla ja google brändi saa tavalliset kaduntallaajatkin kokeilemaan, eiköhän tuota nähdä vielä kaupassa myytävissäkin thin-client koneissa tulevaisuudessa  :)

48
No huhhuh, tuli taas sellaista sontaa että on pakko oikaista  :-[
1. Ubuntu on täysin munneltavissa oman maun mukaiseksi ja suomennokset ovat ihan hyviä
2. Työpöydän voi asennuksen jälkeen vaihtaa IHAN MIKSI HALUAA ja x session voi kasata jopa itse.
Työpöytiä/window managereja on runsaasti, on gnomea, kde:tä, xfce:tä, enlightenmentiä, openboxia ja muita kivoja.
3. Ajureita saa ubuntulle ihan kivasti, suse maailmasta saattaa löytyä jotain jännää mutta kaikki linux ajurit ovat saatavissa ubuntulle vähintään pienellä säädöllä.
4. Jos tulee ubuntun kanssa ongelmia esim ajurien kanssa tai muuten ei ulkoasu miellytä tai tarvitset neuvoa esim. työpöydän vaihdossa, tule meidän mukavien ihmisten kanssa keskustelemaan irkkiin :D Ubuntu kanavan löydät Freenode verkosta #ubuntu-fi, etusivulta löydät ohjeet irkkikanavalle joinaamiseen

49
Hei! Minullakin on tuollainen olivetti :) Tehoja runsaat 120mhz 24mt ja kovo puuttuu (6.4gt kovo toimii mutta se on toisessa läppärissä joka sekin projektiläppäri ja saan kyllä laitettua siihen kiinni jne) ja koneessa on pcmcia paikka. Itse olen ajatellut tuohon FreeDOSia SEAL työpöydällä (googlaa) mutta en ole vielä saanut mitään aikaiseksi. Tuosta minunkin koneesta puuttuu cd asema. Veikkaisin että tuo kone kelpaisi mainiosti red alert 1:n (joka vapaassa levityksessä nykyää) pelaamiseen :) Toki linux toimii mutta muistia täytyisi kasvattaa väh 64 megaan joka tulisi liian hintavaksi jos et saa jostain diilaus paikasta [tm] vanhoja koneen osia. Itse ostin tuon koneen koska luulin sitä tehokkaamaksi niinkuin sinun tapauksessasi kävi myös. Itse ostelen koneita Mikkelin Ekotorilta tavaroiden vastaanotosta jossa eräs mies purkaa koneita. Suosittelen kokeilemaan lähimmän kierrätyskeskuksen koneenkorjaus nurkkauksesta, sieltä löytyy usein paljon koneita ja ainakaan meillä niistä yksikään ei päädy myymälän puolelle mitä minä en yhtään ymmärrä  ??? Ystävällisin terveisin HaXeri (@Freenode) ja tämä oli niitä kertoja kun käyn harvoin foorumeilla auttamassa ihmisiä :)

50
Ja käyttöjärjestelmäsota loppuu tähän! Todella ärsyttävää että kun yritän kysyä kysymystä ja tarvitsisin apua niin täällä aletaan haukkua joko windowsia ja kehumaan linuxia tai toisinpäin  Angry Jos joku moderaattori viitsii niin minun puolesta tästä ketjusta saisi asiankuulumattomat kommentit poistaa kokonaan. Jos jjoku tietää kiintolevyjen kloonaamisesta jotain niin sanokoot tässä ketjussa.

51
Onko Win 7 todella niin kevyt kun väitetään?  ???
Teoriassa voi ollakin, vaan kun tehdään normaaliasennus ohjelmistoineen ja tietoturvaturhakkeineen niin keveys on tiessään ja tahmeus pahenee päivitys päivitykseltä. Näin kävi 98:lla, NT:llä, 2000:lla. XP:llä ja Vistalla. Koska 7 ei ole mitään muuta kuin NT7, niin odotettavissa ei ole kuin tilapäinen parannus.

Viime viikolla törmäsin XP:hen vuodelta 2003 1,2GHz koneessa jossa oli vain 128M rammia. Sehän boottasi asiallisen reippaasti ja haukkasi työpöydän kanssa 110 Megaa. Vaan vehkeessä ei ollut edes SP1:tä, tietoturvaa eikä nettiyhteyttä. Se myös tahmeni kylllä kun MSOfficen käynnisti eli päästin swapin puolelle. Tämän hetken XP-koneet vaativat jo gigatavun muistia järkevään toimintavasteeseen.

Rehellisesti sanoen alle kahden gigan muistilla Vistan tai NT7:n käyttö on tuskaa, samoin prosessorin pitää olla vähintää 2,8 gigainen vaikka olisi kaksikin ydintä.

T:Jallu59
Haist  >:( Itselläni on tuossa nyt xp ja toimii vikkelästi, ja miksi? Koska windowsit ovat yksinkertaisia kuin dos, niissä on vain kaunis ulokuori. Seiskaa ajattelin tuohoon vain hifistely/demoamiskäyttöön. Tuossa koneessa ei ole edes verkkoyhteyttä joten virustorjuntaakaan ei tarvita. Nyt parhaillaan koneeni soittelee vlc:llä muumeja ja kone näyttää tuollaiselta joten arvaatte varmaan etten ajatellut sitä käyttöön. http://www.flickr.com/photos/39935945@N07/

52
Miten mä saan kopioitua sen 12gt asennuksen sieltä pöytäkoneelta läppärille?

53
Pöytäkoneessani valmis asennus vei 12gt

54
Itse yritin 128 mt:llä pöytäkoneella ja ei bootannut
EDIT: Kampa olikin 64mt ;) Kaipa tuo toimii 160mt:llä mutta miten saan sen sille 15gt kovolleni?

55
Anna mennä
Luit varmasti koko viestin ja autto ihan hirveesti  :-\

56
Hei! Minulla on projektina 500mhz läppäri johon ajattelin asentaa seiskan, olen saanut seiskan jo toimimaan pöytäkoneessani 256mt ramilla. Toimiiko seiska 160mt ramilla? En pysty tätä itse testaamaan virtuaalissa koska minun koneissani ei riitä siihen potkua. Ajattelin laittaa seiskan 15gt kiintolevylleni toisen 1.7ghz läppärini avulla. En saa seiskaa asennettua läppärin 15gt kovolle suoraan (asennusläppärin 256mt ramin vuoksi) mutta ajattelin että jos saisin kopioitua seiskan pöytäkoneen kovolta läppärin kovolle (usb:n, ulkoisen kiintolevyn ja livecd:n avulla?) Miten tämä hoituu?

Hukkasin editit :(

57
en  ;D Mitenkäs se tehdään?

58
Öö, nyt #ubuntu-fi:n avulla sain vihdoin channels.confin kanavia täyteen mutta sitten yritin mennä mythwebiin eikä siellä näkynyt kanavia ollenkaan, mythbackend on kokoajan rullaamassa ja restartattu muutaman kerran

59
10:48 < HaXeri> Osaiskohan joku neuvoa mua ton mythtv:n asennuksessa?
10:48 < HaXeri> Mulla on sellanen servu millä mä haluisin ajastaa tv ohjelmia mythwebin avulla
10:49 < HaXeri> Siinä oon nyt asennettuna mythtv ja härpäkkeet sekä mythweb mutta näyttää siltä ettei ohjela löydä korttia tjs
10:56 < HaXeri> Yritin tehdä channels.confin näiden ohjeiden mukaan: http://wiki.ubuntu-fi.org/MythTv
10:56 < HaXeri> Mutta sanoo sudollakin "lupa evätty"

Kopioin rivit irkistä... Mutta joo tollanen ongelma olisi, Tikku on ArtecT14BR joka toimii esim. me-tv:n kanssa (samalla koneella).

60
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Xubuntun keventäminen
« : 17.06.09 - klo:11.37 »
Ettekö te nyt osaa ihmistä auttaa hädässä, kaikki täytyy tehdä itse paremmin  >:(
Noniin, näin yksinkertaisesti ongelma ratkeaa, komentoriville:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install lxde slim ja valitset lxde:n kirjautumisikkunasta sessioksi.

Ystävällisin terveisin HaXeri

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12