Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HaXeri

Sivuja: [1] 2 3
1
Hei! Isäni koneessa on 20gt kiintolevy. Isäni mielestä kone pitää turhan paljon melua ja nyt hän haluaisi sen tilalle täysin äänettömän CF kortin. 16gt kortin saa jo 29€:lla mutta 32gt kortista joutuu pulittamaan jopa 66€, joka ei ole mitään halpaa lystiä enää. Onnistuuko siirtäminen näin:
a) pienennän windowsin osiota 16 gigaan esim. gpartedilla, teen siitä imagen ja siirrän sen CF:lle
b) formatoin kortin samalla tiedostojärjestelmällä ja siirrän kaikki tiedostot sille (boottaako?)
Jos mielessänne on muita tapoja niin kertokaa ihmeessä minulle!

2
Laitealue / Serveriläppäri ei boottaa (kovo)
« : 27.10.09 - klo:14.36 »
Hmm... eli aamulla huomasin yhdistäessäni serveriini että se ei vastaa ssh:lla mutta osaa bridgettää edelleen verkkoa (tai sitten ei, google ainakin vastasi pingiin) Tulin katsomaan tilannetta, avasin läpän ja ruutu oli valaistu mutta mustana. Koitin virtuaalikonsoleita ctrl + alt + fX, ei toiminut joten päätin potkaista sen uudelleen käyntiin. No lähti käyntiin mutta latausruutu jumittui aina johonkin kohtaan jota se on tehnyt ennenkin, silloin auttoi rummuttaminen kovon kohalle. No sitten piti lähteä kouluun ja kun palasin koulusta ja koitin uudestaan, nyt se menee enää GRUB loading, please wait... kohtaan. Kovo rikki? Sitä en tiedä sillä en ole voinut koittaa muilla kovoilla kun tuolla yhdellä. Yritän saada videota boottaamisesta jos saan jostain kameran lainaan. Kone on Hp nx 6110 yrityssarjalainen jonka sain ilmaiseksi ilman kovoa.

EDIT: Jätin koneen pöydälle boottailemaan ja sehän lähti boottaamaan, tosin hyvin hitaasti

rummuttelua...
... hub xxx over-current change on port 2
... host controller process error, something bad happened!
... host controller haltad, very bad!
... HC died; cleaning up
[errors errors]

3
x360+ps3 emulaattoreita olisi ihan hauska koittaa mutta minulla ei taida olla niihin riittävästi tehoja?

4
Hei! Ajattelin ostaa uuden miniläppärin koska vanha (eee701) ei ole oikein kiva. No ostaakseni sen minun täytyy myydä tämä fujitsu sekä eee701 pois. Ajattelinkin kysyä että onko tästä fujitsusta mahdollista saada 200€ tai jopa ylikin? Tehoja:
1.8GHz Celereon M
1gt ram
80gt kovo
Polttava dvd asema
Via Chrome 9 HC
Vista Home Basic Lisenssi

En ole myymässä siis tätä kenellekään linuxhipeille jotka varmasti esittäisivät tarjouksensa tyyliin 20e. Vaan tarkoituksena on myydä tämä esim. jollekin opiskelijalle Vistalla jolloin saan siitä varmasti parhaan hinnan. (toki tarjoan vaihtoehdoksi myös linuxia :) Kertokaas että onko tästä mahdollista saada tuota kahtasataa euroa huuto.neti:ssä?

5
Hei! Olen hieman kyllastynyt nykyisissa lappareissani ilmenneisiin pikkuvikoihin joten ajattelin myyda ne kaikki ja ostaa "tehokkaan" minilapparin. Eteen tuli nyt taalla Virossa (lomalla juu) tuollainen Asuksen eee 1008HA minilappari johon ihastuin heti. Hintakin vain 390e. Googlailin vahan linux yhteensopivuutta ja huomasin etta netti ei pelaa suoraan langalla eika langattomasti. Langalliseen nettiin loytyy joku ajuri ilmeisesti asuksen sivuilta. Langattomaan taas Ubuntun suljetuista ajureista. Jos muita ongelmia ei ole niin tuo olisi taydellinen mutten siihen oikein usko. Tuote on viela sen verran uusi ettei noista linux-yhteensopivuus sivuiltakaan oikein loytynyt mitaan. Loytaako joku taalla muuta fibaa kuin tuo verkkoyhteyden asennus?

PS: Mahtaakohan tasta eee701:sta jossa vikana bios joka junnaa bootissa 10min, saada 100e?

6
Olin kesäleirillä ja otin miniläppärin sinne mukaan. Kuinka ollakaan, kun olin käyttänyt miniläppäriä siellä kerran päivällä ja kun yöllä käynnistin sen niin eipäs käynnistynytkään enään. Nyt kotonakin siis edelleen sama tilanne: Asus eee 701 jää jumiin biosin "eeepc" splashiin eikä se jatka siitä eteenpäin  :'( Kun hakkaan f2  (to run setup) niin se menee ja tulostaa hieman rivejä ja tilttaa. Mikähän tässä on vikana? Kannattaisiko koko miniläppäri avata ja katsoa jos löytyisi biosin nollausnappuloita jne?

Pikaisia vastauksia odotellen

7
Hei! Minulla on projektina 500mhz läppäri johon ajattelin asentaa seiskan, olen saanut seiskan jo toimimaan pöytäkoneessani 256mt ramilla. Toimiiko seiska 160mt ramilla? En pysty tätä itse testaamaan virtuaalissa koska minun koneissani ei riitä siihen potkua. Ajattelin laittaa seiskan 15gt kiintolevylleni toisen 1.7ghz läppärini avulla. En saa seiskaa asennettua läppärin 15gt kovolle suoraan (asennusläppärin 256mt ramin vuoksi) mutta ajattelin että jos saisin kopioitua seiskan pöytäkoneen kovolta läppärin kovolle (usb:n, ulkoisen kiintolevyn ja livecd:n avulla?) Miten tämä hoituu?

Hukkasin editit :(

8
10:48 < HaXeri> Osaiskohan joku neuvoa mua ton mythtv:n asennuksessa?
10:48 < HaXeri> Mulla on sellanen servu millä mä haluisin ajastaa tv ohjelmia mythwebin avulla
10:49 < HaXeri> Siinä oon nyt asennettuna mythtv ja härpäkkeet sekä mythweb mutta näyttää siltä ettei ohjela löydä korttia tjs
10:56 < HaXeri> Yritin tehdä channels.confin näiden ohjeiden mukaan: http://wiki.ubuntu-fi.org/MythTv
10:56 < HaXeri> Mutta sanoo sudollakin "lupa evätty"

Kopioin rivit irkistä... Mutta joo tollanen ongelma olisi, Tikku on ArtecT14BR joka toimii esim. me-tv:n kanssa (samalla koneella).

9
Yleistä keskustelua / Nokia 6280 ja sim lukitus
« : 20.05.09 - klo:19.30 »
Hei! Ystavallani on 2 nokian 6280 puhelinta joista han antaa toisen minulle kunhan poistan toisesta sim lukituksen. Tuon ei pitaisi olla kovin vaikeaa? Huuto netissa myydaan poisto kortteja mutta ne ovat ilmeisesti vain valikappaleita joiden paalle oikea sim kortti laitetaan. Vai? Softan kauttakin pitaisi saada poistettua lukitus, miten se tehdaan?

10
Hei! Ajattelemattomuuttani heitin puhelimen ilmaan ja (yllatys yllatys) se meni rikki. Naytto on rikki mutta puhelin nayttaa toimivan muuten. Muistin kuitenkin etta puhelin sisalsi kalenterimerkintoja ainakin viela vuoden 2010 puolelle. No minulla ei ole kaapelia jolla voisin koittaa siirtaa niita. Puhelin on Nokian 3220. Siihen kayvat kaapelit maksavat mansikoita (20e). Minusta tuollaisen uuden samanlaisen puhelimen osto ei maksaisi edes niinkaan paljon ja saisin siita etuosan vaihdettua (nokian klassinen arkkitehtuuri, prosessorit ja muistit yms taka piirilevyssa joiden valissa liitin). Kannattaisiko minun ostaa kaapeli vai samanlainen kaytettyna huutonetista? Minun taytyy silti todennakoisesti kopioida tiedot puhelimeen jonka saan kesakuussa.

11
Pelastin juuri roskiin menemästä otsikon mukaisen läppärin mutta siinä ei ole kiintolevyä. Toimii hienosti muistitikun kanssa mutta kiintolevy pitäisi löytyä. Mistähän verkkokaupasta moisia löytyy? Koneeseen ei käynyt vanha mobiili/mini ide tai uudenmallinen (sata?) liitin. Uusi kovalevy oli kyllä jonkinlaisessa kotelossa, pitäisi purkaa se ja kokeilla sitten.

12
Tänne olisi tarkoitus laittaa Ubuntu suomen irc kanavilta poimittuja quoteja.

13
Yritin tässä muutama päivä sitten asentaa ibexin läppärilleni (Fujitsu Siemens Amilo LI 1705 | Via Chrome 9 HC) ja kun livelevy oli X:n käynnistymis vaiheessa niin näytölle ilmestyi tavanomaisia harakanvarpaita ja X sammui ja alkoi yrittää uudelleenkäynnistystä, sammui jne jne... Kun kokeilin turvallista graafista tilaa (ilmeisesti vesa) näytölle ilmestyi pyöreä ladataan kursori jonka päällä oli lumisadetta ja kone tilttasi vähän ajan päästä totaalisti. Mitä asialle voisi tehdä? Jäänkö minä nyt ilman ibexiä?

14
Miten päivitän KDE 4:n KDE 4.1 Köseksi Hardyssä? Update-manager ei löydä päivityksiä kde:lle

15
Niin eli otsikon mukainen ongelma kyseessä. Anteeksi lyhyt viesti, ei ole aikaa puhua palturia  ;D

16
Pelit / Age of Empires II Verkkopeli ei toimi
« : 22.11.08 - klo:12.11 »
Asensin Age of Empires 2 pelin wineen. Kaikki toimi, kumma kyllä mutta kun yritän käynnistää verkkopelin niin connection type ja games laatikot ammottavat tyhjyyttään. Mitä tehdä? (Kokeilin windowsilla virtualboxissa niin kaikki toimi täydellisesti)

17
Pelit / Pingus: kursori ei näy
« : 08.11.08 - klo:17.11 »
Otsikon mukainen hyvin noob mutta kiusallinen probeema ilmenee pingus pelin kanssa. Mitäköhän asialle voisi tehdä?

18
Multimedia ja grafiikka / Iptv stream osoitteita?
« : 03.11.08 - klo:17.43 »
Mistä löytäisin suomalaisten peruskanavien iptv osoitteita soneran liittymälle? http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20455.msg152967 Tuolta löytyy ILMEISESTI Soneran verkko mutta se ei toimi omalla liittymälläni  :( Verkkoni on sonera ja asun etelä savossa

19
Olen tässä miettinyt linuxin edistyneemmän käytön opettelua. Mistä löytäisin suomenkieliset ohjelmien kääntö/komplikointi ohjeet?

20
Yleistä keskustelua / Näytä tietokonenurkkasi
« : 09.09.08 - klo:15.43 »
Elikkäs idea on vähän samanlainen kuin Näytä työpöytäsi ketjussa mutta nyt näytetäänkin paikka jossa tietokoneesi on.
Esimerkki: http://koti.mbnet.fi/jshyy/kuvat/valokuva.jpg (Tuplanollan)
Omaa nurkkaani en voi pistää koska olen aina siellä mihin saan läppärini tungettua :)

EDIT: Tässäpä vihdoin omani: http://www.servut.us/mk/mk/haxeri/turhaa/kuvat/datausnurkka.jpg

Sivuja: [1] 2 3