Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - CoReD

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Laitealue / Vs: Acer Aspire
« : 02.01.13 - klo:22.00 »
Nykyistä konetta jos lähdet päivittämään niin käy äkkiä niin, että ainut alkuperäinen osa on kotelo ja sitäkin joutuu modifioimaan, että uudet komponentit sinne sopivat ja budjettikin tulee äkkiä vastaan.
Minullakin useampikin vanha tornikotelo (ATX), eikä niitä ole muokattu mitenkään, vaikka komponentit ovatkin koteloiden sisällä vaihtuneet.

Niin minullakin, mutta vastaan on tullut useampikin "pakettikone" (jollainen aloittajallakin on) joiden kotelo on tehty ihan puhtaasti aloituskokoonpanoa varten. Mm. powerin paikka on voinut olla aivan muualla kuin mihin on totuttu, kotelossa on ollut kiinteitä kannakkeita jäähdytyssiileille yms jännää ja ihmeellistä. Yhteen koteloon olen joutunut tekemään uusia kiinnityspisteitä emolevylle ja väkästelemään omat korokesysteemit kun ei kiinnityspaikat osuneet minkään standardin mukaan kohdilleen vaikka ulkoisesti kotelo ihan perinteinen ATX-koppa olikin.

Ei nyt mitään minkä kanssa ei pystyisi elämään, mutta pakettikoneista ei ikinä tiedä  ::)

22
Laitealue / Vs: Acer Aspire
« : 31.12.12 - klo:16.42 »
Moi taas! Iskä lupas huntilla sponsoroida Acerin laittoo. Kaverilta sain muistii Corsair CMV4GX3M1A1333C9 yhden kamman. Aattelin jos tolla rahalla sais uuden prossun ja emon.

Mikä tohon kampaan varppina kävis, vois olla nettikauppa ku on pitkä matka hakee.

Mites toi Linux Mint menis vai saaks tässä samas kysyy ???

Muisti näyttäisi olevan DDR3:sta? Rajoittaa sitten emolevyn ja prossun hankinnan vähän tuoreampaan rautaan ja toinen samanlainen kampa olisi myös hyvä hankkia, että muisti toimii dual channelissa.

Satasella katsoisin käytettynä esim. AMD:n AM3 kantaista emolevyä DDR3 tuella, johon sitten 2-4 ytiminen phenomi, riippuen ihan mihin hintaan löytyy.

Emolevyksi sinun pitää valita sellainen malli jossa on integroitu näytönohjain, ellet aio lohkaista osaa budjetista näytönohjaimen hankintaan. Lisäksi uusi kokoonpano täytyy rakentaa siten, että vanhan virtalähteen teho riittää komponenteille ja emolevyltä löytyy kaikki liittimet mitä vanhat komponentit vaativat.

Tuon nykyisen koneesi kovalevy on varmasti koko koneen hitain lenkki ja se olisi ihan aiheellista päivittää myös, joten aika tarkasti joudut tuon 100€ käyttämään jotta kaikkiin tarvittaviin komponentteihin riittää :) Jos tuo DDR3 muistikampa unohdetaan kokonaan, niin valinnanvaraa on huomattavasti enemmän; esim. intelin vanhemmat 775-kantaiset emolevyt ja Core 2 Duo prosessorit joita saa kohtalaisen edullisesti käytettynä ja joista löytyy ihan mukavasti potkuakin.

Tuota 100€ en tuhlaisi uusiin komponentteihin vaan etsisin komponentteja käytettynä.

Yhteensopivuusongelmien välttämiseksi sopisin isukin kanssa, että etsitte yhdessä käytetyn, kokonaisen keskuskyksikön jossa on vähän tuoreempaa ja tehokkaampaa rautaa. Hyvällä säkällä voi löytyä jostain lähialueilta niin, että voitte sen isän kanssa käydä sitten hakemassa. Tai sitten vain hankitte nykyiseen koneeseen lisää muistia ja käytät koneessa vähän kevyempää linux-distroa jolloin vähemmälläkin teholla tulee toimeen :)

Nykyistä konetta jos lähdet päivittämään niin käy äkkiä niin, että ainut alkuperäinen osa on kotelo ja sitäkin joutuu modifioimaan, että uudet komponentit sinne sopivat ja budjettikin tulee äkkiä vastaan. Lisäksi saat nähdä melkoisesti vaivaa kun selvität kaikki yhteensopivat komponentit ja nekin voi joutua ostamaan yksittäin eri ihmisiltä, jolloin pelkästään postikulut haukkaavat jo muutaman kympin tuosta rahasta joka nyt on koneen päivittelyyn sovittu.

23
Laitealue / Vs: Acer Aspire
« : 30.12.12 - klo:22.15 »
Tuon teholuokan koneeseen koittaisin ehkä ihan suosiolla Xubuntua tai Lubuntua. Käyttö on varmasti ripempää ja sulavampaa vähän kepeämmällä työpöytäympäristöllä. Live-istunto voi toki junnata esim. näytönohjaimenkin takia ja unity nyt ei ole se ystävällisin vaihtoehto sen suhteen.

Jos live-istunnot ei pelitä niin kannattanee asennella se Ubuntu/Xubuntu/Lubuntu XP:n rinnalle ja kokeilla sen jälkeen hetki miten kone pelittää ja miten se Linuxin käyttö luonnistuu ennenkuin jyrää XP:n kokonaan pois. Ubuntu/Xubuntu/Lubuntu on kaikki kohtalaisen helppoja asentaa windowsin rinnalle ihan asennusohjelman ohjeita seuraamalla.

Jos näpräily ja säätäminen kiinnostaa ja toinen konekkin löytyy niin voit toki kokeilla vaikka crunchbang linuxia mikä olisi mukavan kevyt vaihtoehto tuon ikäluokan koneeseen. Käyttis vaatii enemmän näpräilyä ja säätämistä, mutta samalla oppii paljon kun joutuu näkemään vähän vaivaa, kokeilemaan, tutkimaan ja perehtymään asioihin että homma toimii. Saa sitten samalla sitä näperreltävää mitä tunnut kaipaavankin ;) Kylkiäisenä on sitten mukavan kevyt distro joka pelittää vähän ripeämmin vanhassa koneessa.

Englantia tosin pitää osata jonkin verran, että ohjeita pystyy lueskelemaan ja asennoituakkin pitää niin että ongelmia saattaa olla paljonkin ja kaikki ei selviä sormia napsauttamalla. Ohjeita ja todella mukava ja auttavainen yhteisö löytyy kyllä, kunhan se englanti on hanskassa :)

http://crunchbang.org/
http://crunchbang.org/forums/

Kannattanee kuitenkin aloittaa esim. sillä Lubuntulla ja siitä sitten siirtyä vähän haastavampaan distroon kun perusjutut on hanskassa.
;)

PS. Lisää muistia tuohon koneeseen löytynee aika helposti huuto.netistä tai vaikka muropaketin myyntiosiolta. Hyvällä säkällä voipi saada ilmaiseksi lahjoitetaan palstan kautta, aina silloin tällöin kuitenkin jengi lahjoittaa vanhoja komponentteja pois. Giga muistia kiinni niin elämä on jo vähän helpompaa, oli koneessa sitten se linux tai XP..

24
Laitealue / Vs: Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 30.12.12 - klo:19.59 »
Ensimmäiset tyypittelyt 2012 mid MacBook Airilla Ubuntu 12.10 live-tikun muodossa.

Yllätys oli melko suuri kun totesin että esim.

Näppäimistön taustavalon säätö: toimii
Näytön kirkkauden säätö: toimii
Multimediapainikkeet: toimii
Langaton + Bluetooth: toimii
Akkukesto (en ole ehtinyt testata, mutta ainakin jäljellä oleva aika jonka järjestelmä ilmoittaa vaikuttaisi olevan samalla viivalla Mountain Lionin kanssa): OK
Touchpad: toimii (luonnollisesti kaikki Mountain Lionista tutut eleet eivät toimi, mutta sormet tunnistuu ainakin kolmeen saakka ja touchpad toimii muuten kuten Mountain Lionissakin, näppäilyt ja liikuttelut tunnistuu, samoin kahden sormen osoitus jne.)

Kone ei tunnu kuumenevan tai käyttäytyvän muutenkaan oudosti ja vaikka live-tikulla ollaankin niin toiminnot on ripeitä ja kone tuntuu toimivan ihan normaalisti. Mitään mac-kohtaisia säätöjä en ole tehnyt.

Sen verta rohkaisevaa että taidan kokeilla seuraavaksi Xubuntua ja jos se toimii yhtä nätisti niin lähtee asentumaan rinnalle.

Itseä ei ole Mac hurmannut käyttöjärjestelmän osalta millään tavalla ja kaipuu linuxin pariin on kova joten hienolta tuntuu kun kaikki vaikuttaisi pelaavan näinkin simppelisti. :)

25
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 08.12.12 - klo:12.55 »
Kaikki toiminnot ovat minulla toimineet loistavasti ilman ylimääräisiä ajureita, pois lukien Nvidian ajurien asennus.

Vaikka totuus on ehdoton ja ainut tapa, on järjetöntä tuoda huonoja puolia esille etusivulla. Markkinointi menee niin, että ensin luodaan positiivisia, mutta totuudenmukaisia mielikuvia markkinoitavasta asiasta. Jos lukija saadaan kiinnostuneeksi, hänelle voidaan esittää myös negatiivisia puolia.

Meillä Ubuntun/muiden distrojen käyttäjillä on se yleinen ongelma, että jos jokin toimii omalla koneella/omalla laitteistolla/omien oheislaitteiden kanssa moitteettomasti niin se on sitten se sitten se "totuus" ja sitten ihmetellään silmät pyöreinä kun kaverin koneella ei toimikkaan. Tässä on se perustavanlaatuinen ongelma, että ensin kehutaan ja kerrotaan miten kaikki on helppoa ja vaivatonta ja sitten saadaan se tuttava/satunnainen lukija kokeilemaan ja kaikki ei menekkään putkeen ja syntyy se tyytymätön kokeilija jolle on sitten turha enää jälkikäteen mennä sanomaan, että no joo, ei se varmaan sulla sitten niin hyvin toimikkaan, mutta kyllä mulla toimii. Jäi sitten siihen ne kokeilut siltä kaverilta - mahdollisesti loppuiäksi.

Meitä käyttäjiä, Ubuntua/Canonicalia/Linuxia ei sinällään juuri hyödytä se, että saadaan joku satunnainen tyyppi "koukutettua" kun "tuotteesta" ei peritä "maksua". Hyötyä alkaa syntymään vasta sitten kun "tuotteen" hankkinut tyyppi toteaa että tuote on luvatunlainen ja jatkaa sen käyttämistä. Asiakas jolle on "myyty sika säkissä" on se pahin mahdollinen asiakas jonka voi hankkia, koska nämä tuppaavat kertomaan kaikille kuinka häntä on "kusetettu" ja "myyty" se "sika säkissä". Tämä ei ole Ubuntun ja käyttäjien kannalta missään tapauksessa hyvä tai haluttava asia, vaikka kuinka ajateltaisiin markkinoinnin pohjalta. Yleensä kun markkinointi pohjautuu siihen, että kunhan se tuote saadaan kertaallen myydyksi niin se on sillä selvä, rahat on saatu ja ehkä joukkoon mahtui muutama tyytyväinenkin asiakas, mutta sillä sama, kyllä potentiaalisia ostajia on maailma täynnä.

5min lukutuokio foorumilla kertoo jokaiselle, että:

A) Ubuntu ei toimi kaikkien oheislaitteiden kanssa - edes säätämällä
B) Ubuntu ei toimi kaikissa tietokoneissa - ainakaan moitteettomasti
C) Ubuntu kaatuilee/jumittelee siinä missä Windowskin jos yhteensopivuus raudan kanssa ei ole kohdallaan, käytössä on vähän epävakaampaa pakettia tai kone on yksinkertaisesti turhan tehoton Ubuntulle
D) Asennus ei ole aina täysin ongelmatonta
E) jne. jne. jne.

Käyttöjärjestelmän vaihtaminen peruskäyttäjälle on tosiaankin niin suuri operaatio, että jos se menee reisille jo alkumetreillä niin käyttäjä ei ole taatusti tyytyväinen, ei jatka Ubuntun käyttöä eikä varmasti kehu Ubuntua tutuillekkaan.

Negatiivisia asioita ei toki pidä, eikä kannata tuoda esille etusivulla, mutta ei tässä voida luoda absoluuttisia totuuksia "kytke oheislaitteesi kiinni ja olet valmis - vaivattomasti" tyylisesti kun me kaikki tiedämme että se ei pidä paikkaansa.

Yhtälailla viruskeskustelussakin me kyllä tiedämme, että tällä hetkellä linuxille ei ole aktiivisia, leviäviä viruksia. Mutta mikään ei takaa sitä, etteikö tälläistä virusta luotaisi vaikkapa seuraavan 3kk sisään. Haavoittuvuuksia on löytynyt ja löytyy varmasti jatkossakin kernelitasolta saakka ja tälläkin foorumilla on tehty selväksi, että tuntemattomista lähteistä asennetut ohjelmistot ovat ihan yhtä suuri tietoturvariski kuin latailla sinne windows-koneelle ilmaisia hymiöpaketteja.

Toistan itseäni, mutta varmasti pystytään tekemään neutraali, totuudenmukainen ja tarpeeksi infromoiva sanailu, mutta kuitenkin "haluttava" ja "kokeilemaan kannustava" vaikutelma joka sivulle ilman turhia superlatiiveja ja tyhjiä lupauksia?

"Ubuntu tukee suurta valikoimaa oheislaitteita" - "Ubuntu on tehty ottamaan kaikki hyöty irti uusista, moderneista  tietokoneista, mutta se toimii myös vanhemmilla laitteita. Suosittelemme kuitenkin vanhemmille koneille kevyempää rinnakkaisjulkaisua" - "Suurin osa oheislaitteista toimii ilman erikseen asennettavaa ajuria, mutta jotkin laitteet voivat vaatia ajurin asentamisen pakettivarastoista" - "Ubuntulle ei ole tällä hetkellä aktiivisesti leviäviä viruksia ja erilliselle virustorjunnalle ei ole täten välttämätöntä tarvetta. Nopeat tietoturvapäivitykset takaavat sen, että järjestelmän turvallisuus on jatkuvasti parhaalla mahdollisella tasolla" - "Modernilla, hyvin tuetulla laitteistolla Ubuntu on todella nopea ja vakaa käyttöjärjestelmä." - "Pitkän tuen julkaisut ovat pääsääntöisesti erittäin vakaita, mutta puolivuotisjulkaisujen kanssa voi esiintyä ajoittaisia ongelmia vakaudessa ja suorituskyvyssä"

Tuodaan niitä Ubuntun hyviä puolia esille, mutta pakotetaan samalla lukija ajattelemaan onko se kone moderni, olisiko rinnakaisjulkaisu parempi vaihtoehto jne. Samalla lukija hyväksyy sen, että jaahas voi olla että joudun asentamaan jotain ajureita että kaikki toimii. Nyt ei ole viruksia, mutta niitä saattaa joskus tulevaisuudessa olla. Pitäisiköhän minun kokeilla ensin tuota Live-CD:tä ennenkuin asennan kovalevylle. Haluan tämän uusimman julkaisun, mutta sen kanssa voi ilmetä jotain ongelmia.

Sitten kun niitä ongelmia esiintyy, ei olla heti heittämässä ubuntun asennuslevyä roskiin vaan todetaan että aivan, tästähän mainittiinkin siellä kotisivuilla, taidankin käydä foorumilla kysäisemässä mitä pitäisi tehdä.

Ehkä satunnaisten kokeilijoiden määrä ei ole niin suuri, mutta näin jokainen kokeilija hyväksyy jo asennettaessa sen, että tämä ei välttämättä toimi heti asennuksen jälkeen niin hyvin kuin kuvailtiin tai ehkä se rinnakkaisjakelu olisikin ollut parempi vaihtoehto. Puolivoittoa jo sen puolesta että käyttäjä on valmis kohtaamaan jonkin ongelman ja halukas ratkaisemaan sen -> pitkässä juoksussa paljon parempi tilanne ja enemmän tyytyväisiä kokeilijoita niiden "petettyjen" sijaan.

26
Yleistä keskustelua / Vs: Paras mokkula Keravalle
« : 08.12.12 - klo:11.24 »
Kunnon päätelaite on melkeimpä tärkeimmässä roolissa mikäli kuuluvuusalueella vain ollaan,

Hyvänä esimerkkinä täällä kotiseudulla ensimmäinen mokkula (Nokia CS-17) veti DNA:n verkossa paria kolmea megaa, parhaimmillaan neljää ja pätki yhteyttä jatkuvasti. Hermot kun paloivat niin piti tehdä vähän taustatutkimusta ja kävin sitten DNA-liikkeestä hakemassa Sierra Wireless USB-10 mokkulan ja lykkäsin vanhan sim-kortin sisään.

Nopeudet nousivat 7-12megaan eikä mokkula ole pätkinyt yhteyttä edes 10:ntä kertaa tässä vuoden aikana mitä tuo Sierra Wireless on ollut käytössä.

Samainen CS-17 ei saanut myöskään Saunalahden verkossa sen kummempia nopeuksia, vaikka älyluuri vetikin tuplasti paremmat nopeudet samalla datapaketilla.

Eli: valitse operaattori kuuluvuusalueen ja omien mieltymyksien, kokemusten sekä mielukuvien mukaan, mutta minkä operaattorin sitten valitsekkaan, panosta päätelaitteeseen! Vaikkei se nopeus merkitsisikään, niin ainakin saa vakaamman yhteyden joka pysyy päällä eikä kaatuile heti kun mokkula lämpiää.

Nokian CS-sarjalaiset taitavat olla huonompia vaihtoehtoja mitä voi hankkia. Toki jos haluat korjailla lämpöongelmat itse tähän malliin, niin kai noistakin johonkin on.

27
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 06.12.12 - klo:13.08 »
En tiedä onko tuo http://ubuntufi.dev.zeip.eu/esittely aivan ajan tasalla, mutta muutamia kohtia tuolta iskee vielä silmään.

Etusivulla:

"Lataa Ubuntu helposti netistä ja kokeile sitä sitten tieto-
koneellasi ennen asennusta!"

Tarvitaanko tuossa tuota "sitten" sanaa?

"Käyttöjärjestelmä, joka on huippunopea, virusvapaa ja täysin ilmainen. Eikö kuulostakin hienolta? "

Unity ei nyt välttämättä ole huippunopea ja virusvapaakin taitaa olla liioittelua. "Eikö kuulostakkin hienolta" antaa ainakin itselle ensimmäisenä mielikuvana epätoivoisen puhelinmyyjän joka yrittää tyrkyttää "ilmaisia" partakoneenteriä. Ehkä simppelisti ja ytimekkäästi, kuitenkaan turhia lupailematta "Nopea, turvallinen ja täysin ilmainen" ?

Esittely sivulla:

"Ubuntua käyttäessä ei tarvitse huolehtia viruksista, sillä Ubuntu on erittäin turvallisen Linux-ytimensä ansiosta täysin vastustuskykyinen niille. Voit huoletta kirjautua verkkopankkiisi ja ladata sovelluksia Sovellusvalikoimasta."

Eihän se Linux-ydinkään täysin vastustuskykyinen ole ja loppuviimeksi viruksista ei tarvitse huolehtia tasan niin pitkään kuin niitä ei isommin tehtailla. Tulee mieleen Maccien "viruksettomuus" joten ehkä sanavalintoja voisi vähän pähkäillä?

"Ubuntussa kun sovellukset eivät kaadu eikä järjestelmä jumita."

Kyllähän niitä kaatumisia ja Unityllä etenkin jumituksia aina ajoittain esiintyy jos rauta ei ole täysin yhteensopivaa ja muutenkin tältä vuosikymmeneltä, suotta taas lupaillaan kuuta taivaalta.

Ominaisuudet-sivulla kuvankaappaus Gwibberistä ehkä vähän ... sumennettuine kohtineen. Ehkä voisi ottaa kuvankaappauksen niin, ettei tarvitse sensuroida sumennuksilla.

Sitten Uutuudet-sivulla tuodaan esille:

"Onko Ubuntu 12.04 LTS yhteensopiva laitteistoni kanssa?
Noin viisi vuotta ja sitä uudempien tietokoneiden kanssa lähes varmasti, mutta Ubuntu 12.04 LTS on suunniteltu nykypäivän tietokoneelle, joten sen käyttö ei onnistu hitaimmilla koneilla. Suosittelem-
me kokeilemaan järjestelmää CD-levyltä ennen asennusta. Harkitse myös rinnakkaisjakeluita."

Ensin etusivulla luvataan huippunopeaa ja sitten täällä mainitaankin, että eihän se käyttö hitaammilla koneilla niin sujuvaa olekkaan. Näitä voisi jo yrittää ympätä sinne etusivulle tai esittelyosioon.

"Se toimii myös saumattomasti nykyisten laitteidesi, kuten kameroiden, tulostimien ja langattomien tai langallisten lisälaitteiden kanssa - ilman ajureiden asentelua."

Taas lupaillaan vähän liikoja. Itsellänikin tuossa tulostin joka ei inahdakkaan Ubuntun kanssa eikä kaverin järjestelmäkamerakaan tunnistunut vaikka kikkailujakin kokeiltiin. Ajureitakin voidaan joutua asentamaan ja useimmiten se on lähestulkoon välttämätöntä, että käyttökokemus on asiallinen. Näytönohjaimienkin kanssa suljettu ajuri on useimmiten suositeltavaa asentaa että homma toimii.

Lopputulemana voisi sanoa, että kannattanee välttää turhia superlatiiveja, myyntimiesten elkeitä ja pysyä kohtuuden rajoissa kun hehkutellaan käyttöjärjestelmää. SuperMahtavaaSeVaanToimii-mielikuvien maalailu sivustolla ampuu pian omaan nilkkaan kun käyttäjä ottaa ja asentaa sen Ubuntun ja sitten ne laitteet ei toimikkaan, Unity jumittaa kuin viimeistä päivää ja se ensimmäinen sovellusvalikoimasta asennettu sovellus kaatuu heti kättelyssä. Siinä vaiheessa on saatu yksi *** tyytymätön kokeilija joka sitten pääsee taas tarinoimaan niin tutuille kuin verkossakin kuinka Ubuntua kyllä kehutaan maasta taivaisiin, mutta sitten lupaukset ovatkin puuta heinää.

Sitten samainen käyttäjä päätyy foorumille avautumaan, missä sitten käyttäjät kertovatkin yhdessä kuorossa, että juurikin näin, tuo ja tuo ja tuo laite ei ihan säätämättä tässä Ubuntussa toimikkaan ja sinun koneesi nyt onkin jo sen verta iäkäs ettei tuo Unity varmaan hirveän hyvin toimi ja olisi kannattanut kokeilla Xubuntua ja tosiaan tuo 12.10 on aika epävakaa kaveri ja kaatuiluja esiiintyy aika tiheään jne.

Haen tällä nyt vain sitä, että ei lupailla liikoja, pistetään hyvin esille se, että Unity vaatii modernin tietokoneen yhteensopivalla raudalla toimiakseen hyvin, uusille käyttäjille suositellaan aina LTS-versiota ja puolivuotisjulkaisut eivät välttämättä ole läheskään niin vakaita ja toimivia kuin LTS-julkaisut, vanhemmille koneille suositellaan rinnaikkaisjulkaisuja jne. Ja siis niin, että nämä asiat avautuisivat käyttäjälle jo ennenkuin se ubuntu on asennettu tai tultu ongelmatopikkien kanssa foorumille ihmettelemään.

Varmasti pystytään tekemään neutraali, totuudenmukainen ja tarpeeksi infromoiva sanailu, mutta kuitenkin "haluttava" ja "kokeilemaan kannustava" vaikutelma joka sivulle ilman turhia superlatiiveja ja tyhjiä lupauksia?

28
Laitealue / Vs: Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 19.11.12 - klo:17.46 »
Pahoittelut jo vähän vanhentuneen ketjun nostamisesta, mutta itsellä alkaa tuo Ultrabookin/Airin hankinta olemaan nyt käsillä niin on pakko kysäistä miten Strockilla tuo MintDebian pelitti airissa ja miten on muut distrot/buntut toimineet jos olet enemmälti testaillut? Debian olisi se distro minkä haluaisin tuohon koneeseen törkkäistä OsX:n rinnalle joten mielenkiinnolla kuulisin kokemuksia.

Uusimmasta 5.2 (?) Airista ei tunnu löytyvän oikein dokumentaatiota/käyttäkokemuksia esim. 12.04:n kanssa joten kuulisi mielellään. Raudan puolestahan ei pitäisi isompia ongelmia olla..?

Zenbook Prime olisi ollut se oma valinta, mutta rajallisen saatavuuden ja valovuodosta kärsivien näyttöpaneelien vuoksi alkaa tuo vaaka painumaan kuitenkin Airin puolelle.

Mites Quantal, joko ehdit itsellesi Ultrabookin/Airin hankkimaan? Kokemuksia?

31
Ihan mielenkiintoinen asenne Blizzardilla.

Kirjoittelin supportin suuntaan viestiä jossa selvitin tilannetta: käytän linuxia, pelaan winen avulla (lisäksi käytössä playonlinux) jne. ja korostin miten blizzard on vakuuttanut, että linuxin ja winen käyttö on täysin sallittua vaikkeivat kyseistä käyttöjärjestelmää virallisesti tuekkaan. Samalla pyysin saada lisäinfoa tästä kolmannen osapuolen ohjelmasta mitä olen mukamas käyttänyt ja jonkinlaista näyttöä siitä, minkälaista etua tämä mystinen ohjelma on minulle pelissä antanut sekä jonkinlaisia todisteita siitä, ettei heidän järjestelmänsä ole luullut wineä huijausohjelmaksi ja voivat osoittaa, että olen jotenkin pelissä huijannut.

Vastaus tuli suhteellisen nopeasti, mutta asia ei edennyt mihinkään:

Lainaus
Greetings ,

        Your account was permanently suspended due to use of third party programs, which is against the Terms of Use (http://eu.blizzard.com/en-gb/company/about/termsofuse.html), the relevant part of which can be found in this article :

        http://eu.battle.net/support/en/article/hacks-and-third-party-programs

        When running, the World of Warcraft or Diablo 3 client may monitor your computer's random access memory (ram) and/or cpu processes for unauthorized third party programs running concurrently with World of Warcraft or Diablo 3. An unauthorized third party program as used herein shall be defined as any third party software, including without limitation any addon or mod, that in Blizzard Entertainment's sole determination:

        I. enables or facilitates cheating of any type;

        II. allows users to modify or hack the World of Warcraft or Diablo 3 interface, environment, and/or experience in any way not expressly authorized by Blizzard Entertainment; or

        III. intercepts, mines, or otherwise collects information from or through World of Warcraft or Diablo 3. In the event that World of Warcraft or Diablo 3 detects an unauthorized third party program, Blizzard may

        a) communicate information back to blizzard entertainment, including without limitation your account name, details about the unauthorized third party program detected, and the time and date the unauthorized third party program was detected; and/or

        b) exercise any or all of its rights under section 6 of this agreement, with or without prior notice to the user.

        The use of such programs or files is clearly unfair to the World of Warcraft or Diablo 3 community playing regularly and is not tolerated on our servers.

        Following a review of your case, we can confirm that such program has been used on several occasions by your account, and that the subsequent action taken is appropriate. We would not look to enter into any further communications on this issue as the matter is now considered closed.

        Please be advised that sanctions in relation to this matter will not be taken against any new accounts you may wish to create, but the characters from your cancelled account will remain irretrievable. If you should wish to create a new account, you will need to obtain a new and unused CD key with a retail copy of the game.

        If you wish to review our current Rules and Policies, they can be found at:

        http://eu.blizzard.com/en-gb/company/legal/wow_tou.html
        http://eu.blizzard.com/en-gb/company/about/termsofuse.html


        Regards,
        Game Master Cruzzidax
        English Game Master Team
        Blizzard Europe

Okei.. Eli vastaus ei valottanut tilannetta yhtään sen enempää kuin aiemmin saamani automaattinen ilmoitus pelitilini sulkemisesta. Käyttämääni "apuohjelmaa" ei myöskään ilmoitettu, eikä minulle myöskään valaistu sitä, minkälaista hyötyä olen mahdollisetsi tämän apuohjelman avulla saanut. Edelleenkin ainut ohje on ostaa uusi, käyttämätön pelilisenssi ja luoda uusi pelitili jolla voipi sitten taas pelailla.

Samalla kerrotaan kuinka peliclientti sniffialee koneen ram:ia ja prosesseja ja että tapaus on tutkittu perinpohjin eikä asian tiimoilta tulla enää käymään lisäkeskusteluja - eli asia on loppuunkäsitelty.

Hieno esimerkki siitä miten firma pystyy ns. virtsaamaan omiin muroihinsa. Nimimerkin takana kuitenkin pitkän linjan Blizzard-tuotoksien suurkuluttaja. Diablo II:sta olen pelannut viimeiset 10 vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt Diablo III oli jatkumoa tälle. Starcraft II:enkin oli jo ostoslistalla, mutta ei ole enää. Uskomatonta toimintaa.

Jos peliclientti kerran sniffailee koneen prosesseja ja muistinkäyttöä niin sieltä pitäisi pystyä aika spesifioitu vastaus siitä mikä ohjelma siellä on taustalla pyörinyt ja miten se on peliin vaikuttanut. Tätä infoa ei kuitenkaan minulle haluttu luovuttaa joten eiköhän tuo ole aika selvä, ettei tämä heidän snifferinsä osaa noita prosesseja kummemmin tarkkailla, antanut false-positiven ja nyt eivät viitsi/halua myöntää virhettään.

32
Tulipahan sitten hankittua kyseinen peli viime viikolla ja rohkaistuin asentelemaan tuon Winellä, kun aiheesta ei ole aikoihin uutisoitu enempää ja Blizzardikin on vakuutellut, että winellä/linuxilla pelaaminen ei tälläisiä aiheettomia banneja ole aiheuttanut ja nämä bannatut pelaajat ovat olleet todistetusti huijareita.

Ja arvatkaas mitä.. Tänään on tili bannattu ja syyksi ilmoitettu:

Lainaus
Account Action: Account Closure
Offence: Unapproved Third Party Software
A third party program is any file or program that is used in addition to the game to gain an unfair advantage. These programs may increase movement speed or teleport heroes from one place to another beyond what is allowed by game design. It also includes any programs that obtain information from the game that is not normally available to the regular player or that transmit or modify any of the game files.

Että näin.. Äitimuorini nimeen voin vannoa ja vakuuttaa, etten ole pelissä huijannut tai moisia apuohjelmia koneelleni asennellut, mutta tämä on nyt sitten Blizzardin kanta. Peliä ehdin pelaamaan alle viikon ja mokomasta tuli maksettua ihan täysi hinta verkkokauppa.comille. Niin, ja ainut tapa pelailla Diablo III:sta jatkossa onkin:

Lainaus
Moving forward, this Diablo III account and any heroes or items associated with the account are no longer accessible. The only way to continue playing Diablo III is to purchase a new licence or attempt to recover access by appealing account closure. While closure overturns are very unlikely, we advise that customers pursuing an appeal wait to purchase a new Diablo III licence until the appeal process has completed. If you add a new Diablo III licence, the new account will overwrite your old account and any prior heroes or items will be permanently erased.

Että jos nyt joku on vielä peliä hankkimassa, niin pelatakaa ihan suosiolla siellä Windowsin puolella...

Tulipahan mieleen, että mitäköhän Suomen lainsäädäntö sanoo asiaan? Ainakin Saksassa on ollut mahdollista saada hyvitys pelistä lainsäädäntöön vedoten (joka ei esim. jenkeissä onnistu). Pitäisiköhän olla kuluttuaja-asiamieheen sen verran yhteydessä, jos saisi edes osan rahoistaan takaisin..  :-\

33
Jos et aio konetta kasata käytetyistä osista niin unohda AM3+ ja phenomit/athlonit suoriltaan. Ei ole mitään järkeä investoida "kuolleeseen kantaan" uuden hintaa. Järkevää rautaa käyttöön kuin käyttöön, mutta silloin katsoisin käytettynä.

Jos mietitään päivitettävyyttä niin itse kallistuisin Intelin puolelle ja z77 piirisarjalliseen emolevyyn kattavilla liitännöillä. Prosessoriksi ihan budjetin mukaan joko kaksiytiminen Pentium (esim. G850) tai vähän ryydikkäämpi i3-2100 ja jos budjetti sallii niin sitten voi alkaa niitä nelityimisiä i5-sarjalaisia katselemaan. Jos olet vanhalla penanelkulla pärjäillyt tähän päivään saakka, niin uskoisin että esim. tuo G850 on sinun tarpeisiisi aivan tarpeeksi tehokas.

Muistien suhteen kannattaa lähinnä valkata edullisempaa. Nopeammilla muisteilla ei saa minkäänlaista käytännön nopeushyötyä mitä käytössä huomaisi. Jos muistiin haluaa investoida niin investoi ennemmin sitten muistin määrään kuin nopeuteen.

G850 prossulla ja z77 emolevyllä ei taida tulla sen kalliimmaksi kuin tuo alunperin suunnittelemasi Athlon paketti, mutta päivitettävyys on parempi ja suorituskykykin on peruskäytössä parempi. (ennemmin kaksi nopeaa ydintä kuin useampi hidas, ellei sitten oikeasti koneella käytetä ohjelmia jotka osaavat käyttää niitä useampia ytimiä kunnolla)

Tuolla saa näppärän ja edullisen päivityksen ja myöhemmin kun lisätehoille tulee tarvetta voi käytettynä etsiä i5/i7 prosessorin joka toimii tuolla samalla emolevyllä, niin ei seuraavan päivityksen sattuessa tarvitse päivittää taas kaikkia komponentteja uudelleen.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Karu totuus hakujätistä.
« : 19.10.12 - klo:12.14 »
Eipä tuossa tosiaan ole mitään ihmeellistä. Ei todellakaan ole ainoa joka kiertää veroja maailmalla tai täällä Suomessa. Pakkohan se on tässä taloustilanteessa ajatella niin, että hyvä kun edes pistivät salinsa tänne ja työllistävät ehkä muutaman ihmisen siinä ohessa, vaikkei valtion verokirstu nyt mahdottomia tuosta kostukkaan.

Se on sitten taas ihan Suomen veropolitiikan ja päättäjien vika, että Suomen verotaso on aivan järkyttävä etenkin tälläisten suuryritysten näkökulmasta ja kaikki vähänkään isommat tuotantolaitokset ja yritykset siirtyvät muualle vieden mukanaan ne vähätkin verotulot ja muutamasata työpaikkaa.

Jos Google maksaisi täydet verot Suomeen niin ainakin itse olisin valmis lyömään "idiootti"-leimasimella koko johtoporrasta/hallitusta otsaan, olin sitten osakkeenomistaja tai en..  ::) (Osakkeenomistajat varmaan käyttäisivät jotain leimasinta terävämpää)

Lainaus
Kaikki suomalaiset yritykset maksavat Suomessa veroa 24,5 % tuloksesta. Olisi oikeudenmukaista ja kohtuullista, että Suomessa siirryttäisiin Viron yhteisöverotukseen ja annettaisiin kaikille yrityksille mahdollisuus tulorahoitukseen nollaveron kautta.

Google maksaa Suomeen veroja, koska palvelinkeskukset vievät paljon sähköä. Suomen hallitus on kaavaillut palvelinkeskusten sähköveron alentamista. Ehkä siihen ei pitäisi mennä samalla perusteella kun kiinteistöveroakin perustellaan. Veroa ei voi kiertää.

Vuosikertomusten mukaan Googlella on ollut Suomessa vuoden alussa 37 työntekijää.

Elokuisten uutisten mukaan palvelukeskuksessa työskentelee 90 työntekijää. Näin Hamina ja sen lähikunnat saisivat vuodessa palkkojen kautta noin 400 000 euron verotulot. Verotuloja ei olisi, jos palvelimet olisi sijoitettu muualle.

Siinäpä se oleellinen olikin.. Ollaan nyt edes tyytyväisiä tuostakin vähästä, kun Google olisi voinut tunkea ne salinsa minne tahansa muuallekkin.

35
Tuon ikäisellä koneella onni saattaisi löytyä jonkun "oikean" kevyt-distron kanssa. Lubuntu ja Xubuntu ovat kevyempiä vaihtoehtoja Ubuntulle, mutta eivät kuitenkaan vastaa samaa keveyttä mikä on mahdollista esim. CrunchBangin kanssa.

Näissä oikeasti riisutummissa jakeluissa on toki se ongelma, että järjestelmän laittaminen iskuun vaatii enemmän vaivaa ja tietotaitoa konsolin ja asetustiedostojen kanssa, mutta toisaalta myös ohjeita löytyy pilvin pimein.

Kevyt ikkunamanageri olisi kuitenkin melko helppo tapa vapauttaa edes vähän tietokoneen resursseja ohjelmien käyttöön ja saavuttaa vähän jouhevampi käyttökokemus. Ehkä hyvä lähtökohta olisi esim. se muuten hyvin toimiva, mutta raskaan oloinen Xubuntu johon asentelisi XFCE:n rinnalle esim. Openboxin tai muun vastaavan ikkunamanagerin ja kevyen paneelin.

Käyttäjäystävällisempiä keveyteen tähtääviä jakeluita on toki muitakin. Esim. Peppermint voisi olla kokeilun arvoinen vaihtoehto. Pohjautuu muistaakseni Debianiin ja Lubuntuun joten olisi tuttu ja turvallinen ja keveytensä puolesta varmasti Lubuntun tasoa. Pitäisi olla vähän kepeämpikin kun käytössä on Openbox LXDE:n sijasta.

36
Laitealue / Vs: Läppäri ylikuumenee
« : 07.10.12 - klo:15.02 »
Onko nuo virrankulutukset mitattu livetikulla "idlenä" vai tuossa asennusvaiheessa? Jos puhutaan 2x virrankulutuksesta käyttöjärjestelmien välillä mitattuna, niin kyllähän tuo on selvää, että Ubuntussa on jokin prosessi joka vetää itsensä solmuun ja rasittaa konetta vaikkei sillä mitään tehtäisikään.

Oletko seurannut esim. top:lla miltä suorittimen käyttöaste näyttää kun mittarissa on nuo 50W lukemat? Jos siellä vetää jokin prosessi jumiin ja vie 100% suoritinaikaa niin tuon prosessin mukaan olisi helpompi etsiä vikaa tai edes ensiapuna tappaa se prosessi joka vetää järjestelmän jumiin ja aiheuttaa sitten sammumisen ylikuumenemisen johdosta.

Näytönohjaimen ajurit?

Lämmönhallintakin voi olla edelleen ongelma, jos näytönohjaimelle ja prosessorille on itsenäiset tuulettimet. Toinen tuuletin voi pyöriä täysillä ja kuullostaa siltä että tuuletus pelaa, vaikka todellisuudessa toinen tuuletin ei pyörähdäkkään.

Livetikullahan voit asentaa ajureita/sörkkiä järjestelmää muutenkin jo ennen asennusta jos on tarvis. Oletko kokeillut asennusta tekstitilassa ja kokeillut käyttää sitä kautta asennettua järjestelmää? Vai kaatuuko kone tekstitilassakin asennettaessa?

Pölyjen puhdistus on varmasti myös ajankohtaista jos tuuletus varmasti toimii. Vaikka kuormaa olisi enemmänkin niin ei pitäisi koneen kaatua ylikuumenemisen takia.

37
Sen verran iäkkäämpää rautaa ettei välttämättä kellottelu onnistu "tuosta vain" biossista. Tehonlisäyskin jäänee pieneksi. Pelkkä kellotaajuus ei tuon ikäluokan raudassa enää juuri auta, kun se kellotaajuus ei varsinainen pullonkaula ole.

Emolevystä riippuen tuon kellotaajuuden voi saada tuonne 3Ghz tietämille, mutta jäähdytys olisi syytä vaihtaa tehokkaampaan. Hajalle nuo Pentiumit saa syöttämällä liiaksi jännitettä ja turvalliset jänniterajat voi olla vaikeakin saada selville (lukuisista steppingeistä johtuen). Joskus on penojen kanssa pidetty nyrkkisääntönä, että 10% vakiovolteista on turvallista nostaa, mutta lämmöt karkaavat varmasti käsistä vakiojäähdyttimellä. Hyöty tuosta voi jäädä kuitenkin pieneksi.

Flash on mitä on, se tykkää takkuilla vanhemmilla koneilla. Itselläni on  "varakoneena" 3Ghz Pentium 4 + 2GB RAM ja tuollakin flash-videot kaappaavat 80% suoritintehoista vaikka kiinni on ollut 512mb muistilla varustettu 6600 (jolla pelaa esim.  Call of Duty: ModernWarfarea). Yksi video vielä pyörii, mutta kun taustalle laittaa vähän muuta ohjelmaa auki tai erehtyy avaamaan pari videota kerralla niin tahmaus alkaa..

Itse olen noiden vanhempien koneiden kanssa käyttänyt Chromea ja Chromen integroitua flash-pluginia joka ainakin omien käyttökokemusten mukaan on pelittänyt vähän kepeämmin kuin Firefox+repojen flash-player ja tämän lisäksi huomattavasti vakaammin. Chrome on muutenkin resursseiltaan kepeämpi vaihtoehto ja sitä kannattanee kokeilla.

Jallun vinkkiä erillisestä näytönohjaimesta kannattanee kokeilla, mutta eipä itsellä tuo prosessorikuorma juuri muuttunut, käyttikö sitten tuota aiemmin mainittua 6600:ta tai emolle integroitua ohjainta. Ohjaimena tosin jokusen sukupolven tuoreempi intelin tuotos joten ero ei välttämättä niin suuri kuin mitä sinulla tuon SiSin/Radeonin välillä. (Etenkin jos SiSin ajurit mitä ovat) Paljon enempää noiden videoiden takkuilun eteen ei sitten voi tehdäkkään - komponenttien päivittämisen lisäksi.

Ärsyttävää sinällään kun rauta riittää helposti hyötykäyttöön ja käyttöjärjestelmän tarpeisiin, mutta webbisivut ovat niin onnettomasti toteutettuja+täynnä tauhkaa, että tarvitsisi nettivideoiden takia hankkia uudempaa rautaa koneeseen.  ::)

Edit: Ottaen huomioon vanhempien prosessorien hintatason nykypäivänä, voi olla kaikkein fiksuinta etsiä tehokkain tuohon emolevyyn sopiva prosessori ja hankkia sellainen käytettynä. Investointi jäänee 10€ luokkaan ja suoritintehoa saa vähän tuntuvammin käyttöön.

38
Laitealue / Vs: Läppäri ylikuumenee
« : 05.10.12 - klo:19.48 »
Jos kone kerta toiminut ennen Ubuntun asennusyrityksiä ok, niin taitaa olla ongelma Ubuntussa eikä koneen pölyisyydessä. Ei se pölyjen puhdistus tietysti koskaan mitään haittakkaan ja tulee varmasti tarpeeseen vaikkei tätä ongelmaa ratkaisisikaan.:)

Pyöriikö jäähdyttimen ropelli ollenkaan? Kuuluuko minkäänlaista hurinaa? Tälläkin foorumilla on jokuseen otteeseen ollut Ubuntun ja lämpöjen kanssa ongelmia, kun jäähdyttimen tuuletin ei ole pyörinyt lainkaan/liian hitaasti, kiitos jonkinlaisen lämmönhallintaprobleeman..

Etkä ole ainut joka ongelmasta kärsii:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/751689

39
Koneen speksien kertominen olisi aika olennaista kun ylikellottamisesta puhutaan/kysellään. Jos läppäri, niin voit unohtaa kellottelut heti alkuunsa. Samoin voit tuon kellottelun unohtaa jos käytössä jokin valmispaketti. Valmispakettien emolevyistä on useimmiten kellottamiseen vaadittavat asetukset poistettu käytöstä. Modbiossilla nuo asetukset/ominaisuudet voi toki yrittää kaivaa esiin, mutta taitanee mennä liian vaikeaksi jos lähtötasoon vähän suhteutellaan..

Kellotus tapahtuu biossista, mitään ohjelmaa siihen ei tarvita ja vanhempia prosessoreita/emolevyjä ei ohjelmistojen avulla kellotella vaikka niitä uudemmille sukupolville onkin tarjolla.

Uudempia prosessoreita ja emolevyjä on periaatteessa mahdoton hajottaa kellottamalla ja kärähtäneisiin komponentteihin tarvitaan jo typpikulhoa ja kohtuullisen kovia jännitteitä. Niin kauan kuin komponenteille syötetään järkevää jännitettä niin mikään komponentti ei ota hajotakseen, vaikka kokoonpano kävisi niinkin epävakaaksi ettei suostuisi enää käynnistymään. Biossin nollaus patterin poistolla/joistan emolevyistä löytyvän painikkeen kautta palauttaa biossin tehdasasetuksiin ja leikki alkaa alusta.

Kellottaminen kannattaa aina ja nykyraudalla kellotuksen riskit ovat aivan mitättömät joten todellakin kannattaa kokeilla jos vain kokoonpano sen sallii. Prosessori tarvitsee melko suurella todennäköisyydellä paremman jäähdyttimen ja sopivien asetusten hierominen ottaa aikansa, jotta kokoonpano toimii vakaasti kaikissa tilanteissa, mutta ei tuo mitään rakettiedettä ole. Eikä varsinkaan pelättävää sellaista. Rohkeesti vaan kokeilemaan :) Aiheesta kannattaa toki ensin lueskella jonkun verran, jotta on selvillä mikä vaikuttaa mihinkin ja mikä ylikellotuksen perusperjaate on.

Edit:

Ja tosiaan jos Lubuntulla alkaa takkuilemaan niin kovin tuoretta rautaa ei taida alla olla? Vanhempien kompoenttien kellottelu on melkolailla vaikeampaa ja riski rikkoontuntuneisiin komponentteihin suurempi. Vanhempien komponenttien kellottaminen voi myös vaatia itse prosessorin ja/tai emolevyn modaamista ja useimmin vanhemmalla raudalla myös kellotuksen tuomat hyödyt ja lisänopeus on jokseenkin kyseenalaista nykykomponenttien kellotuspotentiaaliin verrattuna.

Kun saisi vähän tietoa komponenteista niin osaa kertoa enemmän ja tarkemmin :)

40
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ip-osoitteen salaaminen
« : 03.08.12 - klo:11.15 »
piraattilahti.org toimii ainakin DNA:lla.

Torin kanssa kannattaa sitten muistaa se, että viimisellä nodella kaikki liikenne on aina selkokielistä ja helposti sniffailtavissa. Ja kun se viimeinen node voi olla vaikka minun koneeni, niin et voi koskaan tietää kuka siellä on sniffailemassa.

VPN:ien ja proxyjen kanssa pitää muistaa sama juttu. Vaikka äkkiseltään ajattelee, että tietoturva paranee kun IP piilotetaan proxyjen VPN:n taakse,  niin väärin valitut proxyt/VPN voivatkin päinvastoin koitua suuremmaksi haitaksi kuin Teosto kätyreineen koskaan.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7