3461
Ubuntu tietokoneissa / Re: Gnome etätyöpöytä
« : 29.03.06 - klo:18.10 »
ssh - clientiksi käy myös putty, osaa tunneloida eikä tarvitse asennella..
Ubuntu 24.04.2 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Uusimmat julkaisut: 24.04.2 LTS (suositeltu, 20.2.2025) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
ssh kayttajanimi@serverinosoite -L 5903:localhost:5904
jossavncserver -geometry 800x600 -depth 16 :4
geometry on ruudun resoluutiovcnviewer localhost:5903
vncserver -kill :4 (huomaa välilyönti ennen tuota kaksoispistettä!)
jossa tuo :4 on käyttämäsi näytön numero..ei kovasti tee mieli enää auttaa, mikäli aloittelija ei kehtaa itse opetella mitään vaan keskittyy valittamaan miten "vaikeaa" kaikki on. prkl, ...elämä on!
DirectoryIndex index.php index.html index.htm index.cgi index.pl index.xhtml
sudo synaptic
ja antamalla pääkäyttäjän salasana..sudo apt-get install paketinnimi
eli esim sudo apt-get install libapache2-mod-php5
ja antamalla kysyttäessä pääkäyttäjän salasana. Ostin tällä viikolla D-Code M30 kannettavan ja ole sitä asentanut. Sen mukana ei ole pakko ostaa Windowsia, painoa vain 2 kiloa, tehoa, resoluutiota ja muita ominaisuuksia riittää.
Itse olen uskonut näihin rautalankaohjeisiin, koska kovasti toivoisin Linuxin siirtymisen kynnyksen laskevan mahdollisimman alas. Ja ilmeisesti tällainen Ubuntu-aloittelijoille opas/wiki on saanut varovaista kannatusta tällä palstalla. Jospa saisimme siitä riittävän selkeän ja helppotajuisen, niin näitä ihan peruskysymyksiä tulisi jatkossa yhä vähemmän.
tietysti tämä on totta jos ei haluta heidän oppivan linuxista juuri mitään. tämä tapa sopisi äärimmäisen hyvin toimistoympäristöön jossa koneita ylläpitää aivan joku muu kuin se käyttäjä siinä koneella. pelkän koneen käyttäjä ei tarvitse juurikaan opetella uusia juttuja, ellei sitten halua tehostaa koneen käyttöään (myös siellä graafisella puolella).
sattumoisin kummassakaan järjestelmässä ei ole ollut käyttökelpoista komentotulkkia aikoihin. mäkkiin se saatiin OsX:n mukana ja Windows Vistaan sellainen on tulossa. miksiköhän nuo järjestelmät ottavat "takapakkia" ja tuovat järjestelmiinsä "hankalan ja vanhanaikaisen" tavan tehdä asioita, varsinkin kun sitä tapaa ei ole "vuosiin tarvittu"?
kuten itse jo sanoitikin, useassa tapauksessa helppokäyttöisyys tarkoittaa nimenomaan erilaisten mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen karsimista joka puolestaan aiheuttaa sen, että jotkut toimenpiteet ovat erittäin vaikeita elleivät jopa mahdottomia suorittaa mielekkäällä tavalla. tämä ei useinkaan ole se mielikuva jonka sana "helppokäyttöinen" tuo ensimmäisenä mieleen.
..minusta komentorivin tahallinan piilottelu vain lisää aloittelijoiden pelkoa komentoriviä kohtaan.
"graafinen käyttöliittymä tekee helpot tehtävät helpoiksi ja monimutkaiset mahdottomiksi".
jos aloittelija kysyy vaikka sitä, miten saisi omia komentoja suoritettua käynnsityksen yhteydessä, on vastauksena "kysy toiselta alueelta"?
Ubuntun graafisista työkaluista vain harva on oikeasti Ubuntu-projektin aikaansaannosta. valtaosa niistä on toteutettu jonkun työpöytäympäristön sivuprojektina ja ne vaan sattuvat olemaan käytössä oletuksena Ubuntussa... ja pisteet siitä Ubuntulle että on saatu koottua toimiva kokonaisuus joka näiden valittujen graafisten työkalujen ansiosta on aloittelijalle helppokäyttöinen.
minusta Ubuntun pääasialliset ansiot ovat helppo asennus yhdeltä cd:ltä, kohtalaisen hyvä oletussetti sovelluksia (aloittelijalle) ja näppärästi toteutettu oletuksen päällä oleva sudo-systeemi. tietysti moni aloittelija haluaa aivan varmasti rikkoa tuon sudonkin, koska eivät ymmärrä mistä oikeasti on kyse.,, koska heille ei ole helposti saatavilla tietoa sudon ajatusmaailmasta ja linux-windows - eroista?
minusta sinä sekoitata koko ajan käytettävyyden ja käyttöjärjestelmän ylläpidon toisiinsa.
niinpä. tämä tietysti johtuu siitä, että valtaosa ihmisistä ei tiedä paremmasta. asioita ei jakseta tai haluta opetella ja seurauksena hommat tehdään aina sitä mahdollisesti hitainta ja monimutkaisinta kautta, vain koska siihen on totuttu ja koska omissa mielikuvissa graafisuus tarkoittaa helppoutta.
minusta valtaosa ihmisten ongelmista tietokoneiden kanssa (niitä on yhtä lailla windowsin ja mäkin kanssa, ihan tosi) johtuu siitä, että ihmiset eivät osaa eivätkä ole valmiita opettelemaan. näidenkö ihmisten suuntaan linuxia pitäisi kehittää?Aamen! Ei välttämättä kehittää näiden suuntaan - mutta ehkä mahdollistaa heillekin hyvä käyttökokemus?
minä olen tavallaan tyytyväinen siihen, että linuxilla on aavistuksen hankala maine. tämä siitä syystä, että linuxin kokeilijat ovat tämän vuoksi oikeasti useinmiten ihmisiä joita linux kiinnostaa sennkin uhalla, että he joutuisivat opettelemaan jotain ja vähemmistö on niitä jotka kuvittelevat sen olevan joku "superwindows" joka toimii samalla tavalla kuin kaikki mihin he ovat tottuneet mutta on vakaampi.