Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville Pöntinen

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 104
61
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 23.07.15 - klo:23.25 »
Toimiiko Telegram noissa puhelimissa? (ilmeisesti nettiversio toimii kaikissa)

Toimii

62
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 22.07.15 - klo:23.26 »
Joo mut just ton takia Cutespotify on ihan käyttökelvoton esim fillarilla tyatkalla. Näyttö auki puhelin taskussa vaihtaa biisiä välillä tms. Ja näytön aikalukitus pitää laittaa päälle/pois musiikin kuuntelun yhteydessä. Siis jos sitä haluaa käyttää.

63
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 22.07.15 - klo:20.42 »
Saako noihin suoran yhteyden PC:ltä?
Eli voi lähettää/lukea viestejä, muokata kalenterimerkintöjä ja muistiinpanoja, jne...

Ei. Kaapelilla voi PC-Ubuntulla siirrellä tiedostoja.

Mulla on Aquaris, ja se tosiaan on pikkuisen buginen, kaatuilee, harvakseltaan tosin, ja netin käyttö vaatii joskus wifin sammutusta/uudelleen kytkemistä tai huonoilla paikoilla "vain 2G" moodin.

Ja monet pikkuasiat puuttuvat, mä kaipaan mm. whatsappia ja spotifytä.

Vähän oon siis pettynyt mäkin, saisi kehitys kehittyä vähän vauhdikkaammin.

64
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Office 365 asennus Winellä
« : 09.07.15 - klo:00.16 »
Play-on-linux:n avulla sa asennettua office 10 (ja tietääkseni 13), mutta 365 toimii vähän eri tavoin.

65
Joo niin puhuin, mutta myös näin: kun sen owncloud-clientin asentaa kotona olevalle tiedostopalvelimelle, kopioi se kaikki valitun kansion kuvat owncloudiin. Vanhat kuvat pitää toki kopioida tolle kotipalvelimelle oikeaan kansioon (jos palvelimella jo on kuvakansio, kannattaa valita se owncloudin asetuksissa synkattavaksi).

Mulla ei oo owncloud-gui-clienttia linuxissa tällä hetkellä missään, vaan client on sille kotipalvelimelle palveluksi asennettuna.

66
Testdisc/photorec tunnistaa monia muitakin tiedostomuotoja kuin kuvat, suosittelen.

67
Mulla on kapsin tili ja siellä owncloud. Kännykän kuvat menee sinne automaattisesti ja owncloud-client kotipalvelimella synkkaa kuvakansion molempiin suuntiin. (Androidilla otetut kuvat menee jonkin nimiseen kansioon owncloud-appsilla)

Fyysisesti kuvat ovat siis kotipalvelimella ja kapsissa. Palvelimen hakemisto on jaettu perheen (linux+windows) koneille.

Normitilanteessa tyhjennän kameran kortin pöytäkoneen/läppärin kansioon X, josta siivouksen jälkeen siirrän jaettuun kuvat-kansioon. Miinuksena tässä on, että kuvien katselu/muokkaaminen on verkkolevyltä hieman hidasta. Plussana tietysti se, että kaikilta koneilta näkee samat kuvat ja synkkaus on reaaliaikainen.

68
Mulla oli toi sillon kun vielä käytin androidia. Ja kuvat nimenomaan latautuivat automaattisesti owncloudiin, johonkin kansioon, josta niitä sitten koneella voi siirrellä/siivota.

69
Mä oon tehny ton niin, että annan gdm:n käynnistyä normaalisti, mutta suljen sen itse, ja sitten tarvittaessa käynnistän päätteestä (siis gdm/lightdm, ei startx) eikä koskaan ole tullut mitään sudo-oikeuksia, tapahtuuhan dm:n kautta sitten normi kirjautuminen graafiseen istuntoon.

70
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 06.05.15 - klo:22.34 »
Mulla pikkasen samoja puutteita kuin aiemmissa... Lisäksi toi Cutespotify ei ymmärrä kansioita eli soittolistat piti siirtää "juureen". Ja sekin on sekoillut, kun on aloittanut wifillä ja lähtee kauppaan.

Eniten kaipaan kalenteri- ja sähköpostiohjelmaa, joka toimii työpaikan owan kanssa.

71
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 21.04.15 - klo:18.15 »
Tilasinpa tänään minäkin... Joten käyttäjät laittakaa vaan vinkkejä ja infoa?

72
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 30.01.15 - klo:15.36 »
Netistä bongattua:

Koodia: [Valitse]
ville@kotikone2:~$ reboot
reboot: Sinun tulee olla pääkäyttäjä.
ville@kotikone2:~$ alias fucking=sudo
ville@kotikone2:~$ fucking reboot
[sudo] password for ville:

73
Pelit / Vs: Pelaaminen ubuntulla
« : 13.01.15 - klo:13.16 »
Kokeile asentaa PlayOnLinux ja asennusta dvd:ltä sen avulla. Ainakin Sims3 löytyy tuetuista peleistä. En ole ite käyttäny viimeisessä ubuntussa enkä koskaan noita pelejä.

http://linux.fi/wiki/PlayOnLinux
http://www.playonlinux.com/en/
https://help.ubuntu.com/community/PlayOnLinux

74
Paras on suhteellinen juttu, itelläni on ekassa koneessa ubuntu+gnome3 koska ubuntu on tuttu ja helppo ja gnome simppeli, työläppärissä sama 32-bittisenä kun yks ohjelma toimii vain niin, kolmannessa arch että saa säätää ja oppia vaikkei sen ylläpito ole paljon ubuntua vaikeampaa, ja kotitiedostopalvelimessa debian ettei tarvi säätää tai juuri päivittää. Töissä palvelimet on ubuntuja (eikä debianeja) että saa edes vähän uudemmat jutut toimimaan ilman kikkailua.

Mulle on oikeestaan aika sama mitä linuxia käytän, työpöytäkoneeseen laitan nopeasti joka tapauksessa omat tutut ohjelmat. En joudu räpistelemään kovin vanhojen koneiden kanssa ja niitä hankkiessani katson, ettei ole pahoja ajuriongelmia (jos sormenjälkitunnistus ei toimi niin ihan sama?)

Mitä ikkunamanageriin tulee, on kaikissa omat puolensa ja puolensa. Mutta pienen totuttelun jälkeen ne on aika pieni osa koneen käyttöä. Tai tapansa kullakin ja tilanteen mukaan. ChromeOS:llä voisin hoitaa 50% kaikesta tekemästäni, mutta toisaalta kotona töitä tehdessä Arch+KDE kahdella näytöllä on mun juttu.

75
Yleistä keskustelua / Vs: SSd-levyt ja kirjoituskerrat
« : 13.12.14 - klo:22.37 »
Hieman näkökulmaa, vailla faktan faktaa:

Mulla on nyt joitain vuosia ollut pöytäkoneessa ensin yksi ja nyt toinen ssd-levy ubuntun juurena. Vaihdoin vaan kun sain hieman isomman käyttööni.  Home on kokonsa takia perinteisellä kiekolla.

Mua ei oikeestaan kauheesti kiinnosta koska tai miten tuo ssd hajoaa, rahallinen panos on aika pieni siihen verrattuna että kone käynnistyy 10x nopeudella. Enempi pelottaa home-kiekon hajoaminen, vaikka varmuuskopiot meneekin säännöllisesti, olisi sen palauttamisessa enemmän työtä kuin root-ssd:n uudelleenasennuksessa.

Niin kauan kuin ssd on mulla vain ultraläppäreiden tms ainoa levy tai vain juurena, en tosiaan jaksa alkaa säätämään?

76
Tervetuloa "takaisin" ;)

Moni pitkään käyttänyt tykkää Flasbackistä tai muista tuttuja valikoita tarjoavista systeemeistä. Itse oon (yllättyin itsekin) käyttänyt henkilökohtaisessa koneessani nyt puolitoista vuotta gnome3:a, ja nyt oon huomannut, että käytän sitä täysin ilman valikoita...

Kannattaa kokeilla imho.

77
Yleistä keskustelua / Vs: Muistin määrä
« : 04.12.14 - klo:21.43 »
Kokemusta löytyy. Tuokin on täysin käytöstä kiinni. Minusta ihan liian vähän. Siinä kun on Accessia, Wordia, Exceliä, Outlookia ja PDF:ää samaan aikaan auki, niin johan alkaa tahmaan. Meikäläisellä ei töissä varsinkaan ole käytännössä koskaan vain yhtä sovellusta auki. Aika lailla minimi on kolme sovellusta. Välillä enemmänkin.

Heh, totta joka sana viestissäs. Olis pitäny sanoa, ettei toi ole oma työkone vaan joissain meidän atk-luokan koneista on tommonen kokoonpano. Riittää siihen mitä milloinkin opetetaan, jos siihen avataan muuta rinnalle niin on sit oma vika kun swappaa ;)

78
Yleistä keskustelua / Vs: Muistin määrä
« : 04.12.14 - klo:21.08 »
Toki tällaisessa ketjussa pitääkin yleistää, mutta "muutama sovellus auki" riippuu penteleesti siitä mitä tekee.

Esimerkiksi kuvankäsittely nykyisillä isoilla kuvilla vie paljon muistia, riippuen kuvien määrästä ja "undo"-napin asetuksista. Jos muisti riittää siihen, voi samalla kuitenkin rauhassa avata vaikka 10 tekstinkäsittelyä ja taulukkolaskentaa tai vastaavaa rinnalle. Mutta yksi välilehti, jossa on buginen flash-appi voikin kyykyttää koneen...

Mulla on 8 muistia eikä se ole koskaan ollut loppumaisillakaan ellen ole avannut useampaa virtuaalikonetta yhtäaikaa. Windowsinkin puolella se on riittänyt aina, enpä kyllä ole koskaan käsitellyt useita kuvia samalla kun pelaan jotain muistisyöppöä peliä.

Eli riippuu käytöstä, töissä on win7 joissa on 2 gb muistia ja toimivat hyvin toimisto-ohjelmilla, välttävästi muuten.

79
Korjata en osaa mutta mulla näppiksen asettelun vaihtamiseen oik ylh se valikko. Kun enkkuasettelu menee joskus päälle saan asian korjattua vaihtamalla tohon ensin enkun ja sitten takaisin suomen.

80
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasanan lyhentäminen
« : 07.11.14 - klo:12.36 »
Koodia: [Valitse]
sudo adduser teppo
...
sudo passwd teppo
Anna uusi UNIX-salasana:
Anna uusi UNIX-salasana uudelleen:
passwd: salasanan päivitys onnistui

Laitoin tohon salasanaksi abc ja toimii. Eli päätteessä salasananvaihto sudo-oikeuksilla. (Eka komento teki teppo käyttäjän, käyttäjätilit voi tietysti ensin luoda graafisesti.) Komento passwd <käyttäjä> vaihtaa/asettaa käyttäjän salasanan ja sille siis kelpaavat lyhyetkin versiot.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 104