Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville Pöntinen

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 104
41
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 08.01.16 - klo:13.50 »
Kubuntu 15.10 ja Google Chrome näyttää samanlaisen möhköfontin kuin SuperOscarin Chromium.

Samoin Ubuntu 15.10 (+gnome) ja Chrome näyttää isona, Firefox normaalisti.

42
Tossa lista noista taikanäppäimistä... Hankalin yhden oppilaan kone oli sellainen, missä piti avatulla klemmarilla painaa upotettua nappia että sai boottivalikon esiin.

https://craftedflash.com/info/how-boot-computer-from-usb-flash-drive

43
Rasistisen vihanlietsonnan voisi kyllä pitää tältä foorumilta kokonaan pois.

+1

Aloitus ja osa muistakin viesteistä on väärässä paikassa, ja väärään aikaan.

44
Mä asentaisin puhtaasti SSD:lle ja swappi sille myös.

Sitten onkin vaihtoehtoja, esim. niinkuin postimies ehdotti, mounttaat fstabissa vanhan levyn homen, mutta tämä jättää vanhan rootin ja swapin "ilmaan". Toki ne voi poistaa ja kasvattaa home-osiota suuntaan tai toisen live-levyllä.

Suositus: Jos voit, varmuuskopioi koko home ensin, silloin voit asentaessasi laittaa rootin sekä swapin ssd:lle ja poistaa osiot vanhalta levyltä, jonka jälkeen voit tehdä sinne osion ja ottaa sen käyttöön uutena /homena. Ja varmuuskopioista tiedostot takaisin. Haluatko piilotiedostojen (asetusten) tulevan mukana on ratkaistava tossa kohdassa.

Kolmas vaihtoehto on asentaa systeemi ja /home ssd:lle ja mountata sitten vanhan levyn home johonkin kansioon omassa kotihakemistossa. Tää voi mennä hifistelyks, sillä ssd:n suurin vaikutus on bootin ja ohjelmien käynnistymisen nopeutuminen, asetusten tai omien tiedostojen availu/selailu on aika nopeata joka tapauksessa. Ja siivoamista ja siirtelyä tulee, jos/kun tietysti haluat, että tossa kansiossa on vaan ne mediat eikä kaikki, mitä vanhan levyn homessa on.

Toi viimenen muuten vaatii lisäsäätöä, jos koneella on useampia käyttäjiä, joiden homeja tahtoo säästää...

T: Ville

45
Laitealue / Vs: Osiotaulun palauttaminen?
« : 08.11.15 - klo:16.37 »
Kiitti. Tossahan tais mennä vain n 30 sekuntia :) Tosin lisää meni, kun piti palauttaa grub livetikun avulla...

46
Laitealue / Osiotaulun palauttaminen?
« : 08.11.15 - klo:15.34 »
Hei

Pyyhinpä sitten gpartedilla sda1:n osiotaulun sdd1:n sijasta. Windows meni... Saisko sen takaisin helpommin kuin asentamalla uusiksi? En edes muista oliko siinä fat32 vai ntfs...

Pelkkä uudelleenasennus tekis varmaan hyvää muutenkin, mutta kun pitäis asentaa pelit yms uudelleen niin menee koko päivä. Mtään tärkeätä siellä ei ollut.

T: Ville

47
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD rippaus verkkolevylle
« : 06.11.15 - klo:20.08 »
Erinomaisen nopeaa toimintaa, kiitos, taas! Lähden tutustumaan tohon.

48
Multimedia ja grafiikka / DVD rippaus verkkolevylle
« : 06.11.15 - klo:20.00 »
Tervehdys!

Tyttö osti Harry Potterin 8 dvd:n boxin ja toivoo voivansa katsoa niitä milloin milläkin laitteella, ensisijaisesti ipadillään, kotiverkossa siis. Mitä rippausmenetelmää/ohjelmaa suosittelisitte?

Halu olis ripata ne järkevään kokoon/resoluutioon verkkolevylle. Siitä, kun tein näitä viimeksi on piiitkän aikaa, joten neuvot olis tarpeen.

Jos tämmönen kysymyskin on laiton niin ilmoittakaa poliisille. Jos vastaaminen on kiellettyä niin laittakaa privaviesti, jos haluatte neuvoa. Kielsin lataamasta niitä netistäja sen sijaan ostettiin koko boksi, joten tässä on vaan kyse katsomisen mukavuudesta.

Ja huomenna kuulemma pitäis olla valmista... :)

T: Ville

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tarkista verkkoyhteytesi?
« : 04.11.15 - klo:19.39 »
Trusty alkaa olla piakkoin tiensä päässä, luulisin että sen takia launchpadistä ei enää löydy listasi pakettiluetteloita. Tuota ekaa (packages.com) en nyt muista, mutta sellaista ei näytä löytyvän. Sun pitäis päivittää / korjata apt:n lähteet. En muista mitä työkaluja 14.03 ubuntuntussa on siihen, joten joutunet turvautumaan komentoriviin. Toi kone pitää joka tapauksessa puolen vuoden sisällä päivittää uudempaan ubuntuun.

50
Lista voi olla oikein, mutta lubuntun 14.10 tuki on loppunut, siksi (ainakaan suomen archivella) ei enää ole utopicin paketteja, luulisin?

51
Mulla on ollut Ubuntu + Gnome parissakin koneessa jo vuosia ykköstyöpöytänä ja toimii. Myös äänet, ilman kikkailua.

52
Smart älytaulun ajurit ja notebook. En ainakaan saanut toimimaan.

53
Kiinnostuin, laitan testiin joskus pian.

(Tykkään archista, mutta Ubuntu on pysynyt ykkösenä lähinnä siksi, että jotkut jutut löytyy vain sille tai deb.pakattuina.)

54
Oon seurannu tätä ketjua vähän toisella silmällä.

Mutta toissapäivänä ja tänään tuo video ei toimi mulla. "Tapahtui virhe, yritä myöhemmin uudelleen."

Nyt firefox ja win10, nopealla testauksella muut G+ kautta jaetut sekä youtube-videot toimivat normisti. Olisko tossa kyseisessä videossa kuitenkin jotain erikoista?

55
Osan yllä olevista, sen lisäksi etäprotokollat ja vmwareclient sekä virtualbox testailuun. Ja Dropboxin tilalla owncloud.

56
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 11.09.15 - klo:19.09 »
Lainaus
Kun kerran itse olet mode, voisit siirtää tämän ihan ilmeisen väärään ketjuun pujahtaneen viestin oikeaan paikkaan, että siihen pääsisi vastailemaan?

Aina joskus tänne kaipaa upvote/downvote -nappeja :)

57
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: OTA-6-päivitys
« : 03.09.15 - klo:16.15 »
Tännekin tippui äsken, pitääpä tutkia uusia juttuja :)

Pakko myöntää, että muutama viikko sitten otin toisen simmin pois ja palautin sen androidluuriin. Exchance-kalenterisynkkauksen, hotspotin, spotifyn yms puuttuminen ei oikein sovi. Odotellaan...

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Omituinen boottiongelma
« : 25.08.15 - klo:18.13 »
Joo, jotain vikaa oli uudessa nvidian ajurissa. Poistinkin sen ja nouveau:n kanssa kone käynnistyi. Resoluutio oli kuitenkin surkea, mutta alla olevilla sain asiat kuntoon.

Koodia: [Valitse]
sudo rm /etc/X11/xorg.conf*
sudo apt-get purge nvidia*
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo reboot
sudo apt-get install nvidia-331 nvidia-prime
sudo reboot

59
Ubuntu tietokoneissa / Omituinen boottiongelma
« : 24.08.15 - klo:20.54 »
Tervehdys, taas on aika kysellä neuvoja...

Koneen normaali bootti jäätyy, näytössä on tekstipohjaisena "Ubuntu 15" tms. ja niitä palloja sen alla, eikä mitään tapahdu, Ctrl+Alt+F1 jne. tai Ctrl+Alt+Del eivät tee yhtään mitään. Virtapainike sammuttaa koneen, siis ei pohjassa pitämällä vaan kertanapsautuksella sammuu vähän ajan päästä.

Jos valitsen recoverymode ja sitten resume eli mun mielestä normaali bootti, niin Ubuntu käynnistyy aivan normaalin oloisesti Gnomen kirjautumisikkunaan ja pääsen sisään, niinkuin nytkin, kun tätä kirjoitan :)

En tiedä tai muista asensinko jotain omituista tai edes näytönohjaimen ajureita, ennen kuin tämä alkoi. Enkä oikein tiedä mistä alkaisin ongelmaa etsimään.

Apua?

Ja niin joo, samassa koneessa eri levyllä oleva Windows käynnistyy kyllä. Ja Ubuntu on päivitetty, näytönohjain nvidia ajurina 346.59, mikä muu voi mättää???

Liitteenä dmesg ja lshw.

Niin ja vielä Gnome Version: 1:3.8+4ubuntu6 ja Ubuntu 15.04...

60
Kirjoituskone on vielä turvallisempi...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 104