Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JarTak

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / 3d printterin rakentaminen.
« : 27.03.14 - klo:23.13 »
Joskus olen tainnut täällä mainita, että aion rakentaa itselleni Ultimaker 3d printterin. Syy miksi juuri Ultimakerin johtuu siitä, että se valittiin jossain alan lehdessä vuoden 2013 printteriksi. Syinä olivat nopeus ja tarkkuus. Ultimakerissa printtausnopeutta voi säätää helposti kesken printtauksen ja printtialue on 20x20x20cm, joten melko isoja palikoita voi tarvittaessa tulostaa.

Laitoin jokin aika sitten Facebookin pursotinklubi - ryhmään jakoon taulukon josta on helppo tilailla osia printteriin mikäli sellaisen itse innostuu rakentamaan. Nuo osat käy myös Reprap pohjaisiin pursottimiin, joten taulukosta lienee hyötyä muillekin 3d pursottimen rakentelijoille. Taulukko löytyy osoitteesta: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiGVb1VvlUaidGw5Y2hGNDNvRVR2M05wR0l6XzhOM1E&usp=sharing#gid=0

2
Tuli ostettua uusi kovalevy ja Gpartedilla leikkiessäni tuli Grub rescue teksti vanhaan kovalevyyn. Pari kertaa Boot repair kokeilua ja koko kovalevy oli unallocated tilassa. Testdisk ei pelastanut, joten otin Photorecillä talteen tiedostot kovalevyltä ja imagen koko kovalevystä. Noin miljoona tiedostoa sieltä putkahti, jotka Photorec jakoi yhteensä 2057 eri kansioon.joten niiden selaaminen on vähiintäänkin hiiiidasta ja työlästä. Krename nimisellä ohjelmalla olen kokeillut yhdistää sadan kansion tiedostoja yhden kansion alle(kansiot 1-100, kansiot 101-200 jne..). On kyllä niin hidasta hommaa, että ei millään jaksais manuaalisesti kaikkia järkätä kun nuo sadan kansion yhdistetyt tiedostot avautuu ja toimii järkyttävän hitaasti.

Varmuuskopiot olen ottanut noin puolivuotta sitten, joten kovin paljon arvokasta tavaraa ei ehtinyt mennä hukkaan

/home/omanimi/Palautetut   kansion alla on tällä hetkellä kansiot recup_dir.1 - recup_dir.2057 eli yhteensä 2057 kansiota joista jokainen sisältää palautettuja tiedoston pätkiä. Nuo tiedoston pätkät ovat suurimmaksi osaksi jotain hyödyttömiä muutaman kilotavun jämä tiedostoja joiden perkaaminen vie....no ainakin aikaa.

TEHTÄVÄ 1:
Keksi tai taio päätteeseen jokin scripti jolla voisin poistaa kaikki alle 50 kilotavun tiedostot noista 2057:stä kansiosta.

TEHTÄVÄ 2: Keksi tai taio päätteeseen jokin scripti jolla nuo 2057 kansion kaikki tiedostot saa yhdistettyä yhden kansion alle, jonka nimi olkoon vaikka Palautetut yli 50kt

Luonnollisesti kokeilen ehdottamianne scriptejä pienemmällä eräajolla, sillä sen verran ymmärrän päätettä, että osaan muokata scriptien sisällä olevien kansioiden paikkoja.

Katsotaan millaisia velhoja täältä löytyy;)

3
Laitealue / Usb kovalevy - Kysymyksiä.
« : 10.10.12 - klo:02.04 »
http://www.ebay.com/itm/330470222765?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Tollanen kovalevy tuli tilattua itselle. Ubuntu lukee ja kykenee kirjoittamaan kyseiselle levylle ja Vistan puolella myös näkyy kopioidut tiedostot. Levy on alustettu ntfs muotoon. Levyyn liittyen muutamia kyssäreitä.

1) Levyllä oli valmiina 100 megatavua tiedostoja, kuten: MpSigStub.exe, Mpengine.dll yms yms. Kannattaako noita tiedostoja poistaa?

2) Kannattaako tuota levyä muokata ntfs formaatista esim fat32 formaattiin, joka käsittääkseni toimii kaikissa mahdollisissa laitteissa?

3) Usb johdon toisessa päässä on kaksi usb liitintä, joista toinen ohuemmalla noin 5cm mittaisella johdolla on yhdistetty toiseen paksumpi johtoiseen usb pistokkeeseen. Tästä lähtevä paksumpi johto menee kovalevylle, jossa sitten on samanlainen liitäntä mitä kameroissa olen nähnyt. Oisko se vaikka mini usb. Siis....Mitä virkaa tuolla toisella usb johdolla on?

4
Taustatiedot: yritin asentaa erästä statistiikka ohjelmaa jonka vuoksi työpöytätehosteet tulee ottaa pois päältä. Työpöytä tehosteita takaisin laitettaessa compiz fusionin asetukset muuttuvat aina alkuperäisiksi, jolloin työpöytäkuutiot yms. asetukset tulee määrittää aina uudelleen. Tämä ei sinänsä ole mikään ongelma, vaan ominaisuus.

virhe Huomasin että compiz config settings managerissa pystyy tallentamaan asetusprofiileja, jolloin ajattelin että tallennetaan asetustiedot jolloin ne on aina helppo palauttaa alkuperäisiksi. Ilmeisesti tallensin tiedot jonkun olennaisesti tärkeän tiedon päälle/väärin, kun kysyttiin että haluatko tallentaa.....johon klikkasin muistaakseni ok.

Ongelma Ubuntu käynnistettäessä tulee ilmoitus, että ubuntu toimii alhaisen grafiikan tilassa ja  toisessa ilmoituksessa: näyttöasetusten, ajureiden yms. lataamisessa tapahtui virhe. Ubuntu ei suostu käynnistymään ollenkaan

Sen verran olen hahmottanut tilannetta, että ilmeisesti xorg vai mikä se olikaan on nyt sekaisin tai väärässä paikassa, tai sitä ei ole ollenkaan jos olen tallentanut sen päälle jotain. Tuleeko teillä mieleen miten tilannetta lähdettäisiin ratkomaan?

Edit: Käytösä 10.04 versio ja recovery modeen pääsee, mutta ei käynnisty graafisena

5
Ehdin aikaisemmassa kirjoituksessa jo hiukan kertoa tästä ohjelmasta, mutta teen sen vielä uudelleen, jotta tämä näkyisi foorumin hakutuloksissa ja siitä olisi täten mahdollisimman monelle apua.

Eli: kysymyksessä on boot repair niminen ohjelma jota käytetään grub ongelmien korjauksessa. Ohjelmaa käytetään live-cd:ltä siten, että se asennetaan ihan tavallisella tavalla esim. päätteellä. Parhaimmillaan grub ongelman saa ratkaistua yhdellä klikkauksella kun aikaisemmin on joutunut tekemään monimutkaisempia komentoja päätteeseen, jotka ovat ainakin minulle melko outoja ja vaikeita. Jos yhden klikkauksen korjaus ei onnistu, niin tällöin kokeillaan seuraavaa vaihtoehtoa. Itse en ole kokeillut vielä ohjelmaa, mutta jos jollain teistä löytyy kokemusta/ aikaa ja "varakoneita" joilla on  mahdollista leikkiä, niin laittakaa kommenttia miten ohjelma toimii. Saapa nähdä joudunko itse turvautumaan tähän kun tarkoituksena on suurentaa dualboot koneen linux osiota

https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

http://sourceforge.net/p/boot-repair/home/Home/

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=10871917#post10871917

6
Yleistä keskustelua / Numeroiden siirto/Android
« : 19.05.11 - klo:19.43 »
Tarkoitus olisi päivittää galaxy s puhelin, mutta ongelmana on se, että miten saan tallennettua puhelimella olevat numerot johonkin paikkaan x, josta voin ne helposti synkata takaisin päivitettyyn käyttikseen. Käyttöä lienee myös silloin kun puhelin varastetaan tai se katoaa jne...Oletettavasti tällaisia palveluita on olemassa, mutta en onnistunut löytämään. Kiitokset vastauksista jo etukäteen!

7
Ubuntu tietokoneissa / pakettia ei voida asentaa
« : 13.03.11 - klo:02.06 »
Tuli tarve asentaa pidgin - pikaviestin uudelleen uudelleen osoitteesta: http://www.pidgin.im/download/ubuntu/

Tuolta sivustolta sitten klikkasin Pidgin ppa package kohtaa ja tämän jälkeen gdebi alkoi avaamaan ohjelmaa. Asennus ei kuitenkaan mene loppuun saakka, sillä Gdebi ilmoittaa: Virhe: pakettia "pidgin" ei voida asentaa Gdebin kuvaus osiossa lukee seuraavanlainen teksti:
 Pidgin PPA
This package configures the Pidgin PPA to provide you with updated versions of Pidgin and Finch as well as their underlying libraries libpurple and libgnt. These packages are provided by the Pidgin project and are not supported by Ubuntu or Canonical.

Onko kellään tietoa taitoa tai kokemusta siitä, kuinka tästä voitaisiin edetä?

8
Multimedia ja grafiikka / Google sketchup toimimaan
« : 26.02.11 - klo:04.04 »
Pitänee laittaa aiheesta postia, kun ei haulla löytynyt aiheesta juurikaan kommentteja. Eli....Google sketchup 8 on mahdollista saada toimimaan linuxissa parilla klikkauksella:

1. Avaa pääte ja sinne:
Koodia: [Valitse]
wget http://www.kegel.com/wine/winetricks En tiedä onko tuo edellinen edes tarpeen tehdä, mutta itse tein niin.

2. Lataa Google sketchup osoitteesta: http://sketchup.google.com/intl/en/download/
Firefoxilla lataukset menevät lataukset kansioon, joten latauksen loputtua mene sinne ja klikkaa google sketchuppia hiiren oikealla napilla. Valitse ilmestyvästä valikosta ominaisuudet/oikeudet ja laita rasti kohtaa salli tiedoston suoritus ohjelmana.

3. Asenna ohjelma Winen avulla.

4. käynnistä Sketchup ja huomaa kuinka näyttöön tulee ilmoitus: Google skethup was unable to initialize openGl. Sulje Sketchup tämän jälkeen.

5. Paina alt + f2 ja kirjoita ilmestyvään valikkoon regedit ja paina enter
Suunnista ilmestyvässä valikkovoodakossa kohtaan: HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\SketchUp7\GLConfig\Display
Klikkaa kohtaa: HW_OK
value data kohdassa muuta numero 0 numeroksi 1
Paina Ok ja avaa Sketchup.

Kaikki kunnia Blenderille ja sen mahtaville ominaisuuksille + muutamille muille cad ohjelmistoille, mutta Skethup hakkaa ne helppokäyttöisyydessään mennen tullen ja palatessa. Korostan, että Sketchup ei ole mikään ammattilaistyökalu ominaisuuksiltaan. Sillä on kuitenkin helppo päästä alkuun ja myöhemin, jos tarvetta tulee, on mahdollista siirtyä ammattimaisempiin ohjelmistoihin.

9
Aikoinaan erästä Internet exloreria käyttäessäni huomasin, että explorerissa oli mainio työväline vieraskielisillä sivuilla surffailtaessa. Kun hiiren kohdistimen vei vieraskielisen sanan päälle, niin tällöin kohdistimen viereen ilmestyi automaattisesti ilman mitään klikkauksia sanan suomennos. Kysymys kuuluukin, että onko tällaisia toimintoja saatavissa muihinkin selaimiin kuin exploreriin.....ja erityisesti linuxiin. Tällainen toiminto tulisi kyllä kovaan tarpeeseen.

10
Jo parin viikon ajan on konettani vaivannut omituinen ongelma. Ongelma ilmenee kaiuttimien "räpsähtelynä" ilman, että mitään ohjelmaa olisi edes päällä. Räsähtely on onnekseni sen verran lyhyt kestoista, ettei se juurikaan harmita. Ihmetyttää vaan, että mistä moinen ongelma johtuu. En muista, että olisin tehnyt mitään muutoksia koneelleeni niihin aikoihin kun ongelma alkoi ilmenemään. Jos joillakin teistä on veikkauksia ja ehdotuksia asiaan liittyen, niin kiitoksia jo etukäteen.

11
Ubuntu tietokoneissa / Kello jämähtää.
« : 18.07.10 - klo:22.42 »
Lähi aikoina olen huomannut koneessa aika omituisen ongelman, joka ilmenee juurikin otsikon mukaisella tavalla. Käytän näytön yläosassa itsestään piiloon menevää gnome-palkkia, jossa kellon aika näkyy. Tähän saakka se on aina toiminut moitteetta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Screenlets ohjelman kello toimii työpöydällä moitteetta, joten jotain omituista tässä nyt on.

Onko kenelläkään teistä veikkauksia mistä ongelma saattaa johtua, tai miten sen saisi mahdollisesti korjattua?

12
Yleistä keskustelua / Virus usb-tikussa?
« : 09.06.10 - klo:04.02 »
Innostuin illan päälle(3-vuorotyö tarjoaa siihen mahdollisuuden) lataamaan Ubuntun 10.04 version. Ajatuksena oli laittaa se usb-tikulle ja kokeilla sitä sieltä. Ajattelin siirtää tikulta kaikki kansiot koneelle talteen. Tökkäsin tikun koneen kylkeen ja hetken päästä tuli ilmoitus, että kohdetta ei voida liittää tms. Tikun kuva tuli kuitenkin työpöydälle, joten klikkasin sitä ja kaikki kansiot tuli näkyvin. Yksi kansio, nimeltään Nastja pisti hälytyskellot soimaan. Tuon kansion sisältä löytyi desktop.ini ja Radosevic.exe nimiset tiedostot. googlella löytyi viestin alla olevat linkit(painakaa ctrl+f ja nastja tai radosevic)

Mitä tässä nyt kannattais tehdä/murehtia ja onko mahdollista, että jotain olis päässyt loikkaamaan koneelle. Syy miksi tämä mietityttää on se, että käytän dual-boottia vistan kanssa.

http://www.prevx.com/filenames/4814700935276973-X1/RADOSEVIC.EXE.html

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=ru&u=http://216.246.91.178/~virusinf/showthread.php%3Ft%3D3519%26page%3D362&ei=udgOTPnYHJCjsQbgtP3oCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CC8Q7gEwBA&prev=/search%3Fq%3Dradosevic.exe%2Bnastja%26hl%3Dfi

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=ru&u=http://forum.3dnews.ru/showthread.php%3Ft%3D2248%26page%3D171&ei=udgOTPnYHJCjsQbgtP3oCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CB4Q7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dradosevic.exe%2Bnastja%26hl%3Dfi

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Start up manager ongelma
« : 19.11.09 - klo:17.56 »
Asensin hiljattain Wubin(9.10) koneelleni. Sitten innostuin asentamaan Start up managerin, jonka säädin käynnistämään automaattisesti Ubuntun. Seuraavan kerran kun käynnistin konettani, huomasin ettei ohjelma toiminutkaan niin kuin olin olettanut. Aluksi tuli näkyviin Windowsin käynnistyksen hallintaohjelma. Siitä tietenkin valitsin ubuntun, jonka jälkeen tuli näkyviin jokin Gnu Grub ikkuna ja vilkkuva pystypalkki, joka odottaa nyt jotain koodia ;D Onko kenelläkään meistä foorumin jäsenistä mitää tietoa, miten pääsisin käyttämään vielä ubuntua ilman että poistan sen windowsin kautta ja asennan uudelleen. Ei toisaalta viittis tehä sitä kun muutamia tärkeitä juttuja tuli jo talletettua ubuntun puolelle. Räppäsin kuvat noista tilanteista, koska ne lienevät oleellisia tässä asiassa. Kuvat ovat liitteenä.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1]