Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JarTak

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Tyypillisesti läppäreiden akun sisältä löytyy 18650 lion kennoja. Siis 18mm halkaisijaltaan ja 65,0mm pituudeltaan. Siitä siis tulee tuo 18650 merkintä. Läppärin akkujen uudelleen kennotuksesta löytyy Youtubesta läjäpäin videoita oikealla hakusanalla. Tollasen litium pötikän jännite täytenä on 4,2V ja lähes tyhjjänä noin 3V. Joissakin lion akuissa on suojapiiri, joka katkaisee virransyötön jos virtaa kuluu liikaa esim. oikosulussa. Samaten se saattaa katkaista virran jos jännite putoaa alle 2,8V. Tämän jälkeen kennoa ei pysty lataamaan, ellei ohita suojapiiriä. Oma sukelluslamppuni oli järven pohjassa 8kk ja jännite oli pudonnut 2.3 voltiin. Ohitin suojapiirin ja latasin akkua viidellä voltilla siten, että akun jännite kohosi lukemaan 3V, jonka jälkeen suojapiiri siis oli auennut ja akkua pystyi lataamaan normaalilla laturilla. Räjähdysvaaran vuoksi latasin sen kuitenkin turvallisessa paikassa. Tämän jälkeen tein sukelluslampun käyttöaikatestin ja olin todella yllättynyt kun akun kapasiteetti ei ollut juurikaan laskenut.

Back to basics...Joissakin läppärien akkujen mikropiireissä on ominaisuus, että mikäli niistä lähtee jännite hetkeksi poissa, niin niiden toiminta ei ole tämän jälkeen taattua. Sen vuoksi näihin piireihin ovat jotkin syöttänen rinnan kytkennällä oikeanlaista jännitettä, jolloin akkukennojen vaihtaminen on ollut turvallisempaa. 18650 kennojen valmistajia löytyy pilvin pimein, mutta laadukkaita ei jokin vuosi sitten ollut kuin pari kolme ja ainakin Panasonic oli yksi niistä.

2
http://www.linuxliveusb.com/

Tuota ohjelmaa on tullut Windowsin puolella käytettyä, kun Maten oma softa ei toiminut.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Koneen kuumeneminen
« : 21.10.15 - klo:00.27 »
Kuumenneita koneita olen korjaillut siten, että laita keuhkot täyteen ilmaa ja puhallan ne voimalla sisään jäähdyttimen ulostulo tai sisääntulo aukosta. Mitä useammin tuon tempun tekee, niin sitä vähemmän koneen sisälle kertyy tukkeutunutta pölyä. Monta kertaa jo toimivaksi todettu konsti.

4
Designspark Mechanical on yksi tutustumisen arvoinen(Windows only/Winen avulla??). Sama pulju tekee myös DesignSpark nimistä piirilevyn suunnitteluohjelmaa, jota on tullut aika paljon käytettyä Winen avulla. Uudempi versio ei kuitenkaan toimi Winellä. Jatkan erikoisten vastausten antamista vielä siten, että selaimessa toimiva Tinkercad saattaa olla myös katsomisen arvoinen ja aika paljon erilaisia tutoriaaleja näyttää myös olevan sen sivustoilla. Tinkercadissa taisi olla joitain eri formaatti vaihtoehtoja ja täällä jo aikaisemmin mainittiin niiden konvertointi mahdollisuuksista.

5
Ite tullut käytettyä Photerec softaa pariin kertaan ja voin kyllä suositella. Ohjelma kerää kaikenlaista pdf, jpg yms tiedostoa ja sen jälkeen voi olla hyvä luokitella noita tiedostoja tiedoston koon ja formaatinn mukaan eri kansoihin. Komentoriviä käyttämällä se pitäisi onnistua, mutten itse kyllä osaa niitä kirjoittaa ja siksi kysyinkin täältä aikoinaan apua siihen.

6
Great!!!

Hienot ja helpot ohjeet. Aikaisemmin käytin launchya, mutta jatkossa tätä.

7
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, ?
« : 08.06.14 - klo:02.15 »
Kiitti oikaisusta nm. Sen verraan on tullut testattua, että 25%  ero tehossa on todellakin aika olematon. Tais olla muuten eräässä Ruuvipenkin keskustelussa, jossa eräs hemmo kertoi myös valon väristä ja sen vaikutuksesta kirkkaus kokemukseen. Muistaakseni esim. 1000lm sinertävä vaikuttaa paljon kirkkaammalta kuin 1000lm valkoinen valo.

8
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, ?
« : 04.06.14 - klo:01.18 »
Lainaus linkistä:
Lainaus
Viime viikolla Cree ilmoitti tehneensä uuden ennätyksen yhden piisirun ledien valovoimassa. X-Lamp XP-L -mallimerkinnän saanut uutuus tuottaa 200 lumenin valovoiman yhtä wattia kohti.

Aika loistava saavutus. Käyttämäni xml-t6 ledi tuottaa muistaalseni 100 lumenia watilla, joten sukellusvalaisinta voisi päivittää joskus. Driverien saatavuus tai tekeminen itse lienee kuitenkin ongelmallista, mutta ratkottavissa oleva asia kuitenkin.

Lainaus
Nyt on sitten muutama 18k lumenin LED-lamppu.

Mahtaa olla valoa pirtissä ihan riittämiin. Onko nuo tilaamasi ledit noita parin kympin 100w ja 9000lm(muka) ledejä from Ebay  vai joitain ihan muita?

9
Yleistä keskustelua / Vs: 3d printterin rakentaminen.
« : 01.04.14 - klo:10.50 »
En oo vielä paljoa ohjelmien kanssa värkkäillyt. Lähinnä on tullut testattua yksinkertaisilla kappaleilla miten homma sujuu.. Sketchup on helppokäyttöinen samoin kuin Tinkercad, mutta Skethup ehkä hiukan monipuolisempi. Siihen on oltava erikseen stl formaatti muunnin. Freecad on tuttu, mutta 12.04 versiossa melko buginen ja ehkä alkuun hiukan omituinen käyttöliittymä, mutta vaikuttaa erittäin pätevältä siinä mielessä, että esim. reikien koordinaatteja jne. pääsee helposti muuttamaan sivuvalikosta, joka tosin vaatii totuttelua. Blender tosiaan on todella erikoinen käyttöliittymältään, mutta sillä saanee aikaiseksi mitä vaan jos osaa. Drafsigt on mainittu myös täällä, mutta se tekee vain 2d kuvia, mutta ne pystyy sketchupilla muuttamaan 3d muotoon. Muutamia muitakin on, mutta pitää jossain vaiheessa tarkemmin tutustua niihin.

Aika paljon löytyy myös erilaisia valmiiksia piirrettyjä malleja esim. www.thingiverse.com ja www.youmagine.com sivustoilta. Pitää tuohon youtube linkin videosarjaan tutustua, koska freecad on kuitenkin melko monipuolinen ja ilmainen.

10
Yleistä keskustelua / 3d printterin rakentaminen.
« : 27.03.14 - klo:23.13 »
Joskus olen tainnut täällä mainita, että aion rakentaa itselleni Ultimaker 3d printterin. Syy miksi juuri Ultimakerin johtuu siitä, että se valittiin jossain alan lehdessä vuoden 2013 printteriksi. Syinä olivat nopeus ja tarkkuus. Ultimakerissa printtausnopeutta voi säätää helposti kesken printtauksen ja printtialue on 20x20x20cm, joten melko isoja palikoita voi tarvittaessa tulostaa.

Laitoin jokin aika sitten Facebookin pursotinklubi - ryhmään jakoon taulukon josta on helppo tilailla osia printteriin mikäli sellaisen itse innostuu rakentamaan. Nuo osat käy myös Reprap pohjaisiin pursottimiin, joten taulukosta lienee hyötyä muillekin 3d pursottimen rakentelijoille. Taulukko löytyy osoitteesta: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiGVb1VvlUaidGw5Y2hGNDNvRVR2M05wR0l6XzhOM1E&usp=sharing#gid=0

11
Lainaus
Ei kannata koska puhaltelu vie pölyt vain tiukemmin joihinkin rakoihin. Imurointi parempi.

Pitää varmasti paikkaansa yleisohjeena. Jäähdytyskennon rakenne ratkaisee kuinka helposti sinne pääsee kertymään pölyä. Mullon ollu tapana puhaltaa ilman ulostuloaukosta sisään(muutaman kerran vuodessa), koska oletuksena pöly kertyy sisääntuloaukon edustalle, jolloin sillä on lyhin matka ulos. Eipä tollasia isoja pölykokkareita enään puhallella ulos muulla kuin imurilla.

12
Läppäreissä kannattaa silloin tällöin suulla puhallella sinne ilmanotto aukkoihin, jotta kyseistä ongelmaa ei pääse syntymään.

13
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 18.03.14 - klo:22.48 »
Mullei oo mitään käryä sivustojen tekemisestä, mutta kannatan ajatusta että sivustot "kopsataan" uusien tekemisen sijaan jostain muualta ja muokataan siitä suomalaiset Ubuntusivustot. Tähän ulkonäköön sen verran, että loppupeleissä aivan sama miltä ne näyttää, kunhan sivustolla on paljon hyvää asiaa ja sivustot toimii. Tässä mielessä nämä nykyiset ajaa asiansa erittäin hyvin.

14
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 12.03.14 - klo:17.26 »
Lainaus
Eipä millään pahalla mutta... Minua ärsyttää jostakin syystä kyselijät jotka kyselevät minkäkin vakautta.

No problem. En ole vetämässä hernettä nenään koska tämä on keskustelupalsta, jossa esiintyy paljon eri henkilöitä ja jokaisella on omat mielipiteet.

Mutta....Mikäpä estää vetäisemästä 14.04 versiota usb tikulle ja kokeilemaan Matea siinä. Ei vaan oo tullut aikaisemmin ajankohtaiseksi ajatella, että myös beta versioita voi pyöritellä usb tikulla.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 10.03.14 - klo:22.57 »
What's upin korvaajaksi kannattaa harkita myös Line nimistä softaa jolla on jo satoja miljoonia käyttäjiä. Sillä pystyy myös soittamaan. Itse kyllä pitäydyn vielä what's upin käytössä.

16
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 10.03.14 - klo:22.54 »
Kiva kuulla positiivisia kokemuksia uusimmasta Ubuntusta. Sitä onkin tullut odoteltua, koska nykyään käytän 12.04 pohjaista Minttiä. Muistaakseni joku täällä joskus kirjoitteli että 14.04 versioon tulee myös Mate työpöytä vaihtoehdoksi. Tosin onhan se ollut aina mahdollista asentaa, mutta liekkö se nyt sitten helpompaa.

Onko kellään tietoa tai mutua kuinka vakaa  mate on tai olisi 14.04 versiossa?

17
Linux mintissä törmannyt Mint Nanny ohjelmaan. Ubuntussa varmaan sama ohjelma eri nimellä.

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Varokaa ubuntua!!
« : 18.01.14 - klo:14.58 »
Lainaus
Kun sitten luovutat sen toistenkin käyttöön voit moittijoille sanoa, että paranna sitä.

Sehän näitten avoimien ohjelmien ideologia on. On turha vaatia asenteella: kaikki mulle äkkiä nyt heti ja ilmaiseksi, että ihmiset viitsisivät paneutua auttamaan vihaista ja huutavaa heppua jolla ei varmasti ole pienintäkään aikomusta tehdä mitään yhteisön eteen.

Olen lukenut varmaan useampaankin kertaan avoimen softan sivuilta vinkkejä kunka kysyä neuvoa. Ei niissä neuvota huutamaan, raivoamaan, pilkaamaan jne.. varsinkaan jos haluaa saada vinkkejä ongelmaan. Tää on vapaata hommaa ja tapahtuu vapaa-ajalla. En minä vapaa aikaani kuluta siihen että rupeaisin tällaisiin kirjoituksiin vinkkejä antaan, vaikka tää postaus saattoikin olla vitsi.

19
Yleistä keskustelua / Vs: 3D tulostaminen
« : 18.01.14 - klo:14.33 »
Siis hetkinen. Jos hinta on 700€ niin kyseessä on ilmeisesti aika isokokoinen tuote ja veikkaan että sitä ei tehdä millään halvalla ja heikosti kestävällä pursotus tekniikalla. Tilasitko muuten suomesta vai ulkomailta.

20
Yleistä keskustelua / Vs: 3D tulostaminen
« : 15.01.14 - klo:11.32 »
Oli 2 vuotta sitten Makerbot ja 2 kuukauden päästä itse rakennettu 300 euron ultimaker pitäisi olla kasassa.
En tiedä missäpäin asustelet, mutta jos vähänkään ajomatkan päässä pääkaupungista, niin ilmaista tulostusta tarjoaa:

 kaupunkiverstas: http://www.kaupunkiverstas.fi/
Aalto fablab: http://fablab.aalto.fi/site/
Helsinki hacklab: http://helsinki.hacklab.fi/

Kaupunkiverstas on kirjastossa toimiva palvelu, joten jos kaveri löytyy niin sitä voi juoksuttaa sinne. Henkilökunta osaa auttaa tulostuksessa, joten riittää että hepulla on tiedostot tikulla tai netissä jne..
Hacklab taas on ylivoimaisesti paras koska ovet ovat auki 24/7. Kunhan saan avaimen käyttööni niin periaatteessa voisin tulostaa siellä enkä usko yhdistyksen sääntöjen sitä kieltävän varsinkaan jos laittaa muutaman euron yhdistyksen kassaan kahvirahaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 17