Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: [1] 2 3 ... 172
1
Pitäisi kai saada jotenkin nollattua

Ainakin niin, että poistaa (tai siirtää väliaikaisesti jonnekin muualle) ohjelman asetustiedostot, jotka löytyvät Kotikansio>>.config>>osmo. Haittapuolena tietysti se, että . ohjelma todella nollautuu, mitään käyttäjän tekemiä muutoksia ei säily.

.config on piilotiedosto, jotka saa näkyviin painamalla CTRL+H.

2
Miten tässä versiossa saa Hiiren kursorin isommaksi ?

Asetukset-->Esteettömyys-->Näkeminen-->Kohdistimen koko.

3
Levyt-ohjelmaa olen minäkin oikeastaan käytellyt, se kun on muutenkin yleensä asennettuna, niin miksipä ei. Ja toimii aina, on jo vuosia osannut tehdä toimivan tikun kaikista Linux-jakeluista, ei pelkästään Ubuntusta, Mintistä yms, niin kuin joskus aiemmin.

Toki Ventoy on kätevin, pitää vain olla tarkkana levykuvien kopioimisen kanssa, ettei nyhdä tikkua irti, vaikka tiedostonhallinta ilmoittaisikin, että kopiointi on suoritettu. Oikeasti se on vielä kesken. Tuo ei siis johdu Ventoysta, vaan on Linux-"ominaisuus".  ::)

4
Pelkästään hyviä kokemuksia, vuosia jo ollut käytössä. Toki koodipohja on sama, kuin kaikissa muissakin Chromium-pohjaisissa, ja monilla niilläkin pärjäisi hyvin, mutta kaikista niistä Brave on itselle sopivin. Se ei yritä tehdä kaikkea, niin kuin esim. Vivaldi, vaan on pelkistetympi*, mutta kaikki olennainen toimii hienosti.

Asennus Ubuntuun (Deb, ei Snap) on helppoa, rumpsauttaa koko tämän rimpsun päätteeseen ja painaa enteriä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install curl

sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg

echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list

sudo apt update

sudo apt install brave-browser

https://brave.com/linux/

*No, on Bravessakin kaikenmaailman 'kortteja', taustakuvia yms, joita se alkuun tarjoilee, mutta nekin saa helposti ruksituksi pois, jos ei nappaa.

5
Nyt on sitten tehty puhdas asennus, aikamoinen rumba pistää kaikki uusiksi. Muuten näyttäisi toimivan oikein hyvin mutta yhtä USB-tikkua ei pysty käyttämään. Tikulla paljon tietoa, kuvat, backupit ja kaikkea muuta. Tulee vain tämä herja.

Jos tikku on alustettu NTFS:ksi, eikä ajurin (sudo apt install ntfs-3g) asennus auta, niin kyseessä voipi olla tämä bugi: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ntfs-3g/+bug/2062972 Äkkivilkaisulla asiaa ei ole vielä korjattu.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miksei ole paketinhallinnassa
« : 07.07.24 - klo:11.44 »
Pitäisi löytyä hakusanalla 'aisleriot'. 

Asentuu myös komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt install aisleriot

7
En tiedä miksi ajurin asennus graafisesti ei meinaa onnistua, mutta on ihan turvallista myös kokeilla komentoa
Koodia: [Valitse]
sudo ubuntu-drivers autoinstall joka siis asentaa mielestään sopivimman ajurin Nvidian korteille.

Yhdessä lähipiirin Nvidia-koneessa (Ubuntun LTS-versio) on joutunut toisinaan pakottamaan koneen käynnistymään edellisellä kernelillä, jolla suljettu ajuri on vielä toiminut. Ko. tapauksessa ajurin uudelleenasennus ei auttanut. On kyllä rasittavaa touhua noiden Nvidian korttien kanssa...

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoinen kovalevy täyttyy
« : 15.06.24 - klo:12.57 »
Minä alustaisin levyn ja katsoisin, että toimiiko luotettavasti. Homman voi tehdä esim. Levyt-ohjelmalla, formaatiksi vaikka ext4, jos ei ole tarvetta Windows-tuelle.

Vanha levyhän se jo on, joten ehkä kannattaa harkita myös uuden hommaamista. Itseä vähän hermostuttaisi, jos tärkeät jutut olisivat noin vanhalla levyllä. 

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ulkoinen kovalevy täyttyy
« : 15.06.24 - klo:10.06 »
Alustaminen on varmaan paikallaan, mutta kuvan perusteella pelkkä roskakorin tyhjentäminen levyn ollessa liitettynä ja käynnissä vapauttanee paljon levytilaa.

10
Breeze Snow toimii minulla ainakin Arch Linuxissa (Gnome) ja Ubuntussa (24.04). On siis valkoinen ja hyvännäköinen kursoriteema. Luultavasti löytyy Fedorallekin ihan pakettivarastoista, kenties nimellä xcursor-themes tjs.

DMZ-White myös toimii Archissa, muttei jostain syystä Ubuntussa. 

11
Lisäasetukset-ohjelmalla (gnome-tweaks) onnistuu.

Koodia: [Valitse]
sudo apt install gnome-tweaks
Löytyy asennuksen jälkeen muistaakseni valikon Työkalut-kansiosta.

12
Ainakin voi säädellä sitä kuvaa näytön omien nappien/valikoiden kautta.

13
Jos pelkkää fontin kokoa haluaa muuttaa, se onnistuu Gnome Tweaks:illä.

Koodia: [Valitse]
sudo apt install gnome-tweaks
MUOK: Joo, ulkopuolinen sovellushan tuokin on, luin huolimattomasti kysymyksen.

Asetuksissa on tosin tällainen:

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 09.05.24 - klo:17.12 »
Pitkästä aikaa Plasma ajossa. Olen kyllä Gnome-ihmisiä aika voimakkaasti, mutta ei Plasmassakaan varsinaisesti mitään vikaa ole, ja siitähän saa tietysti väännettyä vaikka minkälaisen, jos siihen kaninkoloon haluaa hypätä. 




Taustakuva: https://www.besthdwallpaper.com/anime/train-and-sunset-anime-landscape-dt_en-US-122702.html

15
Olipa päivitys tai puhdas asennus, niin (niin kuin aina ennenkin) siirtymistä uuteen versioon ei suositella, ennen kuin ensimmäinen .1 -versio (24.04.1) julkaistaan, tai ennen kuin järjestelmä itse päivitystä ehdottaa. Siihen mennessä enimmät bugit on korjailtu. 

16
Taitaa olla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install python3-pip

17
Debian? Tukeakin taisi olla se 5v, niin kuin Ubuntun LTS:ssä. Vähän vanhempaa softaa tietysti, kuin vaikkapa uusimmissa Ubuntuissa, mutta esim. Gnome on 43, joka on jo kuitenkin ihan modernin oloinen. KDE Plasma on 5.27, sama kuin juuri julkaistussa Kubuntu 24.04:ssä.

Asentaminen ei ole ihan yhtä helppoa, mutta Youtubesta löytyy n. 1703 ohjevideota, joten varmasti saa homman onnistumaan. Pakettivarastot ei taida myöskään olla ihan niin laajat, kuin Ubuntussa, mutta loput sitten universaaleina paketteina, Flatpak:ina tjs.

Speksit:
https://www.debian.org/News/2023/20230610

Lataus:
https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/

18
Ei kyllä ole tuollaista valikkoa kuin kuvassa on, mutta luultavasti sain sen asennettua.

Ei täsmälleen samanlaista, sitä on muutettu vähän lopulliseen julkaisuun, mutta tuo kuvan yläosa, missä valitaan joko oletus- tai "täysi" (en muista tarkkaa sanamuotoa) asennus on siellä omana osionaan.

19
Täysi asennus on siinä samassa levykuvassa, se vaan on itse valittava. Kuva liitteenä.

Gnome Text Editor tulee mukana täydessä asennuksessa.


20
Lisäksi asennus on jotenkin vajaa, ei siellä ollut esim libreofficea valmiina, mikä on toisaalta ihan hyvä. Se joka sitä tarvii osaa sen asentaa. Mutta Gedit puuttuminen on rikos.

Josko asensit minimal-version vai mikä olikaan nimeltään? Vaihtoehtona on täysi asennus, johon LibreOffice muistaakseni kuuluu. Gedit taisi jo olla korvattu Gnome Text Editorilla. 

Sivuja: [1] 2 3 ... 172