Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: [1] 2 3 ... 139
1
Mitähän tarkalleen ottaen tuossa lopussa käsketään tekemään?

Siinä kehotetaan vain ajamaan käsky pääkäyttäjänä eli sudo eteen. Ei se luultavasti vaikuta, mutta voithan kokeilla.

2
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 16.08.19 - klo:22.27 »
No, vaihdoin sitten kuitenkin Scythe Mugeniin, enkä todellakaan turhaan. Lämmöt putosivat merkittävästi, eikä propellin ääntä meinaa kuulla lainkaan, edes kovemmassa rasituksessa. No kyllähän se vähäsen siellä puhkuu, kun oikein kuormittaa vaikkapa Handbrakella, mutta ei olla lähelläkään Prismin meluamista.

Se oli hyvin käytetty 50€.

Toki sekin vähän vaikuttaa, että lisäsin samalla kopan takaseinään tuulettimen, siellä ei aiemmin ollut lainkaan. Mutta aiemmin päivällä käytin konetta Prismillä ja uudella koppatuulettimella, eikä lämmöissä kovin iso ero ollut aiempaan, joten paljon isomman vaikutuksen tuo Scythe sai aikaan.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 12.08.19 - klo:19.39 »
Astetta vakavampi i3-gaps-kokeilu openSUSE Tumbleweedissä.Asiallista. Koukuttavia systeemeitä nämä, ei saata olla paluuta enää kun on kertaalleen tälle tielle lähtenyt. Etenkin tehokäyttäjille enemmän kuin paikallaan, mutta myöskin minunlaisille semitaviksille mainio tapa käyttää konetta, jos on vähäsen seikkailunhalua. Ja tässä pääsee uudelleen kiinni työpöytäpornoonkin, kun käyttöliittymä on aivan loputtomasti muokattavissa.  8)

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.08.19 - klo:21.50 »
ArcoLinux Xmonad -ikkunamanagerilla.Minimalistisella "laatoittavalla ikkunamanagerilla" mennään edelleen. Ihan parhaasta päästä, mitä Linuxilla on tarjota.

MUOKS: Esikatselukuvalinkit lisätty.
MUOKS2: Vaihdettu graafisen tiedostoselaimen tilalle asiaankuuluva komentoriviltä käyteltävä Ranger. :P Onhan tuossa opeteltavaa, mutta on nyt jo monessa asiassa näppärämpi kuin perinteinen.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon fixausta?
« : 20.07.19 - klo:12.15 »
Melkein kuulostaa siltä, että videotiedosto on rikki, joten keinot lienee vähissä. Kokeile kuitenkin toisellakin playerillä, vaikka VLC:llä.

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.07.19 - klo:13.45 »
Ihan normaalisti toimi täällä tuo Lehixin Dropbox -linkki, kuva ilmestyi näkyviin.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Clam antivirusohjelma
« : 12.07.19 - klo:14.20 »
Riittänee, kun poistat sen ihan tavallisella tavalla. Voit toki purgettaakin
Koodia: [Valitse]
sudo apt purge paketin_nimi Se siivoaa enemmän jälkiä.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 10.07.19 - klo:22.29 »
Skype tarvinnee 3rd party repon, jos sen haluaa pitää apt:n kautta ajatasalla.

Lieneekö iso riski, aika paljon noita kai on muutenkin?

Ei varmasti, koska se ohjelmalähde on Skypen oma virallinen sellainen, joka lisätään Ubuntuun automaattisesti, kun Skype asennetaan sivuiltaan ladatusta deb -tiedostosta.

Aloittajan ongelma ei kai sitten johtune Skypen snap -versiosta, vaan jostain muusta. En ole pitkään aikaan käyttänyt Ubuntua, mutta muistelen siinä olleen tuota samaa ongelmaa, että sitä ikonia ei aina näkynyt yläpaneelissa. Sain sen muistaakseni joskus näkymään jollain Gnomen lisäosalla, saattoi olla Top Icons Plus tjs.

Lainaus
Ei tämä taida olla Snap:la asennettu? (https://repo.skype.com/deb)
Kuvake katosi jo ennen tätä viimeistä päivitystä, saattoi olla se edellinen, ei siitä niin kauaa ole.

Synapticissa näkyy "Stable/non-free (repo.skype.com)" ..
skypeforlinux 8.49.0.49 8.49.0.49 251MB ...

Joo, olet sen varmaan hakenut Skypen sivuilta sitten. Ihan tuore versio tuo sinulla on, ei ole siitä kiinni.

9
Kokeile ensimmäisenä toisessa kuvassa ehdotettua komentoa:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install -f
Ongelma saattaa korjaantua myös pelkästään sillä, että ajelee järjestelmäpäivitykset komentoriviltä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt update && sudo apt full-upgrade


10
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 09.07.19 - klo:21.04 »
Sekö ei löydy normaaleista pakettivarastoista?

Deb -pakettina ei, vain snap:inä. Ja niin kuin edellä sanottiin, niin ainakin tällä hetkellä se snap -versio on aika paljon vanhempi, kuin Skypen sivuilta saatavilla oleva deb. Onko sillä sitten käyttäjälle merkitystä, on toinen juttu.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 09.07.19 - klo:18.21 »
Olisikohan niin, että jos Skype on asennettu snap:inä, niin se ikoni ei välttämättä näy. Kokeile asentaa Skype deb:inä, ainakin se on joillain ratkaissut ongelman. Deb -paketti haetaan Skypen sivuilta ja asennetaan tuplaklikkauksella. https://www.skype.com/fi/get-skype/

12
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 16.06.19 - klo:21.21 »
Ei kuulosta loogiselta, että lämmöt laskevat, vaikka tuuletin puhaltaa vähemmän - muiden seikkojen pysyessä ennallaan (koneen rasituksen, prosessorin jännitteiden ja kellotusten, sekä kotelon sisäisen lämpötilan).

Ei ne lämmöt laskeneetkaan, en tainnut niin sanoa. Tulin vain siihen tulokseen, ettei nämä minun lukemat ole mitenkään kriittisiä, joten annoin asian olla ja keskityin saamaan tuuletinta hiljaisemmaksi, ilman että lämmöt oleellisesti nousevat. Se onnistui.

Lainaus
Laitan yleensä tuulettimen hiljaisimman pyörimisnopeuden niin korkealle kun sen voin laittaa ilman että tuuletin häiritsee tai edes kuulen koko tuuletinta. Ja ensimmäinen nopeuden lisäys vasta melko korkealla lämpötilalla (ehkä jossain 50 ja 60 asteen välillä). Täydet nopeudet tietenkin hieman ennen prosessorin maksimilämpötilaa. Jos tuulettimen nopeuden muutosten reagointiin voi vaikuttaa: Nousu niin nopeasti kuin mahdollista, ja lasku pienellä viiveellä. Tällä tavoin tuuletin ei jatkuvasti muuttele nopeuttaan ja kiinnitä huomiota itseensä. Mielestäni näin minimoin äänihaitat sekä jatkuvat tuulettimen puuskuttelun.

Suunnilleen noin minäkin sen käyrän asetin ja olen äänitasoon tyytyväinen. Tuulettimen ääntä ei nyt normaalikäytössä koneen muusta hurinasta erota lainkaan, ja niin sen minulla pitää ollakin. Jos lämmöt muodostuvat jatkossa ongelmaksi, niin sitten katselen parempaa jäähyä Prismin tilalle.

13
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 16.06.19 - klo:15.43 »
Kokeilin BIOSissa Manual -asetusta tuulettimelle, vetelin hiirellä käyrät arviolta sopiviksi (=otin mallia eräältä Reddit -käyttäjältä) ja sehän osoittautuikin vielä hiljaisemmaksi, kuin Silent -moodi. Nyt ollaan sillä tasolla, ettei viitsi valittaa. Oikeastaan eroa ei pahemmin enää ole, verrattuna edelliseen Intel i7 -kokoonpanoon, joka oli siis hiljainen ilman mitään säätämisiä.

MUOKS: Ne kiihdyttelyt ovat myös poissa, eikä lämmöt ole pikaisten tsekkausten perusteella tyypillisissä tilanteissa nousseet, ainakaan mitenkään oleellisesti. Pitää seurailla vielä...

14
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 14.06.19 - klo:22.59 »
En tiedä miten pätevä nykyisten prosessorin kanssa on Arrheniuksen yhtälö lämpö/vikavastaavuuden kanssa, mutta suosittelen
kuitenkin laadukasta lämpöputkijäähdytintä. Eikä vähiten sen melun vähentämiseksi. Tosin minun mielestä esittämäsi lämmöt ei nyt ole ns. punaisella alueella.
Oletko katsonut vertailuja  esimerkiksi tom's hardware -sivustolta?
Pikainen linkki https://www.tomshardware.com/reviews/cooler-master-wraith-ripper-amd-tr4-cooler,6057-2.html

Pitääpä katsella noita vertailuja.

Joo, kovien guuglailujen perusteella tulin itsekin siihen tulokseen, ettei nuo lämmöt ole ongelma. Pitää nyt miettiä... Periaatteessa parempi jäähy voisi silti kiinnostaa, jos tietäisi varmasti, että sillä pääsisi eroon noista äkillisistä kiihdyttelyistä, joita nykyinen tekee. Tai ehkä se hyöty tulisi sitä kautta, että parempi cooleri on yleisesti hiljaisempi, jolloin kiihdyttelyihin ei sitten kiinnitä huomiota?

15
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 12.06.19 - klo:21.12 »
Tuuletin oli Silent -moodissa, mutta periaatteessa en kaipaa yhtään enempää melua, joten en haluaisi säätää siihen lisää tehoa. Mieluummin sitten uusi, tehokkaampi ja hiljaisempi cooleri, jos nuo lämmöt ovat hälyttäviä.


16
Laitealue / Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 12.06.19 - klo:18.55 »
Kysytään nyt mielenrauhan nimissä:

Näkyy liikkuvan Ryzen 2700X -prossun lämmöt ajoittain aika korkealla, tyhjäkäynnillä on luokkaa 40-45 astetta, 4K -video Youtubessa 55-60 astetta ja huiput veti Handbrake, kun konvertoin videota. Se käytti kaikkia 8 ydintä, prossun kuorma oli liki 100% ja lämmöt (Tdie) 85 astetta. Onko hyväksyttävät lämmöt?

Tuuletin on prossun mukana tullut Wraith. Säikähdin lämpölukemia (varmaan silmiin osui lähinnä se Tctl ja 95C kovassa kuormituksessa) ja vaihdoin hätäpäissäni tahnatkin prossuun, mutta eipä sillä mitään vaikutusta ollut.

Jollain Noctualla käsittääkseni saisi lämpöjä alemmas ja meluakin olisi vähemmän... Osaako joku sanoa, että minkä hintaluokan Noctua olisi oltava, että saisi mielekästä hyötyä nykyiseen cooleriin verrattuna? Ja onko moinen edes tarpeen? Koppa on mATX -kokoinen Cooler Master.

17
Hmmm, onpa vanha Mint koneessa, se ainakin kannattaa päivittää. Asennuskomento on ihan oikein, mutta jospa noin vanhaan käyttikseen ei niitä sitten enää löydy...

Voit tietysti etsiskellä netistä kyseisiä ohjelmia deb -paketteina, mutta voipi olla nihkeätä löytää. Liitä hakusanoihin Ubuntu -versio 12.04 (Mint 13 perustuu siihen).

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Partimage lubuntuun
« : 01.05.19 - klo:12.07 »
Ei ole *buntua nyt käytössä, mutta kokeile komentoriviltä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install partimage
Ohjelmistonhallintaan voi suositella Synapticia.
Koodia: [Valitse]
sudo apt install synapticEi ole yhtä simppeli, kuin Software Center vai mikä Lubuntussa lieneekään, mutta ei liian vaikeakaan. Ja sieltä löytyy luotettavasti kaikki tarjolla olevat paketit.

19
Ehkä olit painanut kansion auki ollessa CTRL+H, se tuo piilotiedostot näkyviin?

Kyllä tiedän, että tuolla näppäinyhdistelmällä tulevat piilot näkyviin, mutta eihän sen pitäisi jäädä oletukseksi, kun tietsikan avaa seuraavilla kerroilla, kuten oli käynyt. Silloin ajatellaan käyttäjän puolesta liikaa!

Jos järjestelmä muuttaa asetusta itseksensä (takaisin oletukseen), niin se on mielestäni käyttäjän puolesta ajattelemista.

MUOKS:
Lainaus
1. Ikkunan yläpalkissa Näkymävalinnan alanuolen takaa valikko, ja siellä asetus, näytä piilotiedostot. EI auttanut sieltä, kun ei ollut asetus päällä.

Jos noin on, niin se on kyllä selkeä bugi.

20
Ehkä olit painanut kansion auki ollessa CTRL+H, se tuo piilotiedostot näkyviin?

Sivuja: [1] 2 3 ... 139