Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: [1] 2 3 ... 142
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sisäänkirjautumisen salasana
« : tänään kello 10:28 »
Automaattisen sisäänkirjautumisen voi asettaa järjestelmäasetuksissa Tiedot -osiossa. Kuva: https://i.stack.imgur.com/gU7HT.png

Ubuntussa on ohjelma nimeltä Käynnistettävät ohjelmat, sinne voi lisätä Teamviewerin, jonka jälkeen se käynnistyy koneen käynnistyessä. Komento -kohtaan kirjoitetaan 'teamviewer' (ilman hipsuja), muihin kohtiin ei ole välttämätöntä kirjoittaa mitään. Teamviewer haetaan netistä ja asennetaan tuplaklikkauksella. https://www.teamviewer.com/fi/lataa/linux/


2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 19.01.20 - klo:21.59 »
Niin kuin muillakin, minullakin hyviä kokemuksia HP:n laitteista.

Ehkä kannattaa myös ottaa malli, joka on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, ettei ihan juuri sitä viimeisintä. Ajuripuoli Ubuntussa on silloin aika suurella todennäköisyydellä kunnossa ja laitteen käyttöönotto helppoa.

3
Avasin kyseisen tiedoston Ktorrentilla ja se sisälsi mp3-tiedostoja. Voinko tallentaa ne kaikki koneelleni, vain pitääkö ne avata yksitellen ja lukea torrent-ohjelmassa.

Ne tallentuvat kaikki kerralla koneellesi, kun klikkaat latauksen käyntiin KTorrentissa tms. 
4
Itse viestittelyä en testannut, kun en tunne ketään Jamin käyttäjää, mutta ihan hyvin ohjelma ArcoLinuxiin asentui ja siinä käynnistyi, kun eilen pikaisesti kokeilin.


5
Ehkä voisi kokeilla ohjelman uudelleenasennusta.

Koodia: [Valitse]
sudo apt install --reinstall gnome-software

6
Kokeilin sitä Mega -linkkiä sekä Bravella (Chromium -pohjainen) että Firefoxilla, molemmilla sivu toimi oikein.

7
Esim: Mega?

https://mega.nz/sync
Tuo osoite avaa köyhän sivun, jossa on vain kaksi linkkiä, toinen facebookiin ja toinen twitteriin. Ainakin minun firefoxillani.

Minä kyllä pääsin siitä ihan oikealle sivulle, siellä oli latauslinkit ja kaikki.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ylen radiokanavat ei kuulu
« : 24.12.19 - klo:13.06 »
Tätäkin metodia voi kokeilla. https://areena.yle.fi/radio/suorat

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ylen radiokanavat ei kuulu
« : 23.12.19 - klo:19.06 »
Kahdella selaimella kokeilin (Firefox ja Brave), hyvin kuului kaikki linkin takana olevat Ylen kanavat.

MUOKS: Selainkuuntelua kokeilin siis, .asx-linkit eivät toimineet. VLC:hen kopioituna nekin toimivat.

10
En tunne Matea hyvin, mutta tutki järjestelmäasetuksia, siellä on varmaan valinta oletussovelluksille. Laita siellä Caja takaisin oletusohjelmaksi.

Noita erilaisia työpöytäympäristöjä on helppo asentaa, mutta ei niin helppo poistaa täydellisesti. Jälkeen tuppaa jäämään kaikenlaista tauhkaa ja palikkaa, joita ei tarvitse. Pahimmassa tapauksessa on Ubuntu asennettava kokonaan uudelleen, jos haluaa sen täysin ennalleen.

11
Lyhennä nimeä ja ota erikoismerkit pois. Esimerkiksi Pohjolan luonto: Ketunpojat-2019-12-14T06:00.mkv > Ketunpojat.mkv. Ainakin tikulle vaatii tuollaista.

Joo, huomasin taannoin saman ulkoisella kiintolevyllä, joka oli NTFS -muodossa mahdollisen Windows -käytön varalta. Tiedostojen nimiä oli muuteltava vähän väliä... Kyllästyin sitten ja jyräsin levyn EXT4:ksi, sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia.

12
Vaikuttaa siltä, että Ubuntu Cinnamonista tulee jossain vaiheessa virallinen osa Ubuntu -perhettä. En tiedä, onko sille isoa markkinarakoa, koska Linux Mint, mutta onhan se tietysti looginen siirto, koska Ubuntulla on jo tarjolla kaikki muutkin työpöytäympäristöt.

13
Voi olla aika hankalaa riippuvuuksien kanssa noin vanhan (2012) version asentamisessa. Tässä yksi esimerkki, ei vaikuta ratkenneen: https://askubuntu.com/questions/1173773/install-an-old-openshot-release-in-ubuntu-18-04

14
Chromella linkki https://areena.yle.fi/1-50316020 ohjautuu suoraan Areenan uuteen audiosoittimeen osoitteeseen https://areena.yle.fi/audio/1-50316020 ja sama tapahtuu Areenan hakua käyttäessä. Firefoxille Areena ei vielä tee tuota. Saattaa toki olla myös evästeistä kiinni, jos olen valikoitunut testijoukkoon Chromen selainprofiilissani.

No niinpäs näkyy tekevän. Itse käytän Bravea, jolla homma menee ainakin minulla tällä hetkellä niin kuin edellisessä viestissäni kerroin. Mene ja ymmärrä.

15
Areenaa on uudistettu ja miten nyt tallennetaan jonkun sarjan kaikki jaksot? Aiemmin riitti, kun yle-dl:ään liitti sarjan "etusivun" osoitteen. Nyt pitää yksitellen katsoa kunkin jakson osoite ja syöttää se, yle-dl toki toimii edelleen.

Esimerkkinä vaikkapa sarja "Valoa yössä" https://areena.yle.fi/audio/1-50316020

Ilmeisesti tuo ei ole ohjelman etusivu, vaan tämä: https://areena.yle.fi/1-50316020

Tuosta linkistä tallentui kokeiltaessa kaikki jaksot ainakin minulla, yle-dl versiolla 20191022-1

MUOKS: Ohjelmien etusivut löytyy helpoiten Areenan haulla, sitä kannattaa käyttää. En nopeasti keksinyt mitään tapaa päästä linkistäsi sinne ohjelman etusivulle, mikä on ehkä vähän erikoista. Toki url:ia muokkaamalla, mutta sitä ei lasketa... :P

16
Auttaisikohan tämä:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=2048; sync
Komennossa olevan X:n tilalle luonnollisesti oman tikun asematunnus. Jos järjestelmä tunnistaa tikun, niin asematunnuksen saanee selville vaikkapa:
Koodia: [Valitse]
df -h

df ei varmaankaan näytä tikkua, jos siellä ei ole validia tiedostojärjestelmää. Tällä näkyy paremmin:

Hyvä korjaus.

17
Auttaisikohan tämä:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=2048; sync
Komennossa olevan X:n tilalle luonnollisesti oman tikun asematunnus. Jos järjestelmä tunnistaa tikun, niin asematunnuksen saanee selville vaikkapa:
Koodia: [Valitse]
df -h


18
En ole varma, että ymmärsinkö kysymyksen oikein, mutta sähköpostit näkyvät siis periaatteessa identtisesti sekä puhelimen Gmailissa että tietokoneen Evolutionissa, sen jälkeen kun Gmail on otettu puhelimessa käyttöön.

Käyttöönotto ei vaikuta Evolutionin toimintaan lainkaan.

19
Eiköhän ne voi poistaa.

20
Vaatinee paketin
Koodia: [Valitse]
opera-ffmpeg-codecs

Sivuja: [1] 2 3 ... 142