Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: [1] 2 3 ... 139
1
Jos näkisi sivun, niin kenties voisi keksiä jotain. En tiedä, voisiko esim. Wget:iä käyttää. Tai ehkä joku audio downloader tms. -lisäosa selaimessakin saattaisi hoitaa homman.

Kokeile tätä. https://chrome.google.com/webstore/detail/audio-downloader-prime/flainkeonkoanoijnkojmiiihnfdhipd On Chromeen, mutta esim. Firefoxiin löytynee sama tai vastaava.

2
Tarkoitan 18.04 puhdas asennusta.

Lataa 18.04 täältä http://releases.ubuntu.com/18.04/  Tee levykuvasta asennustikku vaikka Etcherillä (tai polta levylle) ja asenna samalla tavalla kuin 16:04:kin.

Etcher: https://www.balena.io/etcher/ Pura ladattu zip hiiren oikealla ja klikkaa Etcher käyntiin.

3
Miten se puhdas asennus tehdään.

Ymmärsin, että sen juuri teit, kun cd:ltä sanoit asentaneesi. Eli puhdas asennus on kokonaan uusi asennus, missä jyrätään vanha Ubuntu kaikkinensa.

4
Yrititkö tallennusta siis ainoastaan sähköpostista?

Minne se linkki vie? Onnistuuko tallentaminen sieltä?

5
Nuo tein ja kone täysin pimeä. Ei näkynyt kuin hiiren kursori. Asensin cd:ltä 16.04:n uudelleen.

Joo, siinä on omat riskinsä, aina ei täysin onnistu. Varmaan korjaaminen olisi onnistunut, mutta puhdas asennus on aina se paras vaihtoehto.

6
Päivitä ensin se 16.04:
Koodia: [Valitse]
sudo apt update && sudo apt full-upgrade
Sitten pieni siivous. Poista kaikki, mitä autoremove löytää.
Koodia: [Valitse]
sudo apt autoremove
Sen jälkeen varsinainen päivitys 18.04:ksi:
Koodia: [Valitse]
sudo do-release-upgrade


7
Mitähän tarkalleen ottaen tuossa lopussa käsketään tekemään?

Siinä kehotetaan vain ajamaan käsky pääkäyttäjänä eli sudo eteen. Ei se luultavasti vaikuta, mutta voithan kokeilla.

8
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 16.08.19 - klo:22.27 »
No, vaihdoin sitten kuitenkin Scythe Mugeniin, enkä todellakaan turhaan. Lämmöt putosivat merkittävästi, eikä propellin ääntä meinaa kuulla lainkaan, edes kovemmassa rasituksessa. No kyllähän se vähäsen siellä puhkuu, kun oikein kuormittaa vaikkapa Handbrakella, mutta ei olla lähelläkään Prismin meluamista.

Se oli hyvin käytetty 50€.

Toki sekin vähän vaikuttaa, että lisäsin samalla kopan takaseinään tuulettimen, siellä ei aiemmin ollut lainkaan. Mutta aiemmin päivällä käytin konetta Prismillä ja uudella koppatuulettimella, eikä lämmöissä kovin iso ero ollut aiempaan, joten paljon isomman vaikutuksen tuo Scythe sai aikaan.

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 12.08.19 - klo:19.39 »
Astetta vakavampi i3-gaps-kokeilu openSUSE Tumbleweedissä.Asiallista. Koukuttavia systeemeitä nämä, ei saata olla paluuta enää kun on kertaalleen tälle tielle lähtenyt. Etenkin tehokäyttäjille enemmän kuin paikallaan, mutta myöskin minunlaisille semitaviksille mainio tapa käyttää konetta, jos on vähäsen seikkailunhalua. Ja tässä pääsee uudelleen kiinni työpöytäpornoonkin, kun käyttöliittymä on aivan loputtomasti muokattavissa.  8)

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.08.19 - klo:21.50 »
ArcoLinux Xmonad -ikkunamanagerilla.Minimalistisella "laatoittavalla ikkunamanagerilla" mennään edelleen. Ihan parhaasta päästä, mitä Linuxilla on tarjota.

MUOKS: Esikatselukuvalinkit lisätty.
MUOKS2: Vaihdettu graafisen tiedostoselaimen tilalle asiaankuuluva komentoriviltä käyteltävä Ranger. :P Onhan tuossa opeteltavaa, mutta on nyt jo monessa asiassa näppärämpi kuin perinteinen.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videon fixausta?
« : 20.07.19 - klo:12.15 »
Melkein kuulostaa siltä, että videotiedosto on rikki, joten keinot lienee vähissä. Kokeile kuitenkin toisellakin playerillä, vaikka VLC:llä.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.07.19 - klo:13.45 »
Ihan normaalisti toimi täällä tuo Lehixin Dropbox -linkki, kuva ilmestyi näkyviin.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Clam antivirusohjelma
« : 12.07.19 - klo:14.20 »
Riittänee, kun poistat sen ihan tavallisella tavalla. Voit toki purgettaakin
Koodia: [Valitse]
sudo apt purge paketin_nimi Se siivoaa enemmän jälkiä.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 10.07.19 - klo:22.29 »
Skype tarvinnee 3rd party repon, jos sen haluaa pitää apt:n kautta ajatasalla.

Lieneekö iso riski, aika paljon noita kai on muutenkin?

Ei varmasti, koska se ohjelmalähde on Skypen oma virallinen sellainen, joka lisätään Ubuntuun automaattisesti, kun Skype asennetaan sivuiltaan ladatusta deb -tiedostosta.

Aloittajan ongelma ei kai sitten johtune Skypen snap -versiosta, vaan jostain muusta. En ole pitkään aikaan käyttänyt Ubuntua, mutta muistelen siinä olleen tuota samaa ongelmaa, että sitä ikonia ei aina näkynyt yläpaneelissa. Sain sen muistaakseni joskus näkymään jollain Gnomen lisäosalla, saattoi olla Top Icons Plus tjs.

Lainaus
Ei tämä taida olla Snap:la asennettu? (https://repo.skype.com/deb)
Kuvake katosi jo ennen tätä viimeistä päivitystä, saattoi olla se edellinen, ei siitä niin kauaa ole.

Synapticissa näkyy "Stable/non-free (repo.skype.com)" ..
skypeforlinux 8.49.0.49 8.49.0.49 251MB ...

Joo, olet sen varmaan hakenut Skypen sivuilta sitten. Ihan tuore versio tuo sinulla on, ei ole siitä kiinni.

15
Kokeile ensimmäisenä toisessa kuvassa ehdotettua komentoa:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install -f
Ongelma saattaa korjaantua myös pelkästään sillä, että ajelee järjestelmäpäivitykset komentoriviltä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt update && sudo apt full-upgrade


16
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 09.07.19 - klo:21.04 »
Sekö ei löydy normaaleista pakettivarastoista?

Deb -pakettina ei, vain snap:inä. Ja niin kuin edellä sanottiin, niin ainakin tällä hetkellä se snap -versio on aika paljon vanhempi, kuin Skypen sivuilta saatavilla oleva deb. Onko sillä sitten käyttäjälle merkitystä, on toinen juttu.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Skype yläpalkissa
« : 09.07.19 - klo:18.21 »
Olisikohan niin, että jos Skype on asennettu snap:inä, niin se ikoni ei välttämättä näy. Kokeile asentaa Skype deb:inä, ainakin se on joillain ratkaissut ongelman. Deb -paketti haetaan Skypen sivuilta ja asennetaan tuplaklikkauksella. https://www.skype.com/fi/get-skype/

18
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 16.06.19 - klo:21.21 »
Ei kuulosta loogiselta, että lämmöt laskevat, vaikka tuuletin puhaltaa vähemmän - muiden seikkojen pysyessä ennallaan (koneen rasituksen, prosessorin jännitteiden ja kellotusten, sekä kotelon sisäisen lämpötilan).

Ei ne lämmöt laskeneetkaan, en tainnut niin sanoa. Tulin vain siihen tulokseen, ettei nämä minun lukemat ole mitenkään kriittisiä, joten annoin asian olla ja keskityin saamaan tuuletinta hiljaisemmaksi, ilman että lämmöt oleellisesti nousevat. Se onnistui.

Lainaus
Laitan yleensä tuulettimen hiljaisimman pyörimisnopeuden niin korkealle kun sen voin laittaa ilman että tuuletin häiritsee tai edes kuulen koko tuuletinta. Ja ensimmäinen nopeuden lisäys vasta melko korkealla lämpötilalla (ehkä jossain 50 ja 60 asteen välillä). Täydet nopeudet tietenkin hieman ennen prosessorin maksimilämpötilaa. Jos tuulettimen nopeuden muutosten reagointiin voi vaikuttaa: Nousu niin nopeasti kuin mahdollista, ja lasku pienellä viiveellä. Tällä tavoin tuuletin ei jatkuvasti muuttele nopeuttaan ja kiinnitä huomiota itseensä. Mielestäni näin minimoin äänihaitat sekä jatkuvat tuulettimen puuskuttelun.

Suunnilleen noin minäkin sen käyrän asetin ja olen äänitasoon tyytyväinen. Tuulettimen ääntä ei nyt normaalikäytössä koneen muusta hurinasta erota lainkaan, ja niin sen minulla pitää ollakin. Jos lämmöt muodostuvat jatkossa ongelmaksi, niin sitten katselen parempaa jäähyä Prismin tilalle.

19
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 16.06.19 - klo:15.43 »
Kokeilin BIOSissa Manual -asetusta tuulettimelle, vetelin hiirellä käyrät arviolta sopiviksi (=otin mallia eräältä Reddit -käyttäjältä) ja sehän osoittautuikin vielä hiljaisemmaksi, kuin Silent -moodi. Nyt ollaan sillä tasolla, ettei viitsi valittaa. Oikeastaan eroa ei pahemmin enää ole, verrattuna edelliseen Intel i7 -kokoonpanoon, joka oli siis hiljainen ilman mitään säätämisiä.

MUOKS: Ne kiihdyttelyt ovat myös poissa, eikä lämmöt ole pikaisten tsekkausten perusteella tyypillisissä tilanteissa nousseet, ainakaan mitenkään oleellisesti. Pitää seurailla vielä...

20
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 14.06.19 - klo:22.59 »
En tiedä miten pätevä nykyisten prosessorin kanssa on Arrheniuksen yhtälö lämpö/vikavastaavuuden kanssa, mutta suosittelen
kuitenkin laadukasta lämpöputkijäähdytintä. Eikä vähiten sen melun vähentämiseksi. Tosin minun mielestä esittämäsi lämmöt ei nyt ole ns. punaisella alueella.
Oletko katsonut vertailuja  esimerkiksi tom's hardware -sivustolta?
Pikainen linkki https://www.tomshardware.com/reviews/cooler-master-wraith-ripper-amd-tr4-cooler,6057-2.html

Pitääpä katsella noita vertailuja.

Joo, kovien guuglailujen perusteella tulin itsekin siihen tulokseen, ettei nuo lämmöt ole ongelma. Pitää nyt miettiä... Periaatteessa parempi jäähy voisi silti kiinnostaa, jos tietäisi varmasti, että sillä pääsisi eroon noista äkillisistä kiihdyttelyistä, joita nykyinen tekee. Tai ehkä se hyöty tulisi sitä kautta, että parempi cooleri on yleisesti hiljaisempi, jolloin kiihdyttelyihin ei sitten kiinnitä huomiota?

Sivuja: [1] 2 3 ... 139