Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - khaosaming

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Yleistä keskustelua / Windowsin levyt ja lisenssit
« : 13.07.12 - klo:17.52 »
Pyydän anteeksi, jos olen pahoittanut kenenkään mielen tänään tai aiemmin. Olen mielestäni toiminut asiallisesti ja silti saan moderaattorilta yllä olevan viestin kaltaista palautetta. Minusta se on niin väärin kuin voi olla. En voi hyväksyä Storckin tapaa leimata käyttäjiä punaisilla huomautuksilla, mutta koska en voi asialle mitään, on minun lopetettava. En voi ottaa sitä riskiä, että tahtomattani joudun vastaavan summittaisen moderoinnin kohteeksi.

Täällä oli pitkään kivaa, jo vuodesta 2007. Tämä oli viimeinen viestini tälle keskustelupalstalle.

2
Yleistä keskustelua / Windowsin levyt ja lisenssit
« : 13.07.12 - klo:17.39 »
Koneessa oleva avain toimii aina OEM-asennuslevyjen kanssa.
---------------
Saatat olla oikeassa. Muistelen nyt joskus asentaneenikin Fujitsuun OEM-medialta XP:n ja vanha sarjanumero aktivoi koneen.

Ajatusharha johtuu siitä, etä Vistassa (Basic) näin ei ollut, kun asensin uudelleen Aceriin lainatulla medialla. Jouduin aina puhelinaktivointiin. Acerin palautusosio oli mennyttä, kun asensin Ubuntun käyttämään koko levyn, eivätkä tekemäni palautuslevyt toimineet ilman palautusosiota. Varsinaiset Recovery-levyt!

Se mitä sanoit varmuuskopiosta (tai imagesta) on hyvä neuvo. Sillä säästyy aktivoinnilta ja service packien uudelleenasennukselta. XP Homessa ei kai ollut mukana varmuuskopio-ohjelmaa? Prossa taitaa olla. Ainakaan Win 7 Starterissa ei voi edelleenkään kopioida asennusta, kuten paremmissa versioissa on mahdollista.

3
Yleistä keskustelua / Windowsin levyt ja lisenssit
« : 13.07.12 - klo:17.16 »
Itse olen tehnyt lukuisia asennuksia noin ja ikään ei ole tarvinut alkaa itse soitteleen MS:lle.
---------------------
Koneen mukana tullut esiasennettu XP täytyy yleensä aktivoida uudelleen, jos käytössä ei ole alkuperäistä valmistajan toimittamaa konesidonnaista asennusmediaa (tai palautusosiota). Koneen pohjassa tai kotelon kyljessä olevan tarran sarjanumero ei useinkaan toimi, koska sitä ei ole koskaan käytetty asennukseen tehtaalla. Tehtaalla Windowsit asennetaan jollakin esiaktivoidulla bulkkimedialla, jonka numeroa ei kerrota tai bulkkimediassa ei ole ensinkään ollut aktivointia mukana. Jos joutuu asentamaan XP:n uudelleen lainatulla tai kopioidulla asennusmedialla, joutuu suoraan puhelinaktivointiin.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu menossa rappiolle?
« : 13.07.12 - klo:17.09 »
Enkä kauheasti innostunut siitä, ettei tuota vasemman laidan valtavaa paneelia saa ilmeisesti minimoitua ollenkaan.
----------------
System Settings --> Appearance löytyy alhaalta 'Launcher Icon Size' -liukusäädin, jolla palkin kuvakkeet saa pienemmiksi tai suuremmiksi näytön mukaan (oletus 48, minimi 32, maksimi 64). Palkin saa myös automaattisesti väistymään Behavior-välilehden takaa löytyvällä Auto-hide the Launcher -napilla.

Lisää säätömahdollisuuksia löytyy, kun asentaa paketin myunity (tai Ubuntuweak).

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install myunity

5
Kolmannen osapuolen ohjelmilla saa toiminnallisuutta?? Uuhh ja aah.. Tämä ei onnistukaan kuin...No äkkiä ajateltuna joka ikisellä työpöytäympäristöllä.
-----------------
Minkä jotkut näkevät puutteena, on sisäänrakennettu mahdollisuus antaa kehittäjien tai yhteisön lisätä käyttäjien tarvitsemia ominaisuuksia, joista kaikista emme ole vielä edes tietoisia.

Luulen, että näemme vielä paljon hienoja juttuja, esimerkiksi suora Wikipedia-haku. Mikään ei estä yrityksiä tarjoamasta omia linssejään, jotka käyttäjä voi asentaa, vaikkapa Dropbox. Vain taivas on rajana - ja mielikuvitus.

Kenenkään ei tarvitse kohta tyytyä Canonicalin vakiotarjontaan. Voi olla, että joskus ei tarvita enää edes varsinaista erillistä selainta ollenkaan, vaan kaikki maailman tieto ja palvelut hoituvat Dashin haulla pörssikursseista pikalähtöihin etelän rantalomakohteisiin.

Ei ole enää tärkeää missä data sijaitsee - paikallisesti kovalevyllä vai pilvipalvelussa. Canonical on minusta aivan tarkoituksella lähtenyt hämärtämään tätä rajaa Unityn ratkaisuilla.

Eräässä toisessa ketjussa haluttiin vaihtaa Macciin Unityn vuoksi, mikä on minusta kummallista, sikäli samankaltaisia kuin molemmat ovat (ainakin vielä tässä vaiheessa). Muutaman vuoden päästä Macci on kuitenkin jo mennyt eteenpäin ja ottanut ominaisuuksia ja toiminnallisuutta iOS:n puolelta. Vanha Gnome ei koskaan pysty mukautumaan tulevaisuuden tarpeisiin yhtä helposti.

6
Rakasta vain Unityä.
--------------
Edelleen sinulla on suuria vaikeuksia ymmärtää, kuinka asia ei ole on/off, joko-tai. Se on vain käyttöliittymä ja sellaisena liian abstrakti, jotta siihen sitoutuisi tunnetasolla.

7
Minä vihaan yli kaiken.
----------------
Tuo on juuri ongelma. Sinä 'vihaat', ja yrität saada muut mukaan vihan kierteeseen. Viha on erittäin huono tunnetila arvioida minkään toiminnallisuutta tasapuolisesti.

8
Koskeeko tämä myös muita työpöytäympäristöjä kuin Unitya? terveisin Timo
-----------------
Minä uskon, että mikään käyttöliittymä ei ole itseisarvo, kaikkia voidaan parantaa, ja kehitys ei pysähdy.

9
Kannattaa kyllä melkein ensin varmistaa vihaako vai rakastaako Unityä.
------------------
'Viha' (tai 'rakkaus') on käyttöjärjestelmistä puhuttaessa melko vahva ilmaisu. Kannattaisi vain kokeilla ja unohtaa moiset emotionaaliset reaktiot. Ainakaan tällaisia tunnepurkauksia ei pitäisi lietsoa yhtään enempää.

Unity on tottumuskysymys. Muutaman hetken käytön jälkeen ei enää kaipaa vanhaa. Dash ja Launcher ovat helppokäyttöisiä ja haun logiikka hyvä. Tiedostojen hukkaaminen on muisto vain. Kolmansien osapuolien linsseillä Dashiin voi liittää muuta toiminnallisuutta, kuten Youtube ja sosiaalinen media.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu menossa rappiolle?
« : 13.07.12 - klo:11.11 »
Gnome 3:ssa ei myöskään ole reboot tai shutdown suoraan valikossa. [...] ...jouduin naputtamaan kymmeniä kertoja CTRL+ALT+T ja "sudo reboot now", koska en ehtinyt alkaa etsimään useiden valikkojen takaa uudelleen käynnistyksen ikonia.

Eilisen painajaisen jälkeen olen vakavasti harkinnut että ostan itselleni Macin.

Ubuntu 12.04 on ilmeisesti avoimen lähdekoodin vastine Metrolle?
-----------
Valikosta löytyy Shutdown ja Reboot kohdasta Suspend, kun painaa Alt-nappia. Unityyn on mahdollista saada Classic Gnome asentamalla paketin gnome-shell.

Mac OS on hyvä käyttis, mutta suljettu ja rautaan sidottu. Apple katkaisee vanhojen laitteiden tuen usein jo muutaman vuoden jälkeen, mutta ainahan Macciin voi asentaa Ubuntun. Minulla on Mac Mini ja siinä 12.04 LTS, joka toimii Macissa erinomaisesti senkin jälkeen, kun Apple lopettaa päivitykset Snow Leopardiin.

Käyttöjärjestelmät ovat juuri nyt muutoksen kourissa, ja kehitys on viemässä kohti kannettavia ja kosketusnäyttöjä. Ubuntukaan ei voi jäädä vuosikymmeniä vanhan suunnittelun vangiksi.

Minusta 12.04 ja Unity on paras Ubuntu, jota olen koskaan käyttänyt. Minulla ei ole ikävä vanhaa Gnome 2:sta ja sen sekoilevia appletteja.


11
Tällaista tuli:

jari@jari-desktop:~$ sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-releases

E: Pakettia handbrake-gtk ei löytynyt
jari@jari-desktop:~$

-------------------
Mielestäni sinulta puuttuu repon loppuosa, joka on jakeluversiokohtainen. Itse asensin juuri HandBraken 12.04-buntuun, mutta käytin Synapticia.

deb http://ppa.launchpad.net/stebbins/handbrake-releases/ubuntu oneiric main

Hain avaimen tuolta:
http://keyserver.ubuntu.com:11371/pks/lookup?op=get&search=0x8771ADB0816950D8

Maalasin sisällön ja pastasin tekstitiedostoon työpöydälle ja toin Synapticiin.

Toimiiko tämä?
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-releases/ubuntu oneiric main

12
Toistaakohan PS3 noita tiedostoja (mp4)?
----------------
Tämän mukaan kyllä. MP4 on säiliö, jota PS3 lukee, mutta sen sisällä voi olla koodekkeja, joita ei tueta.

13
Otsikossa oli vaatimuksena muunnos AVI-muotoon. Muistin vasta nyt, että HandBrake ei enää tue avi-muotoa kohdetiedostona. Se siis lukee aveja, mutta ei tee niitä (vain MP4 ja Matroska). 0.9.3-versio on viimeinen, joka vielä tukee sitä.

http://handbrake.fr/index.php?peek=-4

Sorry  :-[

Ohjelma nimeltä DVD::RIP saattaa osata homman, mutta minulla ei ole siitä kokemuksia.

https://help.ubuntu.com/community/DVD::Rip

Tai sitten K9Copy (taas 'ehkä').

https://help.ubuntu.com/community/K9Copy

14
ISO:t voi muuntaa tiedostoiksi (aveiksi, mp4:ksi, mkv:ksi) HandBrakella.

http://handbrake.fr/

Edit: korjattu virheellinen tieto AVI-tuesta.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Seamonkey sivupalkkiin ?
« : 07.07.12 - klo:06.31 »
Tarkoitus on, että teet SeaMonkeylle uuden käynnistimen Alacartella (Main Menu) ja muokkaat kuvaketta Alacarten Launcher Properties -ikkunassa painamalla vieterin kuvaa hiirellä. Kun olet tehnyt uuden käynnistimen, kiinnitä se sivupalkkiin. Ennen kuin alat mihinkään, poista vanha käynnistin.

Kokeilin ohjeen mukaista asennusta. Toimii.

1. Lataa paketti
2. Pura paketti
3. Siirrä paketti --> /usr/local komennolla (komentoa varten täytyy olla oikeassa hakemistossa)

Koodia: [Valitse]
sudo mv seamonkey /usr/local
 4. Asenna alacarte-paketti

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install alacarte
5. Avaa Alacarte (Main Menu) Dashista kirjoittamalla hakuun 'alacarte' ilman lainausmerkkejä

6. Luo SeaMonkeylle käynnistin ('New item'): Create Launcher -ikkuna avautuu

7. Kirjoita ohjelman nimi, käynnistyspolku ja valinnainen kommentti; valitse ohjelmalle kuvake Create Launcher -ikkunan kuvaketta (vieteriä) napauttamalla8. Voit muokata käynnistintä myöhemminkin avaamalla käynnistimen ominaisuudet-ikkunan ('properties')Jos olet asentanut SeaMonkeyn johonkin muuhun hakemistoon, käytä sitä.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Seamonkey sivupalkkiin ?
« : 06.07.12 - klo:23.26 »
alacartessakin on vain vieterinkuva.
Ainoa mistä iconit löytyy on mulla Home/seamonkey/chrome/icons/default
----------------------
Paina sitä vieteriä hiirellä ja valitse uusi kuvake siitä polusta, jossa oma SeaMonkey-asennuksesi on.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Seamonkey sivupalkkiin ?
« : 06.07.12 - klo:23.14 »
Enkä löydä Launcher Propertiesiä millään muullakaan kokeilemallani konstilla.
------------------
Käynnistä alacarte (Dashissa myös Main Menu).

Valitse SeaMonkey ja Properties.Napsauta ikonia ja vaihda se toiseen polusta, joka löytyy tämän ketjun alun ohjeesta.
18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Seamonkey sivupalkkiin ?
« : 06.07.12 - klo:14.16 »
Nyt sen saa aukaistua sivupalkista, mutta miten ikoni asennetaan?
-------------------
Launcher properties -ikkunan ikonia napsauttamalla. Tällöin aukeaa Nautiluksen ikkuna, josta voit hakea ja vaihtaa haluamasi kuvakkeen. Sinulla on nyt varmaan geneerinen vieteri tms. ikonina. Eli napauta hiirellä sitä vieteriä.


19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Seamonkey sivupalkkiin ?
« : 05.07.12 - klo:05.49 »
Kuinka saisin Seamonkeyn sivupalkkiin pysyvästi siten että se myös käynnistyisi siitä kuvakkeesta?


Asentamalla paketin alacarte:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install alacarte
Lue tämä ohje:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=40&t=2467379

Lainaus
Get it from http://www.seamonkey-project.org/releases/
Unpack it with a right-click and "extract here".
then, sudo mv seamonkey /usr/local to move the unpacked folder
and run it with
/usr/local/seamonkey/seamonkey

If you want to move it to the launcher,
install alacarte (Main Menu) from USC. That will help you make a launcher for the left panel of Unity.
Icons are here: /usr/local/seamonkey/chrome/icons/default.png

20
...Windowsin tulokset näyttävät olevan nopeampia, mutta minua ei tuollainen ero hetkauta...
-----------------
Tämä vastaa minunkin käsityksiäni ja kokemuksiani. Ubuntun rippausnopeus riittää minulle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18