Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lasitten

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleistä keskustelua / Vs: Vuorovaikuta
« : 28.02.10 - klo:22.09 »
Mutta eikö kannanotto Linuxin ja Open Sourcen puolesta ole jo periaatteessa poliittinen? Tässähän sohaistaan erästä "pyhää lehmää" nimittäin uskomusta jonka mukaan "ilmaista lounasta ei ole olemassakaan".

Itsekin näen kyllä open sourcen suosimisen poliittisena tekona, mutta enemmänkin siinä tökitään immateriaalisiin oikeuksiin kuin ilmaisuuteen.

Yksi pointti on myös se, että mielestäni verovaroin maksetuissa järjestelmissä pitäisi pyrkiä mahdollisimman pitkälle suosimaan vapaan lähdekoodin ratkaisuja, eikä tukea yhden yrityksen miltei monopoliasemaa.

Enkä osaa oikein pelätä politiikan peikkoa vaan tervetulleena näen, että mahdollisimman monet instanssit ajavat avoimen lähdekoodin yleisempää käyttöä.

Ja kuten joku saattaakin arvata niin olen kyllä idean puollella ja toivottavasti myös saamassa kyseistä ideaa työnnetyksi poliittiselle asialistalle.

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 27.12.09 - klo:20.16 »
Asennus pistetty käyntiin... Voiko tuon päivittää vielä takaisin 9.10:neen?  :-\

Joudut asentamaan puhtaalta pöydältä.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 15.11.09 - klo:17.18 »
Reilun kaupan Ubuntu Cola!
http://www.ubuntu-trading.com/index

Sekä psykedeelinen mainos:
http://www.youtube.com/watch?v=oumVumoEgCo

4
Yleistä keskustelua / Vs: Arora-selain
« : 14.11.09 - klo:20.14 »
Tämä uusin arora versio wintoosalle (0.10.0) on ainakin omaan käyttöön sopiva, flash ja muut härpäkkeetkin tuntuu toimivan sopivan nopeasti. Vielä kun saataisiin hieman lisää vakautta, mutta se tulee uusien versioitten mukana sitten. Miniläppärilläkin useimmiten selainta käytän, kun tuntuu olevan nopeampi kuin FF.

Itse aloitin myös kyseisen sovelluksen kääntämistä suomeksi, jotta potentiaalisien käyttäjien määrä lisääntyisi.

Nykyään kun selaimissa tuo vauhti tuntuu olevan se tärkein ominaisuus niin ei Arora-projektilla ole mitään hävettävää ainakaan peacekeeper-testin mukaan:

5
Ubuntu 9.10 toimii hyvin exän compaq-kannettavassa ja sain äänetkin toimimaan hetken launchapadia tutkimalla. Samalla sain ensimmäisen bugin confarmattua ja merkattua dublicateksi. Tästä se kehittäjän elämä lähtee.

6
Laitealue / Vs: Compaq CQ71: Äänet kateissa
« : 07.11.09 - klo:02.55 »
Kyseisen koneen omistajana sain ääniongelmat hoitumaan Karmicissa asentamalla synapticista linux-backports-modules-alsa-karmic paketin ja käynnistämällä koneen uudestaan.

7
Laitealue / Vs: Verkko ei toimi ollenkaan(wlan&lanka)
« : 01.12.08 - klo:14.59 »
Ei vaan toimi, oon yrittäny kaikkea mahdollista. Kokeilin ajaa livelevyltäkin ubua, että oisin nähnyt toimiiko se suroaan asetuksilla. Nyt kuitenkaan ei livelevykään enää käynnisty vaan valittaa, ettei Xää saada käyntiin. Ja nyt huomasin, että koneella on mennyt erityisen pitkään käynnistyessä (jumittaa pitkään kohdassa Configuring network interfaces) ja sammuttaessa menee ihan uskomattoman pitkänä kohdassa Shutting Down ALSA. Nyt sain CD/DVD-aseman toimimaan ottamalla sen irti ja pistämällä johdot uudestaan tiukasti. Kone kuitenkin vieläkin pitää aivan uskomatonta meteliä, olisiko raudassa vika?

Asetuksia en siis pääse yhteydeltä "ifupdown" muokkaamana vieläkään, eikä uuden yhteydenkään avaaminen auta. Boksin puolesta kuitenkin pitäisi toimia suoraan automaattisilla asetuksilla.

8
Laitealue / Verkko ei toimi ollenkaan(wlan&lanka)
« : 28.11.08 - klo:09.33 »
Nyt yhtäkkiä lopetti nettini toiminnan 8.10:n päivityksen jälkeen. Hetken se tomi  Kone oli siis aluksi kiinni TW-EA510-boksissa johdossa. Ostin koneeseen A-Link 54Mbps WLAN-verkkokortin ja siirsin sen olohuoneseen .Aluksi kaikki toimi kuin unelma, mutta yhtäkkiä netti rupesi yllättäen pätkimään (tähän auttoi yleensä verkon salasanan uudelleen syöttö tai uudelleenkäynnistys). Siitä tulistuneena siirsin koneen takaisin boksiin kiinni ja kaikki toimi taas hetken kuin unelma (kone kuitenkin näytti käyttävän vain langatonta verkkoa vaikka verkkojohto oli kiinni ja asetuksien piti olla oikein). Nyt verkko kuitenkin lopetti toimintansa kokonaan.

Tärkein ongelma on, että en pääse syöttämään wpa2-salauksen salasanaa network configurationiin, koska se valittaa, että yhteys on "read-only" ja yhteyden nimikin on kummasti "ifupdown(eth0)". Kokeilin myös tehdä uutta verkkoa, mutta senkään avulla en saanut toimimaan. Kaverin koneen avulla sain boksista salauksen pois ja yritin sitten Rutil Wlan-managerilla saada yhteyttä siihen. Se onnistui omasta mielestään kytkemään itsensä verkkoon (signaali vain 75% vaikka boksi on noin 20 cm päässä kortista), mutta firefox ei onnistu saamaan mitään sivua auki. Kaverin kone kuitenkin toimii täysin verkossa juuri Rutilin kanssa laitettuna.

Tarvitisisin siis apua, että saan koneen verkkoon mieluiten johdolla. - Jäi hieman huono maku suuhun wlanin kanssa temppuilusta.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Swiftweasel, Swiftfox
« : 26.10.08 - klo:18.17 »
En tiedä onko niinkään pakko käyttää Firefoxia, mutta sitä on tullut käytettyä muutaman vuoden ja on toiminut kohtuu hyvin ennen viimeisimpiä versioita. Tykkää kaatuilla varsinkin videopalveluita käytettäessä (YouTube). Jos vaikka sitten optimoitu toimisi paremmin Athlon XP prosessorini kanssa.  :)

Tuo luultavasti johtuu enemmän Flashistä kuin selaimesta itsestään. Itsellä kyllä kaatuu nimittäin Swiftweaselkin flash-videoitten kanssa. Omalla kohdalla on ongelmana se, että swiftweaseliin eivät pluginit asennu ollenkaan.

Muuten kuva tästä selaimesta on hyvä ja suurimmaksi osaksi Swiftweasel on hieman kevyempi kuin Firefox, joka ainakin välillä äityy syömään muistia.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 24.10.08 - klo:14.32 »
Eikö Ibexiin tulekaan valmiina uutta VLC:tä ja Open Officea 3.0:ta? :/ https://wiki.ubuntu.com/IntrepidIbex/TechnicalOverview Niitä ei kuitenkaan täällä mainita ollenkaan.

11
Itellä oli kyllä ihan hyvät kokemukset perus Puppysta.

12
Audacity? Löytyy helposti perus repoista ja helppo käyttönen. Ite ainakin oon tommosest hoitanu sillä. Koululla synkannu aamunavaukseen puheen ja musan erillisille raidoille.

13
Laitealue / Vs: Asus WL-138G V2
« : 28.09.08 - klo:14.03 »
Tuo kometo palauttaa tämmöstä:
Lainaus
  *-network               
       description: Ethernet interface
       product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       logical name: eth0
       version: 02
       serial: 00:19:66:65:ca:fb
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical
       configuration: broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.2LK latency=0 module=r8169 multicast=yes
  *-network
       description: Network controller
       product: BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller
       vendor: Broadcom Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       version: 02
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master
       configuration: driver=b43-pci-bridge latency=32 module=ssb
  *-network
       description: Wireless interface
       physical id: 1
       logical name: wlan0
       serial: 00:22:15:16:92:56
       capabilities: ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes ip=192.168.0.101 multicast=yes wireless=IEEE 802.11g


Ongelma tuntu siis olevan enemmän tossa ubuntun repoissa olevassa paketissa kuin kortissa, paketti "   b43-firmware_1.0-0cafuego0_all.deb" toimi tuolta Cafuegosta haettuna.

14
Laitealue / Vs: Asus WL-138G V2
« : 27.09.08 - klo:18.28 »
Yritän tässä kyseistä korttia myös saada toimimaan, mutta asentaessani tuota B43-fwcutter-tiedostoa synapticillä saan vastaani tälläisen viestin:
Lainaus
E: b43-fwcutter: aliprosessi post-installation script palautti virhetilakoodin 1

[EDIT] Lähti kuitenkin toimimaan kun kävin tuolta yllämainitulta sivustolta hakemassa käsin b34-ajurit jotka oli kätevästi .deb-pakettina. Toimii ainakin nyt ja se riittää.

15
Pelit / Vs: Ilmainen MMORPG-peli Ubuntulle
« : 23.09.08 - klo:21.46 »
Sen verran ainakin ite tiedän kokemuksesta, että Cabal ja Sword of the New World ei ainakaan winellä toimi.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Democrats can't run Linux
« : 03.09.08 - klo:14.26 »
"If you visit the US Democratic Party Convention site and try to use the streaming software using Linux you will be told you should pay for your operating system like every other good clean living American."

Good clean living americanit nähtävästi pitää Microsoftin pystyssä ja kehityksen kurissa :)

17
Ite ainakin olen yllättynyt selaimen laadusta. Nopeahan tämä kun mikä. Mulla ainakin tällä hetkellä kylläkin ilmoittelee selain kaatuilevan koko ajan, muttei ikkuna kuitenkaan häviä minnekään  ::)  Katotaan jos tästä nyt tulis firefoxilla sopiva haastaja.

18
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.08.08 - klo:17.02 »
Eipä kummempia muutoksia. Nörtimpi taustakuva, kuvakkeita vaihdettu, ulkonen kiintolevy saatu vihdoin mountattua :)

19
Itellä kolahtaa parhaiten yleisesti 70-luvun musiikki progeineen, hevyineen ja hard rockkeineen. Yleisesti koneella istuessa soi playlisti, jossa on n. 10 000 biisiä, joista suurin osa on heavyä ja progea. Olkkarissa istuskellessa tai lueskellassani kuuntelen yleensä levyjäni, joita on kerinnyt kertyä parissa vuodessa jo n. 70 kpl. Yleensä olen musiikin suhteen hyvin kaikkiruokainen ja jopa gangsta rap ja jazz menee :) (Old School ganstaa tulee kuunneltua korista pelaillessa - se tuo sen fiiliksen!)

Jos pitäs jotain biisiä/levyä, joka on melkein soinut puhki, niin joskus kesällä '05 soi Audioslaven debyytti koko ajan (nykyään sitä en voikaan niin paljon kuunnella) ja kesällä '06 soi Jethro Tullin Aqualung-levy.

20
Ite tykkään swiftweaselistä, joka on siis tietylle prosessorille skaalattu firefox. Toimii ainakin perusfirefoxia huomattavasti nopeammin. http://swiftweasel.tuxfamily.org/

Sivuja: [1] 2 3