Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lasitten

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Verkko ei toimi ollenkaan(wlan&lanka)
« : 28.11.08 - klo:09.33 »
Nyt yhtäkkiä lopetti nettini toiminnan 8.10:n päivityksen jälkeen. Hetken se tomi  Kone oli siis aluksi kiinni TW-EA510-boksissa johdossa. Ostin koneeseen A-Link 54Mbps WLAN-verkkokortin ja siirsin sen olohuoneseen .Aluksi kaikki toimi kuin unelma, mutta yhtäkkiä netti rupesi yllättäen pätkimään (tähän auttoi yleensä verkon salasanan uudelleen syöttö tai uudelleenkäynnistys). Siitä tulistuneena siirsin koneen takaisin boksiin kiinni ja kaikki toimi taas hetken kuin unelma (kone kuitenkin näytti käyttävän vain langatonta verkkoa vaikka verkkojohto oli kiinni ja asetuksien piti olla oikein). Nyt verkko kuitenkin lopetti toimintansa kokonaan.

Tärkein ongelma on, että en pääse syöttämään wpa2-salauksen salasanaa network configurationiin, koska se valittaa, että yhteys on "read-only" ja yhteyden nimikin on kummasti "ifupdown(eth0)". Kokeilin myös tehdä uutta verkkoa, mutta senkään avulla en saanut toimimaan. Kaverin koneen avulla sain boksista salauksen pois ja yritin sitten Rutil Wlan-managerilla saada yhteyttä siihen. Se onnistui omasta mielestään kytkemään itsensä verkkoon (signaali vain 75% vaikka boksi on noin 20 cm päässä kortista), mutta firefox ei onnistu saamaan mitään sivua auki. Kaverin kone kuitenkin toimii täysin verkossa juuri Rutilin kanssa laitettuna.

Tarvitisisin siis apua, että saan koneen verkkoon mieluiten johdolla. - Jäi hieman huono maku suuhun wlanin kanssa temppuilusta.

2
Multimedia ja grafiikka / Ääni & kuva ongelmia VLC:llä
« : 18.07.08 - klo:21.49 »
Eli yrittäessäni asentaa dvd-toistoa ubuntulle, olen jossakin välissä onnistunut sössimään kaiken, olen kokeillut kuitenkin poistaa ja uudelleen asentaa restricted-paketin, gstreamer-paketin ja libcess-paketin. Kuva näyttää tällä hetkellä tältä yrittäessäni dvd-toistoa: http://i23.photobucket.com/albums/b366/Lasitten/Screenshot-1.png  Välillä katsoessani koneellani olevia videotiedostoja kuvat toistuvat hyvin ja kirkkaina, mutta välillä taas värit näyttävät keikahtavan sinisenpuolelle ja sen jälkeen kaikki paitsi youtuben videot kärsivät vääristyneistä väreistä. Näyttiksenäni toimii Point Of Wiev Nvidia 8800GT. Useilla ohjelmilla olen kokeillut ja samat ongelmat toistuvat niissäkin.

Toinen ongelma liittyen videotoistoon on äänitason hiljaisuus, kajareiden ollessa täysillä ja koneen asetuksien ollessa täysillä äänet eivät todellakaan toistu kunnolla. Olen yrittänyt vaihtaa Alsaan ja muihin vaihtoehtoihin, mutta mainittavampaa eroa ei ole. Äänikorttina toimii:  AsRock 4Core1600Twins-P35D ATX-emolevy, S775, IP35, DDR2/DDR3, GBLAN, 7.1 HD Audio. Kajareina on Philips 2.1 ja olen yrittänyt vaihtaa porttia kokeillakseni niitten toimimista. 

[EDIT] joo ja kuvan multimedialaitteistoa on kokeiltu muutta, se on tällä hetkellä X Window System (no Xv), jolla ainakin testikuvassa värit toistuvat hyvin.

3
Ubuntu tietokoneissa / mttscorefonts ongelma [ratkaistu]
« : 18.07.08 - klo:14.23 »
Eli teenpä mitä tahansa niin vastaani tulee viesti jossa herjataan ongelmaa "mttscorefonts":n kanssa. Tämä tulee päivittäessä/asentaessa/poistaessa ohjelmia. Olen yrittänyt jo poistaa ja uudelleen asentaa kyseisiä fontteja(onko ne?), mutta en voi poistaakaan niitä.

Lainaus
"Errors were encountered while processing: mttscorefonts"

4
Joo eli sen jälkeen kun olin asennellut koneeseen xubuntu-desktopin ja openboxin ja sen jälkeen buutattuani päätin kokeilla niitä ja kirjautumiseenkin pääsin ja valitsemaan "gnome + openbox" (toimii muuten jumalattoman nopeasti). Sain käynnistettyä koneen ihan kunnolla, mutta yhdessä vaiheessa firefox hävisi alta ja mikään ohjelma ei suostunut asentumaan. Tämän jälkeen kokeilin ctrl + alt + askelpalautin yhdistelmää päästääkseni uudestaan kirjautumiseen, niin kone jumi kokonaan ja napitin sen.

Tämän jälkeen tuli kerran "GRUB ERROR 21", joka lähtee koneelle tututtuun tapaan johtojen kiinnitykset tarkistamalla (kyllä koneeni on rämä ja vanha... ::) ). Tämän jälkeen kuitenkin kone pääsi ubuntun käynnistyksessä vain aivan alkuun ja jumahti kohtaan "unable to execute "bin/sh" for rcS"

Ircin puolella ehdottivat raudan puolella olevaa ongelmaa ja myönnän, että toi kiintolevy on aikas vanha, mutta onko kellään mitään ideoita korjaukseen?

[EDIT: nyt sain ton virheilmoutksen ylös mitä se sanoo.]

Lainaus
init: Unable to execute "bin/sh" for rcS: Permission Denied
init: rcS main process (2464) terminated with status 255
init: Unable to execute "bin/sh" for rc-default : Permission Denied
init: rc-default main process (2465) terminated with status 255

5
Laitealue / Ati Radeon Xpress 1250
« : 27.08.07 - klo:17.48 »
Asennettiin tähän kaverin Acer Travelmate 7520 kannettavaan  UbuntuStudio ja muuten hyvin mennyt asennus jumitti kun järjestelmää käynnistäessä ei X suostu käynnistymään.
Xorg.0.log näyttää tältä:
http://pastebin.com/m5386be9

6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Jakotempaus kirjastossa.
« : 16.04.07 - klo:12.02 »
Eli tarkoituksenamme ois parin Ubuntusta kiinnostuneen kaverin kanssa tilata aika paketti eri Ubuntun versioita (Ubuntu,Kubuntu & Edubuntu) ja pistää jakopöytä paikalliseen kirjastoon pystyyn. Tarvitsisimme siis mieluiten kaikista näistä versioista houkuttelevat lentolehtiset suomeksi. Esim. lapsiperheitä saattaisi Edubuntu kiinnostaa,mutta suomenkielen puute saattaisi ehkä ajaa heitä pois.

Tarkoituksena olisi siis tilata n. 20 ubuntua, 10 kubuntua ja 10 edubuntua,sekä kopioida jokaisesta näistä mukava kasa lentolehtisiä tarjolle samalle pöydälle. Cd:tten mukaan olisi tarkoitus pistää Ubuntu-tarrat(jos niitä shipit palvelusta saadaan) + liimata Ubuntu Suomi-tarrat.(Mistä niitä saikaan?)

Eli olisiko kiinnostuneita suomentamaan/laatimaan näitä lentolehtisiä? Onko näitä jo olemassa jossain?

Onko jotain kehitysideoita/kiinnostusta muuallakin tehdä samaa? (En ole varmaan ainoa jolle sama idea tullut?)  ;)

[Edit] Hah, tuossa allahan melkein sama idea on :D Joo voisi myös antaa kirjastolle pari kappaletta lainailtavaksi. Ja ikävä kyllä noista jaettavista cd:stä suurin osa kuitenkin joutuu lasten heiteltäviksi,mutta ainakin tuommoiset viralliset cd:t tietenkin saavat aikaan enemmän luottamusta kuin poltetut.

7
Eli asensin koneeseeni ubuntun takaisin windowsin rinnalle ja jaon kiintolevyn seuraavasti:
Windows 7 gb
Ubuntu:
"/"              3,6 gb
"/home"   7 gb

Kun kuitenkin päivitin ubuntun 6.10 ja asensin pari ohjelmaa, sekä codekkeja niin se menikin täyteen enkä pääse kirjautumaan. Kokeilin livecd:n avulla gpartedin kautta muutta partitioita,mutta se antaa vaan pienentää niitä. Mikä avuksi?

8
Eli kun sain nyt koneen jossa on MSI:n emolevyyn sisäänrakennettu äänikortti,joka toimi ubuntulla heti,mutta windows vaati ajureiden asentamista. Nyt kun asensin windowsiin ajurit niin parin buutin jälkeen lopetti ubuntun äänet toiminnan, windowsin jatkaessa porskuttamista. Kokeilin myös vaihtaa oletus äänilaitetta,mutta testauksen avulla eivät ainakaan äänet toimineet millään asetuksella.

Toinen kysymys liittyy kiintolevyyn. Koneessa on 20 gb kiintolevy joka on tasan puoliski ubuntulla ja windowssilla. Nyt olisin liittämässä siihen toista asemaa, joka olisi 20gb myös. Mutta kun liitän sen kiinni IDE:n ja pistän slaveksi niin se ei tunnista sitä kummallakaan käyttiksellä. Siinä asemalla on tällä hetkellä asennettuna Xubuntu,joka ottaa itelleen 5 gb tilaa. Eli miten saan sen liitettyä ja kannattaisiko miun laittaa esim. 10 gb tilaa windowssilla ja ubuntulle yhteiseksi(Pystyisi kuuntelemaan musaa kummallakin?) Mikä olisi kannattavin levyjärjestelmä siihen?

9
Eli siis päätin pitkästä aikaa ruveta säätämään tuota vanhaa 450 mHz konetta ja asensin siihen aluksi WIndows Xp Corporation käyttöjärjestelmän(Muistaakseni windows kannatti asentaa ensin?)

Osioin kiintolevyn niin,että windows sai D-asemalla 10 gigaa ja ubuntulle jätin 8 gigaa(C-asema).  Olisiko C-asemalle pitänyt windows asentaa? Nyt kun asensin ubuntun ja laitoin siitä "Automaattinen osiointi" niin se teki noin 180 megaa Swap-osion ja alkoi sen jälkeen suoraan asentamaan perusjärjestelmää. Kaikki meni hyvin ja kone toimikin jopa nopeammin,mutta nyt käynnistäessä Windowsia ei näy käyttöjärjestelmä valikossa.
Siellä on vain.
Ubuntu
Ubuntu (Recover)
Ubuntu memorytest

Levyjen hallinta työkalulla katsottaessa windowsin osio kyllä näkyy,mutta sitä ei voi selata taikka "ottaa käyttöön" (?)

Eli siis mikä meni vikaan?

Tänään olisi tarkoitus päästä vielä pelaamaankin lanissakin(Joka muuten toimii Ubuntulla paremmin kuin kertaakaan Windowsilla), joten nopeaa vastausta pyytäisin ;)

Sivuja: [1]