Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kent

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Miten muuten jos käyttäjä on kaksiosainen nimi, esim Paavo Lipponen:oma missä oma on ryhmä ?

2
Sorry, kirjoitin väärin tuohon. Näin sen kirjoitin mutta en saanut tuolla vaihdettua omistusta rootilta kentille mutta nyt kun alustin osion uudelleen FAT32:ksi niin nyt näkyy tunnistavat sen ok. Ainoa mikä ei sitä oikein ymmärrä on Gparted ja sekin näkee tuon yhtenä levynä missä ilmoittaa vain Unallocated. Nythän tuo on kunnossa mutta valitettavasti taidot ei riittänyt korjaamaan sitä niinkuin olisin halunnut.

sudo chown kent /media/VARA

3
Ubuntu tietokoneissa / Yksi osio liikaa ?
« : 05.03.06 - klo:15.00 »

Tuota Linux osiota ei pitäisi enää tällä USB kovalevyllä olla mutta tässä se vielä näkyy, miten saisin tuon järjestettyä
niin että Ubuntukin huomaisi tuon ? Mitä tuo tähti muuten tarkoittaa ?

sudo fdisk -l antaa tallaista:

Levy /dev/sda: 250.0 Gt, 250059350016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 30401 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1               1       12749   102406311    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2           12750       19123    51199123+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda3   *       19125       30219    89120587+  83  Linux
/dev/sda4           19125       30402    90590503+   7  HPFS/NTFS

4
Mitä tämä komento itseasiassa teki, en pystynyt lukemaan tuota osiota Ubuntussa kun sen omistajan oli root ja annoin sille tuon komennon jonka jälkeen se onnistui mutta mikään osiossa ei näytä muuttuneen. Oikeudet ovat samat ja omistajana edelleen root mitä ihmettelen kuin parissa muuten samaan aikaan tehdyssä osiossa minä olen omistajana ?

sudo chown root /media/VARA

Katsoin kyllä mannilla chown ja huomasin että tuolla vaihdetaan omistajuutta, mutta kun sitä ei ilmeisesti vaihdettu....

5
Näköjään eivät tuossakaan saaneet sitä vielä toimimaan joten jatkan etsiskelyä, kiitti vinkistä kuitenkin. Joudun hyppäämään välillä Windowsiin kun haluan katsoa TV:tä kannettavalta, toistaiseksi.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ubuntu live ongelma
« : 17.02.06 - klo:23.39 »
Uudelleen asennus voisi olla ensimmäinen vaihtoehto. Itsekin olen alkutaipaleella Linuxin kanssa ja heti kättelyssä haluaisin kertoa oman kokemukseni tuon AMD64 suhteen. Minä asensin 64bittisen Ubuntun mikä olisi pitänyt jättää väliin vähäisen Linux osaamisen vuoksi. Lähes jokaisen asennuksen kanssa piti tehdä erilaisia "kikkaviitosia" että sai homman edes osittain pelittämään. Kun asensin AMD64 Athlon 3000+ koneeseen tuon 32bit Ubuntun niin melkein kaikki on asentunut löytyvin ohjeiden mukaan helposti. En ole havainnut mahdollista häviötä nopeudessa. Tämä ihan sivuhuomautuksena.

7
Multimedia ja grafiikka / Re: Mpplayer ongelma
« : 13.02.06 - klo:22.48 »
locate wmvdmod.dll ei kerro mitään, ei löydä mitään.  En ole aivan varma mutta  Wmv tiedostot aukeavat nyt mplayerillä kun poistin jotakin päällekäisyyksiä. Olen vikaa etsiessäni lataillut yhtä sun toista. Poistin kaikki mplayeriin viittaavat uudelleen ja asensin pelkän mplayerin ja  w32codecit on tosiaan ladattu. Yritin avata wmv päätteistä tiedostoa mutta se halusi avata sen aina jollakin toisella ohjelmalla, valitettavasti en muista nimeä, joku VLP VPC tai jotain sinnepäin. Nyt siis ilmeisesti toimii, kiitoksia avusta. Katson huomenna paremmalla ajalla toimiiko kaikki taas kuten pitää vai poistinko jotain ylimääräistäkin.

8
Multimedia ja grafiikka / Mpplayer ongelma
« : 13.02.06 - klo:20.20 »
Minulla Ubuntu 5,10 ja saan tällaisen virheilmoituksen kun yritän avata videon pätkää (minulla 32 bit ubuntu AMD64 koneessa)

Could not open recuired DirectShow codec wmvdmod.dll

En ole löytänyt tuota mistään, mistä saisin tuon asennettua. Olen ladannut mielestäni Ubuntcuiden multimedia ym codecit ja kokeillut jotain Googlenkin kautta mutta lataan vaikka mitä niin ei näytä aukeavan. Mistä voin muuten määrätä oletusohjelman jonkin avaukselle. Pitääkö minun tietä missä hakemistossa on se ohjelma millä haluasin avata jonkun tietyn ohjelman ? RealPlayrista kysyisin sen verran että mitä formaatteja se tukee kun ei tunnu avaavan mitään, ei edes lukevan cd:tä ? Monta kysymystä mutta kiitos jos jaksatte edes johonkin vaivautua.

9
Luulin että se oli kun laitoin tuon ohjeen mukaan mutta huomasin että laite taisi olla väärä, kokeilen miten pelittää uusilla asetuksilla.

Tämän laitoin nyt

/dev/cdroms/cdrom0 {
   dma = on         
   interrupt_unmask = on
   io32_support = 0
}

#/dev/hda {
#   mult_sect_io = 16
#   write_cache = off
#   dma = on
#}

#command_line {
#       hdparm -q -m16 -q -W0 -q -d1 /dev/hda
#}

Tämä oli aikaisemmin

/dev/cdrom {
       dma = on
}

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: Käyttöoikeudet kansioihin??
« : 11.02.06 - klo:17.52 »
Miksi graafilella puolella ei ole mahdollisuus deletoida kaikkia tiedostoja mutta päätteen kautta se käy. Eikö graafisella puolla toimita rootin oikeuksilla vai mikä on. Usein ei anna edes graafisella puolella muuttaa oikeuksia kuin joillekin tiedostoille ?


11
jotain muuta tietokoneella samanaikaisesti. Minulla ei ollut tuota ongelmaa kun käytin 64 bittistä Ubuntua, nyt siis 32 bit. voisiko johtua tuosta vai
onko minulla vain asetukset erilailla, mitenkäs teillä kun selaatte nettiä ja CD pyörii, pätkiikö ääni ?

12
Hiiren oikealla klikkaat auennutta Xine ikkunaa ja sitä kautta löydätkin tuon. Synapticin kautta voit poistaa ohjelmat hienosti.
Järjestelmä ->hallinta->Synaptic.....

13
Minulla on käytössä Xine ja on lataamistani ainoa mikä soittaa minulla CD:t ja näyttää DVD-filmit takkuilematta. Se käy myös scannerin kanssa ihan ok. Totemin otin kokonaan pois. Minulla 5,10 Breezy.

14
Moikka

En minkäänlaista ainakaan vielä ole havainnut. Kiva kun ei tarvitse kiven alta etsiä sopivaa ohjelmaa tai ohjeita asetuksista. Tuo 64 bit sopii
kokeneille Linuxin käyttäjille, heiltä varmaan onnistuu nuo viilaukset. Siellä oli muutamia viilauksia mitkä oli ikäänkuin tehty puolinaisesti ja aina
ohjelmaa käynnistäessä tuli nippu virheitä, eihän se mitään haitannut mutta hämäsi.

15
Pakko oli laittaa tämä tänne kun tältä osastolta olen jatkuvasti apua pyytänytkin. Uutena Ubuntun käytäjänä minun ei olisi pitänyt asentaa 64bittistä Ubuntua vain tämä 32 bittinen. Ongelmia riitti joka lähtöön, nyt on kaikki asetukset mennyt heittämällä sisään. Molemmat tulostimet HP Laserjet 5 sekä Brother DCP-110C asentuivat helposi ja scannerikin toimii. Java, Flash, Real Player 10 ym. asennuksissa ei mitään vaikeuksia ja juuri näiden edellämainittujen tulostimien ja ohjelmien kanssa mennyt jo pari viikkoa. Dos-pohjaiset ohjelmatkin toimivat kun tarvitsen niistä paria välttämättä. Vielä kun löydän konstin miten käyttää paria Windows-pohjaista ohjelmaa niin hieno homma. Toinen ohjelmista on Passeli-laskutus ja toinen eräänlainen radioamatöörien käyttämä logi ohjelma.

Kiitokset vielä auttaneille, eiköhän nämä jatkuvat kyselyt nyt vähene  ;)

16
Kiitos, nyt toimii näyttökin oikealla ajurilla oikella resoluutiolla. Sitten loput asennukset niin ok. Olisi heti pitänyt uskoa teitä ja asentaa tämä 32bittinen AMD64 koneeseen, kaikki menee heittämällä sisään, ainakin tähän asti.

17
Nyt on asennus onnistuneesti takana ja alkaa näytön asetuksien asentaminen. En muista millään sitä komentoa millä pääsi näytön resoluution perusasetuksia laittamaan, Janne sen kerran minulle jo esitti mutta en löydä sitä kun en tiedä sen komennon nimeäkään. Siinä tuli sininen näyttö missä sai ruksata vaikka 1200 x 800 resoluutioksi ??

18
Osaatko kertoa mitä tehdä kun en onnistu tuon asennuksen kanssa, ensimmäinen vaihe menee ok mutta sitten toisen vaiheen jossain 61% kohdalla kone sammuu eikä suostu aukeamaan. Ekalla kerralla kun se teki tuon se ilmoitti ettei kaikkia saatu ehkä asetettua oikein mutta nyt kun kokeilin asentaa uudelleen se jäi täysin jumiin ? Voiko toisaan 32 bit version ajaa 64bit koneessa ?

19
Oliko se niin että paras konsti aloittelijalle on ajaa vain kaikki uusiksi. Eniten harmittaa kun on tehnyt oman työnsä näytön ym. asetuksien kanssa ja ilmeisesti kaikki menee uusiksi. Tämä 64bit on liian raakile minun käyttööni, java on yllättävän tärkeä eikä sitäkään näytä saavan toimimaan kun jollain poppakonsteilla, ilmeisesti suurimman osan asennukset toimisivat sitten synapticin kautta. Onko jotain mitä voin tehdä tai kannattaisi tehdä ennen uuden asennuksen aloittamista ?

Minulla nyt Ubuntu 5,10 ja AMD64

20
Ubuntu tietokoneissa / Re: Synaptic Package Manager?
« : 05.02.06 - klo:21.23 »
Käykö siis nuokin mitkä ovat valikossa KDE:lle ?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7