Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kent

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Yksi osio liikaa ?
« : 05.03.06 - klo:15.00 »

Tuota Linux osiota ei pitäisi enää tällä USB kovalevyllä olla mutta tässä se vielä näkyy, miten saisin tuon järjestettyä
niin että Ubuntukin huomaisi tuon ? Mitä tuo tähti muuten tarkoittaa ?

sudo fdisk -l antaa tallaista:

Levy /dev/sda: 250.0 Gt, 250059350016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 30401 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1               1       12749   102406311    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2           12750       19123    51199123+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda3   *       19125       30219    89120587+  83  Linux
/dev/sda4           19125       30402    90590503+   7  HPFS/NTFS

2
Mitä tämä komento itseasiassa teki, en pystynyt lukemaan tuota osiota Ubuntussa kun sen omistajan oli root ja annoin sille tuon komennon jonka jälkeen se onnistui mutta mikään osiossa ei näytä muuttuneen. Oikeudet ovat samat ja omistajana edelleen root mitä ihmettelen kuin parissa muuten samaan aikaan tehdyssä osiossa minä olen omistajana ?

sudo chown root /media/VARA

Katsoin kyllä mannilla chown ja huomasin että tuolla vaihdetaan omistajuutta, mutta kun sitä ei ilmeisesti vaihdettu....

3
Multimedia ja grafiikka / Mpplayer ongelma
« : 13.02.06 - klo:20.20 »
Minulla Ubuntu 5,10 ja saan tällaisen virheilmoituksen kun yritän avata videon pätkää (minulla 32 bit ubuntu AMD64 koneessa)

Could not open recuired DirectShow codec wmvdmod.dll

En ole löytänyt tuota mistään, mistä saisin tuon asennettua. Olen ladannut mielestäni Ubuntcuiden multimedia ym codecit ja kokeillut jotain Googlenkin kautta mutta lataan vaikka mitä niin ei näytä aukeavan. Mistä voin muuten määrätä oletusohjelman jonkin avaukselle. Pitääkö minun tietä missä hakemistossa on se ohjelma millä haluasin avata jonkun tietyn ohjelman ? RealPlayrista kysyisin sen verran että mitä formaatteja se tukee kun ei tunnu avaavan mitään, ei edes lukevan cd:tä ? Monta kysymystä mutta kiitos jos jaksatte edes johonkin vaivautua.

4
jotain muuta tietokoneella samanaikaisesti. Minulla ei ollut tuota ongelmaa kun käytin 64 bittistä Ubuntua, nyt siis 32 bit. voisiko johtua tuosta vai
onko minulla vain asetukset erilailla, mitenkäs teillä kun selaatte nettiä ja CD pyörii, pätkiikö ääni ?

5
Pakko oli laittaa tämä tänne kun tältä osastolta olen jatkuvasti apua pyytänytkin. Uutena Ubuntun käytäjänä minun ei olisi pitänyt asentaa 64bittistä Ubuntua vain tämä 32 bittinen. Ongelmia riitti joka lähtöön, nyt on kaikki asetukset mennyt heittämällä sisään. Molemmat tulostimet HP Laserjet 5 sekä Brother DCP-110C asentuivat helposi ja scannerikin toimii. Java, Flash, Real Player 10 ym. asennuksissa ei mitään vaikeuksia ja juuri näiden edellämainittujen tulostimien ja ohjelmien kanssa mennyt jo pari viikkoa. Dos-pohjaiset ohjelmatkin toimivat kun tarvitsen niistä paria välttämättä. Vielä kun löydän konstin miten käyttää paria Windows-pohjaista ohjelmaa niin hieno homma. Toinen ohjelmista on Passeli-laskutus ja toinen eräänlainen radioamatöörien käyttämä logi ohjelma.

Kiitokset vielä auttaneille, eiköhän nämä jatkuvat kyselyt nyt vähene  ;)

6
Oliko se niin että paras konsti aloittelijalle on ajaa vain kaikki uusiksi. Eniten harmittaa kun on tehnyt oman työnsä näytön ym. asetuksien kanssa ja ilmeisesti kaikki menee uusiksi. Tämä 64bit on liian raakile minun käyttööni, java on yllättävän tärkeä eikä sitäkään näytä saavan toimimaan kun jollain poppakonsteilla, ilmeisesti suurimman osan asennukset toimisivat sitten synapticin kautta. Onko jotain mitä voin tehdä tai kannattaisi tehdä ennen uuden asennuksen aloittamista ?

Minulla nyt Ubuntu 5,10 ja AMD64

7
samalla suosikit. Ei taida olla enää tallessa, poistin ne Synapticin kautta.
Minulla 5,10

8
sekä joitain tiedostoja. Onko mitään muuta konstia kuin poistaa ne yksitellen päätteen kautta. En osaa käyttää rmdir kometoa tuohon, aina tössää johonkin. Pitäisi pystyä poistamaan vain koko kansia alihakemistoineen. En ikävä kyllä löytänyt aloittelijan oppaastakaan ?

9
Laitealue / Anysee usb-digi
« : 03.02.06 - klo:16.39 »
Huom. lue ohje Anysee-tuen asentamiseksi Ubuntuun (8.04) tästä ensimmäisestä viestistä

Ubuntu 8.10

Ubuntu 8.10 sisältää tuen kaikille nykyisille Anysee-laitteille, kiitos Antti Palosaaren tekemän tuen joka on nyt sisällytetty Linux-ytimen versioon 2.6.27. Jos sinulla on anysee compo malli joudut asentamaan ajurin suoraan linux-DVB versiohallinnasta (ohje alhaalla). Linux-ydin 2.6.28 tukee compo mallia suoraan.

Combon käyttö jos tuki asennettu
Combossa on sekä DVB-C (kaapeli) sekä DVB-T (antenni) vastaanottimet. Combo käyttää vakiona DVB-C:tä. DVB-T:n käyttäminen onnistuu seuraavasti: Irroita anysee compo usb-portista, laita seuraavat komennot komentoriville

Koodia: [Valitse]
rmmod dvb-usb-anysee
modprobe dvb-usb-anysee delsys=1
laita laite takaisin ja nyt laitteesi on DVB-T.

Ubuntu 8.04 / uusi ohje
Tämä ohje on helppo tapa saada Ubuntu 8.04:een tuki Anysee-laitteille, mutta valitettavasti ohje kattaa vain hieman vanhemmat Anysee-laitteet, ei esim. combolaitteita.

Lainaus

1) Asenna paketti dkms
2) Mene sivulle https://launchpad.net/~pitti/+archive, napsauta tekstin "v4l-dvb-dkms" vasemmalla puolella olevaa nuolta
3) Avaa sitten alempaa linkki "v4l-dvb-dkms_0.20080610_all.deb", ja asenna kyseinen paketti selaimen tarjoamalla Ubuntun paketinasennusohjelmalla.

Tämä uusi tapa ei ylikirjoita Linux-ytimen olemassa olevaa Video4Linux-osiota (muutoin esim. jotkin web-kamerat voivat lakata toimimasta), ja ajureiden asentaminen tapahtuu täysin automaattisesti. Ajurit myös päivittyvät jatkossa automaattisesti niin kauan, kunnes tämä ''v4l-dvb-dkms''-paketti poistetaan esim. Synaptic-pakettienhallinnalla.
(eli: todella loistava systeemi, tuo DKMS)

Huomautuksena tosiaan, että koska kyseistä pakettia ei ole kesäkuun jälkeen päivitetty, uusimpien Anysee-laitteiden tuki ei ole sisällytettynä. Katso siis ongelmtapauksissa ohjeet alta.


Vanha ohje

Anyseen ajureiden asennusohjeet suoraan Linux-DVB:n versionhallinnasta. Pitäisi edelleen toimia jos ylläoleva ei toimi, mutta on hankalampi ja epävarmempi tapa (jonain tiettynä päivänä kääntäminen eli "make"-komennon suorittaminen ei välttämättä onnistu!)

Ohjetta päivitetty sen jälkeen kun Anysee-tuki sulautettiin osaksi pääasiallista Linux-DVB-versionhallintaa

EDIT: uudet ja toivottavasti tarkemmat ohjeet :) Nyt poistetaan vanhat moduulit ajosta (ei tarvitse välttämättä bootata). Sekä nollataan käännösasetukset "defaulttiin".

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential
rm -rf v4l-dvb
hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/
cd v4l-dvb
make distclean
make
sudo make install
sudo rmmod dvb_usb_anysee dvb_usb dvb_core tda10023 dvb_pll zl10353 mt352

/antti

10
Minulla AMD64 Nvidia Geforce FX Go 5700 ja kyseessä kannettava.

Atille löytyi testejä mutta entäs tälle

En ole mitään itse asetellut näytönasetuksiin eli kaikki asetukset ovat alkuperäisasetuksia.

11
Ubuntu tietokoneissa / Apua, kone meni sekaisin
« : 23.01.06 - klo:19.40 »
kirjoitin tämän ja nyt kone ei suostu aukeamaan, voinko pelastaa mitään kun pääsen vain johonkin shelliin missä tulee login ?

echo fglrx | sudo tee -a /etc/modules
sudo depmod -a ; sudo modprobe fglrx # tämä ylimääräisenä
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup
sudo sed -i -e 's/"ati"/"fglrx"/' /etc/X11/xorg.conf

Tämä virhe tulee ekana vastaan:
Failed to start the X server (you graphical interface, it is likely that it is not set up correctly.
Would you like to view the X server output to diagnose the problem ?

12
eli minulla ei ole varsinaistaa XP:tä, vain koneen mukana tullut recovery CD, voiko sen avulla jotenkin päästä ajamaan nuo komennot ?

13
komennolla fdisk /mbr ? Minun pitäisi koittaa tehdä kaikki uudelleen alusta. Mistä tuo tieto itseasiassa poistetaan ? Mistä poistuu se tieto kun nyt koneeni on siinä tilassa kun yritin asentaa ubuntun ulkoiselle usb kovalelylle. Nyt se jää virhetilaan

Grub loading please wait..
ERROR 21

ja virhe tulee mikäli ulkoinen kovalevy on kiinni. Tarvitsen tätä konetta töissä enkä viitsisi kantaa tuota ulkoista mukana että pääsen windowsiin ohi tuon virhestopin. Poistaako tuo mbr juuri sen ettei se kysy käynnistäessä kumpi järjestelmä otetaan käyttöön ?

14
Yritän asentaa 32bittisen Ubuntun toisen kannettavan avulla USB-kovalevylle. Ensimmäisen vaiheen asennus menee ongelmitta mutta kun Ubuntu cd otetaan pois ja loppu asennuksen pitäsi alkaa tulee, asennus katkeaa ja putoaa shelliin. Tällainen virheilmoitus tulee, nyt näytöllä # merkki.

Booting Ubuntu, kernel 2.6.12-9-386
root (hda1,2)
Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
kernel /boot/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/sda3 ro quiet splash
jne tässä jotain numerosarjoja
...
...
...
Uncompressing Linux....Ok...booting the kernel
Loading, please wait...
ALERT! /dev/sda3 does not exist. Dropping to shell!
BusyBox v1.00-pre10 (Debian 20040623-1ubuntu22) Built-in shell (ash)
/bin/sh: can't acces tty; job control turned off
#

Please, miten tästä jatkaa ?

15
Onko edes muuta mahdollisuutta kuin asentaa koko Ubuntu uudelleen ja kaikki aikaisemmat asetukset ym. häviävät ?

16
Ubuntu tietokoneissa / Saatteko tämän linkin auki
« : 20.01.06 - klo:16.53 »
jos saatte, osaatteko sanoa mitä mahdollisia ohjelmia minulta nyt puuttuu. Alkaa kieltämättä kypsyttämään tämä Ubuntun keskeneräisyys mutta katsotaan nyt saako tätä pakettia ikinä kasaa niin ettei se töki näillä aivan tavallisilla sivuilla. Onko näin etten vain osaa ja toimiiko teillä tosiaan tämä Ubuntu yhtä hyvin kuin Windows ?

Minulla yrittää avata Xineä

http://formin.finland.fi/broadcast/viewFeed.asp?broadcastid=186

17
Minulla on yksi pieni Dos pohjainen ohjelma jota joudun silloin tällöin käymään ajamassa Windowsin puolella ja kurja kun joutuu boottaamaan aina koneen ja menemään Windowsiin vai löytyisikö tällä jotain muuta konstia ?

18
Ubuntu tietokoneissa / Tulostukseen liittyvä ongelma
« : 19.01.06 - klo:23.04 »
Minulla Ubuntu 5,10 AMD64

Mikäköhän mahtaa olla pielessä kun asensin HP Laserjet 5 ajurit kohdasta "Järjestelmä -> Hallinta -> Tulostus" ja siellä asensin uuden tulostimen josta löytyy ko. tulostin ja se ehdottaa omaa ajuriaan (netissäkin ehdottavat tuota samaa) ja kaikki näyttää menevän ok. Yhteys tulostimeen syntyy mutta kun koitan tulostaa esim. testisivua niin se tulostaa vain sivun yläreunaan toinen toistaan kummallisempia merkkejä ja tulostaisi varmaan aamuun asti jos paperi riittäisi ;D  Onko mitään ehdotusta. Minulla on Brother SDP-110C, Epson Stylus Color 1520 ja tämä Hp Laserjet 5. Olisi mukava kun saisi edes yhden pelittämään. Kokeilin jo pari vuorokautta tuota Brotheria huonolla menestyksellä, nyt voisi valvoa ja äheltään tämän HP:n kanssa jos vaikka sen saisi toimimaan helpommin. Ettei vain taas ole ongelmana tuo AMD64 mikä näyttää olevan suurin murhe tässä kokoonpanossa.

19
Kun klikkaan jotain mpeg-filmin pätkää netissä niin tulee ilmoitus että ladataan oletusohjelmalla gmpleyer mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu. Miten tuo oletuksen voisi vaihtaa jos tässä Ubuntu 5,1 versiossa on valmiina joku mpg-filmien katseluun oleva ohjelma ?

Ubuntu 5,10  AMD64

20
tai jonkin muun selaimen kanssa Ubuntussa vai onko kaikkiin tehtävä samat asetukset, Javat ym. jos haluaa ne pelaavan ?
Minulla tuo Mozilla Firefox ja Ubuntu 5,10 ja AMD64

Sivuja: [1] 2