Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TimOlli

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Asensin Ubuntu 20.04LTS:n sitten kuitenkin ja nyt kaikki hyvin. Soitto soi! Jee!

Kiitos kaikille!

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Suljetut wlan-ajurit tikulle
« : 06.07.23 - klo:09.09 »
Kiitos nm. Suljetuilla vain toimii. Kone on oikeasti Wanha (MacBook).

Ratkaisin asia niin, että asensin koneeseen Ubuntu 20.04LTS:n. Sain sitten lankayhteyden nettiin ja sitä kautta homman toimimaan. Nettiä tarvitsen vain satunnaisesti, mutta nyt se toimii ja juurikin puhelimen välityksellä (wlan).

Konewanhus sai taas uuden tehtävän, nyt musahuoneessani Playitslowly -ohjelman kanssa. Jipii!

3
Ai niin. Täytyypä sitten päivittää kun saan netin toimimaan. Kiitos.

4
Ratkaisin asian niin, että asensin koneeseen Lubuntu 18.04LTS:n ja sieltähän se sitten löytyi. Pientä säätöä vielä netin kanssa...

5
Minulla on wanha kone, johon asensin lubuntu 18.04.5LTS:n. Minulla on myös toinen (hiukan tuoreempi) kone, jossa on Ubuntu 22.04 LTS.
Ongelmana on se, että en saa asennettua Wanhaan koneeseen wlan:ia varten suljettuja ajureita, jotta saisin netin siinä toimimaan. Netti on toiminut aiemmin kun siinä oli Ubuntu ja siinä toimi nuo suljetut ajurit.

Voiko tuolla toisella koneella hakea netistä Broadcom 802.11 Linux STA -ajurit ja asentaa tikulle, jolla sitten saisin ne siirrettyä tuohon wanhaan koneeseen? Yrittelin kyllä, mutta synptic -pakettienhallinnassa ei ollut vaihtoehtoa tikulle asentamiseen.

Ongelma kuulostaa yksinkertaiselta, mutta olen puolitoistapäivää istunut näiden koneiden kanssa ja ei enää jaksa. Apua kaivaten.

6
Audacityä on kokeiltu, mutta on turhan monen klikkauksen perässä että pääsee soittamaan. Löytyy myös win-puolelta Sonar X1, jolla saan myös tehtyä, mutta...
Playitslowly on yksinkertainen käyttää ja tehty vain sitä varten, joten on kevyt. Voit soitin sylissä raahata biisin kansiosta ja liukusäätimen tai parin säätö ja sitten lähtee.
Kiitos silti ehdotuksesta.

7
Otsikon mukaisesti:
"sudo apt install playitslowly" päätteessä kertoo, ettei sitä ole saatavilla (Ubuntu 22.04LTS). Hö! Vielä 20.04LTS:ssä se oli. Tein puhtaan asennuksen ja menetin näin tuon ohjelman.
Jos löytyy joku keino saada tuo takaisin, olisin kiitollinen.

Toki jos löytyisi vastaava ohjelma joka tekisi saman, eli hidastaa tai nopeuttaa biisiä sävelkorkeuden muuttumatta tai/ja muuttaisi sävelkorkeuttakin nopeuttamatta tai hidastamatta biisiä...

Ohjelmalla on mukava ensin harjoitella esim irkkumelodioita hitaasti ja sitten kokeilla pystyykö nopeuttamaan soittoaan. Myös tuo sävelkokeuden muutos on hyvä ominaisuus, jotta voi esim maniskalle löytää helpoimman sävellajin soittaa.

8
Minulla on muinainen MacBook ja siinä on ollut vuoden 18 LTS Ubuntu pitkään ja sitä ennen jo vaikka mitä versioita. Alussa oli hiukan ongelmia mutta sitten kun ne selvitti (kiitos avusta täällä tietäjille ja osaajille), kaikki toimi.
Vaihdoinpa vielä jossakin vaiheessa SSD levyn vanhan ruksuttajan tilalle...
Niinpä päätin repäistä ja kokeilla mihin vanhuksella pääsee, joten asensin (päivityksenä) vuoden 20 LTS Ubuntun ja heti perään 22.04.2 LTS version ja kaikki toimii edelleen, hiukan hitaammin toki, mutta minullapa ei ole kiire minnekään. Jippii!

9

Koodia: [Valitse]
GRUB_TERMINAL=console

Tuo olikin jo valmiina asetuksissa.

Jos Linux-jakelujen rinnakkaiselo ei nyt tunnu millään onnistuvan, koneen tarkka malli voisi kertoa lisää. On hyvin mahdollista, että koneessa on Applen vanha EFI-toteutus, jonka kanssa joutuu taistelemaan tavallista enemmän.

Intel® Core™2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz × 2 on tämä MacBookkini.

En taida lähteä taistelemaan. Tämä toimii muuten ihan ok, kunhan en päivitä 5.8...:aan. Jatkoajallahan koneWanhukseni on muutenkin.

Kiitos ystävällisistä ja asiantuntevista neuvoista. Peli jatkuu...

10
Enpä malttanut olla kokeilematta noita Hajakentän, juylin ja Tomin koodeja ja neuvoja, mutta silti grub ei näy. Ilmeisesti on jossakin taustalla käynnistyessä, koska nyt käynnistys kestää 10s kauemmin asetuksistani johtuen.

Vaikuttaakohan tämä MacBook jotenkin asiaan?

Liitteenä "sudo update-grub" -komennon tuloste...

Ai niin ja en ole asentanut puhtaan asennuksen jälkeen mitään päivityksiä, koska tuo 5.8. lienee jotenkin ongelmallinen (kai?). Asennus on muuten fin-versio ja näppäimistöasettelu tietty mac-linux (tai jotakin sinnepäin).

11
Oisko ongelma että vanha buntu on grubbia hyödyntävä ja studio on asentanut itsensä uefi-partitiota hyväksi käyttäen? Onko uefille oma partitio?

Juurikin näin oli...

Tai koita fdiskilla laittaa boot-flag takasin sinne vanhaan buntuun, voi olla että se on siirtynyt uuteen eikä se asennuksen yhteydessä tajunnut että siellä on muiakin käyttiksiä.

Asensin Gpartedin ja räpläsin sillä uudet liput ja kokeilin eri vaihtoehtoja... ei tulosta, kunnes tulin poistaneeksi U-Studion käynnistysosion jolloin ei sitten enää kone käynnistynyt.

No. Ei iso harmi. Jo rutiinilla kuudes uudelleen asennus tällä sessiolla (Ubuntu 20.04 LTS).

Ennen kuin asennan U-Studion uudelleen, kysynpä että mikä on tuo UEFI-juttu? Sitä ei saanut muutettua Gpartedilla tavalliseksi partitioksi itkemälläkään. Voiko U-Studiota asentaa ilman UEFI -partitiointia? Vaatiiko se jostakin syystä moisen?

Käyn muiden ohjeiden kimppuun, kunhan saan jonkun tolkun tuosta UEFI:stä.

Kiitos tähän mennessä osallistujille.

Ps: U-Studion asentelen vain kokeillakseni / tutustuakseni tämän päivän versioon. Joskus muinoin yritin saada sitä toimimaan, mutta oli hebreaa kiinalaismurteella minulle. Nyt vaikutti selkeämmältä. Jos tolkun saan siitä, otan käyttöön pikku kotistudiossani omassa koneessaan.

12
Olen painellut shiftiä ja esciä käynnistyksen yhteydessä, kuten jossakin ohjeistettiin... ei tulosta.


...taisinkin tuosta jo kirjoittaa. Yritin silti vielä pari kertaa ja tuijotin silmä tiukkana milloin se vilahtaa, mutta en huomannut vieläkään.

Olisiko lisävinkkejä?

13
Olen asentanut Ubuntu 20.04 LTS:n rinnalle Ubuntu Studion 20.04:n. Nyt on vain niin, etten pääse perus Ubuntuun käsiksi kun ei grub ilmesty käynnistäessä. Varmaankin pitäisi? Kone käynnistyy vain U-Studioon.

Olen painellut shiftiä ja esciä käynnistyksen yhteydessä, kuten jossakin ohjeistettiin... ei tulosta.
Joku boot-repair ohjelmakin vilahti korjausehdotuksissa, mutta sitä en vielä kokeillut. En uskaltanut vielä. Pitäisikö?
Mahtaako vaikuttaa, että koneeni on Wanha MacBook?

Löytyisikö taikasanoja, joilla homman saisi pelaamaan?

14

Ubuntu olisi aivan älyttömän hyvä käyttis ilman näitä tämän tyyppisiä ongelmia.  Joka kerta kun uusi LTS versio tulee niin  meikäläinen jotuu lähes samaan asemaan kuin sellainen henkilö joka ensimmäistä kertaa elämässään alkaa Ubuntua käyttämään. Ymmärän kyllä että tämä minun tämänhetkinen ongelma ei johdu Ubuntun porukoista, mutta monet muut pikkumurheet kyllä. Tuntuu kuin muutoksia tehdään vain muutosten vuoksi.  Sama oli aikoinaan wintoosalla.....  Jos oikeesti halutaan suuret massa Linux Ubuntun käyttäjiksi niin jotain täytyy muuttua kehittäjien ajattelussa.

Olen kyllä samaa mieltä. En tohdi lujasti moittia Ubuntua kun sen ilmaiseksi saa, mutta olen nyt kolme kertaa asentanut Ubuntu 20.04 LTS:n uudelleen. 4:n päivän sisällä. En aio vaivata ketään ainakaan vielä vaivoillani, jotka liittyvät samaan ongelmaan kuin sinulla, mutta tahdoin vain antaa tukeni kommentillesi. Olen myös käyttäjä, en ammattilainen, joita täältä foorumilta onneksi löytyy. UGH! Olen puhunut...

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pieni Spotify ongelma
« : 29.10.20 - klo:19.21 »
Suljetut käytössä nyt. Melkein käynnistyi uudestaan... vilahti jo ikkuna mutta muuta ei sitten näkynytkään.
Asiaan saattaa vaikuttaa myös MacBook -vanhus.
Pystyn kyllä elämään tämän asian kanssa. Käynnistän koneen vain uudelleen, jos tahdon kuunnella musaa toistamiseen saman istunnon aikana.
Kiitos kuitenkin kovasti.

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pieni Spotify ongelma
« : 29.10.20 - klo:00.10 »
:~$ lshw -c display
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-display                 
       description: VGA compatible controller
       product: C79 [GeForce 9400M]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       version: b1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nouveau latency=0
       resources: irq:26 memory:d2000000-d2ffffff memory:c0000000-cfffffff memory:d0000000-d1ffffff ioport:1000(size=128) memory:d3000000-d301ffff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Tuommoista näyttää...

17
Kun suljen Spotifyn ja yritän saman istunnon aikana käynnistää uudelleen kuvakkeesta tai päätteessä, saan seuraavan ilmoituksen (päätteessä):

:~$ spotify
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "gail"
Gtk-Message: 11:10:04.397: Failed to load module "atk-bridge"
Gtk-Message: 11:10:04.406: Failed to load module "canberra-gtk-module"
[1028/111005.015026:FATAL:gpu_data_manager_impl_private.cc(439)] GPU process isn't usable. Goodbye.
Jäljitys/katkaisupisteansa (luotiin core-tiedosto)

Kertooko tuo mitään?

Haitta ei ole suuri, ärsyttää vain.
Apu kelpaisi.

18
Hey Jeee!
Maaginen koodi pelasti!
Iso kiitos!

19
Siis. Liitteenä oleva herja ärsyttää ja hidastaa koneen lataamista... Etsin tuota moklistrt:tä täältä haulla, mutta ei mitään. (Kai tuo liite näkyy? Otin kuvan kännykällä, joten on hiukan epäselvä).
Mahtaako tuolle mitään?

En osanut ottaa kuvankaappausta koska käytän Ubuntua Mac-läppärillä, joten minulta puuttuu prnt scr -näppäin. Ubuntun oma yhdistelmä (netistä poimittu cmd+shift+3) avaa Rytmilaatikon. Tähänkin ottaisin avun vastaan...

20
Hei! Juuri tätä olin vailla!
asenna synaptic niin voit asennella kaikkea paremmin ;)

sudo apt install synaptic
Tein tuon ja kas, siinä se tuttu ja turvallinen kuvake oli taas. Kaikki niin kuin ennenkin. Kiitos!



Snap on universaali Linuxin pakettimuoto, Snap -paketoitu ohjelma toimii siis kaikissa Linux -jakeluissa, siksi Canonical ko. systeemiä ajaa. Sama idea on Flatpakissa ja AppImagessa. Ennen oli (ja on vielä hyvän aikaa) vain Ubuntun/Debianin DEB, Fedoran/OpenSusen ym. RPM ja Arch Linuxin oma systeemi, eikä ohjelmat toimineet ristiin. Helpottaa merkittävästi ohjelmien tekemistä Linux -alustalle, kun ohjelman tekijän tarvitsee tehdä vain yksi versio, joka toimii kaikissa. Johtanee siihen, että ohjelmatarjonta Linuxille lisääntyy.

Kiitos! Hiukan on nyt helpompi ymmärtää tuo Snap. Toki voisi olla siirtymävaiheen ajan molemmat oletuksena käytössä.... Minun kaltainen Ubuntun käyttäjä ei osaa kikkailla, jos jotakin ei ole silmien edessä. Varsinkin suomenkielen puute haittaa minua.


Tosin kiinnostaisi, millaisen Ubuntu-version vanhoille MAC-koneellesi ja pöytäkoneellesi asensit?

Ubuntu 20.04 LTS. Puhdas asennus läppäriin kera 120gt SSD-koviksen. Sama pöytäkoneelle muistitikulta.


Kiitos teille kaikille!
Nyt en enää valita...  ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 13