Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TimOlli

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Pientä purnaa ja vuodatusta...

Siis mihin katosi ohjelmakirjasto yks kaks?

Palasin Ubuntun pariin asentamalla wanhaan Mac-läppäriin 20.04 LTS -version ja melkein huusin jippiitä ääneen. Nopea ja toimi kuten se vessa VR:llä. Hienokin! Tästä intoutuneena asensin vanhahkoon pöytäkoneeseeni W-seiskan rinnalle saman. Toimi.
Mutta! Kun palasin läppärin pariin oli ohjelmakirjasto hävinnyt ja tilalla oli tuo Snap-kauppa kuvake!!!! Mihin se itsekseen katosi? Sama tapahtui pöytäkoneessa! En myös löytänyt enää samoja ohjelmia pöytäkoneelle joita onneksi ehdin osin asentaa läppärille. Esim "Play it Slowly" -ohjelmaa ei löytynyt Snapistä.

Olen hakenut/lukenut viestejä joissa mainitaan tuo Snap. En täysin ymmärrä miksi se pitää vaihtaa. Ymmärsin, että se helpottaa ohjelmien kirjoittajia tm. Mutta nyt on vähemmän ohjelmia tarjolla ja englanniksi. Ei palvele minua vaan päinvastoin. Ja miksi Snap-"kauppa"?

Jos on joku maaginen koodinpätkä jolla saa vanhan ohjelmakirjaston takaisin, olisin kiitollinen. Selkokielinen selityskin olisi kiva, että miksi näin.

Vai olenko ymmärtänyt kaiken väärin ja olen itse mokanut jotakin asentaessani?

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu MacBook-koneessa hidas
« : 08.08.19 - klo:18.52 »
...muistia 3.6gb.

23
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu MacBook-koneessa hidas
« : 08.08.19 - klo:15.11 »
Eli, koneeni on Intel® Core™2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz × 2 ja siis MacBook. Lienee jo wanha...

Asensin rikki menneen koviksen tilalle ssd-levyn, johon oli aiemmin toisessa pc:ssä asennettu Uusin Lts Ubuntu, tämä 18.04. Ssd (150gt) alustettu ext4:ksi. Homma toimii, mutta käynnistys kestää viitisen minuuttia, ehkä ylikin. Muutenkin hitautta havaittavissa.

En ole kokeillut kevyempiä distroja, koska olen noviisi muutenkin Linuxin kanssa ja Ubuntu on ollut takavuosina käytössä ja siis jotenkin tuttu. Pysyisin mielelläni tässä.

Jos siis olisi jotakin maagista koodia, jolla voisi yrittää ripeyttää ainakin tuota käynnistystä, ole kiltti ja kerro.

Käytin hakuakin, mutta en löytänyt sopivaa keskustelua tästä aiheesta. Ehkä amerikaksi voisi löytyäkin, mutta niistä ei minulle ole riemua kun en sitä niin hyvin hallitse.

Lisäkyssärinä: Mihin formaattiin alustetaan Mac-levyt? Jos vaikka joskus kokeilisin joskus sitäkin.

24
Hey Jee!

Noniin. Kannatti kysyä. Helppo ratkaisu itselleni ylipääsemättömään ongelmaan.
Iso KIITOS taas ahkerat auttajat.
Maailma näyttää taas hiukan paremmalta paikalta.

25
Ubuntu tietokoneissa / Vs: dpkg jotenkin viallinen
« : 04.08.19 - klo:17.58 »
"which dpkg" koodi antaa tuloksen "/usr/bin/dpkg", joten kai tuo dpkg minulla on.

"sudo apt update && sudo apt full-upgrade" koodi, jota ehdoteltiin jossakin kohtaa "tutkimuksiani", hakee ja asentaa (kai) jotakin, mutta päättyy "ttf-mscorefonts-installer:n asetusten säätö" ilmoitukseen (joka on jonkinlainen käyttöoikeus sopimus/ilmoitus josta ei pääse eteenpäin). Alareunassa on latauspalkki, joka pysähtyy 1%:iin.


26
Yritin saada .wma tiedostoja soimaan (sekä aiemmin videotiedostoa, jonka päätettä en juuri nyt muista), mutta sain seuraavan ilmoituksen: ...suorita 'sudo dpkg --configure -a'. Yritin suorittaa. Siis kirjoitin päätteesseen juurikin tuon koodin, mutta "komentoa ei löydy", ilmoitti hän.

Yritinpä myös "sudo apt update && sudo apt full-upgrade" -komentoa ja sain listan päivityksistä, mutta sain "19 pakettia voidaan päivittää. Suorita 'apt list --upgradable' nähdäksesi ne." -tiedotteen. E: dpkg keskeytettiin, suorita 'sudo dpkg --configure -a' korjataksesi ongelman.

Tuo dbkg lienee jonkilainen pakettivarasto?

Mikähän voisi olla vialla ja kuinka korjata se?
Mielellään yksinkertaisia ohjeita yksinkertaiselle, kiitos.

Ps. Koneeni on vanha MacBook, jonka kovalevy meni rikki. Korvasin sen ssd -levyllä, johon oli jo asennettu Ubuntu 18.04 Lts. Toimii, mutta hitaasti. käynnistyy useita minuutteja.

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 12.04 ongelmia..
« : 03.05.12 - klo:12.24 »
Nyt on pakko osallistua ja hiukan purnata.

Juuri näistä Emithgih:in mainitsemista syistä vastustan muutoksia uudessa LTS-versiossa.
Meillä konetta Ubuntu 12.04 LTS versiolla käyttävät vaimo ja lapsetkin. He eivät muista ohjelmien nimistä pätkiä tai heillä ei ole niin vakaa hiirikäsi, että osuisivat siihen vieritä -palkkiin jne jne.

Tietysti voisin vaihtaa toiseen versioon tai muuta, mutta miksi näin radikaalit muutokset? Pysyn 12.04LTS:ässä, joka sopii lapsille ja ei-nörteillekin, niin kauan kuin mahdollista.

Edit: Siis tarkoitin, että pysyn 10.04 LTS:ässä...

28
Juu. Asensin ja kokeilin Draftsight:in, mutta en löytänyt sähkö-osastoa lainkaan.
Samoin kävi FreeCad:in kanssa.

29
Mahtaako löytyä kevyttä, helppoa ja ilmaista cad-ohjelmaa sähköasentajan perustarpeisiin (toistaiseksi lähinnä opiskeluun)? Tarkoitus olisi tehdä piirrustuksia valaistus-asennuksista jne.

Muutaman ohjelman olen jo löytänyt ja asentanutkin, mutta kun eivät vastaa odotuksiani. En saa niillä aikaiseksi sitä, mitä yritän.
Kiva, jos viitsit ehdottaa jotakin.

30
Kiitos kaikille vielä.

31
Mutta mutta...

Viimein yöllä n.klo 00.30 yksi variaatio meni läpi. Kyseessä oli nettilataus nro 5 ja eri tavoin asennusyritys nro n.20. Nyt kuitenkin 10.04.04 asennettuna.

Finnishremix 10.04.1, Finnishremix 10.04.4 ja DVD-10.04.4 eivät toimineet cd-, dvd- eivätkä usb-asennuksina, mutta desktop cd-10.04.4 lähti asentamaan dvd-levyltä ihan normaalisti. Melko outoa vai sattumaa?

Yritän edelleen selvittää, mikä alunperin meni pieleen.

Tämä uusi asennus on tehty eri osiolle kuin aiempi, joten ehkä niitä bad-sektoreita sitten on.

Kiitos neuvoista, joista sain voimia sitkeästi jatkaa hermoja repivää yritä/epäonnistu/yritä räpellystäni. Kyselen ehkä hiukan tuosta koneen testauksesta myöhemmin, ellen haun kanssa löydä ilmaista vaihtoehtoa sille itse.

32
Kuinkahan tuon saisi todennettua? Tekeekö Gparted tai joku muu ohjelma kiintolevytestiä Live-tilassa?

33
Kiitos vastauksista.

Rautavikaa epäillään... Sähkövikaa... Kuinka se sähkövika tai joku muu rautavika osaisi lopettaa tuon asennuksen juuri tuohon kohtaan 2/7? Mitä sellaista siinä kohdassa tapahtuu, että joku rautaosa sanoo itsensä irti?


Koodia: [Valitse]
sudo dd if=archlinux-2011.08.19-core-i686.iso of=/dev/sdc
Tuota en saanut toimimaan. Koetan uudelleen unetbootilla toista .ISOa.

Live-levyt tarkistettu niiden omilla tarkistusohjelmilla. En nyt muista mikä niistä, mutta yksi jumittui juuri siihen kun testasin levyä epäonnistuneen asennusyrityksen jälkeen.

Tuo SystemRescue lienee maksullinen ohjelma. Yritän nyt ainakin ensin käyttää teitä osaajia SystemRescuenani.

Ja kernel-parametreja en tietoisesti ole käyttänyt.

34
Tein unetbootin avulla usb-käynnistyslevyn... ei alkuvalikon jälkeen tule muuta näkyviin, kuin tuo loputon lataamispalluroiden välkkyminen...

35
Kun on vain yksi kiintolevy.

- Livelevyt eivät myöskään sammu tai uudelleenkäynnisty ollenkaan. Kone on Live-session jälkeen sammutettava virtanapista.

- Yritin toisella koneella asentaa asennuslevyä usb-tikulle, mutta sekään ei onnistunut. Tämä on niitä hyviä päiviä...

36
Tyttäreni Ubuntu lakkasi toimimasta yllättäen.
Kun virran laittaa päälle, kone näyttää biosin ja etsii käyttistä sitä löytämättä ja näyttää pitkähkön litanian "latinaa" ja jumittuu siihen. Tuossa tilassa on mahdollista antaa komentoja, mutta en tiedä mitä.

Päätin asentaa Ubuntun uudestaan. Vanha oli 10.04 ja sitä yritin uudestaan. Latasin tuoreimman DVD-version ja  sillä lähdin asentelemaan. Ei onnistunut.

- Live-cd-tila toimi. Pelastelin valokuvia eri osiolle. Harmi, ettei ulkoiselle kovikselle saanut yhteyttä usb:n kautta.

- Asennus jumittui 2/7 kohtaan. Ei vaan mene siitä eteenpäin, vaikka antaisi olla tunnin. Rinkula pyörii ja hiirellä toiminnon voi lopettaa, mutta muuta ei sitten tapahdukaan.

- Kokeilin tekstiasennusta, vaikka vierastankin päätteen käyttöä ja kaikkea vastaavaa (hiirellä klikaten tottunut tekemään). Yli tunnin aprikoin ja kokeilin. Sain osioitua uuden käynnistysosion. homma eteni, vaikkakin hitaasti, kunnes olin jossakin 97 prosentin hujakoilla. Silloin kysyttiin, että mihin tahdon asentaa Grub:in... no oikeasti en mihinkään, koska käyttis on ainoa joka koneessa on. Vastasin siihen sen oletusvaihtoehdon (en muista tarkasti kysymystä), eli "kyllä". Ja siihen toppas. Sitä rupesi tekemään, mutta jossakin 40 min kohdalla lopetin asennuksen, kun ei edennyt. Silloin otin hiukan happea ja päätin tulla kohta uudelleen.

- Latasin netistä CD-version "FinnisRemix" ja sillä kokeilemaan. Sama juttu kohdassa 2/7.

- Kokeilin aiemmin lataamaani ja polttamaani cd-versiota... samoin tuloksin, kohta 2/7.

- Avasin koneen, otin muistipalikan irti ja laitoin takaisin, otin prosessorin samoin, puhaltelin ja imuroin pölyt ja annoin valon loistaa sisälle...

- kokeilin uudelleen samoin tuloksin.

Missä voisi olla vika?
- rautavika? Kone on melko tehokas, mallia itse-koottu. Toiminut moitteetta noin 1.5 vuotta.

Kiitos kun luit vuodatukseni. Nyt apu kelpaisi vinkkien muodossa.

37
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Uusi Firefox 10.04:ään
« : 06.01.12 - klo:16.21 »
Tämän jälkeen piti vielä avata synaptic ja asentaa sieltä "firefox-locale fi" paketti ja käynnistää firefox ja suomenkielinenhän se oli.

Kiitos JarTak.

Minunkin FireFoxini vaihtui nyt 9.0.1:seksi tosi helposti. Minunkin pankkini on nyt tyytyväinen ; )

Pieni huomio päivittäjille hyviin JarTak:in ohjeisiin... tuohon locale ja fi -sanojen väliin tarvitaan väliviiva kun kopsaatte sitä synaptic:iin.

Rok.

38
Kannattaa myös ajaa Ubuntu-asennuksen mukana tuleva memtest86+ -ohjelma, joka testaa keskusmuistin.

No. Voihan sitä tuotakin koettaa, ennen kuin revin kuoret auki.
Tiesin tuosta kyllä, mutta ajattelin että kun testasin tuossa taannoin nuo muistit ottamalla vuorotellen palikat koneesta, se riittäisi kertomaan palikoiden olevan kunnossa.

Kiitos topiv.

39
http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%201600.pdf

Kiitos khaosaming!

Tuohon perehdyn paremmin ajan kanssa.
Sieltähän löytyy koko Acerin sielunelämä. Rok!

40
Vielä kannattas kokeilla että ottaa muistin kerrallaan irti ja koittaa käynnistää.

Tuotakin kokeiltu. Ei vaikutusta.

Mahtaako tuohon olla mitään kotikonstia, jota ei olisi jo kokeiltu? Kun saisin edes kuoret irti, mutta jotenkin on keskeltä kiinni vaikka kaikki ruuvit on poistettu (ellei sitten siellä näppäinten alla ole joku ruuvi jemmassa).

Kiitollisena jo annetuista neuvoista jään odottamaan lisää "nerojenleimauksia".

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13