Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - serola

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Sama vika täällä 16.04 LTS:n kanssa. Sovellusvalikoimasta on yhtäkkiä kadonnut luokat. Kohta kaikki näyttää vain 'Valokeilassa' ja 'Toimituksen valinnat'. Asennetut näyttää vain yhden ilmeisesti asennetun 'core', mutta ei kaikkia muita aiemmin asentamiani. Päivityksiä ei juuri nyt ole.

2
Kiitos kaikille neuvoista. Julistan tämän nyt omasta puolestani ratkaistuksi, vaikka Chromiumin osalta tätä voisi toki jotenkin tulevaisuudessa helpottaa. Aiheesta löytyy kosolti keskustelua englanniksi.

Koska kyseessä on tosiaan kotikone, enkä missään tapauksessa koskaan esimerkiksi tallenna koneelle pankkitunnuksia, niin uskaltaudun "tyhjän salasanan" ratkaisuun.

3
http://linuxmint-fi.info/avainnipun-kysely/      toimiskohan toi nyt
Kiitos repalus, ja anteeksi aiemman vastauksen "ilmianto", kun luulin pelkän avainnipun kuvan postausta pilaksi. Alkaa huumori loppumaan, kun olen hakenut ratkaisua ongelmaan kissojen ja koirien kera.

Muutama tarkennus ja jatkokysymys kaikille:

Seahorse on jo asennettuna Ubuntu 16.04:ssä, joten se osuus ei aiheuta ongelmaa. Mutta jos kirjautumisen (login) salasanan määrittää tyhjäksi, niin eikö se vaaranna koko koneen turvallisuuden? Kuten aiemmin sanoin, on kyseessä kotikone, mutta eihän kirjautumissalasanan "tyhjäksi jättäminen" vain riskeeraa esimerkiksi asennusten turvallisuutta? Kysyyhän järjestelmä kuitenkin edelleen varmennusta esimerkiksi uusia ohjelmia asennettaessa?

Löysin itse myös jonkinlaisen selityksen tilanteelle, ja mahdollisen ratkaisunkin, mutta nuo menee silti vielä yli ymmärryksen:
https://unix.stackexchange.com/questions/324843/chrome-harasses-me-for-a-keychain-password-at-startup

Tuolla neuvottiin vaihtoehtona muuttamaan Chromiumin asetuksia, ja pakottamaan pekästään selain "turvattomaksi":

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
/usr/bin/chromium-browser --password-store=basic "$@"

Mutta miten tuo tapahtuu käytännössä, on minulle siis epäselvää. Koneellani on jo tiedosto 'chromium-browser' ko kansiossa, eli minne tuo komento pitäisi sitten laittaa ja miten?

4
Käytössä Ubuntu 16.04 kotikoneella. Asensin Ubuntu Sovellusvalikoiman kautta Chromium selaimen. Nyt Chromium vaatii avainnippuvarmennusta aina, kun selaimen avaa ensimmäisen kerran koneen käynnistämisen jälkeen.

Olen lukenut erinnäisiä ohjeita, suomeksi ja englanniksi, ja ainakaan 'Sisäänkirjautuminen' ja/tai 'Oletusavainnippu' -avainnippujen poistaminen tai salasanan vaihto ei auta. Lisäksi en niele ohjetta salasanan määrittelemättä jättämistä, sillä se ei ole mielestäni hyvä vaihtoehto.

Olen myös lukenut samaa aihetta sivuavat postit, missä tämän sanotaan olevan turvallisuuden kannalta tarkoituksenmukaista, että koneen käynnistyksen jälkeen selainsovelluksen istunto varmennetaan. Mutta kun se ei todella olisi tarpeen kotikoneella.

Firefox ja mikään muu asennuksen mukana tullut sovellus ei varmennusta samassa tilanteessa kysele. En siis ymmärrä, miksi nyt tämän Chromium sovelluksen kohdalla tilanne on eri kuin esim. Firefox selaimen kanssa.

5
Lubuntu 14.04  olisi passeli, mutta vaikuttaa hieman pettymykseltä, kun ei ainakaan ensimmäisen kokeilun yhteydessä löydä edes LANia.En siis pääse verkkoon päivittämään mitään.

Lubuntun NetworkManager-sovelma on jäänyt johonkin matkalle. Vian voi korjata itse lisäämällä nm-applet automaattisesti käynnistettäväksi ohjelmaksi:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=46915.msg360600#msg360600

Kiitos, koitan saada korjatuksi nuo yhteydet, kunhan aikaa löytyy.

6
Perus- Ubuntu 14.04 LTS meni heittämällä vanhaan Acer Aspire ZG5 miniläppäriin ja tosi vanhaan Fujitsu Siemens Si 1520 kannettavaan. Molemmissa 1GB käyttömuisita ja hyvin tuntuivat toimivan ainakin peruskäytössä.

Mutta oma Eee PC901 on jälleen rajatapaus. Siinä on edelleen alkuperäiset nopea 4GB SSD ja hitaampi 16GB SSD. Käyttis ja suurin osa ohjelmista olisi syytä ahtaa tuolle 4GB asemalle, joten perusubuntu ei tule kyseeseen. Lubuntu 14.04  olisi passeli, mutta vaikuttaa hieman pettymykseltä, kun ei ainakaan ensimmäisen kokeilun yhteydessä löydä edes LANia.En siis pääse verkkoon päivittämään mitään. Kumma juttu, sillä lubuntu 12.04 kanssa vastaavia ongelmia ei ollut.

No, olin joka tapauksessa hankkimassa uutta läppäriä ja päädyin Asus T100:aan. Nyt sitten ei auta kuin odotella, josko joku joskus tulevaisuudessa saisi Ubuntun toimimaan siinä: http://www.jfwhome.com/2014/03/07/perfect-ubuntu-or-other-linux-on-the-asus-transformer-book-t100/

7
Asensin Lubuntun uudestaan. Täytyy jatkossa olla tarkkaavaisempi, ettei tilankäyttö ylity.

8
Kiitos Ville ja Storck, vaan ei auttanut.

Koitin ensin  sudo apt-get clean ja sudo apt-get autoremove, ja tyhejensin myös selainten välimuistit, mutta ei vapauttanut tarpeeksi tilaa. Sitten koitin Vilen ohjeen mukaisesti esim sudo apt-get remove linux-image-3.2.0-23-generic, ja samaa parille muullekin vanhemmalle kernelille, mutta ei suostu poistamaan, vaan päätyy seuraavaan:

Koodia: [Valitse]
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Saatat haluta suorittaa "apt-get -f install" korjaamaan nämä:
Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
 linux-headers-generic : Riippuvuudet: linux-headers-3.2.0-29-generic mutta ei ole merkitty asennettavaksi
E: Kaikkia riippuvuuksia ei ole tyydytetty. Kokeile "apt-get -f install" ilmanpaketteja (tai ratkaise itse).

Jostain kumman syystä ei siis suostu poistamaan vanhoja kerneleitä ennen kuin  linux-headers-3.2.0-29-generic on korjattu. Vaan ei sitä ei  pysty tekemään, ellen ensin saa tilaa levylle. ilmeisesti ainut keino on poistaa ohejlmia.

9
Saattaa olla ahtautta 4gb levyllä. Voisiko sieltä poistaa jotain tarpeetonta (vaikka vanhoja kerneleitä)  tai tilapäisesti siirtää (työdataa) esim. tikulle?
Kyseessä Eee PC  901, eli työdata on jo isommalla 16 GT asemalla, ja käyttis ja ohjelmat siis pienemmällä nopeammalla 4 GT asemalla.

Kun koitan poistaa vanhempia kerneleitä Synapticissa niin käyttis haluaa aina väkisin ensin päivittää rikkinäisen kernelin. Eli olen pattitilanteessa, Voin toki koittaa poistaa esim. Opera selaimen ja GIMP:n, mutta sitten on jo oikeastaan se ja sama vaikka pistäisi koko asennuksen uusiksi.

Vaan kiitos vastauksesta  :)

10
Käytössä Lubuntu 12.04 ja kernel meni rikki, kun en ajoissa tehnyt tilaa ja poistanut vanhentuneita kerneleitä. Koitin seurata ohjetta...
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --configure -aKomento yrittää konfiguroida uudelleen paketit.
Heti tuon jälkeen tuli kuitenkin ilmoitus:
Koodia: [Valitse]
dpkg: riippuvuusongelmat estävät paketin linux-headers-generic asetusten asettamisen:
 linux-headers-generic riippuu paketista linux-headers-3.2.0-29-generic; kuitenkin:
  Pakettia linux-headers-3.2.0-29-generic ei ole asennettu.
dpkg: virhe käsiteltäessä linux-headers-generic (--configure):
 riippuvuusongelmia - jätetään asetukset säätämättä
Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä:
 linux-headers-generic
Ilmeisesti aseman pienen koon takia (4 gigaa) ei tila riitä edes korjaamiseen, kun pitäisi kai ensin asentaa jotain ennen kuin voi poistaa vanhaa. Pitääk asentaa koko roska uudestaan vai onko vielä  pelastettavissa?

11
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 05.06.12 - klo:13.47 »
Alan sopeutua Lubuntu 12.04:ään  :) Harmittaa vain tuo pitkän tuen puuttuminen.

12
Kiitoksia salai :) Enpä huomannut tuota vaihtoehtoa lainkaan.

13
Pahus! Unohtui koko tapahtuma   :-[ Vaan näyttää olen hyvin väkeä paikalla  :)

14
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 11.05.12 - klo:20.06 »
Eikös Ubuntu vielä mene sentään 16 Gt:uun, jolloin riittää se, että asentaa juuren siihen.

4 Gt:n voi sitten jättää kotihakemistoon, mikäli on linux-mallista kyse.
Eee 901:ssä 4Gt on nopea asema, 16Gt puolestaan luku- ja kirjoitusnopeudeltaan selvästi hitaampi. Käyttöjärjestelmän ja ohjelmien kannalta on parempi pitää ne nopealla asemalla.

15
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 11.05.12 - klo:13.35 »
Tällä hetkellä mieltä askarruttaa enää yksi kysymys: Onko lubuntu 12.04 myös LTS eli pitkän tuen jakelu, kuten isoveikkansa ubuntu 12.04?
Lubuntu 12.04 ei ole LTS. Lähde: https://wiki.ubuntu.com/PrecisePangolin/ReleaseNotes/Lubuntu#Support
Kiitos :) Tuo on tärkeä tieto, eli tiedän varautua vaihdokseen/päivitykseen taas puolentoista vuoden päästä. Sinänsä harmi, että ubuntu tuli liian raskaaksi pienelle Eee PC:lle. Rautapuolen vaihtoehdoiksi ubuntun kanssa jäi joko hankkia isompi SSD tai kokonaan uusi kone. Siis koitan pärjäillä lubuntulla tuon 18 kuukautta.

16
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 11.05.12 - klo:10.54 »
Taitaa vanhalla olla kuulo herkistynyt ja muutoinkin tullut vainoharhaiseksi. Sähläsin läpi "senosorit" ja "fancontrollit" ja ei tuo tuuletin todellakaan täysillä puhalla.

Toisin sanoen lubuntu 12.04 näyttää hallitsevan tuulettimen ja lämpötilat ihan OK heti asennuksesta, eli ei ole tarvetta säätöihin.

Kaikki näyttää siis toimivan kuten pitääkin, eikä tarvitse myöskään enää asennella mitään lisäpalikoita (toivottavasti). Ja tämä siis koskee keskustelusäikeen mukaisesti Eee PC 901 koneita.

Tällä hetkellä mieltä askarruttaa enää yksi kysymys: Onko lubuntu 12.04 myös LTS eli pitkän tuen jakelu, kuten isoveikkansa ubuntu 12.04?

17
Osaakohan joku sanoa, miten aktivoin LXlauncherin Lubuntu 12.04:ssä? Graafisten käyttöliittymien ystävänä koitin etsiä valikot ja asetukset läpi, josko jostain saisi sen käyttöön nappia painamalla, vaan ei taida olla ihan niin yksinkertaista  ???

18
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 10.05.12 - klo:14.24 »
No nyt löytyi tämmöinen: http://jupiter.sourceforge.net
Ehkä se auttaa myös tuulettimen hallintaan.

19
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 09.05.12 - klo:21.36 »
Itselläni on ollut ext4 10.04 LTS:tä lähtien, ja olen ollut tyytyväinen, vaikka nykyisin en juurikaan käytä EEE 901 miniläppäriä.
Minäkin olen ollut tyytyväinen 10.04 LTS versioon, mikä olikin kaikkein paras Linux kokemukseni ikinä. Käytin tuossa ext4 tiedostojärjestelmää, ja hieman googlailutani tulin siihen tulokseen, että ext4 lienee paras vaihtoehto jatkossakin (lubuntu 12.04:ssä).

Ongelmaksi Ubuntu 10.04:n kanssa kuitenkin mudostui ensisijaisen nopean SSD aseman rajallinen koko. Jokaisen päivityksen myötä tila vähitellen hupeni olemattomiin, vaikka poistelinkin vanhoja kerneleitä ja koitin putsata pois turhia. Ohjelmista suurin tilasyöppö näytti olevan Open Office.

Nyt yritän siirtyä Lubuntuun, mutta valitettavasti tuo eee-control näyttää jääneen kehityksen jalkoihin ja jostain täytyy nyt löytyä konstit tuulettimen hallintaan. Yritän suosia kestävää kehitystä ja puhaltaa henkeä vanhaan rautaan niin kauan kuin on suinkin mahdollista, mutta nyt näyttää pahasti siltä, että Eee PC ei enää taivu viimeisimpien jakeluiden rajoitteisiin. Muutama vuosi sitten povattiin yleisesti, että  SSD asemat korvaisivat kovalevyt, vaan eipä siltä näytä. Ja Eee PC:n muukin rauta näyttää jääneen harvinaisuudeksi jota ei tueta, mikä on todella harmi  :(

20
Liityn kysyjien kuoroon siltä varalta, että vastaus löytyy.

Itsellä Asus Eee PC 901 ja Lubuntu 12.04, mihin ei enää löytynytkään eee-control softaa sitten Ubuntu 10.04:n jälkeen. Nyt täytyisi keksiä jokin uusi (helppo) konsti saada täysillä puhaltava tuuletin aisoihin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 33