Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - serola

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 33
41
OK, kiitos jälleen kaikista vastuksista :) Ja edelleenkään en ole ehtinyt itse tuota siivousta tekemään :D Ehkäpä tänään olisi viimein aika sekin tehdä... Olen jahkaillut, koska mielessä siintää myös vaihto isompaan ja nopeampaan SSD asemaan.

Itse olen jääräpäinen graafisen käyttöliittymän ystävä ja turvaudun kometoikkunaan vain äärimmäisessä hädässä. Näin lähinnä periaatteen vuoksi, sillä siihen suuntaan Ubuntun kehittäjien pitäisi edelleen panostaa.

Olenkin siis testannut Ubuntu 10.04 LTS versiosta löytyvää graafista siivousohjelmaa, vaan tuo sanoo aina Synapticissa tehtyjen poistojen jälkeen, ettei mitään siivottavaa ole. Lukiessani kaikkia komennetteja täällä minulle tulee aina epäröinnin hetkiä, jolloin alan tuumia miten epäluotettavia graafiset vaihtoehdot mahtavatkaan olla  ??? Vai ovatko  ???

42
No onneksi en ehtinyt vielä itse poistamaan mitään... Nyt täytyy vähän sulatella ja yrittää ymmärtää lukemaansa, ja sitten koittaa käytännössä, miten saan ubuntu-docs paketit poistettua ainakin "päällisin puolin"  ;D

EDIT: Jos merkkaan ubuntu-docs kokonaan poistettavaksi Synapticissa niin Synaptic väittää vapauttavansa 270MB ??? Edellä lukemani perusteella ymmärrän, että joko Synaptic "valehtelee" tai 'poista kokonaan' on väärä menettelytapa ???

43
Kiitoksia neuvoista :) Koitan poistoa Synaptics pakettien hallinnassa.

44
Kun en ole mikään Ubuntu asiantuntija edelleenkään, enkä etsimällä löytänyt selkeää vastausta, niin kysytään.

Voinko poistaa ubuntu-docs paketin turvallsisin mielin?

Minulla on ASUS Eee 901 ja Ubuntu netbook remix on asennettuna pienemmälle mutta nopeammalle neljän gigan SSD asemalle. Tila kuitenkin tuntuu alvariinsa loppuvan, koska tarvitsen Open Officea ja GIMP kuvankäsittelyohjelmaa, joista en voi luopua. Vanhat levykuvat yhtä vanhempaa lukuunottamatta on jo poistettu. Ubuntun käyttö tuntuu  sujuvan sen verran hyvin, etten edes muista koska viimeksi olisin käyttänyt dokumentaatioita, joten mietin josko sen voi turvallisesti poistaa saadakseni varttigigan verran lisää tilaa.

45
Kiitokset Crisa vastaukesta :)

Täytyy koittaa laittaa taas kaikki uusiksi. En vain ymmärrä mikä vaimon koneeseen tuli kesken kaiken eilen vielä aamupäivällä Java toimi, mutta sitten tuli jokin Firefox päivitys joka sotki kaiken. Vaimon koneella:

Ubuntu 9.04 netbook remix
Firefox 3.6.7 (ilmeisesti pävitti juuri tähän)
Java-sun5 (ainakin vielä toistaiseksi)

Näkeekö mistä (esim. Synaptics?) mitä päivityksiä on asennettu viimeksi Firefoxiin?

EDIT: Jaha, ilmeisesti lähti pelittämään kun päivitin tuohon sun-java6:een. Täytyy pyytää vaimoa kirjautumaan vielä pankkiin, jotta nähdään toimiiko kunnolla. Eli Firefox 3.6 myötä vihdoin viimein voidaan sitten siirtyä sun-jave5:stä kutoseen  ;D

46
Taas meni sormi suuhun :(

Firefox päivitteli jotain ja yllättäen sun-java5 lakkasi toimimasta. Firefox väittää, ettei ole mitään Java lisäosia asennettuna, Synaptics taas väittää kaiken olevan ennallaan.

47
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 01.07.10 - klo:14.14 »
Päivitelkäähän valmiiseen Opera 10.60 versioon  :)
http://www.opera.com/browser/

48
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 28.05.10 - klo:13.54 »
ilmeisesti aiheuttaa levyn rassaamista 3 sekunnin välein.
Olettaisin, että levyn rassaaminen näkyisi ihan konkreeettisesti levykäytön valon vilkkumisena ja ajoittaisena hidasteluna. Minulla 10.04 suomiremixi ei kuitenkaan moista tee, vaikka otinkin ext4:n käyttöön  ??? Vaan täytynee ryhtyä seuraamaan levykäyttöä muilla keinoin. Aiemmin suositeltiin SSD-asemissa käyttämään ext2:ta, jottei kirjoittelua tapahtuisi lainkaan (jos oikein muistan).

49
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 28.05.10 - klo:12.29 »
Useilla foorumeilla on varoiteltu käyttämästä 10.04:ää ext4:llä
Mitä tuo aiheuttaa? Aiemmin käytin kyllä ext2:ta, mutta nyt päätin koittaa ext4:ää ihan mielenkiinnosta.

50
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 21.05.10 - klo:13.47 »
Ohops, unohtui mainita, että olen vaihtanut muistikamman isompaan ;) Eli suattaapi auttaa pitämään menon "viileämpänä", kun ei tarvi kirjoitella ees ja taas käyttömuistin ja SSD:n välillä.

51
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 21.05.10 - klo:12.09 »
e: Nyt kun kone on pöydällä pelkkä työpöytä auki, "tekemättä oikeaa työtä," se ei tosiaan keitä lainkaan.
Suosittelen käyttämään alustaa, kun kone on sylissä, niin ei tule tukkineeksi ilmastointiaukkoja:

Tässä 3M hiirialusta. joita saattaapi löytyä työpaikan varastatoista. Samalla saa kätevän rannetuen ;)

52
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 20.05.10 - klo:14.12 »
Varmistakaahan ettei koneen lämpeneminen ilmene vain silloin, kun laite on kytkettynä laturiin. Minulla laite ei nimittäin juuri "keitä", varsinkaan akkukäytöllä  ;D Käytössä 10.04 Finish Remix ja eee-control.

EDIT: @ Hajakenttä - Kaikki luettelemasi ongelmat huomioiden haiskahtaa hieman siltä, että livetikun luonnissa on jokin mennyt pieleen. Knnattaisikohan koittaa uudelleen  ???

53
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 06.05.10 - klo:19.45 »
Minulla on 901:ssä käytössä eee-control. Asensin näillä ohjeilla ja sivulla väitetään, että saa oletusta laajemman skaalan tuohon näytön kirkkauteen. En osaa sinänsä sanoa, minulle on ollut ainakin ihan riittävän kirkas katsella.
Serola kiittää ja kumartaa  :D Heti kohta löytyi apu, kun sitä kaipasin. Nyt minullakin 10.04 hyrrää hiljaa.

54
Pitäisi saada kosketuslevyn jumittunut painike eliminoiduksi konetta käynnistettäessä, enkä tiedä miten se onnistuu.

Olen kopioinut omaan kansiooni .Xmodmap tiedoston ja liännyt rivin:
Koodia: [Valitse]
keycode 5 =Kun käynnistän ikkunoinnin uudestaan Ctrl+Alt+Backspace, niin homma toimii hienosti, mutta olisi kiva, kun tuo toimisi myös konetta käynnistettäessäja kaikille koneen käyttäjille.

Koitin kaikenmoisia ohjeita, kuten esimerkiksi tätä, mutta nyt loppuu kyllä tietotaito (mukaanlukien lukutaito). Osaisiko joku neuvoa "puolitaistoista"?

EDIT: Täydennetäänpä tietoja hieman...
Kyseessä on Ubuntu Hardy. Koitin jo kutsua xmodmap tiedostoa ties minkä nimisenä lisäämällä sen istunnon yhteydessä käynnistettäviin ohjelmiin. Kotin laitta xmodmap tiedoston /etc/X11/ kansioon. Ja ties mitä muuta. Kahden tunnin vääntämisen jälkeen loppui ideat, ja jään odottamaan, josko tähän joku joskus ehdottaa ratkaisua. Tämmöisissä tapauksissa sitä tuntee itsensä täysin noviisiksi  ;D

55
Taisin kyllä jo aiemmin mainita asiasta ja nyt on Ranska myös samalla linjalla http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/article365608.ece?s=u&wtm=tt-19012010
Pahoittelut huomaamattomuudestani, koitin toki ensin etsiä posteja aiheesta  :-[ Ja kiitos linkistä suomen kieliseen artikkeliin.

56
Tämä nyt ei tietenkään liikuta Linux käyttäjiä, jotka jo muutoinkin käyttävät jotain muuta kuin Internet Exploreria, mutta tässä lähteitä aiheesta kiinnostuneille:
Kritische Sicherheitslücke im Internet Explorer
German government warns against using MS Explorer

57
Ubuntu heittämällä sisään 18 tuuman Fujitsu Siemens Amilo kannettavaan pahasti tahmaavan Vistan tilalle. Nyt ainut ongelma on se, että koneessa on liikaa resursseja  ;D

58
Ubuntun eri asennusvaihtoehdoissa on kyllä opastettu myös USB-tikun tekeminen.
usb-creator: http://packages.ubuntu.com/karmic/usb-creator tai
unetbootin:  http://packages.ubuntu.com/karmic/unetbootin
+ Windowssin omat vaihtoehtonsa.
Kiitos vinkistä :)

59
Tuli koitettua wubia hetken mielijohteesta, kun ei sattunut olemaan valmista asennus cd:tä sillä hetkellä matkasssa. Noin kahden tunnin latauksen jälkeen tuli virheilmoitus ja siihen tyssäsi. Eli samalla vaivalla olisin ladannut netistä rompun ja polttanut sen.

Mutta saisivat kyllä kehittää isommille läppäreille ja pöytäkoneille samanlaisen USB-tikulta ladattavan version kuin netbook remix.

60
Jaha, ongelma sitten ratkesi. Siellähän se 'OpenJDK Java 6 Webstart' luurasi käynnistysvalikon Internet-alavalikossa. Ihme ja kumma ettei sitä kuitenkaan näkynyt millään tunnistettavalla nimellä sen enemää 'Lisää/Poista' sovelluksessa kuin Synapticissakaan  ???

JAD-tiedostot lähtivät pelittämään Microemulatorissa, kun klikkasin ohjelman nimeä. Yllätyksekseni 'start'-painikkeella ei ollutkaan mitään virkaa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 33