Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - romuvarasto

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 10.01.21 - klo:12.53 »
Näistä neuvoista innostuneena puhaltelin pölyt vanhasta Raspberry 3 b+:sta ja kokeilin siihen sekä Kodia että OSMC:tä (joka taitaa olla osin sama ohjelma?) enkä saanut tätä melko vanhaa korttia pelittämään oikein millään lisäosalla. Sen sijaan kun asensin Raspbianin ja Kaffeinen kortti näkyi erinomaisen hyvin. Kun heitin sen kymmensenttisen piiskan ikkunanpellille, sain heti asennettua kaikki asemat ja kuva on ensiluokkainen. Myös ajastettu tallentaminen onnnistui oikein hyvin. Oman työhuoneeni tv-ongelma on siis ratkaistu täysin.

Onko mahdollista että kortti joka tunnistuu Kaffeinessa ei kuitenkaan toimi KODI:n alla oikein missään viritinlisäosassa, vai enkö vain osaa? Jos ostan jonkuin hyvin tuetun Hauppaugen tms  niin muuttuuko tilanne?

Kokeilen myös 32-tuumaisella telkkarilla ja HDMI-kaapelilla. Kuvan laatu oli tosiaan erinmomainen (ja lukeehan tuossa latiteessa tosiaan HDMI). Ääntä ei ensi yrittämällä kuulunut, mutta on varmaan säätöjuttu. Ehkä äaavistuksen blurrasi aluksi kuvaa kun katsoin netin kautta YLE Areenaa. Periaatteessa tuosta voisi sopivalla käyttöliittymällä rakentaa vaikka millaisen viihdekeskuksen, Voi kuitenkin olla että virta ei riitä jos USBiin  tökkää DVD/Blueraynja ison muistitikun virittimen ja langattoman näppiksen kaveriksi.   

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 04.01.21 - klo:18.21 »
Aikani tarmokkaasti mutta umpimähkäisesti räpellettyäni Kaffeinekaan ei enää tunnistanut tuota TV-mokkulaakaan vaikka se lsusbissa näkyikin. Poistin moninaiset kokeilemani TV:n katseluohjelmat ja niiden muodostamat tiedostot ja asensin ne  varmuuden vuoksi uudelleen, ja varmuuden vuoksi vielä "restricted extras".

Nyt näkyikin sitten kaikki kanavat, yle mukaan lukien. Kuvan laatu tuolla 10cm tikulla on melko hyvä useimmilla kanavilla vaikka osa kanavista ensin vähän pikselöivät. Vaikuttaa siltä että tällä pystyy myös tallettamaan ohjelmia, mutta kuten joku tuolla jo totesi, ei ole kovin energiatehokasta jättää 100 wattia kuluttavaa konetta päälle.

Raspi 3b löytyy enkä ole oikein keksinyt sille tekemistä, mutta olin aiemmin huomaavinani että sen näyttis ei  oikein riitä näyttäään tv-kuvaa 32-tuuman telkkarissa. Nyt kun tämä saatiin räpellettyä kuntoon, niin jatkan epämääräisä kokeilujani. .

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 02.01.21 - klo:16.34 »
No mutta sääli että villitys on mennyt ohi, muoti mennyt kannaltani huonoon suuntaan jos pitää ostaa uusi  kallis uusi TV. 

Valtavasti noita erilaisia htipc-ohjelmia oli ja ymmärtääkseni digitelkkarin ja ylen tekstitykseenkin liittyvät ongelmatkin on ehditty ratkaista. Muistanko oikein että jotain näistä näppäristä TV:n käyttöohjelmista uhkasi joku copyright-ongelma ja sen takia homma lässähti? Silti ainakin windowsille noita tikkuja vielä saa.

Mulla on erilainen VLC: pitää määrittää viritinkortti. Oletuksena on /dev/dvb/adapter0 ja pudotusvalikosta voi muuttaa numeroa isommmaksi/pienemmäksi. Myös välitysjärjestelmiä on enemmän, mutta ilmeisesti tämä minun korttini on joko DVB-T tai DVB-T2

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 02.01.21 - klo:16.28 »
Kiitos vinkeistä. VDR voisi  olla ajanmukaisin mutta asennus noiden ohjeiden mukaan on vähän hankalaa. Heti kun päättelle pitää laittaa tekstiä ja vielä modata sitä niin homma lipsahtaa helposti pieleen.. Tässä tapauksessa putosin ainakin tällä erää kohdassa "sudo chown -R vdr:vdr /home/kayttaja/tallennushakemisto",,. Katselen joskus ajan kanssa. Onneksi intoa on vaikka osaaminen puuttuukin. Asun Helsingissä kerrostalossa ja tänne tulee hyvä DVB-C-signaali tuonne telkkarin puolelle, mutta se ei tule omaan huoneeseeni asti. Toisaalta myös lähin DVB-T asema lienee 15 km päässä Espoossa, Nuo muut kanavat näkyvät oikein hvyin jos vain nostaa sen 10cm tikun ikkunalaudalle ja onhan tehokkaampia sisäantenneja kaupoissa muutamalla kympillä. YLE vaatii ehkä paremman signaalin tai jotenkin toisenlaisen asettksen? 

Nuo netissä näkyvät kanavat ovat kyllä tuttuja, ja näkyvät ne kännykälläkin - ja  telkkarissa on Chromecast. Uusissa telkkareissa on toki paremmat selaimet ja sovellukset. Tämä työkoneen kortti oli vain sellainen harjoitus.

HTPC olisi passannut nykyisen digiboksin parannetuksi versioksi lähetysten nauhoittamiseen, DVD-ja BlueRay-levyjen toistoon, valokuvien katseluun sekä lisäksi nettiselaimeksi (vanhan TV:n nettiselain on huono). Parhaissa viritinkorteissa voi nauhoittaa jopa useampaa kanavaa kerralla, ja tallennustilaakin olisi voinut laittaa kuinka paljon hyvänsä. Valitettavasti helppokäyttöisyys ja vakaus on kuitenkin kotiväen kannalta aika tärkeää.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 01.01.21 - klo:17.35 »
No mutta sääli että villitys on mennyt ohi, muoti mennyt kannaltani huonoon suuntaan jos pitää ostaa uusi  kallis uusi TV. 

Valtavasti noita erilaisia htipc-ohjelmia oli ja ymmärtääkseni digitelkkarin ja ylen tekstitykseenkin liittyvät ongelmatkin on ehditty ratkaista. Muistanko oikein että jotain näistä näppäristä TV:n käyttöohjelmista uhkasi joku copyright-ongelma ja sen takia homma lässähti? Silti ainakin windowsille noita tikkuja vielä saa.

6
Ubuntu tietokoneissa / TV:n katseluohjelmat 2021
« : 01.01.21 - klo:13.15 »
Moi, ubuntu-viisaat. Yritän tässä kyhätä telkkaria kahdellekin koneelle mutta vaikuttaa siltä että olen myöhään liikkeellä. Ne  HTPC:tä ja TV:n katselua koskevat keskustelut jota google löysi on käyty joskus 10 vuotta sitten ja  suositeltuja ohjelmia ei kaikkia ole päivitetty vuosiin.   

-Ostin juuri vanhan Terratec Cinergy DBV-T2:n jota yritin viritellä ties millä ohjelmilla. Se vähän mitä MYTH-TV:stä löysin ja sain asennettua näytti vähän vanhalta enkä saanut sitä toimimaan.  VLC;tä en oikein saanut löytämään kanavia ja pakettivarastosta löytyvä ohjelma digi-tv:n viritystä varten ei sekään tuottanut tulosta. Kafffeine löysi ainakin kaupalliset kanavat kun työnsin antennin ulos ikkunasta, joten vehje kyllä toimii, mutta YLE ei näy vieläkään. Mikä mahtaa olla helppokäyttöisin ja modernein maallikolle sopiva (graafinen) ohjelma joka osaa virittää kanavat kohdilleen, jolla voi katsoa ja ehkä vielä ajastaa äänityksen? Suurin piirtein siis samat toiminnot kuin laitteen omassa, mukana tulleessa  ohjelmassa. Onko sellaista olemassakaan Ubuntu-maailmassa?

-Tuon omaan koneeseeni tulevan telkkarin lisäksi haluaisin samat toiminnot osaavan HTPC:n  olohuoneeseen kun digiboksi vetelee viimeisiään. Asensin siihen KODI:n ja olen ostamassa tätä varten myös monikanavaista DVB-C-korttia, mutta rimakauhu iski: KODI vaikuttaisi olevan vähän monimutkainen konfiguroitava minulle, ja kotiväelle jopa  digiboksikin tuntuu  välillä  vaikealta hallita. Onko siis kaupallisen, lyhytikäisen tuotteen osto kuitenkin edessä?

7
Laitealue / Vs: Asus Aura-RGB
« : 13.05.20 - klo:20.52 »
Jaha, Tomin oli tietenkin oikeassa ja UEFIsta löytyy säädöt. Käyttöohje Asuksen sivulta ja siellä kohta Onboard Devices Configuration.

8
Pitäisi kyhätä digiboksille korviketta ja laite on jo olemassakin, niin LibreElecin asentaminen tuntuu hankalalta UBuntussa. Olen tuon asenuuspaketin moneen kertaan ladannut Ubuntulle mutta homma tyssää siihen. Ensin yritin purkaa bin-tiedoston, ilman sanottavampaa menestystä. Sen jälkeen kun tajusin ladanneeni jonkinlaisen usb-luontiohjelman, yritin ladata USB_tikkua niin tämä sanoo että pitää olla sudo tehdäksesi tämän. no, miten sille kertoo olevansa sudo?

Olen tottunut linuxissakin hoitamaan asiat graafisen käyttöliittymän kautta enkä yleensä mitään pitempiä sananvaihtoja harrasta päätteen kanssa. Onko siis olemassa helppo tapa hoitaa homma Ubuntulla vai kokeilenko rouvan Windowsilla, mikään periaatekysymyshän tämä ei ole?

9
Laitealue / Vs: Asus Aura-RGB
« : 05.05.20 - klo:20.30 »
Ei näkynyt sellaista UEFI:ssä :(Mutta muuten monipuoliset säädöt. Ei olekaan ennen ollut z-sarjalaista.

10
Laitealue / Vs: Asus Aura-RGB
« : 05.05.20 - klo:12.37 »
Kiitos! Minun taidoillani taitaa olla parempi tottua sateenkaaren väreihin, mutta otetaan tämä tulevaisuudenlupauksena. Luin jostain että tuo  RGB-asia on paitsi aika harmiton, myös monimutkainen hoidettava  Linuxissa ja siksi varmaan tähänastiset yritykset ovat jääneet malli- tai merkkikohtaisiksi projekteiksi ja lopulta jääneet kesken. 

11
Laitealue / Ratkaistu: Asus Aura-RGB
« : 05.05.20 - klo:08.17 »
Vaihdoin sattumoisin emolevyä ja asennettuna nyt Asus Prime Z270-A. Tuntuu toimivan ongelmitta, mutta RGB-valot vähän yllätti. Minulla on tuollainen avoin koppa niin valot näkyvät melko kirkkaasti. Onko näiden valojen säätämiseen edelleenkään mitään Linux-pohjaista säätöä? Se mitä nyt olen netistä haeskellut niin näyttäisi että muutama alkuunsa lopahtanut projekti lähinnä?

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 20.4. Splash screen väri
« : 29.04.20 - klo:16.51 »
Tällainen tosiaan löytyi, kiitos, mielenkiintoista. Onnistuin saamaan erivärisiä käynnistyksiä, jonkun virheherjan ja marginaalisesti verkkaisemman bootin. Onneksi tässä on "palauta"-nappi.

Ilmeisesti Splash-screen on väärä termi ja sisäänkirjautumissivu on eri asia. Säätämällä tuota spläshiä kone tarjoaa ensin toista väriä ja palaa sitten myrkyllisen violettiin loginiin. Tämän log in-sivun värin säätö on ilmeisesti tehty hankalaksi. Kuulemma Ubuntu kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota tavaramerkkiväreihinsä.

 

13
Ubuntu tietokoneissa / 20.4. Splash screen väri
« : 28.04.20 - klo:16.52 »
Outo ongelma: En tykkää Ubuntun nykyisistä väreistä, mutta en missään nimessä halua vaihtaa distroa enkä työpöytää. Kaikki viimeisestkin oranssit ja violetit on jo siivottu työpöydältä pois mutta pystyykö tuon sisäänkirjautumissivun (eikö se ole nimeltään "splash screen?) taustaväriä muuttaa? Takavuosina tähän oli joku Gnome tweak-ohjelma joka sitten häiritsi konetta monin tavoin, nytkin sellaisen olin asentavinani mutta tähän en löytänyt sieltä ratkaisua uusimpaan 20.4.-Ubuntuun

Ongelmani on kieltämättä vähän tällainen turha "first world problem", jostain syystä vaan kiinnostaa tietokoneen näkymä ja ulkoasu.

14
Kauppapaikka / Myyty: Scythe NInja 3
« : 26.04.20 - klo:21.24 »
Myydään ehjä Scythe Ninja 3 prosessorijäähdytin alkup. laatikossaan, ostettu käytettynä joskus.
-Iso, korkea ja sangen tehokas, tarvinnee 160mm asennuskorkeutta. 
-Intel 775 - 1151 kannoissa ainakin käyttänyt.
-Voi olla että löydän mukana tulleet AMD-kilkkeet mutta ainakin tuo Inteliin sopiva pohjalevy löytyy ja pinnit yhdelle tuulettimelle. Sekä se Scythe Slipstream tuulari tai vaihtoehtoisesti Noctua.

-15 €uroa sopiva hinta? 

-Nouto Helsingistä, saatan laittaa myös tuonne TechBBS-palstalle jollei tätä kautta mene.

15
Kauppapaikka / ei enää mynnissä Pentium G4560
« : 26.04.20 - klo:20.26 »
Myydään Intel "Kaby Lake" G4560, uudehko mutta käytettynä ostettu. Alkuperäisessä laatikossaa, Intelin vakiosirkkeli mukana.

-Olisko 30€ liikaa?

-Nouto Helsingistä.

 

16
Myydään vähän vanhempaa, ehkäpä miinaharavan pelaamiseen sopivat näyttikset:

-Sparkle Geforce GT 430 1GB passiivi näytönohjain 7€ tai tarjous.

-MSI Geforce 210 passiivi näytönohjain, testauttu kerran, muuten käyttämätön, 5€ tai tarjous.

Kumpikin pakkauksessaan, luulisin että löytyy sekä pitkällä että lyhyellä kiinnikkeellä, uskoisin toimiviksi.

Vain nouto Helsingistä. Saatan laittaa muuallekin myyntiin.

17
Tällainen Antecin, olisko miditorni? Tilavahko kotelo johon on aikanaan saanut useammankin kovalevyn sisään, nyt toki kiinnikkeet vain parille,kolmelle. Takatuulettimen säleiköstä jäljellä vain kraateri,  kohtuullisesti naarmutetut kyljet, pölysuojat revitty brutaalisti irti mutta ovi kiinni ja hämärässä oikein asiallisen näköinen.

-Hinta 10€ tai tarjous
-nouto Helsingistä. En siis postittele.

Ilmoitan myös TechBBS:ssä ja jos ei kelpaa niin noudettavissa romikselta.
 


18
Kauppapaikka / ei enää myynnissä: Nexus Value 430
« : 26.04.20 - klo:20.05 »
Hiljaisen eikä kai huononkaan maineessa aikoinaan ollut poweri joka irroitettu toimivana ja yllättävän siistin näköisenä. Ostettu käytettynä, taatusti epämodulaarinen, hirveästi johtoja ja en laittaisi kovin uuteen kokoonpanoon tätä.

Hinta 10€ tai tarjous, nouto Helsinki, en postita.

Laitan myyntiin myös TechBBSiin kunhan ehdin ja lähtee parin viikon päästä aikalaistensa seuraan SER-jätteeseen.

19
Eli Core2Duo E8200 5€
Asrock G31M-GS R2.0 10€ - alkup. laatikossa, pelti löytyy.
2X Kingston Hyperx KHX6400D"LL2/2G muistit (vain parina) Olettaisin että nämä on 2X2G muistit, en mene vannomaan  7€

-Emo ostettu uutena alle 10v sitten, muut osat käytettynä, irroitettu toimivina,
-Hinnat suuntaa antavia kun en tiedä, tarjoa niin vähän kuin kehtaat.
-Vain nouto Helsingistä.

Laitan myyntiin myös TehcBBS:lle pariksi viikoksi ja sen jälkeen saa hakea Sortti-asemalta.

20
Hei, soitin toimii windows-läppärissä. Tässä ubuntu-kokoonpanossa on usb-virrat kunnossa. Kokeilin ensin USB3 -pistoketta, kokeilin varmuuden vuoksi myös USB2-porttia. Näkyy LSUSBissa. Romppuasema on USB2.

Luulen että itse cd:ssä on ongelmaa.

Tuo cd-levy sisältää siis  tiedostoja isäukon vanhasta xp-koneesta ja mukana on todennäköisesti jotain haittaohjelmaa. Siksi en uskalla kokeilla sen lukemista r:van windows-koneella vaan mielummin tällä Ubuntulla johon asensin vielä Clam AV:n tuon levyn tarkistamista varten. PItänee keksiä muuta vaihtoehtoa. Kiitos neuvoista.

Sivuja: [1] 2 3 4