Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - romuvarasto

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Hei,

Vanhan emolevyn hajottua hankin sellaisen jossa on integroitu näyttis (Acer G31M-GS R2.0)
Sen ilmoitettu maksimiresoluutio on 2048x1536. Näyttöni on Acer x193w jonka resoluutio on enintään 1440x900.

Näyttö ei tunnistu, ja Ubuntun tarjoamat resoluutiot ovat 1024x768 sekä 800x600.

Netti on turvoksissa eri ratkaisuvaihtoehdoista, joista monet liittyvät aikaisempiin Ubuntuversioihin.  

Kokeilin pari kertaa kirjoittaa päätteeseen xrandr --fb 1440x900 sekä myös 1360x768. Kerran näyttö meni aivan sekaisin, ja toisen kerran kuva KASVOI vaikka olisi pitänyt pienetä. Noita resoja ei myöskään ilmestynyt Ubuntun tarjoamaan resovalikoimaan. Mikä olisi oikeampi komento?

Aiemmin käyttämäni Nvidia gt430-näytönohjain on toki vieläkin olemassa mutta tyytyisin mielelläni tähän integroituun.  

Kiitos,
romu

62
Laitealue / Pöytäkoneen näyttöön ei tule kuvaa
« : 02.10.13 - klo:16.51 »
Joo, kokeiltu kahdella johdolla (aina ensin epäillään lemmikkikanin hampaita) ja näyttökin pelaa toisella koneella. Tuskin kuitenkaan tuo betavaiheessa oleva 13.10 olisi mitään särkenyt?

Keskustelu menee vähän rautapuolelle mutta voiko se olla JOKO näytönohjain (uudehko ja viileänä pidetty) tai emolevy joka tuossa meni?

63
Laitealue / Pöytäkoneen näyttöön ei tule kuvaa
« : 02.10.13 - klo:14.47 »
No johtuisikohan tästä että pöytäkoneeni ei enää anna miitään signaalia ruudulle asti...tiedän, oma vika. Huvikseni päivitin tuohon uuteen, ainahan ne on toimineet viikkoja ennen julkistusta :)

Voi tietysti olla rautavikakin. Sitä vaan en käsitä että miten tuota millään korjaa kun ruutu on musta. EI pääse edes biosia säätämään ja vanhaa ubuntua kokeilemaan.

64
Laitealue / USB-tikku ei toimi
« : 02.10.13 - klo:08.21 »
Hei,

Tapahtuuko useinkin niin että USB-tikku kuolee? Voiko niitä jotenkin palauttaa kuosiinsa?

Minulla on tässä pöydälläni kolme erimerkkistä, kunnollista 8-16Gb muistitikkua. Ne ovat lakanneet toimimasta esim. asennustikkuina.

Pystyin tyhjentämään tikulta aikaisemmat sisällöt, mutta alustettaessa tulee viesti: Error synchronizing after initial wipe: Timed out waiting for object (udisk-error-quark, 0)

Eihän nuo maksa kuin kympin kappale mutta onhan se rahaa sekin.

65
Laitealue / Nykyiset tv-viritinsuositukset Ubuntulle
« : 23.09.13 - klo:20.54 »
Hei Ubuntietäjät,

Tätä on toki kyselty usein, mutta en löytänyt aivan tuoretta säiettä asiasta: Mikä Digi-TV (antenni) Ubuntukoneeseen?  Saa olla suosituksia sekä TV-korteista että USB-tikuista.

Täällä oli aikoinaan loputtoman pitkä säie Anyseen TV-kortista, joten rohkaistuin ostamaan sellaisen ja kas, se toimi huonosti Ubuntun kanssa ja kohtuu hyvin XP:n kanssa. Pidän Ubuntusta ja en pidä XP.sta joten kyselen nyt että toimiiko joku muu paremmin? (Se Anysee on hukkunut jonnekin).

Kiitos,

R

66
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« : 23.09.13 - klo:09.55 »
Loisteputkessa on pieni (ilmeisesti hyvinkin pieni) määrä elohopeaa ja kaltaiseni ympäristötietoinen viherpipertäjä joutuu käsittelemään ne ongelmajätteenä. Led-valot puolestaan ovat himmeitä ja kalliita. Kummankin värilämpötilat vaihtelevat kovasti jopa yksilöittäin - ja jopa laatumerkeillä. Hehkulampunkaan värilämpötila ei ole optimaalinen.

Itse olen käyttänyt pitkiä aikoja päällä olevissa lampuissa loisteputkea, jos ne eivät ole vaarassa rikkoontua - siis kattolampuissa tms. - ja lediä jos valaisin joutuu olemaan kylmässä (vintti, piha...) tai jos se joutuu kestämään liikettä. (Rikkoutumisvaara on ehkä vähän isompi lapsiperheessä - siis kaikki jalka- ja pöytälamput saavat välillä kyytiä).

Satunnaisesti päällä pidettävissä lampuissa olen käyttänyt halogeenia. Halogeenilampun värilämpötila on miellyttävä, ne kestävät hiukan pitempään kuin hehkulamput ja kuluttavat kuitenkin muutaman prösentin vähemmän sähköä.

Ja tosiaan, vaikken sähköllä lämmitäkään enkä kerrostaloasukkaana suoraan hyödy energiansäästöstä, niin tottahan se on että pimeänä vuorokaudenaikana lämpö tulee hyödynnettyä asunnon lämmittämiseen.   

67
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 20.09.13 - klo:17.36 »
No, mitä mieltä arvon ubunörtit on JOllan tarkentuneista spekseistä? Ei ylettömän yletöntä, mutta hinta-laatu suhde ihan ok?

Meinasin etten osta ennenkuin luen testit, mutta toivon toki että kampe menestyy ja poikii uusia malleja ja nousee merkittäväksi matkapuhelinmyyjäksi.

68
Laitealue / Ubuntu ja Haswell
« : 19.09.13 - klo:21.16 »
Hei,

Olen kyhäämässä pöytäkonetta. Miten hyvin nuo uudet Haswell-prosessorit toimivat Linuxilla, entä (ATX)emolevyt? Toimiiko kaikki, myös integroitu näytönohjain (en haluaisi käyttää näytönohjainta) ? Jostain googlasin että Haswell-koneen lämpötila-anturin lukemia ei saa Linuxilla näkyviin, onkohan siihen tulossa korjaus? Muuttuuko tilanne kovasti 13.10:n tullessa? 

Jos jollain vaan on kokemusta niin olisin kiitollinen tiedosta.

 


Sivuja: 1 2 3 [4]