Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - romuvarasto

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Hei, lupasin virustarkistaa yhden cd-levyllisen tiedostoja jotka isäni kopioi vanhalta koneeltaan ennen siirtymistään uuteen. Olettaisin että tuolla cd-levyllä on msg- ja doc-tiedostoja ja ties mitä. Luultavasti myös jokunen virus.

Koneessani ei ole cd-lukijaa, mutta minulla on Samsungin DVD-lukija/kirjoittaja USB-asemassa. Asema näkyy usb-portissa ja levy pyörähtää mutta tiedostot eivät näy, eikä muistivälinekään tule näkyviin. USB-tikku näkyy aika, oli siinä sisältöä tai en mutta tämät romppuasema ei näy missään.

Voinko liittää tuon dvd-aseman jotenkin?
 

22
Laitealue / Asus GTX 750 ti OC tuuletin huutaa täysillä
« : 27.11.18 - klo:23.08 »
"uuden"näyttiksen tuplatuuletin hujeltaa menemään toistatuhatta kierrosta minuutissa ja lämmöt pysyvät 29-33 asteessa vähemmän intensiivisessä käytössä - tuo kun on harvinaisen kylmä vekotin ja itselleni ihan riittävä.

Olen kokeillut sekä Linuxin omilla että Asuksen sivulta asennetulla Linuxin ajureilla mutta säätöä tälle tuuletukselle ei tunnu löytyvän. Onko joku softa jolla tuuletusta voi vähän säätää/optimoida?
23
Asensin viikonlopulla uuden koneen, emolevynä  Asrock H270m Fatal1ty ja prosessorina pentium g4560 tjsp. Muistiksi laitoin tuollaisen m2-lirpakkeen ja (kytkimen taakse) muutaman kovon.

Ainakin ennen noiden kovalevyjen asennusta laite boottasi ihan ok. No, halusin ennestään nopeuttaa boottiaikaa ja valitsin  BIOSista jonkun superfastbootin.

Nyt kone starttaa suoraan Ubuntuun enkä pääse millään näppäinyhdistelmällä BIOSiin. En edes virrattomasta tilasta. Laite toki toimii näinkin mutta haluaisin silti päästä Bios iin. Onko neuvoja? Uudelleenasennuskin lienee vaikeaa jos boottijärjestystä ei pääse muuttamaan.

Kiitos, R

edit: MIetin ensin että riipaisen patterin ja töpselin irti mutta ihan uteliaisuuttani kokeilin tuota allaolevaa riviä. Heitti heti BIOSiin.

24
Tähän asti menty 775-kannalla. Nyt sattui kouraan uusi Asrock h270m fatal1ty performance.

Asennan nyt Ubuntu 18.04:n tyhjältä tikulta tyhjälle ssd:lle, ei muita käyttiksiä.

-olenko pulassa?

-mitä se UEFI nyt käytännössä haittaa? Tarvitseeko tehdä jotain poppakonsteja vai mennäänkö niinkuin tähänkin asti, tikku koneeseen ja kone tulille ja jos ubuntu käynnistyy ja näyttää hyvältä niin install?

Ajattelin tarkistaa tikun vanhassa koneessa ennenkuin tyhjään levyn ja asennan uuden emon ja prossun.

Pahoittelen että kysyn asiaa jota on jo vuosia kyselty. Elättelen kuitenkin toiveita ettei uusien Ubuntun versioiden kanssa tarvitse murehtia uefeista ja biosseistä vaan homma on yhtä plug and play kuin tähänkin asti.

Kiitos, t.Romis

Edit: asennus oli ongelmaton ja nopea, toimii hienosti.

25
Ubuntu mobiililaitteissa / Motorola Moto G4G (2nd gen.)
« : 30.06.17 - klo:15.57 »
Halpakännykkä vaihtui toiseen ja otsikon mukainen peli jäi yli. Yritin katsella että saako tähän Ubuntua mutta ilmeisesti vain aikaisempaan Moto G3G:hen  (1 gen) on jonkinlainen Ubuntu ja sekin epävirallinen?

Sinänsähän luuri joutaa mutta onnistumistodennäköisyys lienee huono muilla luureilla kuin "vrallisesti" hyväskytyillä  Ubuntukelpoisilla Nexuksilla ja vastaavilla?

26
Laitealue / Alikellotus- ja voltitus - noobiekysymys
« : 17.08.16 - klo:22.37 »
Olen vähän kahden vaiheilla että hankkiako seuraavaan, hieman erikoisen muotoiseen projektikoneeseen Intelin T-sarjalainen prosessori vai sittenkin hiukan tehokkaamman. Kun ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon systemi tulee tuottamaan lämpöjä. Varmasti se kestäisi kuumemman prosessorin kuin T-sarjalaisen 35w mutta K-sarjalainen on jo vähän riskirajoilla.

Siksi kysynkin että kuinka viileäksi tuollaisen K-sarjalaisen voi alikellottamalla  ja -voltittamalla saada?

27
Nyt taidetaan olla lähellä totuutta...Taisi käydä niin että perheen kani on ruokaillut pari edellistä VGA-kaapelia (tämän näytön vanhimmissa versioissa ei ole kuin VGA-pistoke). Tämä viimeinen jonka löysin on peräisin CRT-näyttöjen ajoilta. Sellainen muistikuva olisi että kaapelin vaihto ei aiheuttanut ongelmia heti vaan vasta seuraavan asennuksen yhteydessä. Nyt pitääkin käydä kaapelikaupassa!

update: toden totta - vanhasta VGA-johdosta puuttui yksi pinni. Uusi kaapeli => toimi heti.  Suurkiitos sekä aiemmista scriptikorjauksista että tästä nm:n oikeasta diagnoosista ja korjausehdotuksesta.

28
Alkaa tympiä, tämä säätö aina kun tulee uusi versio.  >:(  Ajattelinkin pistää Acerin huokealla myyntiin ja ostaa hiukan paremman.

Kysyisinkin nyt että onko yleistäkin että näyttö ei tunnistu ja resot on korjattava erillisellä scriptillä, vai voinko turvallisin mielin iskeä sopivaan tarjoukseen? Pitääkö välttää Acer-merkkisiä?

t. romuvaraston kartuttaja


muoks: esim tuo Samsung - https://stockmann.com/web/ProductDisplay?name=Samsung+LS24C750PS+24%E2%80%9D+Full+HD+-n%C3%A4ytt%C3%B6&categoryId1=11465&catalogId=10101&categoryId=11520&productId=1044640&errorViewName=ProductDisplayErrorView&urlLangId=-11&langId=-11&storeId=10202&itemId=1044641

29
Kyllä, työkaluista löytyy asetukset, asetuksista kieliasetukset ja kieliasetuksista edelleen Voikko.

Mutta kun klikkaan sitä Voikkoa, niin tyhjää sivua näyttää. Ymmärtääkseni siellä pitäisi jotain olla?

30
Tuo Voikko löytyy otsikkona kielten alla pudotusvalikosta, mutta tyhjää sivua näyttää klikatessa. Umpimähkään olen jotain voikko-nimisiä paketteja yrittänyt koneelle ajaa, mutta olisko jossain täsmäohje?

Voikko oikolukija on kyllä asennettuna ja jotain muuta voikkoaiheista pakettia:


31
Ubuntu tietokoneissa / Libreofficen kieliasun tarkistus
« : 09.12.14 - klo:20.00 »
En löydä Libre Officesta oikeinkirjoitusohjelmaa tai kieliasun tarkistusta suomenkieliselle tekstille. Olnen yrittänyt poistaa ja asentaa uudelleen kaikilla lisäosilla mutta ei. Kai sellainen kuitenkin on? Muistelen että ainakin OpenOfficessa se toimi? Miten sellaisen ohjelman saisi aktivoitua?

kiitos etukäteen t. romu

32
Tämä on totta. Olen kaikille xp-käyttäjille suositellut Linuxia. Siinäkin tapauksessa että Windowsista ei haluta luopua ja kotiin ostetaan uusi Windows-kone, niin vanhaan kannattaa tuikata Linux sen sijaan että se viedään SER-jätteeseen. Uudehko XP-kone pyörittää loistavasti Ubuntua ja vähänkin vanhempi sitten jotain vähän kevyempää. Yritin etenkin tuossa xp:n lopettamisen aikaan tästä jutella kaikille joiden tiesin XP:tä käyttävän ja uutta konetta katselevan.

33
Niin siis jos valitset H-sarjan emon niin älä suotta maksa K-sarjan (kerroinlukitsemattomasta) prosessorista - tavallinen prosessori (ilman kirjaimia perässä) ajaa asiansa ja maksaa jonkun kympin vähemmän. Ja kuten edellä mainittiin niin jos haluat K-sarjalaisen ylikellottamiseen, valitse z97-sarjalainen emolevy.

Prosessorijäähdytintestejä (cpu cooler) kannattaa vilkaista. Intelin vakio prosessorijäähdytin jää noissa testeissä usein viimeiseksi. Bitfenixin mukana tulevat kotelotuulettimet (case fan) eivät ole testien keulilla nekään. Tuohon Bitfenixin loodaan mahtuu kunnollinen, (enintään 16-senttinen) prosessorijäähdytin ja 12-senttiset kotelotuulettimet. Näillä saa hiljaisemman ja viileämmän. Noilla vakioilla toki pärjää.

8 Gb muistia (2*4) on luultavasti tarpeeksi ellei sitten videoeditoinnista muuta johdu. 16 ei toki mitenkään haittaa.

Olen noiden suomalaissivustojen verrokkina katsonut sellaista kuin www.mindfactory.de. Voit säästää satasen, toki suomalaisen kanssa asioiminen on helppoa ja takuuasiat sujuvat.

 

34
Yleistä keskustelua / Muistin määrä
« : 04.12.14 - klo:15.04 »
- Tämä oli tarkoitettu vastauksena keskusteluun "Keskusyksikkö hankinnassa - apuja"-viestiketjuun mutta kömpelyyttäni avasinkin uuden ketjun. Ei antanut poistaa, modet saa siirtää - 

Kysyisin näin ohikulkijana tuosta muistin määrästä. Olen suunnitellut seuraavaksi koneeksi jotaikuinkin samantasoista.

Joku sanoo 8Gb muistin riittävän ja toinen sanoo että ehdottomasti 16Gb. Tuolla Muropalstalla on konesuosituksiin usein laitettu se kahdeksan, i7-Windows-pelikoneisiinkin.  pystyykö Linux hyödyntämään enempää vai tuleeko päin vastoin toimeen vähemmällä?

 

35
Yleistä keskustelua / openseamap tai muu merikartta?
« : 14.07.14 - klo:23.38 »
Moi,

Olen yrittänyt keksiä jostain ilmaista merikarttaa ja sitä käyttävää karttaplotteria. Sellainen löytyi kuin OpenCPN, kokemuksia? Androidille löytyy myös muutama ilmainen ja muutama maksullinen. Ilmaiset on käyty läpi, parhaimmillaan ne löytävät väylät ja väylämerkit joka ei ole vähäinen asia sekään, mutta kartta on muuten aika tyhjä.  

Onko olemassa karttaplotteriohjelmia Linuxille ja/tai Androidille, ja onko Suomen vesille saatavana laillista/kunnollista/ilmaista merikarttaa?

edit: OPEN CPN:n nimi korjattu

36
Yleistä keskustelua / TV:n pöpöt?
« : 10.05.14 - klo:16.00 »
Joskus on ollut puhetta että bottiverkko osaa hyödyntää myös nykyaikaista nettiin kytkettyä äly-TV:tä ja digibokseja. Miten todennäköisesti niin käy?
 
TV:een kytketty teran kiinto levy ei ennen vilkutellut valoja muuten kuin tallennuksen ja toiston aikana. Nykyään valo on aina päällä. En ole kuullut luku/kirjoituspään ääntä. Kovalevyllinen digiboksi sitävastoin  pyörittelee välillä levyä ja raksuttaa jotain pari minuuttia, laitteen muuten käynnistymättä Ei ole kysymys tallennuksesta. 

Ennen sanottiin myös että mahdollinen botti häipyy kun pätkäisee virran ihan kokonaan (teen niin usein), mutta tämähän ei koske muistivälineellä varustettuja laitteistoja?37
KIitos, arvostan asiantuntemustasi ja kokeilisin ihan mielenkiinnosta, mutta kun ehdin vaihtaa takaisin tuohon Thomsoniin. Welhon purkit joutuu vaihtamaan asiakaspalvelun kautta, ei onnistu kotoa käsin.

 

38
Laitealue / Vs: Epson XP-412 asennuksessa ongelmaa
« : 03.05.14 - klo:16.22 »
Hämmästyttävää kyllä mutta oma vanhempi mallini tuntuu tosiaan tarvitsevan kaikki tarjolla olevat ajurit. Printteri pelaa ilman, mutta faxi ei.

39
Laitealue / Vs: Trusty : netti jumittaa
« : 03.05.14 - klo:16.21 »
Laskin MTU:n 1500=>1490 ja edelleen 1400. Ei vaikutusta. Olisko pitänyt laskea vielä alemmksi?

En uskonut kykyihin ratkaista asiaa ohjelmallisesti vaan soitin palveluntarjoajan asiakaspalveluun ja pyysin saada käyttää vanhaa Thomson-modemia. Ystävällisesti kytkivät sen päälle, ja voin nyt käyttää samoja palveluita kuin äsken mutta paremmin.

40
Laitealue / Vs: Epson XP-412 asennuksessa ongelmaa
« : 02.05.14 - klo:22.11 »
Jos vaan toimii "oikeaoppisesti" niin hyvä. Näitä loitsuja voi sitten kokeilla vaikka vaihtoehtona. 

Minulla on printteri pärähtänyt toimimaan hienosti ihan suoriltaan, Linuxin perusasetuksilla. Mutta sangen puutteellisilla taidoillani en ole saanut scanneria toimimaan ilman että lataan epsonin sivuilta paketit. Olen sitten ladannut koko höskän noiden ohjeiden mukaan. 

Sivuja: 1 [2] 3 4