Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - romuvarasto

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Asus GTX 750 ti OC tuuletin huutaa täysillä
« : 27.11.18 - klo:23.08 »
"uuden"näyttiksen tuplatuuletin hujeltaa menemään toistatuhatta kierrosta minuutissa ja lämmöt pysyvät 29-33 asteessa vähemmän intensiivisessä käytössä - tuo kun on harvinaisen kylmä vekotin ja itselleni ihan riittävä.

Olen kokeillut sekä Linuxin omilla että Asuksen sivulta asennetulla Linuxin ajureilla mutta säätöä tälle tuuletukselle ei tunnu löytyvän. Onko joku softa jolla tuuletusta voi vähän säätää/optimoida?
2
Asensin viikonlopulla uuden koneen, emolevynä  Asrock H270m Fatal1ty ja prosessorina pentium g4560 tjsp. Muistiksi laitoin tuollaisen m2-lirpakkeen ja (kytkimen taakse) muutaman kovon.

Ainakin ennen noiden kovalevyjen asennusta laite boottasi ihan ok. No, halusin ennestään nopeuttaa boottiaikaa ja valitsin  BIOSista jonkun superfastbootin.

Nyt kone starttaa suoraan Ubuntuun enkä pääse millään näppäinyhdistelmällä BIOSiin. En edes virrattomasta tilasta. Laite toki toimii näinkin mutta haluaisin silti päästä Bios iin. Onko neuvoja? Uudelleenasennuskin lienee vaikeaa jos boottijärjestystä ei pääse muuttamaan.

Kiitos, R

edit: MIetin ensin että riipaisen patterin ja töpselin irti mutta ihan uteliaisuuttani kokeilin tuota allaolevaa riviä. Heitti heti BIOSiin.

3
Tähän asti menty 775-kannalla. Nyt sattui kouraan uusi Asrock h270m fatal1ty performance.

Asennan nyt Ubuntu 18.04:n tyhjältä tikulta tyhjälle ssd:lle, ei muita käyttiksiä.

-olenko pulassa?

-mitä se UEFI nyt käytännössä haittaa? Tarvitseeko tehdä jotain poppakonsteja vai mennäänkö niinkuin tähänkin asti, tikku koneeseen ja kone tulille ja jos ubuntu käynnistyy ja näyttää hyvältä niin install?

Ajattelin tarkistaa tikun vanhassa koneessa ennenkuin tyhjään levyn ja asennan uuden emon ja prossun.

Pahoittelen että kysyn asiaa jota on jo vuosia kyselty. Elättelen kuitenkin toiveita ettei uusien Ubuntun versioiden kanssa tarvitse murehtia uefeista ja biosseistä vaan homma on yhtä plug and play kuin tähänkin asti.

Kiitos, t.Romis

Edit: asennus oli ongelmaton ja nopea, toimii hienosti.

4
Ubuntu mobiililaitteissa / Motorola Moto G4G (2nd gen.)
« : 30.06.17 - klo:15.57 »
Halpakännykkä vaihtui toiseen ja otsikon mukainen peli jäi yli. Yritin katsella että saako tähän Ubuntua mutta ilmeisesti vain aikaisempaan Moto G3G:hen  (1 gen) on jonkinlainen Ubuntu ja sekin epävirallinen?

Sinänsähän luuri joutaa mutta onnistumistodennäköisyys lienee huono muilla luureilla kuin "vrallisesti" hyväskytyillä  Ubuntukelpoisilla Nexuksilla ja vastaavilla?

5
Laitealue / Alikellotus- ja voltitus - noobiekysymys
« : 17.08.16 - klo:22.37 »
Olen vähän kahden vaiheilla että hankkiako seuraavaan, hieman erikoisen muotoiseen projektikoneeseen Intelin T-sarjalainen prosessori vai sittenkin hiukan tehokkaamman. Kun ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon systemi tulee tuottamaan lämpöjä. Varmasti se kestäisi kuumemman prosessorin kuin T-sarjalaisen 35w mutta K-sarjalainen on jo vähän riskirajoilla.

Siksi kysynkin että kuinka viileäksi tuollaisen K-sarjalaisen voi alikellottamalla  ja -voltittamalla saada?

6
Ubuntu tietokoneissa / Libreofficen kieliasun tarkistus
« : 09.12.14 - klo:20.00 »
En löydä Libre Officesta oikeinkirjoitusohjelmaa tai kieliasun tarkistusta suomenkieliselle tekstille. Olnen yrittänyt poistaa ja asentaa uudelleen kaikilla lisäosilla mutta ei. Kai sellainen kuitenkin on? Muistelen että ainakin OpenOfficessa se toimi? Miten sellaisen ohjelman saisi aktivoitua?

kiitos etukäteen t. romu

7
Yleistä keskustelua / Muistin määrä
« : 04.12.14 - klo:15.04 »
- Tämä oli tarkoitettu vastauksena keskusteluun "Keskusyksikkö hankinnassa - apuja"-viestiketjuun mutta kömpelyyttäni avasinkin uuden ketjun. Ei antanut poistaa, modet saa siirtää - 

Kysyisin näin ohikulkijana tuosta muistin määrästä. Olen suunnitellut seuraavaksi koneeksi jotaikuinkin samantasoista.

Joku sanoo 8Gb muistin riittävän ja toinen sanoo että ehdottomasti 16Gb. Tuolla Muropalstalla on konesuosituksiin usein laitettu se kahdeksan, i7-Windows-pelikoneisiinkin.  pystyykö Linux hyödyntämään enempää vai tuleeko päin vastoin toimeen vähemmällä?

 

8
Yleistä keskustelua / openseamap tai muu merikartta?
« : 14.07.14 - klo:23.38 »
Moi,

Olen yrittänyt keksiä jostain ilmaista merikarttaa ja sitä käyttävää karttaplotteria. Sellainen löytyi kuin OpenCPN, kokemuksia? Androidille löytyy myös muutama ilmainen ja muutama maksullinen. Ilmaiset on käyty läpi, parhaimmillaan ne löytävät väylät ja väylämerkit joka ei ole vähäinen asia sekään, mutta kartta on muuten aika tyhjä.  

Onko olemassa karttaplotteriohjelmia Linuxille ja/tai Androidille, ja onko Suomen vesille saatavana laillista/kunnollista/ilmaista merikarttaa?

edit: OPEN CPN:n nimi korjattu

9
Yleistä keskustelua / TV:n pöpöt?
« : 10.05.14 - klo:16.00 »
Joskus on ollut puhetta että bottiverkko osaa hyödyntää myös nykyaikaista nettiin kytkettyä äly-TV:tä ja digibokseja. Miten todennäköisesti niin käy?
 
TV:een kytketty teran kiinto levy ei ennen vilkutellut valoja muuten kuin tallennuksen ja toiston aikana. Nykyään valo on aina päällä. En ole kuullut luku/kirjoituspään ääntä. Kovalevyllinen digiboksi sitävastoin  pyörittelee välillä levyä ja raksuttaa jotain pari minuuttia, laitteen muuten käynnistymättä Ei ole kysymys tallennuksesta. 

Ennen sanottiin myös että mahdollinen botti häipyy kun pätkäisee virran ihan kokonaan (teen niin usein), mutta tämähän ei koske muistivälineellä varustettuja laitteistoja?10
Juuri kun sain toiseen ongelmaan ratkaisun niin nyt joutuu taas kyselemään:

Samaan aikaan kun asensin Trustyn, otin käyttöön myös tarjotun nopeamman nettiyhteyden ja uuden modemin.

Palveluntarjoaja on Welho, liittymä on nyt 100 megaa (entinen 40) ja Thomsonin modemi muuttui Ciscoksi.

Netti "miettii" huomattavan kauan kaikkien sivujen avaamista ja päivittämistä. Mitattu nopeus  (soneran nettimittarilla, kunhan se suostuu ensin avaamaan), on luokkaa 96-97sisään/ vajaa 10 ulos säännöllisesti joten liittymä pitää minkä lupaa. Isot tiedostot ja mm. ohjelmat latautuvat erittäin nopeasti. Mutta se piiitkä miettimisaika...

Wlan-ongelmaakaan ei ole, koska ethernet.

Ei tuntuisi liittyvän myöskään Firefoxin uuteen versioon, koska sama ongelma Epiphanyllä ja Chromiumilla.

Mistä lähtisin ratkomaan?

Rauta on toki vanhaa mutta riittävää, ja ongelmaa ei ollut viime viikolla.

Kiitos,

romu


Lisätty otsikkoon palattu vanhaan purkkiin - Karvameduusa

11
Hei,

Vanhan emolevyn hajottua hankin sellaisen jossa on integroitu näyttis (Acer G31M-GS R2.0)
Sen ilmoitettu maksimiresoluutio on 2048x1536. Näyttöni on Acer x193w jonka resoluutio on enintään 1440x900.

Näyttö ei tunnistu, ja Ubuntun tarjoamat resoluutiot ovat 1024x768 sekä 800x600.

Netti on turvoksissa eri ratkaisuvaihtoehdoista, joista monet liittyvät aikaisempiin Ubuntuversioihin.  

Kokeilin pari kertaa kirjoittaa päätteeseen xrandr --fb 1440x900 sekä myös 1360x768. Kerran näyttö meni aivan sekaisin, ja toisen kerran kuva KASVOI vaikka olisi pitänyt pienetä. Noita resoja ei myöskään ilmestynyt Ubuntun tarjoamaan resovalikoimaan. Mikä olisi oikeampi komento?

Aiemmin käyttämäni Nvidia gt430-näytönohjain on toki vieläkin olemassa mutta tyytyisin mielelläni tähän integroituun.  

Kiitos,
romu

12
Laitealue / Pöytäkoneen näyttöön ei tule kuvaa
« : 02.10.13 - klo:14.47 »
No johtuisikohan tästä että pöytäkoneeni ei enää anna miitään signaalia ruudulle asti...tiedän, oma vika. Huvikseni päivitin tuohon uuteen, ainahan ne on toimineet viikkoja ennen julkistusta :)

Voi tietysti olla rautavikakin. Sitä vaan en käsitä että miten tuota millään korjaa kun ruutu on musta. EI pääse edes biosia säätämään ja vanhaa ubuntua kokeilemaan.

13
Laitealue / USB-tikku ei toimi
« : 02.10.13 - klo:08.21 »
Hei,

Tapahtuuko useinkin niin että USB-tikku kuolee? Voiko niitä jotenkin palauttaa kuosiinsa?

Minulla on tässä pöydälläni kolme erimerkkistä, kunnollista 8-16Gb muistitikkua. Ne ovat lakanneet toimimasta esim. asennustikkuina.

Pystyin tyhjentämään tikulta aikaisemmat sisällöt, mutta alustettaessa tulee viesti: Error synchronizing after initial wipe: Timed out waiting for object (udisk-error-quark, 0)

Eihän nuo maksa kuin kympin kappale mutta onhan se rahaa sekin.

14
Laitealue / Nykyiset tv-viritinsuositukset Ubuntulle
« : 23.09.13 - klo:20.54 »
Hei Ubuntietäjät,

Tätä on toki kyselty usein, mutta en löytänyt aivan tuoretta säiettä asiasta: Mikä Digi-TV (antenni) Ubuntukoneeseen?  Saa olla suosituksia sekä TV-korteista että USB-tikuista.

Täällä oli aikoinaan loputtoman pitkä säie Anyseen TV-kortista, joten rohkaistuin ostamaan sellaisen ja kas, se toimi huonosti Ubuntun kanssa ja kohtuu hyvin XP:n kanssa. Pidän Ubuntusta ja en pidä XP.sta joten kyselen nyt että toimiiko joku muu paremmin? (Se Anysee on hukkunut jonnekin).

Kiitos,

R

15
Laitealue / Ubuntu ja Haswell
« : 19.09.13 - klo:21.16 »
Hei,

Olen kyhäämässä pöytäkonetta. Miten hyvin nuo uudet Haswell-prosessorit toimivat Linuxilla, entä (ATX)emolevyt? Toimiiko kaikki, myös integroitu näytönohjain (en haluaisi käyttää näytönohjainta) ? Jostain googlasin että Haswell-koneen lämpötila-anturin lukemia ei saa Linuxilla näkyviin, onkohan siihen tulossa korjaus? Muuttuuko tilanne kovasti 13.10:n tullessa? 

Jos jollain vaan on kokemusta niin olisin kiitollinen tiedosta.

 


Sivuja: [1]