Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - romuvarasto

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / TV:n katseluohjelmat 2021
« : 01.01.21 - klo:13.15 »
Moi, ubuntu-viisaat. Yritän tässä kyhätä telkkaria kahdellekin koneelle mutta vaikuttaa siltä että olen myöhään liikkeellä. Ne  HTPC:tä ja TV:n katselua koskevat keskustelut jota google löysi on käyty joskus 10 vuotta sitten ja  suositeltuja ohjelmia ei kaikkia ole päivitetty vuosiin.   

-Ostin juuri vanhan Terratec Cinergy DBV-T2:n jota yritin viritellä ties millä ohjelmilla. Se vähän mitä MYTH-TV:stä löysin ja sain asennettua näytti vähän vanhalta enkä saanut sitä toimimaan.  VLC;tä en oikein saanut löytämään kanavia ja pakettivarastosta löytyvä ohjelma digi-tv:n viritystä varten ei sekään tuottanut tulosta. Kafffeine löysi ainakin kaupalliset kanavat kun työnsin antennin ulos ikkunasta, joten vehje kyllä toimii, mutta YLE ei näy vieläkään. Mikä mahtaa olla helppokäyttöisin ja modernein maallikolle sopiva (graafinen) ohjelma joka osaa virittää kanavat kohdilleen, jolla voi katsoa ja ehkä vielä ajastaa äänityksen? Suurin piirtein siis samat toiminnot kuin laitteen omassa, mukana tulleessa  ohjelmassa. Onko sellaista olemassakaan Ubuntu-maailmassa?

-Tuon omaan koneeseeni tulevan telkkarin lisäksi haluaisin samat toiminnot osaavan HTPC:n  olohuoneeseen kun digiboksi vetelee viimeisiään. Asensin siihen KODI:n ja olen ostamassa tätä varten myös monikanavaista DVB-C-korttia, mutta rimakauhu iski: KODI vaikuttaisi olevan vähän monimutkainen konfiguroitava minulle, ja kotiväelle jopa  digiboksikin tuntuu  välillä  vaikealta hallita. Onko siis kaupallisen, lyhytikäisen tuotteen osto kuitenkin edessä?

2
Pitäisi kyhätä digiboksille korviketta ja laite on jo olemassakin, niin LibreElecin asentaminen tuntuu hankalalta UBuntussa. Olen tuon asenuuspaketin moneen kertaan ladannut Ubuntulle mutta homma tyssää siihen. Ensin yritin purkaa bin-tiedoston, ilman sanottavampaa menestystä. Sen jälkeen kun tajusin ladanneeni jonkinlaisen usb-luontiohjelman, yritin ladata USB_tikkua niin tämä sanoo että pitää olla sudo tehdäksesi tämän. no, miten sille kertoo olevansa sudo?

Olen tottunut linuxissakin hoitamaan asiat graafisen käyttöliittymän kautta enkä yleensä mitään pitempiä sananvaihtoja harrasta päätteen kanssa. Onko siis olemassa helppo tapa hoitaa homma Ubuntulla vai kokeilenko rouvan Windowsilla, mikään periaatekysymyshän tämä ei ole?

3
Laitealue / Ratkaistu: Asus Aura-RGB
« : 05.05.20 - klo:08.17 »
Vaihdoin sattumoisin emolevyä ja asennettuna nyt Asus Prime Z270-A. Tuntuu toimivan ongelmitta, mutta RGB-valot vähän yllätti. Minulla on tuollainen avoin koppa niin valot näkyvät melko kirkkaasti. Onko näiden valojen säätämiseen edelleenkään mitään Linux-pohjaista säätöä? Se mitä nyt olen netistä haeskellut niin näyttäisi että muutama alkuunsa lopahtanut projekti lähinnä?

4
Ubuntu tietokoneissa / 20.4. Splash screen väri
« : 28.04.20 - klo:16.52 »
Outo ongelma: En tykkää Ubuntun nykyisistä väreistä, mutta en missään nimessä halua vaihtaa distroa enkä työpöytää. Kaikki viimeisestkin oranssit ja violetit on jo siivottu työpöydältä pois mutta pystyykö tuon sisäänkirjautumissivun (eikö se ole nimeltään "splash screen?) taustaväriä muuttaa? Takavuosina tähän oli joku Gnome tweak-ohjelma joka sitten häiritsi konetta monin tavoin, nytkin sellaisen olin asentavinani mutta tähän en löytänyt sieltä ratkaisua uusimpaan 20.4.-Ubuntuun

Ongelmani on kieltämättä vähän tällainen turha "first world problem", jostain syystä vaan kiinnostaa tietokoneen näkymä ja ulkoasu.

5
Kauppapaikka / Myyty: Scythe NInja 3
« : 26.04.20 - klo:21.24 »
Myydään ehjä Scythe Ninja 3 prosessorijäähdytin alkup. laatikossaan, ostettu käytettynä joskus.
-Iso, korkea ja sangen tehokas, tarvinnee 160mm asennuskorkeutta. 
-Intel 775 - 1151 kannoissa ainakin käyttänyt.
-Voi olla että löydän mukana tulleet AMD-kilkkeet mutta ainakin tuo Inteliin sopiva pohjalevy löytyy ja pinnit yhdelle tuulettimelle. Sekä se Scythe Slipstream tuulari tai vaihtoehtoisesti Noctua.

-15 €uroa sopiva hinta? 

-Nouto Helsingistä, saatan laittaa myös tuonne TechBBS-palstalle jollei tätä kautta mene.

6
Kauppapaikka / ei enää mynnissä Pentium G4560
« : 26.04.20 - klo:20.26 »
Myydään Intel "Kaby Lake" G4560, uudehko mutta käytettynä ostettu. Alkuperäisessä laatikossaa, Intelin vakiosirkkeli mukana.

-Olisko 30€ liikaa?

-Nouto Helsingistä.

 

7
Myydään vähän vanhempaa, ehkäpä miinaharavan pelaamiseen sopivat näyttikset:

-Sparkle Geforce GT 430 1GB passiivi näytönohjain 7€ tai tarjous.

-MSI Geforce 210 passiivi näytönohjain, testauttu kerran, muuten käyttämätön, 5€ tai tarjous.

Kumpikin pakkauksessaan, luulisin että löytyy sekä pitkällä että lyhyellä kiinnikkeellä, uskoisin toimiviksi.

Vain nouto Helsingistä. Saatan laittaa muuallekin myyntiin.

8
Tällainen Antecin, olisko miditorni? Tilavahko kotelo johon on aikanaan saanut useammankin kovalevyn sisään, nyt toki kiinnikkeet vain parille,kolmelle. Takatuulettimen säleiköstä jäljellä vain kraateri,  kohtuullisesti naarmutetut kyljet, pölysuojat revitty brutaalisti irti mutta ovi kiinni ja hämärässä oikein asiallisen näköinen.

-Hinta 10€ tai tarjous
-nouto Helsingistä. En siis postittele.

Ilmoitan myös TechBBS:ssä ja jos ei kelpaa niin noudettavissa romikselta.
 


9
Kauppapaikka / ei enää myynnissä: Nexus Value 430
« : 26.04.20 - klo:20.05 »
Hiljaisen eikä kai huononkaan maineessa aikoinaan ollut poweri joka irroitettu toimivana ja yllättävän siistin näköisenä. Ostettu käytettynä, taatusti epämodulaarinen, hirveästi johtoja ja en laittaisi kovin uuteen kokoonpanoon tätä.

Hinta 10€ tai tarjous, nouto Helsinki, en postita.

Laitan myyntiin myös TechBBSiin kunhan ehdin ja lähtee parin viikon päästä aikalaistensa seuraan SER-jätteeseen.

10
Eli Core2Duo E8200 5€
Asrock G31M-GS R2.0 10€ - alkup. laatikossa, pelti löytyy.
2X Kingston Hyperx KHX6400D"LL2/2G muistit (vain parina) Olettaisin että nämä on 2X2G muistit, en mene vannomaan  7€

-Emo ostettu uutena alle 10v sitten, muut osat käytettynä, irroitettu toimivina,
-Hinnat suuntaa antavia kun en tiedä, tarjoa niin vähän kuin kehtaat.
-Vain nouto Helsingistä.

Laitan myyntiin myös TehcBBS:lle pariksi viikoksi ja sen jälkeen saa hakea Sortti-asemalta.

11
Hei, lupasin virustarkistaa yhden cd-levyllisen tiedostoja jotka isäni kopioi vanhalta koneeltaan ennen siirtymistään uuteen. Olettaisin että tuolla cd-levyllä on msg- ja doc-tiedostoja ja ties mitä. Luultavasti myös jokunen virus.

Koneessani ei ole cd-lukijaa, mutta minulla on Samsungin DVD-lukija/kirjoittaja USB-asemassa. Asema näkyy usb-portissa ja levy pyörähtää mutta tiedostot eivät näy, eikä muistivälinekään tule näkyviin. USB-tikku näkyy aika, oli siinä sisältöä tai en mutta tämät romppuasema ei näy missään.

Voinko liittää tuon dvd-aseman jotenkin?
 

12
Laitealue / Asus GTX 750 ti OC tuuletin huutaa täysillä
« : 27.11.18 - klo:23.08 »
"uuden"näyttiksen tuplatuuletin hujeltaa menemään toistatuhatta kierrosta minuutissa ja lämmöt pysyvät 29-33 asteessa vähemmän intensiivisessä käytössä - tuo kun on harvinaisen kylmä vekotin ja itselleni ihan riittävä.

Olen kokeillut sekä Linuxin omilla että Asuksen sivulta asennetulla Linuxin ajureilla mutta säätöä tälle tuuletukselle ei tunnu löytyvän. Onko joku softa jolla tuuletusta voi vähän säätää/optimoida?
13
Asensin viikonlopulla uuden koneen, emolevynä  Asrock H270m Fatal1ty ja prosessorina pentium g4560 tjsp. Muistiksi laitoin tuollaisen m2-lirpakkeen ja (kytkimen taakse) muutaman kovon.

Ainakin ennen noiden kovalevyjen asennusta laite boottasi ihan ok. No, halusin ennestään nopeuttaa boottiaikaa ja valitsin  BIOSista jonkun superfastbootin.

Nyt kone starttaa suoraan Ubuntuun enkä pääse millään näppäinyhdistelmällä BIOSiin. En edes virrattomasta tilasta. Laite toki toimii näinkin mutta haluaisin silti päästä Bios iin. Onko neuvoja? Uudelleenasennuskin lienee vaikeaa jos boottijärjestystä ei pääse muuttamaan.

Kiitos, R

edit: MIetin ensin että riipaisen patterin ja töpselin irti mutta ihan uteliaisuuttani kokeilin tuota allaolevaa riviä. Heitti heti BIOSiin.

14
Tähän asti menty 775-kannalla. Nyt sattui kouraan uusi Asrock h270m fatal1ty performance.

Asennan nyt Ubuntu 18.04:n tyhjältä tikulta tyhjälle ssd:lle, ei muita käyttiksiä.

-olenko pulassa?

-mitä se UEFI nyt käytännössä haittaa? Tarvitseeko tehdä jotain poppakonsteja vai mennäänkö niinkuin tähänkin asti, tikku koneeseen ja kone tulille ja jos ubuntu käynnistyy ja näyttää hyvältä niin install?

Ajattelin tarkistaa tikun vanhassa koneessa ennenkuin tyhjään levyn ja asennan uuden emon ja prossun.

Pahoittelen että kysyn asiaa jota on jo vuosia kyselty. Elättelen kuitenkin toiveita ettei uusien Ubuntun versioiden kanssa tarvitse murehtia uefeista ja biosseistä vaan homma on yhtä plug and play kuin tähänkin asti.

Kiitos, t.Romis

Edit: asennus oli ongelmaton ja nopea, toimii hienosti.

15
Ubuntu mobiililaitteissa / Motorola Moto G4G (2nd gen.)
« : 30.06.17 - klo:15.57 »
Halpakännykkä vaihtui toiseen ja otsikon mukainen peli jäi yli. Yritin katsella että saako tähän Ubuntua mutta ilmeisesti vain aikaisempaan Moto G3G:hen  (1 gen) on jonkinlainen Ubuntu ja sekin epävirallinen?

Sinänsähän luuri joutaa mutta onnistumistodennäköisyys lienee huono muilla luureilla kuin "vrallisesti" hyväskytyillä  Ubuntukelpoisilla Nexuksilla ja vastaavilla?

16
Laitealue / Alikellotus- ja voltitus - noobiekysymys
« : 17.08.16 - klo:22.37 »
Olen vähän kahden vaiheilla että hankkiako seuraavaan, hieman erikoisen muotoiseen projektikoneeseen Intelin T-sarjalainen prosessori vai sittenkin hiukan tehokkaamman. Kun ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon systemi tulee tuottamaan lämpöjä. Varmasti se kestäisi kuumemman prosessorin kuin T-sarjalaisen 35w mutta K-sarjalainen on jo vähän riskirajoilla.

Siksi kysynkin että kuinka viileäksi tuollaisen K-sarjalaisen voi alikellottamalla  ja -voltittamalla saada?

17
Ubuntu tietokoneissa / Libreofficen kieliasun tarkistus
« : 09.12.14 - klo:20.00 »
En löydä Libre Officesta oikeinkirjoitusohjelmaa tai kieliasun tarkistusta suomenkieliselle tekstille. Olnen yrittänyt poistaa ja asentaa uudelleen kaikilla lisäosilla mutta ei. Kai sellainen kuitenkin on? Muistelen että ainakin OpenOfficessa se toimi? Miten sellaisen ohjelman saisi aktivoitua?

kiitos etukäteen t. romu

18
Yleistä keskustelua / Muistin määrä
« : 04.12.14 - klo:15.04 »
- Tämä oli tarkoitettu vastauksena keskusteluun "Keskusyksikkö hankinnassa - apuja"-viestiketjuun mutta kömpelyyttäni avasinkin uuden ketjun. Ei antanut poistaa, modet saa siirtää - 

Kysyisin näin ohikulkijana tuosta muistin määrästä. Olen suunnitellut seuraavaksi koneeksi jotaikuinkin samantasoista.

Joku sanoo 8Gb muistin riittävän ja toinen sanoo että ehdottomasti 16Gb. Tuolla Muropalstalla on konesuosituksiin usein laitettu se kahdeksan, i7-Windows-pelikoneisiinkin.  pystyykö Linux hyödyntämään enempää vai tuleeko päin vastoin toimeen vähemmällä?

 

19
Yleistä keskustelua / openseamap tai muu merikartta?
« : 14.07.14 - klo:23.38 »
Moi,

Olen yrittänyt keksiä jostain ilmaista merikarttaa ja sitä käyttävää karttaplotteria. Sellainen löytyi kuin OpenCPN, kokemuksia? Androidille löytyy myös muutama ilmainen ja muutama maksullinen. Ilmaiset on käyty läpi, parhaimmillaan ne löytävät väylät ja väylämerkit joka ei ole vähäinen asia sekään, mutta kartta on muuten aika tyhjä.  

Onko olemassa karttaplotteriohjelmia Linuxille ja/tai Androidille, ja onko Suomen vesille saatavana laillista/kunnollista/ilmaista merikarttaa?

edit: OPEN CPN:n nimi korjattu

20
Yleistä keskustelua / TV:n pöpöt?
« : 10.05.14 - klo:16.00 »
Joskus on ollut puhetta että bottiverkko osaa hyödyntää myös nykyaikaista nettiin kytkettyä äly-TV:tä ja digibokseja. Miten todennäköisesti niin käy?
 
TV:een kytketty teran kiinto levy ei ennen vilkutellut valoja muuten kuin tallennuksen ja toiston aikana. Nykyään valo on aina päällä. En ole kuullut luku/kirjoituspään ääntä. Kovalevyllinen digiboksi sitävastoin  pyörittelee välillä levyä ja raksuttaa jotain pari minuuttia, laitteen muuten käynnistymättä Ei ole kysymys tallennuksesta. 

Ennen sanottiin myös että mahdollinen botti häipyy kun pätkäisee virran ihan kokonaan (teen niin usein), mutta tämähän ei koske muistivälineellä varustettuja laitteistoja?Sivuja: [1] 2