Kiitos vinkeistä. VDR voisi olla ajanmukaisin mutta asennus noiden ohjeiden mukaan on vähän hankalaa. Heti kun päättelle pitää laittaa tekstiä ja vielä modata sitä niin homma lipsahtaa helposti pieleen.. Tässä tapauksessa putosin ainakin tällä erää kohdassa "sudo chown -R vdr:vdr /home/kayttaja/tallennushakemisto",,. Katselen joskus ajan kanssa.
Itse olen tuota ohjejtta värkännyt. Ensimmäiset VDR kokeilut ovat jostain vuodelta 2007 ja silloin minulla meni pari vuotta ennen kuin kuva näkyi. Nyt tuo ohje on itsellini lähinnä muistilista ja sillä pääsen nollasta kuvaan muutamassa tunnissa. Itse tiivistäisin Linuxpohjaisen TV vastaanoton nän
1) Kaffeinella pääset nopsaan testaamaan toimiiko laitteisto ja näkyykyö kuva. Se toimii suunnilleen niin että laitteet kiinni ja pyydät sitä virittämään kanavat hiirellä kliksuttelemalla.
2) VDR & TVHeadend tarjoavat sitten ihan kaiken, mutta asennuksessa on pientä jumppaa. Kun noita ohjeita noudattaa, niin kyllä sieltä kuva tulee. Tuossa esimerkiksi yksi thread, jossa todennäköisesti sinun kaltainen aloittelija vietiin maksukanaviin saakka
https://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=54273) Yksinkertaisinta saada kaikki on hoitaa homma rahalla, eli VU+, E2, Enigma jne. lienee tästä kohdan 2 vaihtoehdosta se kaupallinen ratkaisu, joka tekee kaikki samat asiat valmiiksi ostettavassa boksissa - tosin silloin hinta on varmaa television luokkaa.
https://www.huoltovalikko.com/forums/vu.41/4) Television voi ostaa, kuten täällä vinkattiin ja varmaan saa hyvän - heikkous tahtoo tulla siinä, että älytelevision äly happanee viidessä vuodessa ja sen jälkeen se on pelkkä televisio ilman älyä. Valmistajat eivät päivitä ohjelmistojaan tarpeeksi. Toisaalta chromecast tms. tekee älyttömästäkin televisiosta älykkään aika pienellä rahalla.
5) Ja suoratoistot tottakai, mutta kaikkia kanavia et välttämättä näe suoratoistoista - ainakaan ilmaiseksi. Toisaalta mitä Herolla ja Frii kanavalla ihminen ylipäänsä tekee?