Kirjoittaja Aihe: Ubuntu-levyjen jakaminen kansanedustajille  (Luettu 90291 kertaa)

Heikki Mäntysaari

 • Käyttäjä / tiedottaja
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #60 : 29.01.07 - klo:23.20 »
Koitetaas miettiä, miten homman sais hoidettua niin, että saatais pienillä hen.koht. panoksilla (esim.5-10€) rahoitus kasaan. Eli rahaa ei kerätä mihinkään rahastoon, vaan jokaista mahdollista projektia varten erikseen.
Olis esim. tili, johon visalla, tai verkkopankin kautta pystyis tekemään suorituksia . Jollain luotettavalla henkilöllä olis oikeudet tiliin, joka siinä vaiheessa, kun tilillä on tarpeeksi valuuttaa aiheena olevaan projektiin laittaa pelin poikki. Tiedoitukset tarpeista ja etenemisestä hoidettaisiin esim. omalla alueellaan tällä palstalla.
Valitettavasti rahan kanssa pelaaminen on aika ikävää lain kannalta. Käytännössä varojen keruu vaatisi, ainakin pidemmän päälle, yhdistyksen (kts. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8025.0). Toki tässä yksittäisessä tapauksessa voidaan tehdä pieniä tilisiirtoja kulujen kattamiseksi, mutta pidemmän päälle on päätettävä, onko tarvetta (ja halukkaita paperityöntekijöitä) yhdistykselle. (jatkot aiheesta edellä linkittämääni keskusteluun)


Ja minäkin kannatan nimellisiä kuoria, saattaa hieman erottua massasta.
Suomenkielinen Linux-wiki: Linux.fi - katso myös http://linux.fi/foorumi

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #61 : 29.01.07 - klo:23.24 »
Tulostan halvalla HP.n mustesuihkarilla ja mielestäni jälki on riitävä tuohon tarkoitukseen.
(Onhan sillä tulostettu valokuviakin.)
Voisiko ajatella, että joku jakaisi rivin nimiä listalta josta sitten kukin tekisi osuutensa.
Kopioitava originaali voisi olla, kuten nytkin tuolla säikeen alkupuolella, josta kukin voi sen imuroida.
Jokainen tekisi sitten homman imuroinnista nimikoituun kuoreen.
Sitten olisi vain sovittava miten kuoret toimitetaan.
Poistuu taka vasemmalle - - -

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #62 : 30.01.07 - klo:03.31 »
yhteenvetoa taas

1) Postitus

2) Kuoret.

Eli nämä voimme siis Timo ja minä hoitaa, ei tarvittane kolehtia kuoriin. Minä voin ottaa toiset sata levyä, kirjettä ja kuorta pakattavaksi. Niin ja Ryppy oli kanssa valmis auttamaan.

Levyjen vieminen ei sinänsä ole kovin kummonen juttu, käy viemässä ne sinne aulaan (?) postitettavaksi. Laitetaan vaan ne nimellä jokaiselle, ei kai se liian kova vaiva ole, tekee vaikka parina iltana, niin ei tunnu missään.

3) Saatekirje
Pitäisikö vielä alleviivata, että koneen kovalevy on turvassa ja mitään muutoksia sinne ei tehdä?

Sitä ruotsinnosta olen jo yhdeltä henkilöltä kysynyt, lisäksi voin pyytää (EDIT: pyydetty, palaan asiaan kun tiedän vastauksen, asumme juuri nyt eri maissa) vaimoltani apua, jotta saan laitettua huomenna viestin tuonne ruotsinkieliselle puolelle (EDIT: viesti lisatty). Ellei sitten tätä lue joku, joka olisi halukas tai tuntee jonkun suomenruotsalaisen, jolta voisi kysyä.

Kuten Timo sanoi, laadukas pitäisi saada siitä käännöksestäkin, jos se tehdään.

Vielä se, että miten tiedämme edustajien kielipreferenssit? Tietääkö joku?


Printtaus.

peran mainitsi, että voisi mahdollisesti tulostaa nämä värilaserilla. Lisäksi Ryppy ehdotti, että hommaa voitaisiin jakaa. Jakaminen on mielestäni ajatuksena muuten hyvä, mutta tuleeko siitä helposti turhan paljon vaivaa.

peran, ilmoitteletko minkä verran sinulle tulee kuluja, jos tulostat nuo ja lähetät Timolle tai minulle? Jos ollaan alle satasessa, niin kolehti lienee äkkiä kerätty, eikä varmaan mitään kovin isoa rikosta tule tehdyksi (Heikin pointti rahahommien ongelmista on silti syytä ottaa vakavissaan, mutta tästä nyt varmaan selvitään summan pienuuden takia).4) Uutisointi ja tiedon levittäminen muille tahoille.

Sanoisin edelleen, että: tehdään vasta sitten kun ne levyt ovat perillä. ideoita ja suunnitelmia voisi kuitenkin heittää tähän ketjuun, jos tulee mieleen.Sitten oli vielä tuo URL, mitä mieltä, tehdäänkö jo tähän ja haluaako joku ottaa projektikseen äänestyttää siitä ja hankkia sen. Kenen nimissä ja kuka maksaa (me, mutta miten kerätään)? Ja mitä maksaa?Varmaan jäi taas jotain unholaan tässä väsyneenä, mutta nyt pitää alkaa puunata kämppää luovutuskuntoon ja pakkaamaan loppuja kamoja. Kämpästä laukes lämmitys ja oli vähän viileä tuo viime yö muuten (täälläkin semmonen -10 taitaa nyt olla). Aamulla piti oikein laittaa kaasuhella hohkaamaan ja mennä siihen värjöttelemään, että sai kylmänkankeuden pois... :)
« Viimeksi muokattu: 30.01.07 - klo:20.47 kirjoittanut Jussi Nykänen »

mikkohuo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 562
 • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #63 : 31.01.07 - klo:20.01 »
Mä olen jatkuvasti jonkin verran tekemisissä ammattipoliitikkojen kanssa ja sen kokemuksen pohjalta vähän vielä hioisin tätä tempausta. Nyt pitää oikeasti varoa, ettei synny vaikutelmaa, että Ubuntu, Linux ja avoin lähdekoodi on jotain nörttipoikien mukavaa puuhastelua. Sen vuoksi toivoisin, että tuota saatekirjettä voitaisiin vielä miettiä aiemmin esittämään suuntaan. Homma pitää hoitaa tyylillä ja uskottavasti, jos haluamme, että tempauksesta on oikeasti jotain hyötyä.

Kansanedustajat ovat todella kiireisiä ja ei ne mitään pitkiä kirjeitä lue edes loppuun asti, jos siinä ei heti ole jotain mikä herättää mielenkiinnon. Pääpointti pitäisi minusta olla, että avoin lähdekoodi mahdollistaa säästöjä ja monet merkittävät organisaatiot ovat siirtyneet sen käyttöön. Ubuntu pitää tässä vaan olla esimerkkinä ja mahdollisuutena kokeilla linuxia. Jos noista levyistä edes muutamaa joskus kokeillaan, niin se on jo hyvä saavutus.

Kannattan toki tempausta oikein lämpimästi, mutta tehdäänhän tämä niin, ettei asia käänny itseään vastaan.

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #64 : 31.01.07 - klo:20.58 »
Hetki vain että saan varpaat suustani...
Niin, mikkohuo toi esille asian jota itsekin olen tässä miettinyt.
Nimittäin pääasiahan ei ole Ubuntu tutksi, vaan vapaitten ohjelmien etujen esiin tuominen.
Ehkä tuota Ubuntun osuutta saatekirjelmässä voisi vähentää ja tuoda paremmin esiin
vapaitten ohjelmien periaatetta.
Vai pitäisikö olla eri paperi CD.n kotelossa ja saatekirje erikseen?
Poistuu taka vasemmalle - - -

Timo Jyrinki

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 1256
  • Profiili
  • kotisivu
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #65 : 01.02.07 - klo:01.13 »
1. Open Source ohjelmilla on merkittäviä hyötyjä (säästöt, vakaus, standardit yms.)
2. Mitä on open source (vapaus käyttää, levittää ja muokata)
3. Muutamia esimerkkejä julkishallinnosta ympäri maailmaa
4. YK ja EU suosittelee (mm. standardit)
5. Linus on tunnetuin suomalainen ja Linux on alunperin saanut alkunsa Suomesta
6. Ubuntu cd:n avulla voi kokeilla Linuxia ja muita avoimia ohjelmia

Joo kyllä noissa pointtia on. Asiaahan on esim. draft4:n toisessa kappaleessa sekä oikeusministeriömaininnassa. Suomalaislähtöisyys on kerrottu, samaten käyttövapaudet heti ensimmäisessä virkkeessä, mutta tosiaan voisi puhua yleisemmin kuin vain Ubuntusta. Jaksaisiko joku rustata seuraavan version? Pitäisikö koko Ubuntu-logo ottaa pois tai olla vain pienellä jossain alempana, vai miten?

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #66 : 01.02.07 - klo:01.20 »
Olen edelleen sita mielta, etta Mikon pointit ovat todella hyvia, mutta tuli vain tassa mieleen, etta Ubuntu toisaalta "henkiloi" taman homman nyt johonkin ja kun on se levy. Vaikeaa... toisaalta Ubuntu kylla on vain esimerkki siita mita avoin lahdekoodi tarjoaa. Tuosta "henkiloinnista" sen verran, etta Ubuntu jo sananakin herattaa mielenkiinnon, etta "mika ihmeen...". Tai sitten ei,

Tuota avoimen koodin pointtia voisi kylla lisata alkuun kappaleen verran, aloittaa siita. Minulla ei valitettavasti ole aikaa nyt seuraavaan viikkoon kovin paljoa antaa tahan. Eika konettakaan kuin toimistolla.

EDIT: no joo, aika nolla-asiaa tuli joristua...
« Viimeksi muokattu: 01.02.07 - klo:01.39 kirjoittanut Jussi Nykänen »

Timo Jyrinki

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 1256
  • Profiili
  • kotisivu
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #67 : 01.02.07 - klo:01.45 »
Nii-in, Jussinkin puheissa on perää :) Mielestäni tuo nykyinen versio on aika ns. "mukava". Sitten jos jollain on jo etukäteen ennakkokäsitys että Linux on jotain harrastelijoiden näpertelyä, niin en tiedä muuttuuko se siitä kuitenkaan mihinkään ennen kuin tutustuu isommin asiaan. Tuo henkilöityminen on siinä mielessä mukavaa että on monta muutakin tahoa jotka voivat näistä kaikista asioista puhua ym. (esim. FLUG), ja näkisin tämän Ubuntu-puolen vain yhtenä lisänä ("tässä yksi CD ja saatekirje") josta jotkut saattavat kiinnostua. Ei tarvitse välttämättä edustaakaan muuta kuin meitä itseämme. Se että miten kukakin 200 ihmisestä minkäkin tekstin kokee on aika vaikeaa sanoa, mutta kyllä kai tämä tällaisenaan on enemmän lähestyminen niitä itse ihmisiä kohtaan kuin yritys vaikuttaa heidän ajatuksiin suoraan latomalla "kylmiä faktoja" eteen.

Jotenkin voisi ajatella että jollain Ubuntu Suomen kaltaisella löyhällä yhteisöllä, jos se kuitenkin jonkun saatekirjeen allekirjoittaa, ei kuitenkaan ole samanlaista pontta kuin jos raportti säästömahdollisuuksista ja YK-/EU-tason asioista tulee jotain virallisempaa reittiä. No, mutta se joka OOo Drawiin tarttuu ja tekee muutoksia, voittakoon tai saakoon ainakin kommentteja :)

mikkohuo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 562
 • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #68 : 01.02.07 - klo:08.14 »
Jos asialla ei ole mikään hirveä kiire, niin voin koittaa muokata kirjeestä uutta versiota viikonlopun tai ensi viikon aikana.

peran

 • Vieras
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #69 : 01.02.07 - klo:13.37 »
Jos asialla ei ole mikään hirveä kiire, niin voin koittaa muokata kirjeestä uutta versiota viikonlopun tai ensi viikon aikana.

Mikäli muita halukkaita tulostajia ei ole, niin voin tulostaa vasta ensiviikolla saatteen. Mielellään näkisin toiselle puolelle myös ruottinkielisen version. Koko saisi olla 1 sivu, ja toiselle puolelle mahdollinen ruotsinnos. Kannattaisi pyytää käännösapua ruotsalaisilta Ubuntufoorumeilta, itse en i:n ruotsilla kehtaa mennä pyytämään. Linkkiä sitten vaan tämän foorumin viralliselle (siis lähetettävälle) versiolle.

Sivusta vielä sen verran, että nykyisessä versiossa ei ole riittäviä marginaaleja tulostimelleni. Mielellään ylä- ja alamarginaaleiksi sentti tai vähintään 1/2 senttiä. (En muista riittikös tuo 1/2 senttiä, mutta nykyinen on kuitenkin nykyisestä taisi alin rivi hävitä tulosteesta).

mikkohuo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 562
 • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #70 : 04.02.07 - klo:22.06 »
Mun ehdotukseni kirjeeksi olisi tällainen. Tässä oletuksena on, että cd-levyjen mukaan laitetaan se pieni flyeri. Kommentteja ja ajatuksia?

[ylläpito on poistanut liitteen]

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #71 : 04.02.07 - klo:22.24 »
HYvä, tietosisältöinen, kompakti ja kattava paketti jonka kyllä luulisi herättelevän mielenkiintoa tähän avoimen koodin juttuun. Ohjaus Ubuntu-levyyn on hyvä ja kirje ei tuo sitä liikaa esiin vaan keskittyy alkuun kertomaan sitä varsinaista sanomaa ja lopuksi avaa oven helppoon mahdollisuuteen kokeilla levyä. Jotenkin vielä tulee mieleen että sen ilmaisuuden mainitseminen myös levyn yhteydessä on ollut monesta vaikuttavaa, että tuollaista tavaraa (siis virallisia levyjä) saa ilmaiseksi. En tiedä pystyisikö sitä jotenkin liittämään tähän?

Kirjotetaanko oikeusministeriö Isolla?
Mahtuuko Ranska mukaan esimerkkivaltiona avoimmuudesta?
ODF pitäisi jotenkin sitoa tuohon kontekstiin: eka puhutaan avoimen koodin ohjelmista ja sitten hypätäänkin siihen, että tietyt maat käyttävät jotain tiettyä tiedostoformaattia. Onko edustajille selvä mitä tässä tarkoitetaan eli että standardius tarkoittaa sitä avoimmuutta ja vapautta?
Levyn softista lienee ok mainita myös Firefox ehkä OpenOfficeakin tutumpana.
Uskaltaisiko Nokiankin mainita firmana? Tai Tradekan?Hyvä homma!


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

mikkohuo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 562
 • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #72 : 04.02.07 - klo:22.56 »
Riston kommentit oli hyviä ja varmaan kannattaa huomioida.

Jäin vielä miettimään sellaista, että pitäisikö tätä tempausta siirtää ihan reilusti eteenpäin siihen asti, kun uusi eduskunta on aloittanut työt? Vaalit on puolentoista kuukauden päästä ja sitä ennen kaikki uudelle kaudelle haluavat edustajat keskittyvät vain omiin potentiaalisiin äänestäjiinsä. Jos nyt lähetämme levyt, niin saattaa hyvin olla, että niitä ei noteerata oikeastaan mitenkään. Jos malttaisimme odottaa, että uusi eduskunta on asettunut aloilleen, niin mahdollisuudet saada asiaamme eteenpäin olisivat paljon paremmat.

Ehdotankin, että Timo pistää 200 levyä sivuun odottamaan ja projekti jäädytetään toistaiseksi, kunnes uusi eduskunta on aloittanut toimintansa.

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #73 : 04.02.07 - klo:23.13 »
Ehdotankin, että Timo pistää 200 levyä sivuun odottamaan ja projekti jäädytetään toistaiseksi, kunnes uusi eduskunta on aloittanut toimintansa.

Miten olisi hankkiutua mitä pikimmiten eroon Edgy-levyistä ja laittaa pakettiin Feistyn levyt? (vai koska uusi eduskunta aloittaa toimintansa? Syksyllä vai vuoden alusta, meneekö jo Feisty+1 - tasolle?)

Ei niin etteikö matkaan voisi laittaa vaikka dapperia LTS:nä mutta mitä uudempi,sitä laajempi laitetuki (mm. uuden kernelin myötä) mikä on nähdäkseni varsin tärkeä juttu erityisesti kun nyt haetaan toimivuutta 'out of the box' eikä parin illan virittelyn jälkeen.


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #74 : 04.02.07 - klo:23.18 »
Ehdotankin, että Timo pistää 200 levyä sivuun odottamaan ja projekti jäädytetään toistaiseksi, kunnes uusi eduskunta on aloittanut toimintansa.

Miten olisi hankkiutua mitä pikimmiten eroon Edgy-levyistä ja laittaa pakettiin Feistyn levyt? (vai koska uusi eduskunta aloittaa toimintansa? Syksyllä vai vuoden alusta, meneekö jo Feisty+1 - tasolle?)

Juuri olin samaa kirjoittelemassa. Eli nämä levyt sitten mielellään jakoon muualle mahdollisimman nopeasti ja Feistyä tilaukseen.


Lisäksi tätä ajatusta voisi tarjota muiden maiden LoCoille kanssa. Viimeistään sitten kun tämä on tehty, mutta miksei nyt jo. Ehkä joku innostuu tekemään jossain muuallakin. Ehkä joku saa tästä vielä paremman ajatuksen tehdä jotain muuta. Mites tämä kannattaisi toteuttaa? Eri maiden LoCojen vetäjille varmaan meiliä.

https://wiki.ubuntu.com/LoCoTeamList

Minä voisin miettiä tätä, tosin ehkä meilin lähettäminen on parempi Timon toimesta, jolloin se ei saa spämmin kohtelua niin helposti?
« Viimeksi muokattu: 04.02.07 - klo:23.32 kirjoittanut Jussi Nykänen »

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #75 : 04.02.07 - klo:23.23 »
Hyvä pointti nuo tulevat vaalit.
Kansanedustajilla on kiire varmistellessaan asemansa säilymistä. Pois jääviin vaikuttaminen taas
on ... Odotteleminen vaalien yli saa myös minun kannatukseni.
Jääpähän aikaa valmistella projekti huolella, vaikka homma näyttääkin jo nyt hyvältä  :D
Vaikka versiolla ei muuten suurta väliä olekaan, niin onhan Feisty vähän edistyneempi.
Poistuu taka vasemmalle - - -

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #76 : 05.02.07 - klo:09.02 »
Ja nythän ne Edgy-levyt voisi vaikkapa jakaa Verkkokauppa.comissa? Demoläppärin kera tietysti! ;)
alias vililikku

peran

 • Vieras
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #77 : 05.02.07 - klo:10.15 »
Printtaus.

peran mainitsi, että voisi mahdollisesti tulostaa nämä värilaserilla. Lisäksi Ryppy ehdotti, että hommaa voitaisiin jakaa. Jakaminen on mielestäni ajatuksena muuten hyvä, mutta tuleeko siitä helposti turhan paljon vaivaa.

peran, ilmoitteletko minkä verran sinulle tulee kuluja, jos tulostat nuo ja lähetät Timolle tai minulle? Jos ollaan alle satasessa, niin kolehti lienee äkkiä kerätty, eikä varmaan mitään kovin isoa rikosta tule tehdyksi (Heikin pointti rahahommien ongelmista on silti syytä ottaa vakavissaan, mutta tästä nyt varmaan selvitään summan pienuuden takia).

 Otan vain postimaksut, jotka ovat todennäköisesti 6,70 €. Tulostuskuluja en muutenkaan tietäisi. Ehkä vajaa puoli riisiä 2€.

Timo Jyrinki

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 1256
  • Profiili
  • kotisivu
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #78 : 05.02.07 - klo:12.07 »
Heh, no jos tuntuu tosiaan paremmalta että sitten uudelle, istuvalle eduskunnalla, niin eipä sitten enempää siitä aiheesta muutamaan kuukauteen. Hyvähän näitä asioita on pohtia! :) Mutta tosiaan, nyt on sitten paras päästä pikimmiten noista "säästämistäni" levyistä eroon, eli kun oikein pidin niistä kiinni nyt hetkellisesti sen verran että olisi nipin napin 200 levyä (Ubuntu, 32-bit PC) jäljellä.

peran

 • Vieras
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #79 : 05.02.07 - klo:12.47 »
Heh, no jos tuntuu tosiaan paremmalta että sitten uudelle, istuvalle eduskunnalla, niin eipä sitten enempää siitä aiheesta muutamaan kuukauteen. Hyvähän näitä asioita on pohtia! :) Mutta tosiaan, nyt on sitten paras päästä pikimmiten noista "säästämistäni" levyistä eroon, eli kun oikein pidin niistä kiinni nyt hetkellisesti sen verran että olisi nipin napin 200 levyä (Ubuntu, 32-bit PC) jäljellä.

Harmi, pitäis olla 201 levyä, kun edustajiakin on sen verran.  ;)