Kirjoittaja Aihe: Ubuntu-levyjen jakaminen kansanedustajille  (Luettu 90981 kertaa)

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Ubuntu-levyjen jakaminen kansanedustajille
« : 21.01.07 - klo:08.05 »
EDIT: vaihdoin ketjun nimen Edgy-levyjen jakamisesta Ubuntu-levyjen jakamiseen kansanedustajille kun siitä on eniten ollut puhetta. Edgyjä on Timolla jäljellä noin 200 kappaletta ja niistä olisi hyvä päästä eroon pian. Joten ei muuta kuin uutta ketjua sen tiimoilta ja levyjä jakamaan.


Timo tuolla toisessa ketjussa sanoi tämmöistä:

Lainaus käyttäjältä: Timo Jyrinki
Lähikuukausien aikana pitäisi ainakin keksiä käyttöä n. 250 Ubuntu-CD:lle Smiley Sain siis tuossa vähän aikaa sitten 500kpl Ubuntu 6.10:tä (300kpl Ubuntu PC, 50kpl Ubuntu 64-bit PC, 75kpl Kubuntu PC, 25kpl Kubuntu 64-bit PC, 50kpl Edubuntu PC). Niitä ei ole tarkoitettu jo Ubuntua käyttävien keräilykappaleeksi, eli ei tavallaan "meille" foorumilaisille (niitä saa tilattua 1,5€ hintaan shipit:stä jos haluaa), vaan tosiaan uusille käyttäjille. Edubuntut olen jakanut eteenpäin EduCOSS-projektille, ja noin muuten on mennyt levyjä pari isoa erää levitykseen. Jäljellä on ehkä vajaa 200kpl Ubuntu PC, vajaa 50kpl Kubuntu PC ja muutama kymmen 64-bittisiä. Jakamistapahtumasta ovat Risto ja Jussi olleet ainakin kiinnostuneita, ja sille voisi perustaa oman viestiketjun tarvittaessa.

Olen jokaiseen CD:hen kiinnittänyt Ohjeita-sivulta löytyvän lappusen kotelon sisäpuolelle oikeaan alareunaan (sopiva tyhjä paikka), jossa kerrotaan Ubuntu Suomesta, mikä voi olla hyvä idea muillekin jos tilaatte esim. isoja eriä Ubuntu 6.06 LTS:ää (jota saa ilmaiseksi). Lisäksi olen tulostanut jonkin verran myös niitä Ubuntu-flyereita.

Noni, kiire alkaa siis painaa päälle. Levyt olisi hyvä saada jaettua selkeästi ennen Feistyä. Sanotaan nyt, että jos otetaan tavoitteeksi helmikuun loppu, niin ei ole liikaa aikaa deadlineen.

Jaettuahan nuo saa, mutta roskaamisessa ei ole mitään järkeä. Turha mennä Helsingin (tai sen koommin minkään kaupungin) rautatieasemalle jakamaan niitä väittäen, että niissä on afrikkalaista kansanmusiikkia eikä joku "mikä ihmeen Linux-distro". Eli tavoite voisi olla, että joka toinen jaettu levy menee edes kerran kokeiltavaksi. Tätähän ei oikein voi mitata, mutta tältä pohjalta hommaa olisi hyvä lähteä miettimään kuitenkin.

Edgy kun ei tosiaan ole LTS eikä muutenkaan enää Feistyn tultua kiinnostava, niin pitäisin kiinni siitä ajatuksesta, että turha aikailu tekee levyistä jätettä. Päätön jakaminen tekee levyistä levitettyä jätettä. Nyt tarvitaan ideoita, miten ja missä levyt pitäisi jakaa, kenelle? Minulla on kysymyksiä, ei valitettavasti juuri vastauksia. Lupaan kuitenkin olla mukana, jos jotain järkevää saadaan aikaan.

Aloitetaanko sillä, että heitellään ideoita ihan vapaasti, kritiikkiä vielä miettimättä, vanhanajan aihoriihetys siis. Sitten kun ideoita on riittävästi (mitä se tarkoittaakaan) kasassa, niin karsitaan jyvät akanoista. Eli nyt rohkeasti vain, mitä vain. Se, joka kettuilee annetuista ideoista, hävetköön. Huonokin on parempi kuin ei mitään, sillä siitä voi syntyä jollekin toiselle hyvä. Ideoissa saa olla vikoja ja puutteita, mietitään niitä sitten kun meillä on niitä kunnon läjä joista karsia.


Laitan tästä pari ideaa malliksi (kyllä, niissä voi olla vikoja ja ongelmia, ehkä suuriakin, mutta tarkoitus olisi tosiaan peloitta ideoida ensin):

- mainostetaan blogissa ja foorumilla, että tuomme kotiin muutamien kaupunkien joukkoliikenteen toimialueella
- jaetaan työ/koulukavereille, vain kiinnostuneille toki
- lähetetään kansanedustajille
- jaetaan julkisilla paikoilla, pitää toki valita paikat hyvin
- viedään pk-yrityksille
- kierrätetään (miten, ovatko romput kierrätettävissä muuten kuin linnunpelättiminä?)
- unohdetaan koko juttu


Peli on avattu, antakaa tulla. Aloitetaan karsinta sitten vaikka muutaman päivän tai max. viikon päästä, ideoidaan ensin vailla todellisuuden ikäviä rajoituksia!

Jos ei kuulosta hyvältä, niin tehdään sitten jotain muuta, tämä on vain ehdotus.
« Viimeksi muokattu: 06.02.07 - klo:07.52 kirjoittanut Jussi Nykänen »

peran

 • Vieras
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #1 : 21.01.07 - klo:08.17 »
Minä kerran levitin paikallisessa Tietotekniikan liiton pikkujouluissa. Valitettavasti pikkujouluja ei enää ole ennen Feistyä, mutta ehkä joku käy jossain paikallisessa Tietotekniikan liiton tapahtumassa.

Menivät levyt muuten kuin kuumille kiville.

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #2 : 21.01.07 - klo:12.05 »
Tässä vaiheessa Ubuntu-vuotta kun eletään, niin melko harva ottaa edgyä enää pitempi aikaiseksi käyttikseksi. Eli tärkeintä olis varmaankin saada mahdollisimman moni kokeilemaan ja arvioimaan.

Jonkinlaista tulosta saattais tuottaa semmoinen, että levyihin Suomenkielisille sivuille linkkilistat paperilla, tai levykanteen liimattuna tarrana.
Sitten porukkaa jakamaan levyjä eduskuntaan mahdollisimman monelle kansanedustajalle, niin että jokaisen edustajan, jolle levy annetaan, nimi otetaan ylös, niin että edustaja itse huomioi sen (saattais varmistaa sen, että asiaan tarvitsee paneutua).
Ystävällisesti pyydettäisiin tutustumaan linkkeihin ja levyn sisältöön ja kerrottaisiin, että vaalien aikana heiltä tullaan kysymään kantaa vapaiden ohjelmistojen käyttöön ja kehitykseen.
Mahdollisuuksien mukaan koitettais mediaa saada tenteissä ja haastatteluissa tätä kantaa kysymään ja nostamaan esiin.

Vaatis kyllä porukkaa tohon jakeluhommaan melko paljon.
Joku vois pitää liian raakana propakandana.

Linkkilistassa olis tärkeätä olla linki OpenOfficen Suomi sivuille.

Timo Jyrinki

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 1256
  • Profiili
  • kotisivu
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #3 : 21.01.07 - klo:13.35 »
Jonkinlaista tulosta saattais tuottaa semmoinen, että levyihin Suomenkielisille sivuille linkkilistat paperilla, tai levykanteen liimattuna tarrana.

Mitä puhtaasti Ubuntuun tulee, niin olen liimannut jokaisen CD:n sisäsivulle siis jo tuosta leikatun paperinpalan jossa kerrotaan asennusoppaasta ja keskustelualueista. Ja tosiaan suosittelen vastaavaa jokaiselle joka esim. tilaa Ubuntu 6.06 LTS -CD:itä ja aikoo jakaa niitä. Lisäksi sitten nuo lentolehtiset ovat myös hyödyllisiä.

Lainaus
Tässä vaiheessa Ubuntu-vuotta kun eletään, niin melko harva ottaa edgyä enää pitempi aikaiseksi käyttikseksi.

Älkää muuten ajatelko näin liian kevyin perustein - Ubuntu 6.06 LTS voi myös tuntua (joistain) meistä harrastajista jo "vanhalta", mutta siinä on kuitenkin yhtä lailla kaikki tarpeellinen ja tietoturvatuet vuoteen 2009 asti. Kukaan tutuistani joka 6.06:ta käyttää, ei ole alkanut kysellä sen perään että "saisiko sen 6.10:n kun siinä on se coolilta kuullostava Upstart SysV Init:n sijaan ja 0.0.2 uudempi versio OpenOfficesta" :) Samaan tapaan 6.10 on erittäin hyvä käyttis, jolla on tietoturvapäivityksiä vuoden 2008 kesäkuuhun asti - ja jo nyt keväällä tulee, jos Päivitysten hallinta -työkalun avaa, ilmoitus uudesta jakeluversiosta johon voi päivittää muutamalla napsautuksella ja odottelulla.

Monta hyvää ideaa tulikin jo esille, kuten kansanedustajat (koomikko:n jalostamana ideana) näin vaalien alla, kotiintoimitus ym. Yrityksistä pitäisi tietää aika tarkkaan sopivia henkilöitä joille antaa Ubuntu.

Ihan hyvältä kuulostaa sopivalla julkisella paikalla jakelukin, kunhan mukana on niitä lentolehtisiäkin (joita minulla on jonkin verran tulostettuna). Jos tietokoneen käynnistäminen CD-levyltä tuntuu hankalalta, voi kysyä joltain tutulta apua - ja useimmat tietokoneethan kai yrittävät käynnistä CD-levyltä oletuksena kun virrat kytketään päälle.

CD:t sijaitsevat fyysisesti nyt pääkaupunkiseudulla, mutta etenkin jos joku on täällä käymässä niin hyvään suunnitelmaan voi käydä hakemassa CD-levyjä. Onko esim. muualla Suomessa jotain tapahtumia, joissa olisi ns. otollista kohdeyleisöä?

En tiedä kuinka hassulta kuulostaa, mutta jonkinlaisia yhtymäkohtia vihreisiin (en tarkoita puoluetta) arvoihin voisi myös miettiä. Samat ihmiset jotka ovat kiinnostuneet tekemään "pieniä asioita" paremman maailman eteen, voivat hyvin olla kiinnostuneita pienestä vaivannäöstä jotta pääsevät käyttämään tietokoneitaan "puhtailla"/vapailla ohjelmilla - moni kuitenkin ymmärtää ainakin miettimällä mitä haittoja yhteen ohjelmistovalmistajaan sitoutumisella on.

Älkääkä unohtako Linuxin "suomalaisuutta", se on hyvä bonus myöskin. Linusin tietävät moni, vaikkeivat tiedäkään mitä se Linux käytännössä voisi tarkoittaa heidän kotikoneillaan.
« Viimeksi muokattu: 21.01.07 - klo:13.38 kirjoittanut Timo Jyrinki »

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #4 : 21.01.07 - klo:13.41 »
Noita cd-levyjä voisi viedä johonkin tietokonekauppaan jaeltavaksi.
alias vililikku

mikkohuo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 562
 • The Ubuntu Counter Project - user number #3339
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #5 : 21.01.07 - klo:19.46 »
Levyn väliin flyeri, mukaan lyhyt saatekirje ja molemmat kuoreen. Kuoriin kirjoitetaan kansanedustajan nimi, joku käy kiikuttamassa kuoret arkadianmäelle ja sitten tempauksesta lehdistötiedote. Tempaus voisi hyvinkin saada julkisuutta. Kustannuksiakaan ei tule kun 200 kuoren verran ja noiden flyerien ja saatekirjeiden kopiomaksut.

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #6 : 22.01.07 - klo:09.54 »
Kannatetaan
Näin kukaan ei voi välttää vastaan ottamista, eikä perustella tietämättömyyttään sillä, ettei tietoa olisi tarjottu.
Saatekirjeeseen raportteja, tai linkkejä raporteihin oppilaitoksista, virastosta, firmoista, joilla käytössä vapaita ohjelmistoja.
Saatteessa markkinoidaan edullisuutta, joka mahdollistaa tasapuolisen saatavuuden (painottaen painottaen koulu ja opetustoimintaa) ja mahdolliset kustannus säästöt (kunta ja valtio sektoreilla). Tietenkin tärkeänä asiana pitäisi mainita tämänhetkisestä paremmasta tietoturvasta.

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #7 : 22.01.07 - klo:13.09 »
Kansanedustajatempaus ois aika kova juttu ja Mikon ehdottamalla tavalla toimitus 'järjestelmän' kautta, eduskunnan sisäistä postia hyödyntäen. Tai jotain.

Ja ehkäpä näkisin että jonkinlainen kirje matkaan mutta myös esim. tänne ubuntu-wikiin pystyyn sivu johon sitten koottaisiin enemmän niitä linkkejä jotta ei kokeilina tarvitse paperilta yrittää niitä kopioida.

Olen usein törmännyt 'ongelmaa' että kun jollekin dmemottaa Ubuntua, hienoa on että systeemi kaikkine ohjelmineen käynnistyy asentamatta muutamassa minuutissa (=liveCD). Mutta mitä sitten?

OK, siinä on tekstinkäsittelyohjelma, nettiselain ja vaikka mitä.. Mutta miten koukuttaa ihmistä siihen Ubuntuun.. Pitäisi käyttää jonkin aikaa jotta koukku tarttuisi, pelkkä minuutin demo 'kato, se käynnisty' ei paljoa lämmitä ('mut mun messenkeri on vindoussissa ja bookmarkit ja kaikki'). Eli siinä mielessä jonkinlaisten 'tehtävien' antaminen motivoi, jotain, joka pitää käyttäjän Ubuntussa vaikka tunnin. Kirjoita OpenOfficella dokumentti, tallenna työpöydälle ja mailaa (weppisähköpostillasi?) kaverille. Tai katso demo-kansiosta video jossa Nelson Mandela kertoo mitä Ubuntu tarkoittaa. Tai jotain vastaavaa..

Kansanedustajatempaus saa minulta pisteitä, tähtää korkealle. Sori jussi, tässä vaiheessa piti vissiin vasta ideoida ;)

Mutta tällaista olen tuumiskellut että joku vilkas lauantaipäivä pöytä Ruoholahteen, Verkkokauppa.comin eteiseen jossa levyjä jaossa ja demoläppäri pyörimässä.. Siellä on ihmisiä joita kiinnostaa, jotka jotain tietää ja kynnyksenä saattaa vain olla ettei 'ubuntu vielä ole tullut riittävän iholle, jotta olisi kokeillut'. Mielestäni levyimagen lataus & poltto on monelle turhan hankalaa, harrastajallekin, ja vaatii melkoista motivaatiota eikä sitä ihan puhtaasti huvikseen tee, siksi valmiin levyn saaminen on kova juttu.r


UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #8 : 22.01.07 - klo:14.54 »
Se kansanedustajille jako olisi kyllä hyvä juttu! Samoin Ruoholahteen laitettava levyjen jako ehdotus. Molemmat ovat tosi hyviä!
alias vililikku

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #9 : 22.01.07 - klo:16.47 »
Semmonen tulee välillä mieleen, että pitäis olla mahdollisimman helposti muistettava ja kirjoitettava sivuston osoite, mistä olis linkit aiheittain esim. esittely, asennus, käyttöön otto ja lisätietoja sivulle.
Kaikki eivät käytä esim. Firefoxia, johon tarvitsee kirjoittaa osoitekenttään pelkkä ubuntu, niin selain menee oletus asetuksilla Ubuntu Suomi etusivulle, josta on linkit eteenpäin.
Iso osa ihmisistä ei edes tiedä, että selain osaa etsiä, vaan kirjoittavat www:t, fi:t ja org:it, niin kuin paperissa lukee.Esim. Wikikirjan etusivu http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi, on turhan vaikea kirjoittaa ja lähes mahdoton muistaa. Näitä varten olis hyvä olla sellainen osoite, jossa on mahdollisimman selkeä etusivu, josta on linkit eteenpäin aiheittain ja mahdollisimman vähän muuta asiaa. Vielä kun kyseiset linkit sais niin, että selain, asetuksista riippumatta avaa ne uuteen ikkunaan. Eli muotoa www piste nimi ilman viivoja ja muita merkkejä piste fi, com, tai net. Sillon sais kirjoitella www:t, pisteet ja päätteet niin, kun on totuttu, ja vielä kun nimi olis helppo muistaa ja kirjoittaa. Sivustoilla alkaa olla, niin kattavasti tavaraa, että selkeys alkaa kärsiä ja joku saattaa säikähtää tavaran ja tiedon määrää ja erehtyä pitämään juttua monimutkaisena.

Timo Jyrinkille vielä sen verran, että itsellä kahdessa koneessa Dapper. Siihen ollut tyytyväinen, toiminut hyvin ja ominaisuudet riittäneet. Päivittelen sitten, kun ominaisuudet loppuu, tai uutta versiota kehutaan nopeammaksi ja älykkäämmäksi.

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #10 : 22.01.07 - klo:17.42 »
Olisiko mieltä vähän vielä terävöittää tuota kansanedustaja hommaa?
Jospa saatais kasaan edustusto viemään terveiset esim. Saarelalle ja tietysti media paikalle  ::)
Poistuu taka vasemmalle - - -

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #11 : 22.01.07 - klo:18.34 »
Noni, riihi taitaa olla siina. Heitin tuon kansanedustajat aluksi ihan piposta - kuten riihessa toki kuuluukin - mutta te saitte sen kuulostamaan oikein hyvalta, joten mennaanko silla ykkoshankkeena eteenpain. Valitaas kakkos(miksei myos kolmois)kohde viela noista ehdotuksista:

- tietokonekauppa
- yhtymäkohtia vihreisiin (en tarkoita puoluetta) arvoihin voisi myös miettiä (Jussi: mites se vaalitilanne, vihreiden vaalitilaisuuksissa jakaminen, jos heita moinen kiinnostaa? EDIT: meikalaisen luetun ymmartaminen :) no jatetaan tanne, jotta voitte hihitella... ehka tosiaan ei ole ideaa menna minkaan puolueen mukaan sen enempaa, ajatukseni oli siis joka tapauksessa huono...)
- Tietotekniikan liiton tms. tapahtumat
- mainostetaan blogissa ja foorumilla, että tuomme kotiin muutamien kaupunkien joukkoliikenteen toimialueella
- jaetaan työ/koulukavereille, vain kiinnostuneille toki
- jaetaan julkisilla paikoilla, pitää toki valita paikat hyvin
- viedään pk-yrityksille


Ja ei unohdeta, etta Feisty tulee ja samoja ideoita voidaa kayttaa sitten jos/kun niita alamme jakamaan. Olisikin hyva saada sitten homma kayntiin heti alkuun, jotta homma on kunnolla ajantasaista.

Anteeksi, jos vihelsin pelin liian aikaisin poikki. Eika se ole poikki, jos niin sanotte, mikas mina olen tassa tahtipuikkoa heiluttamaan :) Jos ideoita tulee, niin tannehan niita voi aina postata.
« Viimeksi muokattu: 22.01.07 - klo:21.27 kirjoittanut Jussi Nykänen »

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #12 : 22.01.07 - klo:21.20 »
Minusta se verkkokauppa.comissa jakeleminen olisi hyvä kakkosvaihtoehto.
alias vililikku

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #13 : 23.01.07 - klo:12.48 »
Semmonen tulee välillä mieleen, että pitäis olla mahdollisimman helposti muistettava ja kirjoitettava sivuston osoite, mistä olis linkit aiheittain esim. esittely, asennus, käyttöön otto ja lisätietoja sivulle.

kelpaisiko ubuntu.fi

Se tosin ei ole 'meidän' hallussa vaan Sangen joka luonnollisesti hyödyntää sitä myös 'omiin tarkoituksiinsa' mutta mielestäni sinne on ryhmitelty tavarat aika hyvin. Mutta mikään ei estä ketään nappaamasta vaikka ubuntusuomi.fi tai ubuntusuomi.com tai asennaubuntu.jotain - osoitetta haltuun ja tekemästä sinne hienoa etusivua joka toteuttaa haluamasi toiminteet opastaen käyttäjälle selkeästi missä mennään..

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #14 : 23.01.07 - klo:20.29 »
No toihan on suunnilleen sitä mitä meinasin, helpoin osoite muistettavaksi, lyhyet ytimekkäät esittelyt.
Linkit näille virallisemmille ja muille Suomenkielisille sivuille sais olla vähän näkyvämmät.
Osoitehan varmaankin vapaasti levitettävä ja julkaistava.
Pieni asiavirhe tökkäs sivulla silmään Dapperin julkaisupäivässä, joka ei kyllä vaikuta mihinkään. Olis ehkä hyvä, että olis linkit ja maininta myös Edgystä, jos sivun osoitetta mainostetaan levyjä jaettaessa.

Timo Jyrinki

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 1256
  • Profiili
  • kotisivu
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #15 : 23.01.07 - klo:21.29 »
No toihan on suunnilleen sitä mitä meinasin, helpoin osoite muistettavaksi, lyhyet ytimekkäät esittelyt.
Linkit näille virallisemmille ja muille Suomenkielisille sivuille sais olla vähän näkyvämmät.
Osoitehan varmaankin vapaasti levitettävä ja julkaistava.

Joo, tuo on hyvä URL, mutta tosiaan olisi vain aika paljon parempi jos se olisi Canonicalin hallussa. Sivun ylläpitäjälle Otolle voi tehdä kyllä ehdotuksia, mutta kaikki valta on kuitenkin siellä Sangella sen suhteen mitä tuolla on.

Isommat / paremmalla paikalla olevat linkit tänne ja muille suomenkielisille sivuille olisi ihan kiva kyllä. Sivulla on niin paljon tavaraa että aika moni paikka sivusta jää helposti lukematta. Eikä yhtään haittaisi että sivu selkeämmin myöntäisi olevansa yrityksen omistama, verrattuna nyt vaikka OpenOffice.fi joka on vähän samanlainen tapaus mutta ainakaan kukaan ei sekoita sitä virallisiin OpenOfficen sivuihin.

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #16 : 24.01.07 - klo:01.32 »
Yritän nyt polkaista käyntiin tämän projektin, jonka tavoitteena on viedä kansanedustajille reunakkaat levyt.

Ihan ensimmäinen juttu on kerätä tiimi. Kuinka monta jäsentä on tarpeeksi, en tiedä, mutta kolmen hengen aktiivisella porukalla olen itse valmis lähtemään tähän.

Ilmoittakaa siis kiinnostuksenne ja katsotaan tuleeko tästä mitään. Helpointa varmaankin olisi, jos osallistujista ainakin ydinryhmä olisi Helsingistä tai läheltä, jotta hommaa voitaisiin viedä eteenpäin helpommin. En tarkoita tällä rajata ketään pois, mutta eduskuntatalo nyt on sijoitettu Helsinkiin. Voisi tosin olla ihan terveellistä, jos sekin porukka kokoontuisi toisinaan muuallakin päin maatamme.

Tässä vaiheessa ei tämän enempää. Odotan mielenkiinnolla loytyykö tekijöitä. Minähän en ole tällä hetkellä Helsingissä vaan Conshohockenissa Philadelphian tuntumassa. Helmikuun alusta olen sitten minäkin taas Funlandiassa. Helmikuun aikana tämä pitäisi mielestäni saada tehtyä.

Kritiikkiä ja mielipiteitä tätäkin ideaa kohtaan mielelläni vielä kuulisin toki.EDIT: sen verran vielä, että tässä ketjussa on aivan loistavia ajatuksia toteutuksesta ja puidaan niitä heti kun meillä on tiimi. Haluan tietää jo alkuvaiheessa tuleeko tämä tehtyä vai ei. Ja tosiaan, se saatekirjeen tekeminen jne., tässä on vaikka kuinka paljon hommaa, joka on täysin osallistujan sijainnista riippumatonta. Eli otetaan sen verran takaisin aikaisempia mölinöitä. Toki se iskuryhmä tarvitaan lähitienoilta.
« Viimeksi muokattu: 24.01.07 - klo:04.54 kirjoittanut Jussi Nykänen »

janne

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5150
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #17 : 24.01.07 - klo:11.13 »
eikös noiden jakaminen kirjastoihin olisi aika luontevaa? pienet niput jonnekin lainaustiskin/tietokonekirjojen läheisyyteen ja (ylimääräiset) levyt jakaisivat itse itsensä.
Janne

koomikko

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 103
  • Profiili
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #18 : 24.01.07 - klo:11.28 »
Olen käytettävissä projektiin, välimatkaa Helsinkiin noin 100km, jos pääkaupunkiseudulta löytyy paikanpäälle porukkaa, niin mä voisin koittaa tehdä jotain täältä maakunnasta käsin. Tarvittaessa järjestän itseni Helsinkiin, joku ilta, tai viikonloppu, jos homma vaatii.

Saatekirje pitäis varmaankin tehdä niin, että se on osoitettu kansanedustajille, kirjoitettu selkeästi ja ymmärrettävästi ja kohteliaaseen sävyyn. Tästä vois saada selkeämmän, kun olis se yksi selkeä linkkisivun osoite, josta johdetaan eteenpäin. Sen päättäköön joku, mikä se on, vai laitetaanko useampia sivuosotteita. Onko parempi yksi kirje, vai laitetaanko kirjeeseen myös lentolehtinen?

Eli tarvittanee ainakin: Kirjeen laatijaa, tulostajaa, kirjekuoria, joku toimittamaan kirjeet eduskuntaan(sopia jakelu), mahdollisia sponsoreita hoitamaan ton materiaalipuolen(tulostukset, kirjekuoret), kulut ei hirveitä, mutta nekin vois hoitaa, joku firma, tai muu systeemi, ettei kenenkään tarttis laittaa henkilökohtaisia. Pitääkö sponsorointi hoitaa anonyymisti, vai saako esim. firmojen nimiä näkyä?

Porukkaa ilmottautumaan ja kertomaan, minkälaisia vahvuuksi/mahdollisuuksia/mielenkiinnon kohteita kelläkin on. Ilmottautua voi tällä palstalla, tai haluttaessa varmaankin yksityisviestillä Jussi Nykäselle? Jos Jussille käy?

Ottakaa kantaa, kritisoikaa, antakaa touhuun hyviä vinkkejä, ilmoittautukaa mukaan. Pyritään homma hoitamaan sivistyneesti, ketään painostamatta ja liikaa rasittamatta.

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« Vastaus #19 : 24.01.07 - klo:12.56 »
Niin, nyt hokasin että FLUG suunnittelee parhaillaan eduskuntavaaleihin liittyvää kyselyä ja aiheesta on listalla käyty keskustelua jo jonkin aikaa. Meinasin vain että olisiko tässäkin jonkinlaista yhteistyön paikkaa.. Jos meillä (timolla) kerran olisi levyt saatavilla..

kts. http://www.flug.fi/pipermail/flug-l/2007-January/thread.html


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-