Esimerkiksi siksi miten kiinalaiset valtasivat firman sen perustajalta. Eikä sillä Kim Dotcomin aikaankaan tainnut olla ihan tahraton maine tietoturvan suhteen, mutta siitä ei nyt satu käteen yhtään linkkiä.
OK, tuota valtausta en tiennyt - hyvä tietää. Maine ei varmastikaan ollut tahraton, koska siinä ei ollut takaportteja USAn viranomaisille. Ei tarvitse kovin suurta mielikuvistusta tietää mitä siitä kirjoitettiin kun palvelu ei ollut USAn vaikutuspiirissä ja NSA ei siihen päässyt käsiksi.
Sinänsä ajatus "viimeisestä turvapaikasta" - eihän 50 GB:n palvelua käytetä mitenkään noin kuin tuo verbaliikka antaa ymmärtää. Sitä käytetään esimerkiksi näin:
- omalla PC:llä on kansio Megaa varten, jossa on kaikki Megan tiedostot 1:1. Ne eivät ole niitä tiedostoja mitä editoit vaan kopiot niistä
- kun vaikkapa työskentelen jonkun projektin kimpussa, niin lopuksi kopioit kaikki tiedostot PC:n Mega-hakemistoon
- tämän jälkeen Mega uploadaa kaiken pilveen ja tarvittaessa poistaa tiedostoja, jos näin muutit sisältöä (tuhotut menevät Megan sisällä talteen)
- toiselta koneelta, voit sitten saada nämä kaikki tiedostot käsiisi, tarpeen mukaan, esim. pilven kautta (selaimella logaten sisään siis)
- jos jotakin näistä jaetaan muille, niin voit lähettää jostakin hakemistosta linkin sille jollekin muulle. Erittäin kätevä tapa mitä ei ollut kaikissa muissa palveluissa
- muuallakin voi olla synkronoitu hakemisto, itsellä toisella koneella tai jaetulla henkilöllä
- itse voit toimia pelkän pilven avulla. Muut toimivat jaetun linkin tai jaetun hakemiston kautta
Tällöin Megassa ei todellakaan ole koskaan mitään "viimeistä turvaa" tiedostoille, vaan käyttökelpoinen pilvipaikka, joka antaa välittömän lisäturvan jos oma levy hajoaa kokonaan seuraavassa bootissa. Ylimääräinen työ tämän ylläpitämiseen on minimissään.
Hyvä jos joku muukin palvelu osaa nämä. En ole huomannut. Ubuntu One ei osannut jakoa muille ja Dropbox oli aivan liian pieni.