Kirjoittaja Aihe: Vista  (Luettu 54873 kertaa)

taj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #140 : 02.02.07 - klo:21.17 »
No minä vissiin ilmaisin ajatukseni vähän huonosti. Ehkä ei Ubuntu voi sille mitään, muttä siinä onkine Ubuntun ja Windowsin ero, että Windowsilla on kaikki heti alusta ja Ubuntulla ei. Joidenkin mielestä se on huono kun Windowsin kanssa tulee kaikennäköistä tavaraa mitä ei koskaan tarvita, mutta niin se on parempi jos ei ole mikään tietokone guru, niin ei tarvitse säätää :) Enkä sanoisi että sen saa TODELLA helposti, koska esim en uskiosi minun äidin osaavan tehdä sitä (hän on hyvin tyypillinen esimerkki perus tietokone käyttäjistä ;)). Minullakin kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin että mitä ihmeen Multiverseja ja Universeja minä tarvitsen asentaaksen kodekkeja!

Mutta! Näytönohjainongelmastani olen jo tehnyt aiheen ja hyvät ehdotukset ovat tervetulleita!  :)

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #141 : 02.02.07 - klo:21.38 »
Kyllä äitisikin osaisi asentaa kodekit kunhan lukisi ohjeita. ;)
alias vililikku

lunatiC

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 459
  • Profiili
  • http://www.hurjatmopoilija.com/
Vs: Vista
« Vastaus #142 : 02.02.07 - klo:21.47 »
Heitänpä omankin lusikkani soppaan..

Lainaus
Ehkä ei Ubuntu voi sille mitään, muttä siinä onkine Ubuntun ja Windowsin ero, että Windowsilla on kaikki heti alusta ja Ubuntulla ei.

Ms Windows ~ Kubuntu Linux

ms paint ~ gimp
notepad ~ openoffice
winkun polttosofta (mikä onkaan?!) ~ K3B
explorer ~ konqueror
IE ~ FireFox
komentokehote ~ konsole
messenger ~ kopete

kaikki muut kolmannen osapuolen softat jotka ovat enempi tai vähempi pakollisia tietokoneen sujuvan käytön kannalta ~ paketinhallinta

jne jne jne..

Eli tuo codeccien asennus on mielestäni aika pieni ongelma sen rinnalla mitä kaikkea kivaa heebeliä joudut winkkuun asenteleen ennenkuin saat siitä edes jotenkin käyttökelpoisen. Eli mielestäni Ubuntu on enemmän "out-of-the-box" kuin XP.

taj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #143 : 02.02.07 - klo:21.52 »
Kyllä äitisikin osaisi asentaa kodekit kunhan lukisi ohjeita. ;)
No shit  :o
Tässä todellisessa maailmassa äitini on taiteentutkija, eikä hän missään tapauksessa halua lukea mitään man sivuja linuxilla! :D

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #144 : 02.02.07 - klo:22.14 »
Kyllä äitisikin osaisi asentaa kodekit kunhan lukisi ohjeita. ;)
No shit  :o
Tässä todellisessa maailmassa äitini on taiteentutkija, eikä hän missään tapauksessa halua lukea mitään man sivuja linuxilla! :D
Ei niitä man-sivuja tartte (ainakaan usein) lukea. Riittää kun lukee/selaa läpi Ubuntu Tutuksi Wikikirjan! http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi
alias vililikku

moonstone

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #145 : 03.02.07 - klo:11.08 »
joilla ei ole aikaa istua tuntikausia lukemassa manuaaleja, foorumeja ja yms.

Onhan se helppo sanoa jos on käyttänyt jotain windows versiota koko elämänsä ja oppinut jo ylläpitämään sitä.
Omalla kohdallani windowsia käyttäessä on kädetön olo, kun mikään ei toimi niinkuin on tottunut ja ohjelmat pitää asentaa hankalasti jostain internetin syövereistä selaamalla. Jokainen ohjelma pitää myös päivittää erikseen ja ne jopa muistuttelevat kokoajan siitä ärsyttävästi (flashplayer, quicktime, realplayer, f-secure)

(PS. Vista sammutti Aeron eräällä autoaiheisella nettisivulla kun se sivusto ei tukenut "jotain" kikkaretta)

tmp

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #146 : 03.02.07 - klo:12.19 »
(PS. Vista sammutti Aeron eräällä autoaiheisella nettisivulla kun se sivusto ei tukenut "jotain" kikkaretta)

http://blogs.msdn.com/kamvedbrat/archive/2006/04/02/566788.aspx

Ongelma on myös mokkuloissa AIGLX/Xgl, mitkä eivät tee asialle mitään, kuten Vista, vaan toimivat väärin. Tuosta on kyllä keskusteltu Xorg kehittäjien keskuudessa ja ongelmaan on tulossa ratkaisu jossain vaiheessa. Ongelman korjaaminen ei ollut aivan triviaalia, vaan vaatii syvempää Xorg-muokkaamista, joten saa nähdä milloin ongelma saadaan korjatuksi.

Omasta mielestäni Xgl/AIGLX ei ole vielä valmis, että olisi syytä ottaa distroissa oletuksena käyttöön.

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Vista
« Vastaus #147 : 03.02.07 - klo:12.34 »
Onhan se helppo sanoa jos on käyttänyt jotain windows versiota koko elämänsä ja oppinut jo ylläpitämään sitä.

Tästä nousee ehkä kyllä 'koko homman ydin'. Jos on käyttänyt Windowsia vaikka vuoden, kolme tai kymmenen, on kohtuutonta odottaa että pystyisi kivuttomasti siirtymään esim. Ubuntuun. Ubuntun käytön helppouden tms. pystyy arvioimaan vasta jälkeenpäin - vuoden, kolmen tai kymmenen päästä. On epäreilua ajatella että Ubuntu olisi tehty ensisijaisesti käyttäjille, jotka Windowsista siirtyvät: jos olisi, olisi Windowsia pyritty toki matkimaan mahdollisimman pitkälle (bugeineen kaikkineen ;) mikä taasen tekisi Ubuntusta ns. turhan. MIelestäni siirtyville on hyvä riittävän selkeästi kertoa että ei,  siirtyminen ei ole kivutonta vaan käyttäjän pitää pistää itseään likoon; olla valmis opettelemaan juttuja. Olen huomannut että kuukauden päivittäisellä käytöllä (lue: osta uusi läppäri ja asenna siihen suoraan (K)Ubuntu ja unohda se Winkku kokonaan) oppii julmetusti. Kun KAudioCreator herjaa ettei lamen takia pysty tekemään mp3-tiedostoja, osaa siinä vaiheessa jo kaivaa Adeptin esiin ja katsella onko lame asennettu. Näin siis naispuolinen käyttäjä kuukauden Kubuntu-kokemuksella. Mielestäni osoittaa oikeasti oppimista! Tai että Voikon asentaminen sujuu Voikon sivun ohjeiden perusteella (ja wikikirjan avulla). Onnistuu ladata allekirjoitusavain ja asentaa se - vaikka varsinaisia ohjeita ei ole kummassakaan.

Jos joku on aidosti Windowsiin tyytyväinen, lienee paras antaa pysyä Windowsissa. Mutta kun joku siinä Windowsissa rupeaa nyppimään, saattaa käyttäjältäkin ruveta vähitellen löytymään motivaatiota opetella käyttämään Linuxia. Ennen tätä ei siirtoa kannata tehdä.


r

(ja jotta tämä viesti kävisi Vista-ketjuu, kerronpa että ajattelin käydä Vistaamassa tuolla Kampissa tänään..)
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

gefa

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #148 : 03.02.07 - klo:13.49 »
Näin on,itse olen kikkaillut Winkulan kanssa sen alumetreiltä asti,tosin nykyisin enää vain pakon edessä.
Linuxin aloittelin muutama vuosi sitten sen aikaisella Mandrakella,oli joku 9 tai sellainen,ennen sen nimen muuttumista mandrivaksi.
Alkuun oli paljon juuri niitä "miten pirussa" tämäkin tähän saadaan,kun Winkulassa valmiina,mutta tähän pitää kauhealla kikkailulla asentaa ja juuri tämän vuoksi on oli pitkän aikaan Dualboot koneessa.
Dapperin myötä siirryin täysin kokonaan Linuxiin,jo ennen kuin dapper oli virallisesti vakaa,kun huomasin miten helppoläyttöinen Ubuntu on.
Ainut mikä on jäänyt niin sanotusti päälle,on KDE,sitä olen aina linuxissa käyttänyt pöytänä,se muistuttaa enempi Winkun työpöytää kuin Gnome,joka mielestäni on jotenkin suttuisen epäselvä,valikot jotenkin "väärin päin" ja niin poispäin.Työkseen kun on tullut tehtyä tuota rautapuolen huoltohommaa ja myöskin sitten painittua eri Mikkisoftan ongelmien kanssa ihan korvausta vastaan,täytyy sanoa,että vähemmällä vaivalla näillä nykyisillä Ubuntuilla pääsee,nopeammin kone täysin tulilla ja itseasiassa paljon vähemmän säätöä,kuin esim XP:n kaikki virittelyt,jos molemmat laitetaan puhtaana asennuksena.
Tästä huolimatta,en ole kovin halukas asentamaan Ubuntua sellaisen käyttäjän koneeseen,joka on koko ikänsä kikkaillut Windowsin kanssa,jos käyttäjä on sitä sorttia,joka ei pärjää kunnolla edes sen Xp;n kanssa,ilman jatkuvaa apua.

Tämä kertoo yleensä,tämä jakuvan avun tarve siitä,että ei edes yritetä opetella asioita,vaan vedetään alahuuli otsanahan päälle tyyliin "nämä on niitä nörttien hommia,minä näitä opi" ja jos tälläiselle tyypille yrittää rautalangasta asti vääntää mallia siitä,miten Winkulan taustakuvan voi vaihtaa,se on olevinaan liian teknistä se.
Näille tälläisille käyttäjille ei voi muuta suositella,kuin Winkulaa,koska silloin voi aina kieltäytyä kunniasta,kun ko henkilö kysyy miljoonatta kertaa sitä taustakuvan vaihtoa,voit aina syyttää vaikka Mikkisoftaa ja Gatesin Willeä siitä,että kone ei osaa lukea käyttäjänsä ajatuksia,mutta jos tälläiselle asennat Linuxin,on tämän ihmistyypin mukaan jopa itsestään selvä,että juuri sinä "nörtti ja linux guru" olet henkilökohtaisesti vastuussa joka pikku ongelmasta,joka tämän henkilön koneesta milloinkin esiin putkahtaa.

Itse siis käytän "koehenkilö X" tyyppeinä vain pirtin emäntää ja pikku pilttejä,niin ei tarvitse olla koko ajan leikkimässä mikrotukea ja selittämässä milloin mitäkin älytöntä Nokialaiseen.Eli tuota,kyllä se Mikkisofta on kuitenkin joillekin käyttäjille se ainoa järkevä valinta ja joskus on myös niitä ihmisiä,joille pitäisi antaa ainakin lähentymiskielto tietokoneille,jos alle 100m matkaa,niin smurffinväriset sedät tulee ja vie pois diskovaloilla varustetulla autolla  ;D
« Viimeksi muokattu: 03.02.07 - klo:13.53 kirjoittanut gefa »

Fa1r

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 221
 • Reply #1!
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #149 : 03.02.07 - klo:14.02 »
Tosiaan. Winblows Vista. Sitä siis ollaan taas uuden aikakauden kynnyksellä. Väittävät että kuva kertoo tuhat sanaa ja huono kuva puolisentuhatta sanaa, joten.

(hs20070202-talous)

Itse olen Windows-vastaan-Linux -asiassa ilmeisesti käyttäjän "Risto H. Kurppa" kanssa samoilla linjoilla. Eli mikä kenellekin passaa. Päätoimisesti hymyilen kärsivän näköisenä, kun joku tulee kertomaan minulle miksi Windows on parempi kuin Linux. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä tullut väittämään että Windows olisi hyvä, vaikka se Linuxia parempi jonkun mielestä olisikin.

´mso´

What you don't know can hurt you, only you won't know it.
--$(fortune)
Elastisen Linux-biisi

Urmas

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 253
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #150 : 04.02.07 - klo:20.13 »
Sitä siis ollaan taas uuden aikakauden kynnyksellä.

Jep jep. Vaan ei hätiä mitiä: Linux Genuine Advantage™

 :D
Registered Linux User # 423160 ... Registered Insane Linux User # 003 ... Registered Ubuntu User # 4219

Toni Alenius

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1506
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #151 : 05.02.07 - klo:10.36 »
Tein taannoin pesäeron Windowsiin (en omasta tahdostani, Windows ei vain käynnisty, mutta hyvä näin), ja käytän koneessani täst'edes vain Linuxia, jos ei joku distro hotsita, vaihdan toiseen. jos tulevissa koneissa on Windows asennettuna, niin anna olla, paitsi jos tuo Windows sattuu olemaan *****(sensuroitu linux -käyttäjien herkkiä silmiä ajatellen)...
Ubuntu 20.04.06 LTS
16 GB DDR3
Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80GHz × 4
GeForce GT 730 2GB
480 GB SSD

khyliX

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #152 : 05.02.07 - klo:11.24 »
Aloitin tietokoneeseen tutustumisen MacPlussalla, käyttis taisi olla versio 5. Sitten siitä etenin MacOS9:iin saakka Mac-raudan ja ohjelmien kanssa. Kunnes asensin pojan PC-win98 koneseen toiseksi järjestelmäksi Linuxin 1999.
Nyt olen käyttänyt linuxia seitsemän vuotta. Mandrake 7:lla aloitin. Sittemmin Susea, nyt pääsääntöisesti Ubuntua ja PCLinuxOSia. Omassa koneessa taitaa olla kuusi eri jakelua tutustumista ja kokeiluja varten.

Asensin opiskelemaan lähteneiden tyttöjeni koneisiin Linuxit: Novell-Suse ja Kubuntu. Molemmat ovat ala-asteelta saakka käyttäneet Winukkaa. Muutamalla neuvolla ja ohjelmien opastuksella kaikki on pelannut hyvin. Peruskäyttäjä hoitaa tehtävät yhtä vaivattomasti Linuxilla kuin winkullakin. Se mihin tukea tarvitaan on tuo multimediapuoli: mp3, elokuvat yms. Osaava voi laittaa ne valmiiksi muutamalla klikkauksella.

On selvää, että  käyttiksien (Linux, Win. Mac) syvempi tekninen ymmärtäminen ja sen myötä hallitseminen vaativat aikaa, vaivaa ja perehtymistä. Itselläni on sellainen tuntu, että esimerkiksi niin Ubuntu kuin PCLinuxOS ovat pienellä vaivalla opittavat järjestelmät. PCLinuxOS tuntuu tulevan sangen helppona pakettina, kun siinä taitaa tuo koodekkipuolikin olla valmiiksi asennettuna. Ja molemmissa on mahtava synaptic ohjelmien asentamiseen ja päivittämiseen.

Mutta harrastuneisuutta ei voi kaikilta edellyttää, siihen voi innostaa ja rohkaista. Siksi Linuxin levittämisessä on mielestäni järkevää itsekunkin sitoutua tukemaan johonkin rajaan saakka niitä, joille suosittelee tai asentaa Linuxin. Samalla tietysti opastaen avun lähteille netissä.
khyliX

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #153 : 05.02.07 - klo:22.38 »
Ei kai näitä käyttiksiä muuten olisi ellei jokaiselle löytyisi myös käyttäjiä.
Aika pitälle siinä on kysymys maku asiaoista.
Itse olen myös tuollainen kokeilun haluinen. Aina valmis imuttamaan uuden mielen kiintoisen
järjestelmän. Kuitenkin koitan pysytellä stabiileissa, sillä vaikka olenkin kokeillut eri Linuxeja
vuodesta 1998 lähtien, olen kuitenkin vielä aika tumpelo. Koitan kuitenkin punnertaa vaikeuksista.
Alkuun lähti tukka ja Ubuntun myötä alkoi tulla tikkuja kynsien alle ja nyt kun kokeilen muita
systeemejä alkaa maistua puulta.

Ohhoh! Tulipa varsinainen lörpänheittokirjoitus. Tarkoitus oli kuitenkin sanoa, että antaa vaan
kaikkien kukkien kukkia, vaikka se joskus naurattaakin (tai pistää vihaks)  ;D
Poistuu taka vasemmalle - - -

tmp

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #154 : 06.02.07 - klo:10.05 »

Risto H. Kurppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3024
 • Useita Kubuntuja ajossa.
  • Profiili
  • http://risto.kurppa.fi
Vs: Vista
« Vastaus #155 : 06.02.07 - klo:12.44 »
http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20070206#w2007020611260410501

Lainaus
Vistan päälleasennuksen nopeus testattu
MikroPC.net - ti 6.2.2007 klo 11:26

Windows Vistan asennuksesta XP:n päälle koituva nopeushyöty on kartoitettu.
...
Kolmeen kertaan ajettujen PCMark05- ja 3DMark06-ohjelmien mukaan erot olivat äärimmäisen pieniä. Jälkimmäisen ohjelman antama lukema puhtaalle Vista-asennukselle oli 9184 päälleasennuksen tuottaessa lukeman 9098. Suurempi luku tarkoittaa parempaa mittaustulosta.
Ainoastaan Doom 3 -pelin todettiin toimivan nopeammin puhtaassa asennuksessa, senkin tosin heikompaa resoluutiota käytettäessä. Mitatut FPS-arvot olivat 103 ja 97.
...
Ryhmä ei suostu suosittelemaan kumpaakaan vaihtoehtoa nopeuseron jäädessä mitättömän pieneksi. Vista tuli vähittäismyyntiin myös Suomessa viime viikon lopulla.

Hetkinen. JOs ne ei siis suosittele asentamista puhtaaseen koneeseen eikä asentamista XP:n päälle niin.. eihän sitä Vistaa sitten pysty sinne koneeseen itse saamaan lainkaan?? Eli tarkoittaako tämä nyt että aina pitää ostaa kone jossa Vista valmiiksi sisällä?

Ilmeisesti.. Kauppaan siis..


r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

DtW

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #156 : 06.02.07 - klo:14.11 »
http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20070206#w2007020611260410501

Lainaus
Ryhmä ei suostu suosittelemaan kumpaakaan vaihtoehtoa nopeuseron jäädessä mitättömän pieneksi. Vista tuli vähittäismyyntiin myös Suomessa viime viikon lopulla.

Hetkinen. JOs ne ei siis suosittele asentamista puhtaaseen koneeseen eikä asentamista XP:n päälle niin.. eihän sitä Vistaa sitten pysty sinne koneeseen itse saamaan lainkaan?? Eli tarkoittaako tämä nyt että aina pitää ostaa kone jossa Vista valmiiksi sisällä?

Virkkeessä on käytetty väärin niin kutsuttua temporaalista lauseenvastiketta: nopeuseron jäädessä – – pieneksi tarkoittaa oikeasti ”kun nopeusero jää pieneksi”. Kirjoittaja varmasti tarkoittaa ”Koska nopeusero on pieni, emme pidä kumpaakaan asennusvaihtoehtoa toista parempana (suositeltavampana kuin toinen)”.

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #157 : 06.02.07 - klo:15.35 »
Hetkinen. JOs ne ei siis suosittele asentamista puhtaaseen koneeseen eikä asentamista XP:n päälle niin.. eihän sitä Vistaa sitten pysty sinne koneeseen itse saamaan lainkaan?? Eli tarkoittaako tämä nyt että aina pitää ostaa kone jossa Vista valmiiksi sisällä?

Hmmm.. no ei, jatketaan saivartelua. Jos mina en suosittele sinua asentamaan Ubuntua, ei se tarkoita ettetko sita voisi tehda. Ja vaikka olikin vain esimerkki, niin sanottakoon, etta sama koskee myos Vistaa, tosin Vistan asentaminen (asentamisvaiheeseen paasy) vaatii enemman tyota, palkastasi riippuu sitten kuinka paljon enempi.
« Viimeksi muokattu: 06.02.07 - klo:15.39 kirjoittanut Jussi Nykänen »

gefa

 • Vieras
Vs: Vista
« Vastaus #158 : 06.02.07 - klo:15.54 »
Lisätään nyt tuohon,että koska se olisi Mikkisoftan päällepäivitys uudemmalla sujunut niin hyvin,
että kone toimisi kuin puhtaalta pöydältä asennettu,aina tulee joku "yhteensopivuus" ongelma ::)

juminy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Vista
« Vastaus #159 : 06.02.07 - klo:15.58 »
Lisataan viela senkin verran, etta koskahan toimisi taas Ubuntun versiopaivitys ilman ongelmia... toivottavasti huhtikuussa :)