Ajattelin vihdoin laittaa tuon pikku NUC:n kotiverkkoon ja vähentää hiukan "pääpalvelimen" käyttöä virrankulutuksen takia.
Eli ajattelin pikaisesti Ubuntu 14.04 Server asennusta, mutta kyllä se vain pakko on sanoa, että laiskuus iskee ensimetreillä. Kunnollisia ja ennen kaikkea ajantasaisia ohjeita ei oikein meinaa löytyä ja se työn määrä... Huhhuh. Ei huvittaisi selailla viikkoa man-sivuja. Järki käteen kotikäyttöä ajatellen..
Mutta näitä semi-valmiita pakettejahan on vaikka kuinka älyttömästi. Mutta mitkä niistä mahtaa olla hyviä? Niistä kaipaisin kokemuksia.
Muutama asia mitkä on käytännössä
pakko saada toimiin- Disk pooling ja helpolla. Ei mitään raid viritystä tähän käyttöön ja ihan rehellisyyden nimissä, niin päätteestä konffattavana ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Amahi kait tukee ainakin jotenkin?
- Samba jaot eri käyttäjille salasanalla ja quotan kanssa.
- Helppo headless valvonta kotiverkosta.
- Helposti valvottava tiedostojen synkronointi pääpalvelimeen, tai no tosin tämän voi kyllä toteuttaa aika nätisti pääpalvelimelta toiseen suuntaan.
Jotain mikä voi tulla tarpeeseen.
- Tulostus ja asiakirjaskannerin skannaukset "headlessinä" tietysti. Voi olla aika vaikea toteuttaa.
- Mediastreamaus DLNA
- Videovalvonta tuki olisi varsin jees.
Zentyalin olikos 3.2 versio oli muuten ihan ok, mutta jostain syystä sen moduulit ei ollut omien kokemuksien mukaan kovin vakaita pitkällä juoksulla.
Juuri tutkailen Amahia, josta näytti löytyvän paljon todella lyhyitä arvosteluita, miksi se on hyvä, mutta oikeita käyttäjämielipiteitä ei tunnu löytyvän mistään
*Lisäys Amahista*
Vähän palautetta tästä hienosta Amahista. Sanotaan nyt nätisti, että tuon kehittäjät saa olla tyytyväisiä, etteivät ole näköpiirissä. 6h taistelun jälkeen tiivistetysti. Siinä on pahoja UEFI ongelmia, jotka tulee yllättäen _kesken_ tiedostojen asennuksen vastaan, ei ole muuten vielä ikään tullut moista vastaan. Sen udev on määritelty niin päin just sitä kuin vain on mahdollista. Jos verkkokortti ei ole eth0 niin kannattaa unohtaa välittömästi. Todella miellyttävää että asennuskoodia aletaan asennuksen ihan lopussa kysymään ja virheilmoituksena tyrkytetään väärää koodia. Ei mainitaa siitä, että kurainen asennus skripti hakee sitä eth0:aa eikä löydä sitä. Tämähän on todella helposti arvattavissa jos järjestelmä hakee netistä päivitykset muuten asennuksen yhteydessä?! No vika löytyi hermoromahduksen partaalla, vain huomatakseni että asennuksen jälkeen se samba minkä piti mainosten mukaan toimia täydellisesti ei näy edes koko verkossa, vaikka etänä selaimen kautta kaikki näytti toimivan ihan ok. Viimeisenä niittinä tuossa roskakasassa ei toiminut edes plugarit lainkaan. Kiva asentaa etänä ja selain alkaa sovelluksen käynnistyksessä linkkailemaan virhettä johonkin todella käpyiseen vianhaku sivulinkkiin.
Tämä on just tätä Linuxien parhautta. Kaikki on periaatteessa täydellistä, mutta konffaaminen on täyttä sitä itseään. En suosittele Amahia KELLEKÄÄN
Noh, seuraavaa siirtoa miettimään..