Mitä eroa on esim. libdvdcss:llä ja toisaalta WinDVD:llä, joka on DVD-elokuvien katsomiseen kehitetty ohjelma
Sitä en osaa käsittää, että jos toista on laitonta levittää ihan ilmaiseksi, niin miksi tuota toista saa myydä ihan kaupassa.
Vai onko ero juuri siinä, että koska nuo Win-ohjelmat _eivät_ ole avoimia, eikä niitä voi helposti muokata ja parannella, niin kukaan ei pelkää että niiden avulla kopioidaan levyjä, vaikka niistä samat salauksenpurkukomponentit löytyvätkin kuin esim. jo mainitusta libdvdcss:tä?
Lisäksi tässä taitaa olla osana nuo patenttihommat, eli maksullisista ohjelmista on myös maksettu patenttikorvaukset asianmukaisille tahoille (esim. mp3 -> Fraunhofer-instituutti, DVD -> Philips), kun taas ilmaisista / vapaista ohjelmista (Linux-ohjelmat/kirjastot joilla näitä tiedostoja voidaan käsitellä, Winamp, yms.) kukaan ei ole maksanut mitään ja näin ollen ne eivät liene aivan laillisia siltäkään osin.
Onko mahdollista rakentaa ja myydä _laillisesti_ GNU/Linuxiin perustuvaa viihdelaitetta, jolla voisi nauhoittaa tv-ohjelmia ja polttaa nauhoituksiaan DVD:lle, kuunnella nettiradiota, katsella DVD-elokuvia tai kuunnella musiikkia (joko itse omilta levyiltä ripattua, tai netistä ostettua)? Eli homman pitäisi toimia kuten Windowsin uuden Media Center Editionin, jonka ympärille rakennettuja vehkeitä on jo myynnissäkin.
Ellei tämä ole mahdollista (ainakaan mikään iso nettimusiikkikauppa a'la iTunes Music Store ei tarjoa tuotteistaan Linux-versiota), niin Linuxin leviäminen kotikäytössä tulee hidastumaan merkittävästi. Kun tähän lisätään se, että Linuxin pelituki on onneton, ollaan jo nyt sillä tasolla, että en ole saanut yhtäkään kaveriani asentamaan Ubuntua, vaikka olen levyjä heille tyrkyttänytkin. Heille pääasiallinen käyttötarkoitus on joko pelit, musiikki tai videot ja näyttää siltä että huonoon suuntaan ollaan menossa kaikkien kolmen osalta (muutamaa hassua peliä lukuunottamatta).
Mikko