Luulisi että kun siellä tuota dataa on, niin sen pystyisi siirtämään koneelleen ja siitä edelleen muuttamaan vaikka MP3-muotoon kannettavaa soitinta varten. Mutta sepä ei onnistu kun levyllä ei näy muuta kuin nuo musaraidat, jotka siis on rikottu siten, että minun asemani (tai ohjelmani) ei niitä pystynyt lukemaan.
Onko joku tällaiseen urotekoon pystynyt (siis silloin kun se oli vielä laillista Wink) ?
Onnistuu ja vieläpä helposti.
Aluksi kuitenkin haluan painottaa kaikille, että tämä ohje ei ole laiton eikä sen käyttäminen ole laitonta, koska tässä ohjeessa ei murreta kopiosuojausta vaan jätetään se vain lukematta cd:ltä.
Nuo nykyiset "kopiosuojaukset" perustuvat ns. multisessio levyyn eli levylle on ensin kirjoitettu pelkät audio raidat ja sitten lisätty siihen tuo data raita, jolla tuo mikon kertoma ohjelmakin on. Eli levyllä on silloin 2 TOC:ia (table of contents). Tuo TOC siis sisältää tiedon siitä mitä levyllä on.
"Tavalliset" CD-soittimet eivät ymmärrä tuota data-raitaa eikä multisessio levyä, joten ne lukevat vain tuon vanhemman TOC:in ja löytävät musiikin aina normaalisti.
Windows taas lukee automaattisesti vain uudemman TOC:in joten se ei löydä muuta, kuin tuon data raidan.
Linux osaa lukea molemmat TOC:it ja tietää näin mitä kaikkea levyllä on.
Mm. cdparanoia ja siihen perustuvat cd:n rippaus ohjelmat, kuten grip osaavat lukea tällaiset levyt siis ongelmitta.
Useissa levyissä on myös lisäsuojaus musiikin seassa on "virheitä". "Tavalliset" CD-soittimet eivät näitä osaa lukea, joten eivät niistä virka mitään. Tietokone löytää nuo virheet mutta ei myöskään pysty niitä lukemaan. Tämän takia cdparanoia:lle pitää antaa lisäparametri (en nyt muista mikä se on), että se jättää ripatuista kappaleista pois ne osat joita levyltä ei pystytty lukemaan, joten jäljelle jää vain musiikki.
Narmuiset ja likaiset levyt saattavat tosin tällä tavoin käytettynä tuottaa vähän ongelmia.