Tuli mieleen että jos näitä rikottuja levyjä ei pysty kannettavalle soittimelleen siirtämään muuta kuin tietyn käyttöjärjestelmän omaavat ihmiset ja samoin musiikkinettikaupat (esim. iTunes music store) eivät toimi kuin tietyillä ohjelmilla tietyissä käyttöjärjestelmissä, niin eikö tällainen ole kilpailun rajoittamista ja täten EU:n pyhien periaatteiden vastaista?
Eikö tuollaisten nettikauppojen rajapinnat pitäisi olla julkisia, jotta niihin saa kuka tahansa yhteyden haluamallaan pääteohjelmalla.
Linuxilla vain on se ongelma, että meiltä puuttuu tarpeeksi suuri ja vaikutusvaltainen (lue rikas) kattojärjestö, joka pystyisi ajamaan etujamme niin suomen kuin EU:nkin tasolla. Ei liene huono ajatus liittyä vaikkapa FLUGin (
http://www.flug.fi) jäseneksi ja maksaa ilomielin tuota pientä jäsenmaksua.
FLUG on siis Finnish Linux User Group - liity jo tänään!
Mitä tulee noihin levyihin, niin ainakin Philips, joka siis on CD-standardin takana, on sitä mieltä että kopioduojatuista levyistä ei saisi käyttää nimitystä CD-levy, sillä ne ovat standardin vastaisia. Toivottavasti tekevätkin tämän asian eteen jotakin.
Mutta eihän tämä kaikki ole kuin hidaste meille ahkerille ja uutterille käyttäjille. Ainahan musiikkia voi koneelleen kopioida vanhalla kunnon piuhat kiinni ja äänitys päälle -menetelmällä.
Eli jos siis "CD" ei tietokoneessa inahdakaan, niin laita se stereoihin ja sieltä piuhat linjalähdöstä koneen äänikortin linjatuloon ja sitten vain äänenvoimakkuuden säätimistä oikeat äänilähteet käyttöön ja äänitys päälle.
Jos piuhat ovat hyvät ja äänikortti laadukas, niin eipä tuota äänenlaadun huononemista missään MP3-tiedostoissa juurikaan havaitse. Varsinkaan matkakäytössä tuolla ei ole mitään merkitystä.
Uuden lain valossa tätä toki voidaan pitää "tehokkaan teknisen toimenpiteen" kiertämisenä ja minua rikolliseen toimintaan yllyttäjänä, mutta enpä jaksa uskoa moiseen. Raastuvassa nähdään
Mikko