Asensit ilmeisesti suljetut ajurit?
Kyllä.
Kokeilitko "nvidia-xconfig" josko se olisi kirjoittanut xorg.configin kohdilleen automaagisesti? (toisaalta, onhan sitä käynyt muutamaan otteeseen niinkin, että on hävittänyt kuvan kokonaan kun on tuota yrittänyt "helpomman" tavan toivossa..)
En, käytin sekä Xfce:n omaa display konfiggia, että nvidia-settings softaa. Tuon voin vielä testata, mutta muistaakseni sielläkään ei ole juuri noita tiettyjä tarvittavia parametrejä. Kokeilen tuota ja kokeilen myös nvidia-settingssiä uudelleen, nyt kun olen lisännyt nuo maagiset rivit tuonne xorgiin.
Jos oikeasti haluat tehdä asiat "oikein" ja kerran "vaikeamman kautta" jotta kaikki toimii tulevaisuudessa juuri siten kuten sinä haluat, niin kannattanee lähteä rakentamaan sitä omaa asennusta mahdollisimman tyhjästä jonkin rolling-release distron päälle.
En, haluan tehdä asiat helpoimmalla mahdollisella tavalla. Mutta tässä säätäessä on muuten tullut vielä muutamia todella isoja kysymyksiä eteen jotka koskee yleensä distroja, linuxia ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Isken tuohon viestin loppuun pari mielenkiintoista havaintoa.
Joskus on kuitenkin jaksettava lukea ohjeita - joita löytyy paljon ja jotka ovat yllättävän laadukkaita.
Tai huonoja ja harhaanjohtavia, jolloin ohjeiden seuraamisesta on enemmän haittaa, kuin että ei olisi tehnyt mitään. Tämä on valitettavan yleistä.
Ohjeet ovat yleensä sitä luokkaa, että aivot narikkaan ja copypastea komentoriville. Näillä yleensä saa homman toimimaan kuten pitääkin.
Kyllä ja ei. On tullut monet ohjeet laadittua ja hyvin ohjeiden tekeminen on todella vaikeaa, samoin kuin myös ohjeiden noudattaminen. Varsinkin silloin kun ne on luotu asiantuntijoita varten. Koska ohjeista voi puuttua erittäin kriittisiä huomautuksia, jotka ovat sellaisia että ohjeen suorittajan tietenkin oletetaan tekevän em. toimenpiteet, koska nehän nyt vaan kuuluvat prosessiin. Varsinkin silloin tuolla aivot narikkaan asenteella tuottaa todella helposti aivan uskomatonta tuhoa.
Jos taas ohjeet eivät miellytä (eli haluaisit tehdä asiat perusteellisemmin, "vaikeamman kautta" ja ymmärtää samalla mitä teet, miksi ja miten mikäkin ohjeen kohta vaikuttaa järjestelmään ja varmistua siitä, että korjaus on mahdollisimman oikein toteutettu) voit aina perehtyä asiaan ja kehittää korjauksen (omasta mielestäsi oikeaoppisen) itse.
Totta, joskin tuo vaatii usein aivan uskomattoman määrän perehtymistä. Usein kun jotain asiaa alkaa säätämään huolella, niin sitten kun on säätänyt muutaman päivän tai vaikka viikonkin, niin yksinkertaisesti vain huomaa miten hemmetin vähän tietää ja sitten opiskelulista kasvaa 10 kirjalla aiheesta ja pitäisi vielä tehdä muutamia testiympäristöjä jne. Normia tietysti mm. tuotekehityksessä, mutta vaatii yllättävän paljon resursseja.
[/quote]
PS. empä ole ainakaan itse vielä Windows-asennusta tehnyt jonka hienosäätöön ei olisi mennyt vähintään samaa aikaa kuin vaikkapa Ubuntu-asennukseen, eli tiedä sitten onko se ruoho vihreämpää aidan tuollakaan puolen.
[/quote]
Se on totta. Mutta varsinkin tämä useamman näytön käyttäminen toimii yleensä Windowssilla hemmetin hyvin. Kaivoin muuten ne eksaktit maagiset rivit mitä tuonne konfiggiin pitää lisätä hans manual methodilla.
Ja ne olivat juuri niin kryptisiä kuin tuossa alunperin naljailinkin.
Option "TVStandard" "HD1080i"
Option "TVOutFormat" "COMPONENT"
Ilman noita kuva vaan on totaalisen surkea. Oikeastaan ihmettelen miksi se näky ylipäätänsä, ehkä osaa noista komponentin tuottamiseen käytettävistä pinneistä käytetään myös komposiitin tuottamiseen ja sitä myöten ruudulle tuli yhtään mitään. (Hmm, no siitä voisi tehdä oman väitöskirjansa miksi näin.)
Mutta sitten niihin paljon geneerisempiin ja mielenkiintoisempiin kysymyksiin.1. Miksi Ubuntu XFCE version boottaa ikuisuuden (minuutteja)
2. Miksi Debian LXDE versio käynnistyy käynnistyy 22 sekunnissa.
Kyllä, samanlaisilta USB-tikuilta nuo käynnistin.
Miten noilla voi olla noin sairaan suuri ero? Ehkä Ubuntun media on vaan eri tavalla kasattu ja tekee ihan jotain muuta kuin Debian? Mutta miksi?
Sitten niitä säätöjä mitä pitää tehdä uudelleen asennuksen jälkeen:
1. TCP:n optimointi
2. NCQ:n säätäminen
3. Noi kirotut näyttöjutut
4. Käyttöliittymän asetusten säätö
5. Virransäästöfeaturet
6. Evolution -> ThunderBird migraatio (tämäkin voi viedä helposti päiviä ja johtaa pään hakkaamiseen seinään.) Joskin ajattelin tehdä tuon helpomman kautta eli heittää kaiken roskan imap serverille ja imaista sieltä takaisin. Mutta toisaalta, miksei noita tietoja voisi siirtää jonkun geneerisen formaatin kautta ilman tuota?
7. NTP:n konffaus
8. Backup jutut
9. Mounttaus parametrit
10. GRUB (hmm, en ees muista pitikö sen kanssa säätää jotain)
11. Firefoxin parametrien ja Add-onien konfigurointi ja hienosäätö (tämäkin voi viedä päiviä)
12. GPG:n asentaminen, avaimet kuntoon, konfigin kustomointi
13. Filerollerin default parametrien säätäminen 7-zip formaatille (ei mitään muistikuvaa enää, mutta muistan että oli työlästä)
14. Keepass, GIMP, no noi menee aikalailla omana ittenään
15. Thunderbirdin lightningin toiminnan opiskelu ja mahdolliset synkronoinnit, myös puhelimeen
16. BlueFish + konffailut, GIMP, Python 2 + 3, MySQL, MongoDB, GIT, avaimet GitHubiin, SSH systeemit mm. Amazonin servereitä varten
17. Skype, jokos se toimi 64 bittisellä plattarilla ilman tuskailuita, joskus piti sitäkin säätää urakalla.
18. Turhien media softien poistaminen ja VLC tilalle
19. Transmissionin parametrien säätö, palomuuri, portit auki
20. LibreOfficen asentaminen ja parametrien säätäminen
21. TrueCrypt ja parametrointi & testaukset
22. 6to4 tunnelointi kuntoon
23. Google App Engine developer toolien asentaminen ja testaus
Koska mun nykyinen asennus ei ole nyt tämän pahemmin rikki. Window manager ei muuten kaadu taas jostain syystä just nyt. Niin ehkä jätän sen uudelleen asentamisen väliin, kuten totesin.
Kun rupeaa laskemaan kustannuksia käytetylle ajalle, niin usein uusi kone on halvempi, kuin mitä se aika mikä sen kanssa säätämiseen menee, että kaikki on kondiksessa.
Miksei Twinview kelpaa?Nyt muistin miksei Twinview kelpaa.
Tietyt asetukset ovat silloin jaettu näyttöjen kesken. Tämä ei ole tietenkään hyväksyttävää. Vaan molemmille näytöille pitää voida säätää asetukset näyttö kohtaisesti. Tämä on siis se alkuperäinen syy, miksi noi ovat erillisinä screeneinä.
Mielestäni tämä on myös asia joka johtuu ajureista / arkkitehtuurista. Näytönohjain teknisesti pystyy kyllä siihen ja se on oletus toiminnallisuus mm. Windowssissa.
Ongelmat ovat siis synkki ja mm. gamma jne asetukset.