Ehkä pieni yleinen selvennys vielä.
Ennen kun Java tuli pakettienhallinan kautta / päivitysten kautta / käyttäen tuota "Partners (Kumppanit)" pakettivarastoja niin se näkyi ja kuului näkyä asennettuna Synaptic: ssa.
Nykyinen Java tulee aina pakettienhallinan ulkopuolelta (johtuen Oraclen toimesta joka on kuvattu jo aiemmin) eli tuo uusin Java ei enää näy eikä kuulu näkyä asennetuissa paketeissa Synaptic: in puolella. Jos siellä on edelleen rukseja Sun: in kohdalla niin se on vanhaa tavaraa joka huonommassa tapauksessa estää tuon uuden Javan toiminnan tarkoitetulla tavalla. Kun tuon Synaptic: ssa näkyvän vanhan Sun Javan poistaa niin Synaptic vetää tilalle Open / Icedtea -paketit mutta ei Icedtea pluginia. Tämä on aivan kuten pitääkin ja kaikesta huolimatta Firefox: in käytössä on Oracle/Sun plugin --- vaikka se ei näy Synaptic: ssa vaan siellä näkyvät nuo "open.." paketit. Tuo saattaa hämätä kun monet käyttäjät ovat tottuneet asennettujen ohjelmien näkyvän Synaptic: ssa.
Olen asentanut ongelmitta viime päivinä käsin pariin koneeseen tuon uuden Javan. Sen lisäksi tiputin, tutkin hieman tuota "hollantilaisten skriptiä" ja asensin myös sillä yhteen koneeseen --- sekin toimii.
Ongelmaa voi tulla vastaan vanhasta Java-asennuksesta jota ei ole vielä poistettu. Tuo vanhempi Java on tahallisesti pimennetty (Oraclen lisenssiehdot...) ja pitää poistaa häiritsemästä uutta asennusta. Tilalle automaattisesti tulevista avoimista paketeista ei ollut haittaa uuden Oracle Javan toiminnalle webbiselaimessa, Sampopankki ym. kokeilemani asiat toimivat.
Tuli vielä mieleen yksi asia: Tuo "hollantilaisten skripti" näyttäisi olettavan että kun Ubuntu on 64 bittinen niin siinä on myös 64 bittinen Firefox. En ole tutkinut tuota sen pidemmälle, esim. voisiko vanhemmassa 64 bittisessä Ubuntussa olla kuitenkin 32 bittinen Firefox eli onko näitä kombinaatioita käytössä. Tuo ajettavan tiedoston bitttisyys on kyllä helppoa tarkastaa "file" -komennolla jos tietää mikä on Firefoxin oikeasti ajettava tiedosto.