Kokosin tähän malliksi muutamia "PrintScreen" -valikoimia eri järjestelmien kirjaimista. Kaikki otteet on poimittu samasta Google Docs -dokumentista.
http://photoupload.org/images/65693209221528460701.jpgKuten kuvasta käy ilmi, Ubuntun ja Mintin teksti on tummaa ja vahvaa ja helppoa lukea pieneltäkin näytöltä. Fedorassa ja Open Susessa kirjaimet ovat ohuimmat. Minun mielestäni paksut kirjaimet ovat parempia, mutta tämä on tietysti mieltymyskysymys.
Pystyykö jollakin tempulla muuttamaan myös Fedoran ja Open Susen tekstit yhtä vahvoiksi kuin Ubuntussa ja Mintissä? Olen nähnyt ohjeita, miten tämä tehdään, mutta en ole saanut tuloksia aikaan, vaikka olen yrittänyt tehdä juuri niin kuin neuvotaan (ladannut fontteja jne.).
Tällä hetkellä yhden koneeni Ubuntu 10.04:ssä on myös samanlaiset ohuet kirjaimet kuin Fedorassa ja Open Susessa - kaikkialla muualla paitsi Opera-selaimessa. Muutos tapahtui tarkoittamattani, kun säädin fontteja KDE:n puolella. Fonttien palauttamiseksi sellaiseksi kuin niiden Ubuntussa kuuluisi olla, ei taida olla kenelläkään muuta neuvoa kuin että asenna uusi Ubuntu...
P.S. Seuraava ei liity aiheeseen, mutta otan nyt kuitenkin Print Screenin yhdestä KDE:n ärsyttävimmästä piirteestä, johon tätäkin tekstiä kirjoittaessani taas törmäsin ties kuinka monta kertaa. Ilmiö hidastaa kirjoittamista, kun pitää vähän väliä odottaa, että kirjoitettava kohta näkyy. En haluaisi, että tietokoneessa olisi mitään toimintaa, joka aktvioituu pelkästä hiiren liikkuttamisesta pöydällä (käytän irtohiirtä, koska tietokoneiden kiinteät "levyhiiret" tekevät mitä sattuu ja useimmiten huonoja asioita). Asioiden pitäisi tapahtua ainoastaan silloin kun tietokoneen käyttäjä haluaa niiden tapahtuvan eli vasta hiiren napin painamisen jälkeen.
http://photoupload.org/images/04549521090808322102.png