Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että tavaramerkin sekoitettavuus edellyttää lähtökohtaisesti tarjottavien tavaroiden/palveluiden samankaltaisuutta.
Esimerkiksi "ubuntu" tavaramerkki on EU:ssa rekisteröity useammalle taholle (eri toimialoilla), ja Canonicalin tavaramerkki suojaa nice-luokituksen mukaisesti tietokoneohjelmistoja ja oheispalveluja (lisäksi erillinen rekisteröinti tiettyjä oheistuotteita suojaamaan).
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että löytyy parempiakin kohteita "kansalaisaktiivisuudelle" kuin tavaramerkin haltijoiden oikeuksien valvonta ilmoittelemalla todellisia (tai useammin kuviteltuja) loukkauksia. Nämä voi mielestäni jättää ihan huoletta tavaramerkin haltijoiden päänsäryksi.
EDIT:
Jos logoa ei ole rekisteröity esim euroopan laajuisesti eikä erikseen suomessa niin tuo logolla ole suojaa suomessa.
Tämä on vain osittain totta. Tavaramerkki voi rekisteröimättömyydestä huolimatta olla suojattu, jos se on suomessa "vakiintunut" käyttöön. (eli yleisesti tunnettu ao. elinkeino- ja kuluttajapiireissä tiettyjen tavaroiden/palveluiden erityisenä merkkinä). Tällöinkin se on lähtökohtaisesti toimialakohtainen.