Itse lähden siitä periaatteesta että käyttis ei ole lelu jota vaihdetaan uuteen vähän väliä, vaan perustavanlaatuinen osa tietokonejärjestelmää jonka haluaa toimivan vuosikausia, ts. sen turva-aukkoihin tulee päivitykset, siihen saa asennettua käyttistä uudempaakin softaa ilman että se menee sekaisin ja ilman isoa vähtiä, käyttiksen osien päivitykset eivät sotke konetta jne..
Tällä kommentilla mikä nyt seuraa en saane suurta suosiota täällä mutta jonkin asian Microsoft on tehnyt tässä oikein. Pentti peruskäyttäjä ei halua Windowsiaan päivittää vähän väliä uusimpaan, vaan vaihtaa sitä käytännössä kun vaihtaa tietokonetta. Niinpä vanhempiakin versioita on tuettu aika pitkään, miettikääpä vaikkapa jonkin XP:n tukiaikaa. Turvapäivityksiä ja bugikorjauksia on tullut vuosia (vaikka ne nyt loppuvatkin) ja suurin osa Windowsille julkaistuista sovelluksista toimii XP:llä kummemmin ököttämättä. Jos Windows käyttäjä vaihtaa vaikkapa Firefoxiaan uudempaan hänen ei odoteta hankkivan uusinta versiota Windowsista, ei pitkään aikaan. Jollekin W98:lle ei enää ohjelmia niin vaan saa, mutta esim. XP:lle saa. Yrittäkääpäs asentaa johonkin vaikkapa Win Vistan ikäiseen Ubuntuun uusin Firefox, voi olla metkaa.
Harrastajan (joihin itsenikin kyllä luen) on ehkä vaikea hahmottaa että peruskäyttäjä ei halua säätää käyttiksen parissa ja tehdä versiopäivitystä vähän väliä, vaan peruskäyttäjä haluaa systeemin mikä pyörittää hänen ohjelmiaan ja on poissa tieltä. Windows enimmäkseen onnistuu tässä, mikä on yksi syy sen edelleenkin jatkuvaan suosioon vaikka se teknisesti onkin aika kuraa.