...
Tämä liittyy Photoshoppiin ihan aikuisten oikeesti. Photoshop käyttää levyä tosi intensiivisesti, kuten Windowskin. Asia on ratkaistava toisella(kolmannella?) kovalevyllä.
Jos haluat todella toimivan Photoshopin, osoita sille mieluiten ihan oma (nopea) kovalevy swap-tiedostoja varten. Samalle levylle voit sijoittaa Illustratorin temp-kansion kuten Bridgenkin väliaikaistiedot. Normaalisti 60GB riittää fotarille, joten hankkisin kaksi tuollaista SSD-levyä. Hätätilassa voit määrittää fotarissa tempeille pienen(60-100gb) osion Sata-levyltä. Tärkeää on, että Windows ja Photoshop peuhaavat fyysisesti eri levyilla temppeineen, koska ne tekevät sitä samanaikaisesti.
Varmaan liittyykin Photoshoppiin, mutten tiedä että liittyykö Helsingforcen tilanteeseen - käyttäjiä ja käyttötilanteita on monenlaisia.
Sinänsä tuo tilanne ratkeaa helposti ilman toista levyäkin:
- virtualisoitu Windows 7 SATA-III -levylle
- ylimääräinen virtuaali-disk, SSD-levylle
- virtuaalilevyä ei ole mikään pakko tehdä alussa, sen voi tehdä myöhemminkin sitten kun tietää tarpeen
- tällöin Photoshopin tempit ja muut vastaavat pyörivät Ubuntun kanssa samalla SSD-levyllä, mikä tuskin on mikään haitta Photoshopin käytön aikana.
- pienenä haittana tässä on vain se, että virtuaalikoneen kopiointi, siirto, backup ei ole tämän jälkeen enää triviaalisti sen yhden hakemiston kopiointi, vaan pitää muistaa kuljettaa mukana nuo virtual-disk-tiedostotkin. Ei oikea haitta jos tietää mitä tekee.
- mitään vanhanaikaista osiointia on ihan turha tehdä virtuaalikoneiden kanssa tai virtuaalilevyjä varten. Osioinnilla vain haaskataan tilaa ja tehdään järjestelmästä huonommin hallittava, koska osioinneilla on taipumus olla vääriä pitemmällä aikavälillä.
- päinvastoin kuin voisi kuvitella, virtuaalilevyt eivät lähtökohtaisesti ole ollenkaan hitaita, vaan voivat toimia nopeamminkin (jossakin tempussa) kuin fyysiset levyt, johtuen kehittyneemmästä sisäisestä tekniikasta. Jossakin vaiheessa kuitenkin fyysisen levyn teknologia tulee vastaan ja homma kokonaisuutena toimii hitaammin - tämä riippuu kuitenkin fyysisen kovalevyn teknologiasta ja siinä mielessä SSD-levy on hyvä juttu. Kuulostaa sekavalta, mitä tämä nopeuden arviointi onkin, mutta jutun moraali on, että kannattaa kokeilla mitä tuo edellä mainittu konfiguraatio oikeasti tarkoittaa. Luulisin, että on hyvin nopea, johtuen tuosta Photoshopin mahdollisuudesta hajoittaa levyintensiiviset työt eri levyille. Joten fyysiselle Windowsille on vielä vähemmän syytä.
- tuo edellinen ei tietenkään tarkoita sitä, että toinen SSD-levy olisi turhaa, sehän olisi tietysti triviaaliratkaisu, jos sitä oikeasti tarvitaan (siis jos Photoshopin tai jonkun muun hyvä suorituskyky todella on tarpeen). Edellisessä on myös sikäli ristiriita, että Windows vaatii myös yleisesti ottaen nopeaa levyä, mutta Windows tuskin vaatii nopeutta samaan aikaan kun Photoshopin levyintensiiviset operaatiot ovat menossa, joten Windowsin majailu SATA-III levyllä on tuskin tässä se ensi sijainen murehdittava kohde. Toisaalta, jos olisi kuitenkin toisinpäin - eli Photoshop voi vähän odotella, mutta Windowsin pitää olla nopea - niin voit sijoittaa Windowsin (e.m. vinkkien mukaan) SSD-levylle ja Photoshopin tempit jms. SATA-III levylle. Virtualisoidussa systeemissä voit tällaiset muutokset toteuttaa koska hyvänsä, triviaalisti, kun vain siirrät hakemistot/tiedostot uuteen paikkaan. VMwaressa ei tarvitse tehdä mitään kun sen koneen siirtää uuteen paikkaan, ainoastaan käynnistää se uudesta paikasta. Ylimääräisille virtuaalilevyille, joita itse on tehnyt erikseen, pitää kuitenkin sanoa uusi paikka kun ne siirtyvät.