Kirjoittaja Aihe: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18  (Luettu 2053 kertaa)

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« : 21.06.11 - klo:11.35 »
Elikkäs elikkäs. Asensin ppa:sta 10.04:n kernelin & headerit versiota 2.6.38.8.18. Kun konetta käynnistin tuli ilmoitus, että kone voidaan käynnistää vain matalaresoluutioisessa tilassa, mihin käynnistinkin yhden istunnon ajaksi. Katsoin rajoitetuista laiteohjaimista, ja Nvidia ajuri oli yhä asennettuna ja käytössä. kokeilin poistaa ajuria (itseasiassa ajasttelin että se poista nappi ottaisi pois käytöstä & voisi koettaa aktivoida uudestaan), eli annoin mennä koko ajurin poiston loppuun. Kokeilin uudelleenasennusta, mutta ajuri ei suostunut asentrumaan. Virheilmoitusta en nyt muista ulkoa (olen työkoneella joten koittaakaan en voi.).Kun käynnistin takaisin vanhaan kerneliin, sennusta ei tietty vieläkään voitu suorittaa, ennenkuin poistin tämän uuden kernelin asennuksen.

Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia, ja jos on, niin kuinka olette saaneet ongelman ratkaistuksi? Nvidian ajurit nimittäin ehdottomasti haluan käyttööni vaikkeivat avoimia olekaan.

Entä miksi haluan päivittää kernelin? Syynä on wlan adapterin ajuri joka vaatii uudempaa kernel versiota (kts.  laitealueelta aihe koskien Realtek Wlan N USB donglea.)

Edit: Muokattu aiheen siirron vuoksi.
« Viimeksi muokattu: 21.06.11 - klo:17.09 kirjoittanut uggeli »
Linux: Be root
Windows: Reboot

tuke81

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1667
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #1 : 21.06.11 - klo:17.38 »
Ite ole oikein pysyny näiden paketin hallinnan tarjoamien nvidian ajureiden perässä(Itse asentelen yleensä uusimmat suoraan nvidian sivuilta nykyään). Mutta kattos logeja (/var/log/Xorg.0.log ja dmesg) mihin ajureiden käynnistys tökkää(Arvelisin puuttuvaan kerneli moduuliin nvidia.ko).

Ainakin mitä kattelin tota nvidia-currentin tiedostoluetteloa ei siellä nvidia.ko:ta ole, lienee niin että se käännetään asenneksun yhteydessä käytössä olevalle kernelille sopivaksi...
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #2 : 25.06.11 - klo:12.39 »
Täytyypä tässä asentaa uudestaan tuo kernel & headers paketti. Käsittääkseni tämä yhdistelmä on aiemmin ainakin ollut riittävä siihen, että tuo nvidia.ko:n kääntäminen onnistuu. Tai en toki ole aiemmin mitään pakettikohtaisia juttuja seurannut, mutta ainahan tuo nvidia on ollut käytössä & toimiva kun kernel on päivittynyt. Ei kai tämän pitäisi poiketa juurikaan normi kernel päivityksestä?

Oma veikkaukseni on, että taas käy niin, että käynnistyksen jälkeen joutuu käynnistämään matalan resoluution tilassa mikä nyt nimeltään olikaan. Tämän lisäksi varman rajoitettujen ajurien listalla nvidia ajuri näkynee taas käytössä mutta ei toimi.. No raportoidaan (päivitän tähän viestiin) lisää jahka tämä kernelpäivitys on tehtynä.

Edit:

Noinhan siinä kävi kuin uumoilinkin. /var/log/Xorg.0.log löytyy mm. seuraava pätkä:

Koodia: [Valitse]
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Video Driver
(EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your
(EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages.
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) Unloading /usr/lib/xorg/extra-modules/nvidia_drv.so
(EE) Failed to load module "nvidia" (module-specific error, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found

Halutessa voin toki koko login liittää myös, mutta tuossa oli kai melko oleellinen tieto.

Tämän lisäksi kun graafiseen tilaan käynnistää, tulee tuonne yläpalkkiin oikealle huutomerkki "huomiokuplan" sisälle. Tämän päälle kun vie hiiren, niin ilmoittaa: Kaatumisraportti havaittu.

Tätä klikkaamalla tulee ilmoitus: "Ongelma paketissa: Paketin "bcmwl-kernel-source" asennus tai päivitys epäonnistui. Voit auttaa kehittäjiä korjaamaan ongelman raportoimalla ongelmasta.

Tämän ikkunan kun sulkee, seuraa ilmoitus: "Ongelma paketissa: Paketin "nvidia-current" asennus tai päivitys epäonnistui. Voit auttaa kehittäjiä korjaamaan ongelman raportoimalla ongelmasta.

Itse en raportoi kahdesta syystä:

1) Tämä on epävirallisen kernelpäivityksen mukanaan tuomaa ongelmaa.
2) Vaatii kirjautumista Launchpadiin omilla tunnuksilla. Välillä tuntuu että tällaisissa "itselläni on peukalo keskellä kämmentä" ongelmissa olisi miellyttävämpää raportoida anonyymisti vain klikkaamalla se raportoi ja that's it.
« Viimeksi muokattu: 25.06.11 - klo:13.01 kirjoittanut uggeli »
Linux: Be root
Windows: Reboot

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #3 : 25.06.11 - klo:19.56 »
Ollut näemmä muillakin samanlaisia ongelmia:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1691764

Tuolta poimittuna silmään osui mm:

Lainaus käyttäjältä: BicyclerBoy
It is very possible that 173 will not compile against 2.6.38 or that you do not have the headers package..

You can find nvidia 270 pre-compiled ppa for 10.04 in couple of ppa..
https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates (very careful with other packages)

Mitä mieltä olette tästä väitteestä / uskaltaako sitä lisätä vielä yhden ppa lähteen ajureiden vuoksi?.. (Itsellänihän nuo Headersit on muttei silti onnistu) Tosin ilmeisesti myös tuo bcwml tulisi asentaa uusiksi.. Mutta toisaalta, eihän tuo wlan toimi raudaltaan kuin satunnaisesti, joten olkoon tässä yhteydessä pois..
Linux: Be root
Windows: Reboot

tuke81

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1667
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #4 : 25.06.11 - klo:20.25 »
Nojaa ainahan ylimääräiset ohjelmalähteet voidaan poistaa...

Et kuitenkaan kokeillut kääntää sitä wlani pulikan ajuripakettia suoraan lucidin kernelillä?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1677018

Meerkantillakin toimii, niin en kyllä näe miksei toimisi lucidllaki, kun itselläni ainakin kääntyi. Mutta kun ei ole tuota donglea niin en voi kokeilla toimiiko ajurit(niin ja jos kokeilet, niin älä käytä sitä installeri sh:ta. Vaan pura paketin driver kansiossa oleva ajuri paketti ja käännä se (make && sudo checkinstall))...
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

Pehtoori

 • Vieras
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #5 : 25.06.11 - klo:21.40 »
asenna 1104 ja lopeta pää edellä seinään juoksut ;D

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #6 : 25.06.11 - klo:23.32 »
Täytynee kokeilla tuota sitten perus kernelillä, jospa toimisi. Tuon näkee sitten kun palikka aikanaan saapuu. :) Mitä tulee pää edellä seinään juoksemiseen, niin tämä 10.04 pelittää muutoin niin hyvin, että pahaa pelkään että se 11.04 olisi se pahempi jysäys (vaiko peräti jytky :D). Puhumattakaan siitä, että olihan täällä thread jossa jollain ongelmia 11.04 + nvidia ajureilla.. :D

Mutta juu, aika näyttää. Ehkä tässä syytä vetää nyt hetki henkeä, odottaa palikan saapumista & testata kuitenkin vakio kernelillä vaikka wlan palikan ajurissa olikin se maininta, että kävisi 2.6.38 & uudemmille. Tämä muuten jakaakin tämän keskustelun tehokkaasti ikäänkuin offtopicicksi. Tästä syystä alunperin postasinkin tämänkin laitepuolelle, jotta elivät edes näennäisesti rinnakkaiseloa (ja laiteajuristahan tässäkkin puhuttu).. :)

Ai niin, kiitos kaikille jo tähän astisista vinkeistä, opastuksista jne. :) Palataan asiaan ehkä tuonnempana.
Linux: Be root
Windows: Reboot

I Svärd

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 296
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #7 : 26.06.11 - klo:10.53 »
Minulla oli ongelmia H.264 videon toiston kanssa, jotka loppuivat kun otin x-swat ppa'n käyttöön.
Ubuntu 11.04 64bit on ollut käytössä huhtikuusta saakka eikä muita ongelmia ole ollut.

uggeli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 351
  • Profiili
Vs: Nvidia (Current ajurit & kernel 2.6.38.8.18
« Vastaus #8 : 26.06.11 - klo:13.35 »
Hmm.. Tekisi tässä melkeinpä mieli heittää 11.04 (64bit myös itselleni) kehiin (tai vähintään ensin tuo x-swat ppa käyttöön), mutta toisaalta.. Jos nyt oikein viitsisin vaivaa nähdä ja mahdollisesti toimimaan saadun järjestelmän "rikkoa", niin voisihan sitä yhteisön edun nimissä harrastellakin tässä..

Eli jotta toiset saisivat enemmän hyötyä ketjua lukemalla, kuin toteamuksen että paljon säädetty edestakaisin muttei toimi (/ muuten vaan ei päätä eikä häntää :D), niin... Voisin ensin vetäistä tuon wlan palikan ajurin 10.04:n normi kernelille vaikka sille versiolle sen ei luvattaisikaan toimivan. Raportoida sitten ko. ketjuun kuinka kävi.. Sitten heittää taas tuon uuden kernelin tulille ja testata ratkeaisko nvidia ongelmat  x-swat ppa:n käytöllä & raportoida tähän ketjuun ratkesivatko nämä tässä pähkäillyt ongelmat. Toki vielä päivittää toimivuudesta varmistustieto myös wlan palikan omaan ketjuun. :D
Linux: Be root
Windows: Reboot