Kirjoittaja Aihe: Palvelimet, mistä ja mihin hintaan?  (Luettu 29973 kertaa)

suppo84

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 175
    • Profiili
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #40 : 30.04.12 - klo:17.05 »
No niin, nyt on kunnon mopo käytössä.

Intel® Core™ Quad-Core i7-2600 processor, 32 GB DDR 3 RAM for maximum performance and equipped with massive 2 x 3 TB SATA 6 Gb/s hard disk drives.


Olen katsellut noita Hetznerin myllyjä tässä itsekkin, melkein tippui silmät päästä kun katseli noita teho/hinta suhteita. Nykyiset koneemme ovat Leasewebillä ja olen ollut tyytyväinen tähän asti mutta tuo Hetzner on alkanut kyllä oikeasti kiinnostamaan.

Hetznerillä olisi enemmän siirtokaistaa, tehokkaamman koneet edullisemmin ym. Jos jollain kokemusta niin miltä tuo Heznerin palvelu vaikuttaa?

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #41 : 30.04.12 - klo:20.04 »
Jos jollain kokemusta niin miltä tuo Heznerin palvelu vaikuttaa?

Moni vannoo Hetznerin nimiin. OVH on toinen melkoisen kova pelaaja euroopan markkinoilla. Kun vertaan nykyisiä Nebulan sopimuksia Hetznerin tarjoamiin ehtoihin, niin kontrasti on melkoinen. Eräs nimeltämainitsematon server hostaaja jopa veloittaa 49 snt / giga, joka on mielestä jotain ihan käsittämättömän törkeää.

Tähän mennessä yksi kaveri on siirtänyt systeemit pois Hetzneriltä. Perusteluna se, että asiakaspalvelu / huolto ei ole tarpeeksi itsenäistä. Pitää sanoa täsmälleen mitä halutaan koneelle tehtäväksi, eikä yleinen saitti on down, nyt peruna heti kuntoon toimi. Ajoittain tuo on ongelmallista. Eli ASPA ei toimi normaalista poikkeavissa tilanteissa kuulemma kuten pitää.

Nykyistä palveluntarjoajaa olen vedättänyt Hetznerin hinnoilla ja ovat sanoneet suoraan että "kuluttaja rautaa", eli ei ole kunnon serveri rautaa. No tuolla on sen verran merkitystä, että jos hetznerin palvelu olisi täysipainoista virtualisointia jossa palvelut siirtyy automaattisesti uudelle plattarille vanhan lahotessa alta, niin se olisi ok. Nyt kuitenkin voi tulla pidemipä palvelukatkoja rautavikojen takia, jos saittia ei ole klusteroitu oikein.

Oikein tehty klusterointi onkin sitten melkoinen kynnys kysymys, enemmän tai vähemmän pro-jengille. Monelle ammattilaisellekkin se on ongelma, koska siihen uppoaa paljon resursseja vaikka se on tottakai teknisesti toteutettavissa.

Henkkoht. olen tähän asti valinnut kaikkiin tapauksiin joissa tarvitaan luotettavuutta virtuaaliserverin, joka voidaan pahimmassa tapauksessa käynnistää toiseen konesaliin, mikäli se paikka jossa koneen pitäisi pääsääntöisesti olla ei toimi. Tietysti tästä joutuu maksamaan jonkinlaisen preemion, mutta se on kuitenkin merkittävästi vähemmän kuin 100% hot-spare kustannus. Toisaalta, hetznerin hinnta tasolla 100% hotspare kustannuskaan ei enää kuulosta kovin pahalta. ;) Moni nimittäin riistää paljon enemmänkin virtuaaliservereistä.

Pyydän kaverilta tarkempaa statementtiä jonka voin suoraan quotata miksi hän vaihtoi pois hetzneriltä, jos sattuu irtoamaan.

Edit: Kaverin kommentit oli että ASPA toimii siellä nykyjään todella huonosti. Kun on joku vika, ne kysyy mitä pitää tehdä. Eikä niin päin, että selvitetään missä ongelma on.  - Tuo on kyllä varsin yleistä jos asiakaspalvelun resurssit on alimitoitettu, kaikki koitetaan vain pallotella takaisin asiakkaalle mahdollisimman helposti, eikä asioita haluta selvittää / ratkaista.
« Viimeksi muokattu: 01.05.12 - klo:13.42 kirjoittanut Sami Lehtinen »

suppo84

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 175
    • Profiili
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #42 : 01.05.12 - klo:17.25 »
Aivan, nuo Intel i7 suorittimet eivät suoranaisesti ole palvelinsuorittimia vaan enemmänkin työasemille suunnattuja.

On kyllä vähän arveluttavaa vuokrata tuolta edes sitä kalliimpaa Xeon suorittimella varustettua masiinaa jos se onkin tyyliin jokin hikipaja kasannu tavalliseen PC-koteloon. Levytkin vissiin niitä perus sata2 levyjä..

No jos tuollaista ei virtuaalikone hostiksi hankkisikaan vaan ihan perus webbihostiksi ja omaksi harrastukseksi :-)
Voisihan tuollaisella pyöritellä mukavasti myös jotain Call of Duty 4 peliservua, Linux pohjalla se ei paljon tehoja vaadi...

Miten tuolla Heznerillä noi laskutus asiat menee? Leaseweb kyllä aina muistuttaa sähköpostilla hyvissä ajoin ja maksun voi kuitata näppärästi PayPalilla. Leasewebillä onnistuu myös ihan IBAN tilisiirrollakin.

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4638
    • Profiili
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #43 : 01.05.12 - klo:18.02 »
Miten tuolla Heznerillä noi laskutus asiat menee?
Hetzner veloittaa luottokorttia tai saksalaista pankkitiliä.

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #44 : 01.05.12 - klo:18.47 »
Miten tuolla Heznerillä noi laskutus asiat menee?
Hetzner veloittaa luottokorttia tai saksalaista pankkitiliä.

Mitä tässä olen monen isommankin Eurooppalaisen firman kanssa jutellut, niin on surku hupaisaa että SEPA nimisestä asiasta eivät monesti tiedä ne yritykset, jotka hyötyisivät siitä merkittävästi. Mutta tämä ei ole mikään uutinen pohjoismaiden ulkopuolella.  Valitettavasti. Jotkut eivät edes ole kuulleet viitenumeroista. Huhhuh.


CaBa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 8
  • plaah
    • Profiili
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #45 : 02.05.12 - klo:02.12 »
Itse en nyt tällä hetkellä suosittele hezneriä. Sieltä on palvelin nyt käytössä taas ja aika pahasti ddosseja tulee. Johonkin hassutteluun sitä voi käyttää, muttei palveluun joka tarvitsee oikeasti olla ylhäällä.

Palvelun perumisesta sen verran, että itse aikoinaan jouduin ainakin lähettämään kirjeen heille jossa vielä vahvistin tilaukseni perumisen, kun eivät muuten uskoneet. Joten tämä kannattaa ottaa huomioon, ettei jätä viime hetkelle perumista. Faksikin käy jos sellaisen omistaa.

OVH:lla on tällä hetkellä palvelin myös käytössä. Eikä ainakaan vielä ole tullut ongelmia sen suhteen. Mutta varaudella siihenkin taas lähden. Aikoja sitten oli sieltä palvelin ja en oikein tykännyt. Pitää katsoa olisiko palvelu nyt muuttunut.

Mutta onhan noita muitakin hyviä eurooppalaisia ja jos rahaa löytyy niin suomessa on luotettavia palveluntarjoajia.
Itse tosin en käytä heitä, juuri noiden kalliiden hintojen vuoksi ja yhteyksistä se ei ole kiinni.
...

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3401
    • Profiili
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #46 : 02.05.12 - klo:11.21 »
Tuntuu hieman että jos on vähäinen tai ei niin kriittinen 100 % toiminnassa -tarve ja datan määräkin mahdollisesti pienehkö niin oma Apache hoitaa  tuon paremmin kuin erittäin halvat/epävarmat palvelun tarjoajat.   Jos taas haluaa "satavarmuutta" niin rahaa käyttämällä saa.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Elekaz

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 92
    • Profiili
    • Piece of code
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #47 : 16.05.12 - klo:10.24 »
Liippaa sen verran läheltä aihetta (mielestäni), joten kysäisempä, jotta onko kenelläkään kokemusta tästä tarjoajasta http://fi.upcloud.com. Bongasin eilen tuon, ilmeisesti uusi toimija?

Hinnat vaikuttavat aika sopivilta, olin katsovinani että rackspacen kanssa suurinpiirtein samanhintainen samoilla spekseillä.

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #48 : 16.05.12 - klo:18.14 »
Onko kenelläkään kokemusta tästä tarjoajasta http://fi.upcloud.com.

On kokemusta, ei ole mitään valittamista. Puolisen vuotta olen noiden palveluita käytellyt. https://s.sami-lehtinen.net/ on siellä ollut pyörimässä jo hyvän aikaa, lisäksi siellä on Windows palvelimia tuotantokäytössä, eikä mitään ongelmia ole ollut. Saa tracettaa ja pingata. Meinasin ensin että pistäisin 100 megan testifileen tuonne serverille, mutta se ei tekisi oikeutta, koska tuolla on todellakin vain se 100Mbit/s kaista käytössä.

Lähinnä jos jostain on valittamista, niin mm. Nebulan hintatasosta. ;) - Hauskasti muuten soittivatkin mulle sieltä juuri eilen.

Tavara liikkuu tasan sen mitä lupaavat, eli tasaiset 100Mbit/s vauhdilla ~11,4 megatavua sekunnissa kumpaankin suuntaan. Levyjärjestelmissä oli jotain pientä viilattavaa aikoinaan, mutta ne murheet on ajat sitten mennyttä. Siis testaus aikana, ennen kuin tuotteet tulivat julkisesti tarjolle.  Kuten toteavatkin, niin kehittivät omat hybridi levyjärjestelmät, joten tuotekehityksen aikana on varsin luonnollista että kaikki ei ole ihan iskussa. Tuosta hybridi levy asiasta kirjoitin (joskin vähän eri kannalta) täällä. Hybridi levyillä saavutetaan mahtava nopeus usein tarvittaville tiedoille ja halpa hinta kokonaislevytilalle.

Kyse ei ole sinänsä uudesta palveluntarjoajasta, palvelun taustalla on Sigmatic, jolla on yli 10 vuoden kokemus tästä touhusta. Eivät ole mitään nyyppiä jotka tunaroivat hommat. Toimiston osoite on sama ja lisäksi AS numero on sama, eli UpCloudi käyttää Sigmaticin ASää, BGPtä jne.

Niillä oli aikaisemminkin jo varsin kilpailukykyiset hinnat verrattuna moniin toimittajiin. Juttelin justiin yhden niiden jampan kanssa ja totesin että on tullut juteltua aika vähän, koska kaikki toimii. ;) Tulen kyllä sitten linjoja pitkin jos on tarvetta.

Palvelujen laskutuksen käyttöliittymässä on vielä pientä hienosäätöä. Nykyjään näkee joko kokonais päivälaskutuksen tai yksityiskohtaisen laskutuksen. Mielestäni pitäisi ehdottomasti olla taso, jossa näkyy päivälaskutus palvelinkohtaisesti eriteltynä. Yksityiskohtainen laskutusdata on ihan liian hankalasti luettavaa, olettaen että sulla on esim. kymmeniä palvelimia. Mutta tämä on niillä tiedossa ja varmaankin tulossa aikanaan, eiköhän ne pura asioita prioriteetti järjestyksessä.

Plussaa tulee myös siitä, että niillä on noissa NUMA käytössä. Muuten käy kovin helposti niin, että yksi prosessi tukkii koko järjestelmän muistiväylän ja muut prosessorit jää pyörimään tyhjää. Tuosta mainitsinkin nille muutaman kerran, mutta homma oli näköjään jo hallussa.

Kertoivat myös tuosta tallennusjärjestelmästä yksityiskohtia, mutta kun eivät lue tuolla virallisilla sivuilla niin en rupea niitä toistamaan. Mielestäni ratkaisu vaikutti hyvälle ja sen suuntaiselle mitä olisin tuollaisessa tilanteessa käyttänyt.

Koska palvelua saa kokeilla ilmaiseksi, niin jos on mielenkiintoa sitä kohtaa, niin ei muuta kuin ihmettelemään.
« Viimeksi muokattu: 21.05.12 - klo:18.59 kirjoittanut Sami Lehtinen »

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: (Virtuaali)palvelimet, mistä, miten ja hintaan?
« Vastaus #49 : 26.07.12 - klo:07.08 »
Lisätään pari:
CloudSigma ja uusi Google Compute Engine jos tarvitaan paljon lisää vääntöä. Noitakin on molempia tullut testattua ja toimivaksi on todettu. Hinnoittelut kohdallaan jne. Joskaan kumpaisellakaan ei luonnollisesti ole tarjota Suomessa olevia palvelimia kuten UpCloudilla, mutta hinnoittelut on ihan kohdallaan.

Tuossa pieni kevyt vertailu Google vs Amazon.

Ehdoton hyvä puoli IaaS palveluissa on siinä, että jos joku palveluntarjoaja ei miellytä pitäisi järjestelmän siirtäminen toiselle palveluntarjoajalle olla suhteellisen helppo projekti. Kun taas PaaS ratkaisuissa se voi tarkoittaa käytännössä melkein koko roskan uudelleenkirjoittamista jos sovellusarkkitehtuuri on huono.
« Viimeksi muokattu: 26.07.12 - klo:08.05 kirjoittanut Sami Lehtinen »

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: Palvelimet, mistä ja mihin hintaan?
« Vastaus #50 : 22.03.13 - klo:18.23 »
UpCloudilla on nyt kampanja menossa, tarjoavat ilmaisen serverin yli kahdeksi kuukaudeksi. Siinä ajassa ehtii jo testaamaan montaa juttua. Serverit voi sijoittaa Helsinkiin tai Lontooseen.

Huom! Vaikka puhuvat kuukausimaksusta, niin todellakin on aluksi ilmainen. Eivät siis yritä peittellä palvelun maksullisuutta myöhemmin. Mutta ilmainen testikausi on alussa, kuten on tapana.

lovemonkey

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Palvelimet, mistä ja mihin hintaan?
« Vastaus #51 : 18.11.13 - klo:20.53 »
Täältä löytyy käytetty HP DL580 G5 jos jotakuta kiinnostaa. Lähes täyteen kalustettu (4x4core 192GB) ja tarkempia tietoja privaviestillä. En suosittele asennusta kotiin sillä se on äänekäs :)

Sami Mäntysaari

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 40
    • Profiili
Vs: Palvelimet, mistä ja mihin hintaan?
« Vastaus #52 : 24.11.13 - klo:20.06 »
Itse käytän tällä hetkellä ilmaisia palvelimia näistä paikoista:

Host1Free VPS (http://members.host1free.com/vps?ac=h1f_register_vps)
                             Sisältää:
                               -512MB RAM
                               -10Gt Kovalevy
                               - 1 IP osoite

Amacon EC2 (http://aws.amazon.com/ec2 | Free Tier)
                               Sisältää:
                                - 1 IP osoite
                                - n. 600Mt RAM
                                - n. 20 - 30 Gt Kovalevy
                                - jotakin muuta

Tämä Host1Free VPS minulla on ollut käytössä jo noin 10kk.

Sami Lehtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 754
  • Techie
    • Profiili
    • Sami Lehtinen
Vs: Palvelimet, mistä ja mihin hintaan?
« Vastaus #53 : 13.06.14 - klo:13.44 »
Nämä taitaa olla tämän hetken edullisimmat palvelimet, jos tarvitsee kevyeen protoilukäyttöön, testailuun, tms.
https://www.ovh-hosting.fi/vps/vps-classic.xml
Kuintenkin parempi vaihtoehto varmasti, kuin 'vanha tölkki kotona'.
Muita uusia tunkijoita markkinoille on mm. Vultr.
https://www.vultr.com/
OVH:lla oli myös mielenkiintoinen posta DDoS torunnasta käyttäen Tileran 36 ytimisiä prosessoreita.
« Viimeksi muokattu: 13.06.14 - klo:14.03 kirjoittanut Sami Lehtinen »