Windowsin versiot ovat keinotekoisesti huononnettuja versioita johtuen siitä, että halutaan segmentoida ostajat ja sikäli taata maksimi myyntitulot. Näiden kanssa saa olla todella tarkkana, jotta saa valittua sellaisen joka kattaa tarpeet eikä kuitenkaan maksa turhasta. Toisaalta koneiden mukana tulee vain joku versio, joka ei välttämättä ole juuri se mitä haluaisi - joten valinnanvapaus kutistuu kuitenkin. Tässä mielessä useat versiot eivät ole välttämättä ostajan intressissä, mutta palvelevat parhaiten juuri monipoliasemassa olevan myyjän intressejä.
Ubuntun versiot ovat taasen aidosti erilaisia eli niillä kaikilla on oma pätevyysalueensa. Niissä ei ole mitään keinotekoista, joten siinä mielessä niistä valittaminen ei ole aivan loogista. Sen sijaan, valinnan vaikeudesta on hyvä valittaa jos se on ongelma. Tämä liittyy lähinnä WEB-sivujen sisältöön ja siihen miten yleensäkään osataan kysyjälle asia selittää.
Oikeasti versioita - aivan aloittelijalle - on vain yksi: 32-bit Ubuntu Desktop (tai Finnish Remix). Tämä riittää peruskäyttöön aina ja on hyvä valinta. Toisaalta jos haluaa jotakin muuta, niin täältä Foorumiltahan pitäisi apua löytyä. Jos ei löydy täältä tai WEBistä helposti, niin sitten on korjattavaa jossakin.
Jos puhutaan sitten versioista kuten 9.04, 9.10, 10.04 jne, asiat ovat perinteisesti olleet Windows-maailmassa surkeasti. Kaupallisen jakelumallin vuoksi, saatavana on vain ollut yksi versio, josta on sitten parsimalla pitänyt laittaa kasaan uusien Service Packien mukainen versio. Tähän on tyypillisesti mennyt aikaa todella pitkä aika ennenkuin koneella esim. netti ja Wordi toimii. Lisäksi XP:stä tietysti puuttuu vuosien mukaan tuki uudemmalle raudalle - esim. SATA-levyille. Tämä ajuri hässäkkä tekee aiemmin ostetun Windowsin asentaminen vasta-alkajalle jopa erittäin vaikeaksi (näitä ongelmia on jopa neuvottu tällä Foorumilla). Ubuntussa uudelleenasennus tilanteessa vastaavasti otetaan suoraan uudempi versio ja kone on toiminnassa kaikkine kilkkeineen parissa tunnissa (jos on nopea netti, muutoin menee hivenen kauemmin). Tässä mielessä uudet versiot palvelevat käyttäjiä todella hyvin. Totta kai Microsoft olisi voinut tehdä uuden median asiakkaille, jotka ovat ostaneet XP:n vuonna 2003 ja joka sisältää kaikki uusimmat päivitykset. Tällöin XP:kin saisi ladattua nopeasti. Mutta miksi he tällaista tekisivät, koska sehän ainoastaan toisi heille lisää kuluja ... ja asiakkaillehan voidaan aina sanoa, että "on aika ostaa uudempi käyttöjärjestelmä". Toisin sanoen tällaisen huonon median jakelupolitiikan parantaminen ei ole mitenkään Microsoftin intresseissä vaikka se kuluttajille olisikin tarpeen.
Näiltä osin (siis tarkoitan näitä uusia versioita, 2 kpl per vuosi) versioiden suuri määrä Ubuntussa ei ole suinkaan haitta vaan etu.