En ole tuohon iPhonen moniajoon kyllä tutustunut lainkaan, mutta jos se tökkii, niin syy tähän voi olla muistin riittämättömyydessä. En toki tiedä, mutta näin uskoisin asian olevan.
Siis en mäkään ole lukenut siitä kuin yhden artikkelin, ja sekin oli vielä Suomeksi ;P , kun siinä kuvattiin, mitä taustalla olevan prosessin sallittiin tehdä, mutta ilmeisesti taustalle päästäkseen on ohjelma sitä varten kirjoitettava. Toisin kuin Linukka puolella, jossa ohjelmat on mahdollista jättää taustalle riippumatta siitä, kuinka ohjelma on kirjoitettu.
Itselläni, vaikka olisikin kiinnostusta kehittää iPhoneen ohjelmia, kaatuisi opiskelu Applen EULAn hyväksymiseen. Sitä en hyväksyisi, joten ei minun tarvitse opiskella Applella ohjelmointia.
Symbianistahan kätevän tekee se, että se on alusta asti suunniteltu mobiililaitteita ja näiden rajoituksia ajatellen, mutta samasta syystä ohjelmointi (kuulemma) on hankalaa. Mikä lieneekin syynä siihen, että Javaa näytetään käyttävän ohjelmissa paljon. Tehojen noustessa ja muistin määrän kasvaessa tietysti tuo nörttien kiusaaminen ei ehkä enää ole niin aiheellista.
Minä totesin jo alkumetreillä, ettei tämä ole minun lajini. Vaikka ohjelmoinnissa on hyvä olla joitakin sääntöjä, ei kaikkia kuitenkaan tulisi puristaa samaan muottiin. Kyseessä ei ollut mielestäni välttämättömyys, vaan pikemminkin strateginen valinta. Symbianin edeltäjää GEOS:ia sentään pystyi ohjelmoimaan, vaikka se oli myös aika kökkö. Mutta tehot tuskin olivat paremmat. (GEOS:han oli Nokian valinta kommunikaattoriin.) Ilmeisesti siinä ympäristössä oli riittävästi ominaisuuksia kommun toteuttamiseen riittävän nopealla kehitystahdilla. Sen ohjelmoiminen ei juurikaan ollut vaikeampaa kuin Javankaan. Tietenkin kääntäjä tuli hallita.
Nykyisin tosiaan kännyköissä on riittävästi tehoja ajaa ongelmitta täysveristä Linuxia, niin en yhtään ihmettele, että siitä tulee merkittävin standardi. Valitettavasti vain pilvilinnojen rakentajat näyttäisivät voittavan kännykkäpuolella. Tosin itsekin käytän pilveä, mutta omaa pilveä tietojeni säilyttämiseen. Monet muut valitsivat Googlen pilven tietojensa säilyttämiseen.
Lieköhän videoiden konvertointi ja rippaaminen sellaista mitä kukaan puhelimella innostuu tekemään. Kuulostaa kuitenkin sellaiselta, mitä PC:llä tekisi mielummin jo ihan käytännön syistäkin. Tietysti sitten kun sitä videoiden konvertointia tekee puhelimella, ovat tehot jo kertaluokkaa suuremmat kuin nykyään.
Heh, se oli hatusta kehitetty "suuri projekti", joka on järkevämpi toteuttaa taustalla kuin näytöllä tutkien hitaasti etenevää palkkia. Parempi esimerkki lieneen olisi voinut olla, vaikka stereokuvasta laskemassa 3D-mallia, jonka myös voisi heittää pilveen laskemaan, mutta olisihan se hienoa, jos kännykkä osaisi sen muodostaa kuvasta. Tosin ei vielä taida olla ohjelmia, jotka stereokuvasta osaisivat vääntää 3D-mallin.