Eiköhän tuo ole. Minä kuvittelin, että Firefox ei tee itse virallisia 64-bittisiä käännöksiä vaan jakelujen paketoijat kääntävät ne 64-bittisiksi. Tosin luulisin, että kyllä se Mozilla on testannut niitä 64-bittisiäkin käännöksiä (siis joku kehittäjä piilossa itsekseen tjsp.). Tämä ei sitten pohjaudu suoraan mihinkään tietoon tai mitään eli korjatkaa kiitos.
Tuo oli juuri se oikea vastaus, joskaan sitä ei mielestäni selvästi Tietokoneen uutisessa sanottu. Eli 64 bittisiin ympäristöihinon ollut Firefoxia saatavissa vaikka kuinka pitkään. Ja nämä ovat myös toimineet varsin kiitettävisti vailla ongelmia. Myös Windowssille on ollut tarjolla 64 bittistä epävirallista versiota.
http://www.mozilla-x86-64.com/Tiedä sitten mitä merkitystä tuolla ns. virallisella tuella käytännössä on? Esim 64 bittisen Ubuntun mukana on tullut 64 bittinen Firefox vaikka kuinka pitkään. Tarkoittaako se että tuotteelle ei ole mitään tukea? Ehkä tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että ei ole suoraa tukea Mozillan osalta.
Tämä on muutenkin hyvä kysymys open sourcen puolella. Mitä käytännön merkitystä virallisella tuella on? Lyön vaikka vetoa, että alle promille ohjelmistojen käyttäjistä koskaan käyttää mitään tuotetukeen liittyvää. Monet projektit on jo muutenkin niin hajanaisia, että ajoittain on hyvin vaikeaa löytää oikeaa osoitetta raportoida bugeista. Saati sitten että pienempi epäkriittinen bugi kiinnostaisi ketään sen verran että tulisi korjatuksi.
mm. Evolutionin automaattista osoitetäydennystä on korjattu nyt kaksi vuotta. Kun keskustelu ongelmasta oli jatkunut kaksi vuotta joku kyseiseen bugiin kyllästynyt postasi patchin, jolla sen voi korjata. Nyt kun testasin tuo korjaus on vihdoinkin tullut Ubuntun repojen kautta perille.
Edit: Eipä näytä muuten olevan vieläkään kunnossa viimeisimmässä Evolutionissa joka löytyy synapticilla. Versio 2.28.1. Tätä tämä on. Valmis korjaus on toimitettu tekijöille, mutta silti bugaa.