Kirjoittaja Aihe: Canonical ei kehitä Linuxia  (Luettu 40342 kertaa)

ladoga

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5
  • debian testing/unstable, fluxbox
    • Profiili
Vs: Canonical ei kehitä Linuxia
« Vastaus #140 : 27.10.10 - klo:18.29 »
Lainaus
Ajattele asiaa vaikkapa myyntituotteen ketjuna tuotekehityksestä kuluttajalle. Autotehdas valmistaa autoja, ja ensimmäisenä tehdas päättää kehityssuunnan. Sen jälkeen tuotekehitys suunnittelee auton. Auto valmistetaan ja lopulta se päätyy myyntimiesten käsiin. Myyntimies myy sen kuluttajalle ja auto hajoaa kuluttajan käsissä.
Ongelmaksi paljastuu suunnitteluvirhe. Mitä myyntimiehen pitäisi tehdä tässä tapauksessa?
-Ilmoittaa asiakkaalle, että pistää palautetta tuotekehitykseen ja kunhan tuotekehitys on ratkaissut ongelman, saadaan auto korjattua?
-Ohjaa asiakkaan autoliikkeen omalle korjaamolle, jossa autoa sitten korjataan?

Tietysti myyjän tulisi ohjata asiakas korjaamolle, missä auto korjataan ja tieto valmistusviasta, sekä korjausohjeet lähettäisiin valmistajalle.

Kriitiikkinä ilmeisesti olikin että korjaukset eivät tarpeeksi usein tule ohjelmiston kehitäjille vaan jäävät distrokohtaisiksi. Tämä haittaa kaikkia osapuolia. Esim. autoanalogiassasi seuraavan vuoden mallissa olisi sama valmistusvika, koska korjaamo ei lähettänyt tietoja viasta valmistajalle ja taas jouduttaisiin korjaushommiin.


En tiedä onko kontribuutio/kommunikaatio Ubuntu kehittäjiltä Debianin ohi upstreamiin miten kunnossa, joten en ota kantaa puoleen tai toiseen. Samassa veneessä ollaan kaikki kuitenkin.