Kirjoittaja Aihe: 10.04 ongelmia  (Luettu 21760 kertaa)

antic138

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #20 : 04.05.10 - klo:12.24 »
En saa tässä läppärissä mitenkään kahta näyttöä toimimaan kunnolla, ulkoinen näyttö näyttö tunnistuu väärin. Linux Mint 8:ssa ei ollut mitään ongelmaa näyttöjen kanssa, joten täytynee palata siihen tai odottaa Mint 9. Onko vika sitten näytönohjaimen ajureissa vai missä.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #21 : 04.05.10 - klo:12.24 »
Lainaus
Toistovirhe:
VLC cannot set the DVD's title. It possibly cannot decrypt the entire disc.
Syötettä ei voi avata:
VLC ei kyennyt avaamaan MRL-sijaintia "dvd:///dev/sr0". Katso lokista lisätietoja.

Tilanne riippuu siitä mitä kautta levy avataan, se ei saa jostain syystä kryptauksen avausta päälle tuolla laitenimellä. Itselläni ainakin jos menet näin tuolta "Avaa levy" valinnasta niin se toimii:

Älä hyväksy tuota levyasemakohdassa olevaa valintaa vaan paina "Selaa..." nappia.  Klikkaa siellä DVD: n kuvaa ja paina "Avaa" jolloin levyasemakenttään ilmestyy  "/media/BARBIE_OF_SWAN_LAKE_G3" omassa esimerkissäni.   "Toista" ja pyörii oikein.

Tai sitten klikkaa hiiren oikealla työpöydällä olevaa DVD: n kuvaketta ja valitsee "Avaa ohjelmalla"  VLC.
  
VLC: n tekijät voisivat ehkä korjata tuon ?

[ylläpito on poistanut liitteen]
« Viimeksi muokattu: 04.05.10 - klo:12.33 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #22 : 04.05.10 - klo:13.29 »
Havainto:  Asennuksen jälkeen "Line" ja "Mic" ovat mutella, "gnome-alsamixer" auttoi havaitsemaan kun laittoi sen ensin Synapticin kautta koneeseen.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

JTMT

 • Vieras
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #23 : 04.05.10 - klo:18.09 »
Täytyy sanoa, että tämä vanha koneen räpsy sai taas vähän tuulta siipiiensä alle kun asensin tämän U 10.04.

Ongelmia tuli heti i845 integroidun ohjaimen kanssa ja tämä tuntuukin olevan erittäin tunnettu bugi. Vaihdoin VESA:an ja nyt ei ole kone jäätynyt mustaan ruutuun valkoisineen pysypalkkeineen.

http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/1004#Intel%208xx%20X%20freezes/crashes

Digitöllön ohjelmat ainakin joutuu nyt katsomaan pikkukuvasta, mutta eipä tuo hirveänä haittaa, kun en sitä töllöä paljon muutenkaan katsele. DVD leffoja en ole vielä kokeillut, mutta taitaa olla sama homma.

Pulsesella en saa säädettyä ääniä kohdille ja päätteellä ALSAMIXER sekoilee ihan 100%. Säädät masteria, niin PCM liikkuu. Välillä ei minkäänlaisia pykälöitäkään, vaan esim. kerran painaa nuolinäppäintä ylös pomppaa 81 --> 100 kerralla. Välillä likkuu kumpikin Master ja PCM yhtäaikaa. Ihan miten sattuu.

No pihisee sieltä jotain ääntä.

Eikähän noi jossain vaiheessa korjaannu. Kone kullä on hankinnassa kunhan lompakko antaa periksi. "Paremmasta" koneesta emo teki lopun, joten nyt pitää pärjätä tällä P4 1,70ghz ja 512mb räpsyllä.

Mistähän tuota näytönohjain bugi korjaus tilastoja vois seurailla, että tietää milloin vois nakata tuon VESA:n pois käytöstä.


JTMT

 • Vieras
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #24 : 04.05.10 - klo:18.21 »
Johtuneeko uudesta Ubuntusta, mutta DVD:n lukeminen ei toimi ainakaan kunnolla: vielä eilen illalla katselin Frendejä dvd:ltä,  mutta nyt elokuvasoitin huutaa että "Resurssista ei voi lukea" ja VLC:kään ei toimi.

Kokeile iman valikkoja tai mplayer-nogui ohjelmalla.

päätteessä: mplayer dvd://1

Libdvdcss2 on asennettu?

http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.10/deb/

karhualpi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #25 : 05.05.10 - klo:00.38 »
Hiukkasen on taas hankalaa. Latasin 10.04:n ja poltin levylle. Live cd kokeilu ei onnistu kun kyselee salasanaa ja käyttistä eikä mikään kelpaa. Latasin levyn uudemman kerran windowsin puolelta ja 64 bittisenä kun jostain välähti teksti että 64, athlon 3000+ prosessori, jos sillä on merkitystä. Samat sävelet kyselee eikä kelpaa mikään. Asensin kumminkin sinne meni rinnalle 9.04:n ja 9.10 lisäksi eikä toiminut pysätyy vain taas kyselemään omiaan. No päivitin sitten verkosta viimein 9.10:n ja taas sama viat, mutta nyt keksin laittaa alalaidasta sen gnomen vikasietotilaan niin sepä yhdisti salasanalla, vaikka laitoin asennukseen että yhdistä automaattisesti. Nettikin ,sonera ja huawei 1762E toimi aluksi mutta lopetti sitten kun sammutin koneen ja otin tikun irti. Rämpläsin aikani ja kas alkoi kone käynnistyä niinkuin ei mitään. ja sitten laitoin nuo usb lorut jotka joku viisaampi opetti aikanaan mulle,näillä sivuilla ja tikkukin lähti ppp:llä pelaamaan.

En tiedä nyt millainen, 32 vai 64 järjestelmä siellä on, ja onko väliä. Enempi tarttis tietää miksei noi ladatut cd:t toimi live cd:nä. Ja onko siellä joku ovela salasana, jota vaan vanha ukko ei tajua (niinkuin ei paljon muutakaan.) Tää lääpärikin lähtee niin omituisesti päälle kun ensin pitää laittaa kone päälle ja sitten aikanaan tikku ja sitten uudelleen käynnistää, ja sitten vasta tikku yhdistää. Tässä menee jostain syystä tuon ylälaidan risuaidan kautta automaattisesti.

Tuossa pöytäkoneessa ei koko risuaitaa näykkään. Kivaa on se että kun saa netin päälle niin nopeus on 9.10 verrattuna nelinkertaistunut, eli 30-40 kts:ta tuonne 100-200kts:n. Mitä nyt soneran signaali heittelee, mutta parempaan päin.

Senior

 • Vieras
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #26 : 05.05.10 - klo:13.10 »
Pieni täsmentävä kysymys - liittyykö nämä ongelmat niille, jotka ovat päivittäneet (uppgrade) vanhan uudempaan Ubuntuun vai myös niille jotka jotka ovat suorittaneet ns. puhtaan asennuksen (clean install)? Kiinnostaa siinä mielessä, etten itse ole vielä asentanut Lucid Lynxiä vaan testaillut vasta live-cd:llä ja mahdollisesti kokeilen tätä myös virtuaaliasemassa. Itse aion tehdä "clean installin".

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11371
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #27 : 05.05.10 - klo:15.53 »
Jos tänne postailtaisiin mahdollisia bugeja tai muita ongelmia Lucid Lynxin suhteen?
Ei.
Lainaus käyttäjältä: gdm
10.04 kaltaiset megaketjut ei ole lukijaystävälliset.
Ja tuo otettu tuolta: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33385.0
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

oobetimer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1470
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia / kernel Panic
« Vastaus #28 : 05.05.10 - klo:16.47 »
Varoitus kaikille Mandrivan ja PClinuxOSin käyttäjille - Ubuntun grub2 kyllä käynnistää sekä Mandrivan että PClinuxOSin, mutta käynnistys päättyy kernel panicciin ..  :'(
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

stan

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #29 : 05.05.10 - klo:21.36 »
hp comac 4010 häviston 10.04 asennuksen jälkeen wlan ja tavannetti mokkula toimii wvdialilla
 >:(


hessu55

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #30 : 05.05.10 - klo:22.21 »
Nyt kun kohta viikon olen käyttänyt tätä uutta Ubuntua, on eteen tullut turhankin paljon ongelmia. Ensinnäkään Anysee ei toimi "out of the box", enkä siihen pahemmin ole kerinnyt perehtymään. Toiseksi monilla ohjelmilla kestää turhauttavan kauan käynnistyä, jopa 10 sekuntia. Lisäksi paneeleista katoaa välillä kuvakkeita ja muuta, viimeksi lähti pikakäynnistys kuvakkeet mutta tulivat muutaman tunnin kuluessa takaisin, kun jätin koneen hyrräämään. Tuo koneen sulkemiskuvake tuossa palkissa katoaa aina välillä ja tulee takaisin vasta kun boottaa koneen.
Muita "pikku" ongelmia on ilmennyt valmiustilassa ja lepotilassa, kun jompaa kumpaa koittaa käyttää, jää kone hyrisemään näyttö mustana, eikä ainakaan 10min aikana tapahdu mitään (en ole jaksanut odotella pitempään, vaan olen sammuttanut koneen).
Tuossa nyt jotakin ongelmia. Nuo ongelmat eivät itseäni tällä hetkellä haittaa, sillä Ubuntu 9.04 toimii täydellisesti omassa koneessani. Molemmat ubuntut ovat rinnan asennettuna koneelleni, mutta pidän nyt tämän 10.04 versionkin ja seurailen miten päivitykset vaikuttavat ongelmiin.

ljpp

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 127
  • Profiili
  • BitBuners.com - We Burn a Bit!
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #31 : 05.05.10 - klo:23.21 »
1) Plymouthin bootti grafiikan resoluutio meni vituralleen pöytäkoneessa kun asensi NVIDIAn ajurit. Eipä juuri merkitystä tosin, koska Ubuntu-logo ehtii olla ruudulla ehkä sekunnin tai kaksi. Jännä juttu että tähän relluun boottinopeuden parannusta ei ole hirveästi hypetetty, mutta parannus edelliseen on Lynxissä huima!

2) 32bit Live CD ei reboottaa asennuksen jälkeen vaan päättyy virheilmoitukseen - koitettu kahdella koneella. 64bit toimi moitteetta tämän osalta. Muutenkin haitta on kosmeettinen, sillä hard resetin jälkeen kaikki toimi normaalisti.

zordo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 170
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #32 : 06.05.10 - klo:08.53 »
Nyt kun kohta viikon olen käyttänyt tätä uutta Ubuntua, on eteen tullut turhankin paljon ongelmia. Ensinnäkään Anysee ei toimi "out of the box", enkä siihen pahemmin ole kerinnyt perehtymään.

Omalla kohdalla auttoi synapticista saatava paketti   libxine1-ffmpeg.Kumma juttu, että kahden näytön käyttö toimii paremmin eeepc:llä kuin normipöytäkoneella - epäilemättä syy näytönohjaimessa atin 4830. Ikkunoiden raahaus ruudusta toiseen ei toimi, vaikka rastii sieltä atin ajurivalikosta sen päälle. Lisäksi hiirellä ei pääse kuin toisen ruudun etummaiseen reunaan.

Toinen kysymys koskee Ubuntun grubia. Tällä hetkellä koneessa kiinni kaksi kovalevya. Ubuntu on toisella ja Win7 toisella. Eihän tuo Ubuntun asennus sotke tuolta toiselta kovalevyltä boottaamista - eli pystyykö win7 kovalevyltä boottaamaan windowsiin ilman tuota Ubuntun grubbia(muuttamalla biossista kovalevyjen boot orderia)? Lisäksi tuolla Ubuntun kovalevyllä on vielä kummittelemassa win7 rc:n bootloader, voiko sen osion poistaa?
Core I5 2500K  GTX970 ubuntu 14.10

karhualpi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #33 : 06.05.10 - klo:16.07 »
Nyt selvisi jotain live cd ongelmista. ( kun ne vaan aina pysätyivät kyselemään käyttäjää ja salasanoja eikä niille sitten mikään kumminkaan kelvannut,) Kokeilin tällä Hp compag nc 6220:lla. Ja sillä toimii ihan hyvin. Ilmeisesti tuossa pöytäkoneessa on jokin poskellaan. Se toimii ilmeisesti kokoajan jossain alennetussa grafiikan tilassa. Tai sitten vaan muutoin väsynyt. Kaippa se on vaaan siivottava koko masiina.  Muutoin kävis mutta pitää tuo xp:kin sinne laittaa sille varalle että taas jokupäivä tyrin tän liinuksen kanssa. Muuton mä sillä mitään tee.
Kohan muutaman päivän taas selaan näitä sivuja niin ehkä johonkin suuntaan tästä alan päästä. meinaan tossa osioinnissa ja formatoinnissa.

karhualpi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #34 : 06.05.10 - klo:16.13 »
Niin ja tärkein kai Gimpin saa jostain varastosta ladattua kun se on 90%:ti tärkein ohjelma mutta näyttää puuttuvan noilta levyiltä?

Lasse.

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1668
 • Techjunkie.
  • Profiili
  • Liquid Flower Games
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #35 : 06.05.10 - klo:16.42 »
Niin ja tärkein kai Gimpin saa jostain varastosta ladattua kun se on 90%:ti tärkein ohjelma mutta näyttää puuttuvan noilta levyiltä?
Kyllä löytyy normipakettivarastoista, taidettiin uhrata noille muille uudistuksille se ainakin CD-versiosta.
Kone 1: Intel Core i5 2500K, 8GB DDR3, nVidia GTX 560 Ti 1GB, 2x1TB & 1x 250GB HDD, Windows 7 & Arch
Kone 2: Lenovo Ideapad Z370 (i5-2410M, 4GB RAM & GeForce 410M) Chakra
Google LG Nexus 4 (ParanoidAndroid)
Linuxia noin vuodesta 2004.

Mr

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #36 : 06.05.10 - klo:19.17 »
Näin äkkiseltään ei mistään löytynyt ratkaisua, joten päätin rekisteröityä tänne ja kysäistä viisaammilta:

Tänään tuli uusin päivitys Lucid Lynxiin ja jostain syystä se aiheutti pieniä ongelmia: paneelit vaihtuivat tylsän harmaiksi ja kuvakkeet erilaisiksi. Ulkoasun muokkaus ei auta mitään. ??? Onko muilla ollut päivityksen jälkeen vastaavia ongelmia?

serola

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 647
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #37 : 06.05.10 - klo:19.45 »
Minulla on 901:ssä käytössä eee-control. Asensin näillä ohjeilla ja sivulla väitetään, että saa oletusta laajemman skaalan tuohon näytön kirkkauteen. En osaa sinänsä sanoa, minulle on ollut ainakin ihan riittävän kirkas katsella.
Serola kiittää ja kumartaa  :D Heti kohta löytyi apu, kun sitä kaipasin. Nyt minullakin 10.04 hyrrää hiljaa.

helical

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #38 : 06.05.10 - klo:20.11 »
Lainaus
Toistovirhe:
VLC cannot set the DVD's title. It possibly cannot decrypt the entire disc.
Syötettä ei voi avata:
VLC ei kyennyt avaamaan MRL-sijaintia "dvd:///dev/sr0". Katso lokista lisätietoja.

Tilanne riippuu siitä mitä kautta levy avataan, se ei saa jostain syystä kryptauksen avausta päälle tuolla laitenimellä. Itselläni ainakin jos menet näin tuolta "Avaa levy" valinnasta niin se toimii:

Älä hyväksy tuota levyasemakohdassa olevaa valintaa vaan paina "Selaa..." nappia.  Klikkaa siellä DVD: n kuvaa ja paina "Avaa" jolloin levyasemakenttään ilmestyy  "/media/BARBIE_OF_SWAN_LAKE_G3" omassa esimerkissäni.   "Toista" ja pyörii oikein.

Tai sitten klikkaa hiiren oikealla työpöydällä olevaa DVD: n kuvaketta ja valitsee "Avaa ohjelmalla"  VLC.
  
VLC: n tekijät voisivat ehkä korjata tuon ?

Ei toimi näin. Foorumilla joku kertoi minulle jostain lisäosasta mikä pitää asentaa että DVD:t toimivat, ja minähän asensin ja boottasin ja sittenpä ne toimi. Tänään ilmestyi kasa Ubuntun päivityksiä ja back to square one: mikään ei pyöritä.

Lainaus
Kokeile iman valikkoja tai mplayer-nogui ohjelmalla.

päätteessä: mplayer dvd://1

Libdvdcss2 on asennettu?

http://download.videolan.org/pub/libdvdcss/1.2.10/deb/

mplayer-noqui ei osannut sen paremmin. Pakettienhallinnasta katsoin, että jotain libdvdcss-paketteja koneella jo on.
« Viimeksi muokattu: 06.05.10 - klo:20.12 kirjoittanut helical »

oobetimer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1470
  • Profiili
Vs: 10.04 ongelmia
« Vastaus #39 : 06.05.10 - klo:20.36 »
Näin äkkiseltään ei mistään löytynyt ratkaisua, joten päätin rekisteröityä tänne ja kysäistä viisaammilta:

Tänään tuli uusin päivitys Lucid Lynxiin ja jostain syystä se aiheutti pieniä ongelmia: paneelit vaihtuivat tylsän harmaiksi ja kuvakkeet erilaisiksi. Ulkoasun muokkaus ei auta mitään. ??? Onko muilla ollut päivityksen jälkeen vastaavia ongelmia?

Sama vika kun asensin paketin ubuntu-restricted-extras ..  ::)

Vika korjaantui kuitenkin helposti - asensin lisää teemapaketteja synaptic-paketinhallinnata, ja vaihdoin teemaa...  :)
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/