Se ratkaisisi monta ongelmaa - ei se tarkoita sitä, etteikö uusia tuotteita tulisi uusine toimitusehtoineen. Kysymyshän on siitä, mitä tuotteeseen kuuluu ja millä ehdoilla. Jos strategisena ajatuksena on taata teknologian levinneisyyden jatkuminen ja turvata sitä hyödyntävien merkittävien tulonlähteiden tuottavuus, niin käyttöjärjestelmän rajoitteiden poisto voisi olla perusteltua.
Ei mielestäni ole mitenkään perusteltua ja tähän mielestäni jo vastasin tuossa aiemmin perustuen niihin kilpailijoihin. He voivat edelleen tarjota ns. räätälöityjä ratkaisuja ja tukea asiakkailleen. Sehän on vain kasvamista heidän kannaltaan ja mahdollista lisätuloa, eikö niin? Mikä itseasiassa on nyt sitten se käyttöjärjestelmän rajoite? Miten määrittelet tuon ja miksi?
Eikä se tarkoita siltikään, etteikö käyttöjärjestelmä tuottaisi. Epäilisin, että tuotto kasvaisi pudonneiden kehityskustannusten ja vahvan brändin sekä jakeluverkoston vuoksi.
Ja antaa edelleenkin sen ikkunan pahimmille kilpailijoille ja luo lisää riskejä kun muut voivat tulla nakertamaan sitä leivän reunaa, mikä on todellinen riski.
Ajattele kuinka paljon koodin raottaminen voisi tehdä hallaa esim. live palveluiden käytölle? Noissahan on jo jonkinlaista integrointia ja ideasi avaisi tuon konseptin käytännössä kenen vain hyödynnettäväksi (siis huom. heidän omien bisnesten välillä tarkoittaen pelikonsoleita & tietokoneita, eli aina vain isompi uhka). Jonkinlaista rajapintojen raottelua tietysti on koko ajan tulossa, että käyttäjät voisivat integroida tietoa web 2.0 palveluihin. Tästä on jo mielestäni pieniä merkkejä kuten pelikonsolille tulevat facebook ja last.fm palvelut. Samoin kyseiselle konsolillehan voi tehdä esim. pelejä ja käsittääkseni jopa jonkinlainen mahdollisuus myydä niitä livessä tai tällaista ovat ainakin kaavailleet jossain välissä.
Tai se mahdollistaisi esim. Linuxille hyvän yhteensopivuuden MS:n tuotteiden kanssa ja sitähän he eivät varmaankaan halua. Miksi haluaisivat?
Pointtina olikin, että jos uudet käyttikset ovat floppeja, niin se on pakko alkaa kehittämään jotain uutta kuin versiopäivitysten myyntiä.
Tietysti jotain on tehtävä jos ne floppaavat. Vaan ei se Vista nyt niin paha floppi ollut kun jossain oli prosenttimääriä käyttäjistä. Seiska ei varmasti tule floppaamaan, sillä kun on jo ilmeisesti nyt enemmän käyttäjiä kuin Linuxilla, vaikka järjestelmää ei ole vielä virallisesti myynnissä, mikä on heidän kannalta erinomainen merkki ja negatiivista kuvaakaan ei anneta juuri missään uudesta järjestelmästä (sehän on ihan ok, itsekin olen jonkin verran testaillut/käytellyt sitä). Vistassa oli paljon hyviä suuntauksia XP:hen verrattuna ja nyt saadaan "optimoitu Vista".
Se että pidät Nokiaa ja maemoa nyt uutena suuntana, niin olen kyllä vahvasti eri mieltä. Itse näkisin asian niin, että maemo heidän laitteessa on eräänlainen pilottilaite. Annetaan avoin alusta käyttäjille ja katsotaan silmäkovana mitä "hc" käyttäjät alkavat tekemään laitteillaan (joka huom. on periaatteessa ainakin yhden sukupolven verran tuoreempi, mitä muut kuluttaja laitteet raudan suhteen. Tämä kertoo aika paljon mielestäni), mitä softaa niille aletaan väsäileen tai edes suunnittelemaan esim. foorumeilla. Voisi sanoa että käytetään nörttejä 100% hyväkseen ja kuoritaan ne kermat pikkuhiljaa sieltä päältä tavallisemmille kuluttajille ja laitteille. Olen myös ihan varma, että Applea ja jopa varmasti MS:llä joku tarkkailee tuon myyntimääriä ja suuntauksia. Onko sattumaa että tuo uutuus on hyvin pitkälle sellainen, mitä nörtit on huudelleet foorumeilla ympäri maailman? No ei takuulla ole kun juuri tuollaista on huudeltu ihan, että sille päästäisiin twiikkailemaan niitä omia sovelluksia.
En ymmärrä oikein perustelujasi, itse kun vertaan asiaa vaikka siihen, että kehittäisin uuden liikenteen täydellisesti mullistavan voimanlähteen ajoneuvoihin ja antaisinkin viimeisellä metrillä kaiken tuon kerätyn tiedon kaikille autovalmistajille tuosta noin vain. Mitä ihmeen järkeä siinä olisi? Kaunis ajatus, että ihmiset saavat tuon kilpailunkautta helpommin ja halvemmalla saataville? Vaan kun bisnesmaailma ei noin toimi
Siinä vaiheessa kun Windows floppaa noin pahasti kun kaavailet, niin ehkä silloin avaudutaan (ihan vaan imagon takia) ja luultavasti sillä samalla sekunnilla hylätään kyseisessä yrityksessä koko käyttöjärjestelmäkehitys ja siirrytään täydellisesti/lopullisesti uusille vesille tekemään esim. noita pelikonsoleita tai jotain muuta multimedialaitta tai vaikka pelkästään yrityksille jotain SAP:n tapaista tai jotain, mikä nyt sen hetken trendi sitten sattuu oleen. Suuntia kun tosiaan on jo haettu vuosia ja kuka tietää, ehkä Surface on juuri tällainen laite? Firman brändiä mielestäni jo nyt pukataan muille laitteille hyväksi hyppyalustaksi. Tuli vain mieleen mainostukset Project Natalista, Surfacesta yms. heidän kehittämistä laitteista. Niitä on tuotu aika rajusti esille, jopa seiskaan verrattuna. Ja kun ajattelee, että alle kymmenessä vuodessa MS todellakin on onnistunut ihan oikeasti tulemaan kovaksi kilpailijaksi mm. Sonylle, joka oli todella pitkään pelikonsolimarkkinoiden suvereeni valtias, niin en usko hetkeäkään, että MS typeröi ja jää nuolemaan näppejään yrittämään väkisin winukan uutta tulemista kun peli on menetetty. Siihen asti sillä kuitenkin tehdään varmasti ihan nykyisellä tyylillä paalua ja paljon, kun tuo nyt vaan kannattaa ihan oikeasti noin tehdä ja kilpailijoille ei anneta mitään jos siitä ei itse hyödytä. Itseasiassa tässäkin tulee sitten varmasti vastaan jo mainitut osakkeenomistajat. Viimeistään kun valtaosa heistä huomaa, että rahaa nyt jätkät ei enää winukalla revitä, niin varmasti vaaditaan sijoituksia ja nopeasti muille raiteille. Ei pienintäkään epäilystä tästä.
Ja sehän on ihan ok, ei siinä mitään. Se on pelin henki bisnesmaailmassa, sehän on ihan selvä. Hyväntekeväisyydet on sitten erikseen, sitähän voi tehdä vaikka eläkepäivillä vaimokkeen kanssa kun rahaa on niin, että pöntölle ei taivu kuten Mr. Bill
Kannattaa lukaista
http://en.wikipedia.org/wiki/MicrosoftTuolta tuli mieleen, että eikös MS tosiaan aikonut alkaa taisteleen jenkkilässä TiVo-laitteita vastaan ja tuolla onkin juttua mm. UltimateTV-laitteesta heidän markkinoilla. On ollut Encartaa, pelien tekemistä erikseen, näppikset&hiiret yms. hardware jne jne jne.
Ehkä vielä enemmän kannattaa lukea muutamaan kertaa läpi seuraava listaus
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assets_owned_by_Microsoft_CorporationNäihin mutuihin perustuen teen vastakysymyksen kun en oikein pointtiasi ihan joka kohdassa vieläkään ymmärtänyt.
- Miksi MS ottaisi rahallisen riskin ja siirtyisi open sourceen käyttöjärjestelmissä, eikä hyödyntäisi muita mahdollisuuksia?
Raha, se on se reunaehto numero Uno.