Ihanko vakavissasi väität että viisi ihmistä riittää pitämään kokonaisen forumin aktiivisena ja eloisana? Mielestäni nimenomaan tämä forumi on tällä hetkellä suurimmalle osalle *buntun käyttäjistä se tärkein Ubuntuun liittyvä asia.
Tässä taas palataan siihen että kyse ei ole yhteisön syntymisestä tai elossapysymisestä, vaan yhteisön laadusta. Viiden hengen pitsinnypläysfoorumi voi olla näiden viiden pitsinnyplääjän mielestä erittäin aktiivinen ja eloisa, mutta minun mielestäni täysin kuollut paikka jossa puhutaan jostain mitä en ymmärrä ja joka ei minua kiinnosta.
Pentti Peruskäyttäjä voi ajatella täysin samaa mennessään debian.org:iin, sekavaa puhetta käyttöjärjestelmästä ja GNU Hurdista, ja kun klikkaa linkkiä 'asennusopas' niin eteen tulee lista joistain kummista "laitearkkitehtuureista":
"Mitä ihmettä ovat Alpha, ARM, PowerPC, IBM S/390? En ymmärrä, eikä kiinnosta. Täysin kuollut paikka. "
Toisaalta Erkki Ekspertin mielestä teknisiin asioihin painottuva yhteisö on juuri sellainen mitä hän on etsinyt.
Ubuntun yhteisön ominaisuuksia ovat ehkä osallistujien paljous ja tavallisuus.
Minusta tämä on melko selvä asia. Canonical on yksinkertaisesti panostanut nimenomaan siihen yhteisöön.
Millä tavalla he ovat sen panostuksen tehneet? Alempana tässä viestissä tulee esiin että yhteisöllisyyttä on markkinoitu vahvasti. Ovatko he sen lisäksi panostaneet yhteisöön jotenkin poikkeuksellisesti?
En tiedä mikä on poikkeuksellista, mutta esim. Canonicalin päätuotehan on kait yhteistyöalusta Launchpad.
Code of Conduct:in noudattamista valvoo Community Council joka kokoontuu joka toinen viikko. Community Council mm. ratkoo yhteisön jäsenien väliset riidat kuin afrikkalaisen kylän vanhimpien neuvosto.
Eri kielialueilla on omat yhteisönsä, joiden palvelimet Canonical rahoittaa.