- - nopeampi asennus (1/4)
Harmi (riippuu kenen kannalta) , että tuo etu taitaa hävitä seiskan ilmestyessä, koska yhteen uuteen koneeseen molemmat (Win7 ja Kubuntu) upposivat yhtä vikkelään. Pitää tällä koneella katsoa kauanko menee Vistan ja Ubuntun asennuksessa kunhan hankin uuden kiintolevyn. Tosin aika vikkeläänhän tuo Jaunty meni yhteen 1,6 GHz Celeron kannettavaan.
Ei se pelkkä käyttiksen asennus, vaan kaikki normaalikäyttöön tarvittavat ohjelmat(kunnon palomuuri, tietoturvakkeet, toimistopaketti, kunnon selain, pdf-lukija, flash-plugarit, jne.) ja vielä kaupasta ostetuissa koneissa tehdaspalautuslevyjen luonti ja valmiin asennuksen varmuuskopiointi.
T:Jallu59
Unohdit että Ubuntullahan se alkaa yleensä siitä asennus-cd:n tuottamisesta jollain tavoin... (kun siis noista esiasennetuista puhuit).
Vistassa ja Windows 7:ssan on kunnon kaksisuuntainen palomuuri, mikä ei jää jälkeen Linuxien vastaavasta - XP:ssähän oli vain yksisuuntainen palomuuri.
Ilman varmuuskopiointia kiintolevyn hajotessa ei se Linuxkaan pelasta - vai onko siinä jokin edistynyt kikka-3:nen selvitä ilman varmuuskopiointia?
Koti-Windows-koneet ovat yleensä esiasennettuja kaikki perusasiat valmiina. Yrityksissä taas asennetaan vakioidut käyttis+softa -Windows-kokoonpanot levy-imageista. No, täällä puhutaan niin yleisesti vain tuolla kotiharrastuspohjalla asioista.
Ja Ubuntussakin, jos vähänkin välittää vaihtoehdoista, eikä tyydy vain Firefox & OpenOffice -monopoliuhkasovelluksiin, menee niidenkin poistossa ja muilla vaihtoehdoilla korvaamisessa aikansa. Ellei sitten tyydy liki-jo-monopoli-oletus-sovelluksiin ja anna vaihtoehtojen kuolla pois? Ainakaan Ubuntua ei saa asennettuakaan normaaliasennuksella vain Operalla, AbiWordillä ...
Ja kuvitteleeko joku vielä tosiaan ettei Linuxin ja avoimen lähdekoodin ohjelmien tekemiseen tarvita ja mene rahaa? Ei kait.
Kyllä ne saavat kiittää olemassaolostaan ja jatkokehittämisestään maksullisia tuotteita ja palveluita, joiden varassa niiden ilmaiseksi jakamisen olemassaolo on. Varsin monissa maksullisissa laitteissa ja palveluissa onkin Linux-pakko-VEROA siis. Jos joku muuta väittää, kertokoon sitten mistä ne Linuxin ja avoimen lähdekoodin sovellusten kehittämisen sponsorointirahat tulevat?
Windowsia ja maksullisia ohjelmistoja käyttävä vain maksaa käyttämänsä mieluummin itse. Ei ole mitään maksullisen ja täysin ilmaisen vastakkainasettelua, koska mitään täysin ilmaista ei ole olemassakaan - on vain ILMAISEKSI JAETTAVIA, joiden tekemiseen siihenkin otetaan rahat jostain muualta.
Kaiken voi kuvitella saatavan ilmaiseksi ja koodattavan avoimena, mutta niistähän ei pelkkinä mitään tulonhankkimistoimintaa juuri tule. Ja avoimet koodit, jos ovat netissä, vierivät vikkelästi muiden käyttöön.
Laitepuoli jää maksulliseksi, mutta (ilman maksullisen puolen sponsorointirahoitusta) Linuxi ja avoimen lähdekoodin koodareilla ei sitten olisi niihin laitteisiin tuloja ostaa niitä.
Mikäs kaupallinen firma se nykyään Linus Torvaldsinkin hengissä pitää maksamalla palkkaa, saaden siihen tulot jostain...
Ja eikös ilmaiseksi saaminen vasta epäekologista olekin, sillä sehän kannustaa vain kuluttamaan luonnonvaroja, tietokonelaitteistoja, kun ilmaiseksi saa. Hyrrää useampi tietsikka jossei käyttis ja ohjelmistot maksa mitään.
Lyhyttä kuin kanan lento on tuo Linux-only-ihmisten ajattelu. Ai niin, pingviinitkäänhän eivät osaa lentää.
Ja edelleenkin
kannatan vaihtoehtoja ja niitä pitää olla käyttiksissä, ohjelmissa, niistä maksamistavoissa - ainoastaan tyhmä kaksinaismoraali ei tervehenkiseen vaihtoehtoisuuten kuulu.
Linuxin ja avoimen lähdekoodin käyttäjien itsetunto pitää nostaa nykyistä terveemmälle tasolle, ettei tarvitse kroonisesti verrata ja valittaa Windowsista (toisen maksullisen, OS X:n vieläpä unohtaen) ja suljetun lähdekoodin ohjelmista.
Ainakin siitä syystä että toisten vaihtoehtojen mollaaminen kuulostaa niin joltain monopoliin pyrkimiseltä, että olisi
vain Linuxia ja
vain avoimen lähdekoodin ohjelmia. Sehän se vasta monopoli olisikin.
On myös kipeää tarvetta raottaa vaiettuja tabuja Linux & avoimen lähdekoodin maailmassa ja nostaa sen omia ongelmia käsittelyyn ja parannettaviksi - se tervehdyttäisi ja ruokkisi jatkon mahdollisuuksia.