Ei todellakaan kannata asentaa mihinkään virtuaalikoneeseen, sillä niissä eivät näytönohjainten ominaisuudet toimi täysin ja sitähän tuo Win7nkin käyttöliittymä, KDE4nkin tapaan, vaatii.
Eli jos koneessa on ennestään Vista, sen Tietokoneen hallinnasta löytyvällä Levynhallinnalla saa helposti pienennettyä asemasta 15-20gb levyalueen, jolle voi luoda uuden aseman tuon asennuksessa. Itse asennus vie reilusti alle 10gb, jotain 7gb, mutta onhan sitä tilaa hyvä varata sovellustenkin asentamiseen.
Ja kyllä, torrenteihin lipsuneisiin versiohin syytä suhtautua varovaisuudella; niitä on voitu peukaloida. Ainakaan niissä liiteinä olevia muita tiedostoja ei kannata availla.
Useammalla taholla, MSää lähellä olevia tahoja myöten, pyörii nyt lisäksi huhua että MS olisi tuomassa tuon RCn jälkeen sitten viralliseen julkaisuversioon jotain uutta isompaa juttua käyttöliittymään. Ehkä se sitten on jotain uutta teemaa tai jotain uutta näkyvämpää juttua, kenties esim. jokin liikkuvampi juttu siitä taistelukala-taustasta. Tai sitten ihan jotain täysin uutta, mitä noissa beta/RC:ssä ei ole mukaan laitettu. No, sen näkee sitten.
Gnome/KDE-look.org:sta MS on näyttänyt ottavan mallia, sillä tuohon Win7 betaankin on jo ladattavissa lisäteemoja ja niitä voi saitille tehdä itsekin. Niiden konfigurointirakennekin on helpohko.
Mikäli jokin peli tms ei tuossa toimisi - itselle ei kyllä yhtään moita ole tullut vielä vastaan - kannattaa käyttää asennuksessa yhteensopivuustiloja. Niitä löytyy vanhoista windowseista, XPtä ja Vistaa myöten (tuo Vistan mukanaolo noissa ei tarkoita välttämättä laisinkaan sitä että tuon kutsurajapinnat siitä eroaisivat, vaan sitä että jotkut sovellukset on voitu tehdä niin että ne tarkistavat, mihin käyttikseen ne asennetaan ja eivät site tunne Win7aa ja tuo vain juksaa niitä toimimaan kertomalla olevansa Vista tms).
Loppuvuodesta 2009 tullee varsin mielenkiintoinen, kun tarjolla toivottavasti on _vaihtoehtoina_
- Mac OS X Lumileopardi
- Linux KDE 4.3:lla
- Windows 7
Noista uudistuksista, tärkein ja merkittävin on ehdottomasti laitetehojen tarpeen aleneminen vähintään XPn tasolle ja silti todella vikkelä toimintanopeus moderneilla graafisilla tehosteilla, mikä on aika merkittävä juttu ja saavutus uudelta käyttisversiolta.
Avoimuuden osalta merkittävä asia Win7ssa on myös se että siinä mukana oleva WordPad tukee suoraan myös ODF-formaattia. Samainen suora tukihan on tulossa lähiaikoina myös Office2007aan.
Uusin OO03.0.1 asentuu ja toimii siinä myös täysin ongelmitta. Tuskin noista kannattaa nyt ainakaan MSää haukkua.
Ulkonäöllisesti Win7n ikävin puoli on oletuksena liian pastellimaisen vaalea ulkoasu, etenkin kirjautumisnäytöllä. Siihen olisi syytä saada peruspaketista valittavaksi vähän machompaakin versiota. Ei sentään ruskean sävyjä kuitenkaan - ne kun herättävät "tiettyjä" mielleyhtymiä "siitä itsestään" aika väistämättä.